| נשלח ב-10/10/2006 17:42 |
|
| |
זה בדרך אליך באימייל...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2006 18:17 |
|
| |
כן, אני צילמתי את זה...
מאחורי עמד "גדוד" של אמריקאים שלא הפסיק לצרוח.
גם כאן היה קשה לשמוע אותם זה היה חלש מדי, וסימנו להם לשיר יותר חזק. באיזשהוא שלב נחמן סימן לכולם שיהיו יותר בשקט...
אבל לא הבנתי למה צעקו שם שמולי ברוין, הוא נמצא עכשיו בארה"ב...אבל היה שם ילד שבאמת דומה לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 10:22 |
|
| |
אפרופו תאומי מיאמי, מישהו ראה את הדיסק לצפיה של "פרחי בני הישיבות"? אם לא אני מתנדבת למכור את שלי,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 10:41 |
|
| |
מה קרה, זה כ"כ גרוע?
(כשקניתי את ה- DVD של רווח, המוכר שם בגל פז כמעט הכריח אותי לקנות גם את זה, אבל זה לא הכי מצא חן בעיני אז אמרתי לו שאני יחשוב על זה... כי הוא כ"כ ניסה לשכנע אותי שזה היה נשמע ממש חשוד!)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 11:57 |
|
| |
אני ראיתי חלק ממנו. לא קניתי אותו. מישהו מארה"ב בא לבקר בארץ והביא לי אותו במתנה. שמתי אותו ב-DVD ואחרי 10 דקות אמרתי לו שעדיף שהוא יקח את זה חזרה לילדים הקטנים שלו, כי אצלי זה סתם ישכב על המדף.
אחרי כמה חודשים הי לי ויכוח עם מישהו שיש לו קשרים בגל פז מי מוכר יותר, ה-DVD של מיאמי או של בני הישיבות. אני, בלי קשרים בשום חברת הפצה, הבנתי לבד שמי שמנסה להכריח אותי לקנות דיסק מסוים, זה אומר שהדיסק הזה לא מוכר טוב. את ה-DVD של מיאמי, למשל, אף פעם לא מכריחים לקנות... הקהל רץ לרצות לבד...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 12:43 |
|
| |
מאז שראיתי אותו אני לא מסוגלת לשמוע את השירים שלהם. הם המציאו את המושג תת רמה מחדש, במיוחד אחרי הסטנדרט הגבוה של ירחמיאל. ריקודים וכוריאוגרפיה שהכירו לי ת'מסיבת גמר בגן חובה, וסולנים חסרי כריזמה.
הם מראים שם כל הזמן קבוצה של בחורים שמריעה בקולי קולות ואני מוכנה להמר ע"כ ששילמו להם...
את השיר אב הרחמים תוכלו לשמוע באחת הגרסאות היותר זייפניות שקיימות.
ואת הקליפים שבסוף כבר לא שרדתי, העפתי את הדיסק מהכונן...
תוקן על ידי - הדובר - 15/10/2006 17:41:56
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 16:04 |
|
| |
שלשלת ג'וניור - אומנם זו יותר להקה מאשר מקהלה אבל גם בה שרים ילדים (ע"ע שמחה קאץ' ויוסי שיק...). אחלה להקה, אחלה סולנים (..) ואחלה שירים!!
|
| נשלח ב-12/10/2006 16:08 |
|
| |
דיברתי אך ורק על מקהלות
פרחי מיאמי היא מקהלה שמתפקדת גם כלהקה. (ע"ע איתמר לוסטיגר - בהרצאה שלו על פרחי מיאמי, דקות לפני ההופעה במיאמי)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 16:21 |
|
| |
ציפור קטנה באה אצל אוזני ולחשה שמתוכננת הופעה שלהם (של שלשלת ג'וניור) באיזור חנוכה. אל תגלו לאף אחד 
בעיקרון קשה לקרוא להם להקה, או מקהלה, כי מדובר במשהו חד פעמי. כלומר, לא ייצא שלשלת ג'וניור מס' 2, לפחות לא בזמן הקרוב... למרות הכל, אני מאוד אהבתי את האלבום הזה.
מילה לגבי פרחי בני הישיבות: אני לא חושבת שישיבה בויז מתימרים להיות מיאמי. הסגנון שלהם הוא שונה. הסינטי מככב אצלם הרבה יותר והאלקטרוניקה גם. מקווה שאף אחד שם לא מתחשמל בהקלטות... אי אפשר להתכחש לעובדה שהם מצליחים. אבל הכל באופן יחסי. אולי הם מוכרים בשנה מה שירחמיאל ביגון מוכר בחודש. אבל, גם הם ממלאים אולמות והם הופיעו בהאסק שנתיים ברציפות, מה שמיאמי לא עשו כבר יותר מ-10 שנים...
קשה למדוד את ההצלחה שלהם ע"פ המכירות שלהם בגל פז בארץ, כי בסך הכל הם אך פעם לא היו כאן, הציבור בארץ מכיר אותם רק בעקבות הדיסק הראשון שלהם שהיה די מוצלח למען האמת.
ושוב, למרות שהם ממלאים אולמות, ההופעה שלהם על הבמה לא תגיע לרמה של מיאמי בחיים. (ראו את הגדרותיה של ארט_קופי למעלה...) אבל נראה לי שגם ירחמיאל בתחילת דרכו היה רוקד כמו אחד שנתפס לו שריר ברגל...
לסיכום, כמו שירחמיאל אמר לא פעם בראיונות איתו-א"א לעבוד על הציבור. הציבור יודע מה טוב והוא קונה את מה שטוב. מה שלא טוב נשאר על המדפים. "הבעיה היא רק עם הבינוניים..." (ס"צ)
תוקן על ידי - מיאמיבויס - 12/10/2006 16:26:06
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 16:56 |
|
| |
הישיבה בויז היו באסק לא בגלל שהם כ"כ מוצלחים, אלא פשוט יש להם שם פרוטקציות. זה הכל. (יש לאלי שם קשר עם מישהו, נראה לי שקראתי את זה פעם ב'שירו לו')
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 19:10 |
|
| |
אני לא מבין איך מישהו מסוגל לחשוב על הקניידלאך??? אין לי מילים להביע את הגועל בכל פעם ש... (הי פומבה, לא לפני הילד! [ציטוט מהסרט מלך האריות])... בכל אופן, לצערנו, צליל וזמר כבר אינם איתנו... הדיסק האחרון שלהם "צליל וזמר 8" הוא מהזמן שלפני שדובי שפירא הגיע למיאמי, פשוט כי הוא היה סולן שם... אגב, זה אלבום מצויין וצליל וזמר באמת עלו ברמה בדיסק הזה, חבל שלא שמענו מהם מאז, כי בקצב הזה הם היו היום עמוק בעסק, ולא היינו צריכים אפילו לחשוב על להזכיר את השם של המקהלה Who must not be named (יענו, "שאסור להזכיר את שמה" ציטוט מהארי פוטר. ולמי שלא הבין, הכוונה לקניידלאך דלעיל). ועוד דבר אחרון, גם הדיסק השני של הישיבה בויס מאוד יפה, אבל יש שם שיר שאני תמיד מדלג עליו, "בר הי הי". השיר הזה קצת מזכיר את הטעות של "והיה בעת ההיא" של צליל וזמר, של חוסר הבנה בסיסית במשמעות המילים. ועכשיו נסביר: בשיר של צליל וזמר, שאגב הוא בלחן מדהים וביצוע מעולה, ישנה בעיה. המילים הן: "והיה בעת ההיא אחפש את ירושלם בנרות. קרוב יום ה' הגדול קרוב ומהר מאד" נשמע טוב? בואו ונראה את הפסוקים המקוריים: "והיה בעת ההיא אחפש את ירושלם בנרות ופקדתי על האנשים הקפאים על שמריהם האמרים בלבבם לא ייטיב ה' ולא ירע: והיה חילם למשסה ובתיהם לשממה ובנו בתים ולא ישבו ונטעו כרמים ולא ישתו את יינם: קרוב יום ה' הגדול קרוב ומהר מאד קול יום ה' מר צרח שם גבור: יום עברה היום ההוא יום צרה ומצוקה יום שֹׁאה ומשואה יום חשך ואפלה יום ענן וערפל: (צפניה א) וכן הלאה... מישהו לא הבין? ונעבור למיודענו, אלי גרסטנר. מילות השיר הן: 'אמר ליה בר הי הי להלל, "להמנות" מבעי ליה? אלא זה שֶׁמָנוּהוּ חבריו לדבר מצוה והוא לא נמנה עמהם' רקע ותרגום: המדרש מדבר על הפסוק: "מעוות לא יוכל לתקון, וחסרון לא יוכל להמנות" (קהלת א) ואז שואל בר הי הי את הלל, "להמנות" זו המילה המתאימה? אלא הכוונה היא לזה שמנוהו חבריו, כלומר קראו לו להצטרף אליהם לדבר מצוה, אבל הוא לא רצה להצטרף, וזה החסרון. עכשיו תגידו אתם, זה נראה לכם מתאים לקצב וללחן?
אולי הוא טעה וחשב לתומו, שהכוונה ל"מנוּעוּ" שזה עיוות של "מנעוהו", כלו' הפריעו לעשות מצוה, והוא עשה בכל זאת... עברית קשה שפה... אה, וסליחה שזה ארוך זה פשוט נשפך...
תוקן על ידי - seffix - 12/10/2006 19:14:58
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 19:51 |
|
| |
לא הבנתי מה הבעיה בשיר "והיה בעת ההיא" - יש לי את השיר הזה, ויש לי עוד גירסה שלו, של "רננו חסידים", בתור ילד אני זוכר שהיו שרים אותו הרבה בשמחות. וגם שם "קרוב יום ה'...".
דרך אגב עדיין נותרה בעינה התעלומה הגדולה ביותר של מיאמי - "כעיר שחוברה לא יחדיו". שימו לב: אחד מהסולנים הגדולים ביותר של מיאמי, והוא ישראלי בעצמו, מעוות את הפסוק ועוד מסמן ביד שלו "לא יחדיו". מה זה צריך להיות למען השם?!
עוד משהו בנוגע למקהלות באופן כללי. למישהו יש תוכנת iTunes? יופי. תחפשו שם: a jewish celebration in song מעניין מה זה...זה נשמע כמו מקהלה של גויים?...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 20:23 |
|
| |
בכל הנוגע למילים יש בעיה גדולה כשלוקחים 2 פסוקםי לא רציפים. גם שלהבת מיקססו פעם איזשהוא פרק בתהילים. שכחתי כרגע איזה בדיוק...
ספיקס, כשימלאו עשור לפורום נעשה חידון: באילו 2 הקשרים הוזכר הארי פוטר בפורום. נראה מי יידע את התשובה....
couer, מה שאתה אומר זה לא רק לגבי ישראלים. נדמה לי שהזכרתי פעם בפורום שארי גולדווג סיפר שהוא שר את השיר "שבת ירושלים" ויש שם שורה עם המילה week שמשעותה "שבוע" והוא חשב שהכוונה ל- weak שמשמעותו "חלש" והתאים את התנועות בידיו. אז הנה גם אמריקאי מבטן ומלידה לא יודע את משמעות השיר, אז מה אתה מצפה ממי שהוא ישראלי לשעבר?
ריבי, זה הוזכר דווקא בחסידיניוז. אלי גרסטנר הוא אחיין של אחד המארגנים הראשיים של האסק, והסולן הבולט במקהלה שלו הוא אחיו הקטן. פרוטקציה, כבר אמרנו?
|
|
|
|
|