|
|
| נשלח ב-12/10/2006 20:42 |
|
| |
הבעיה בשיר היא שבעת ההיא יחפשו את ירושלים בנרות - זה בדיוק כמו ביעור חמץ. וקרוב יום ה', הכוונה לאותו "יום עברה היום ההוא יום צרה ומצוקה יום שֹׁאה ומשואה יום חשך ואפלה יום ענן וערפל" ככה שזה לא בדיוק שמח, במיוחד לא כשאפילו הגיבור צורח במר נפשו... ודרך אגב, גם ירחמיאל מיקסס שני פסוקים מאותו פרק, וזה מסביר את הקשר ביניהם. מה גם שהוא שינה את אחד הפסוקים מיחיד לרבים, וכולם שרים את השיר בדבקות. הכוונה כמובן ל"רפאינו" משבת ירושלים. ועדין לא הבנתי, איך הפתיחה של "שמעו דבר ה' " קשורה לשיר... אשמח אם מישהו יסביר לי את הקשר העמוק שבין שני הפסוקים.
תוקן על ידי - seffix - 12/10/2006 20:43:55
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 20:55 |
|
| |
לא כולם שרים את השיר בדביקות. זה סולו.
תשובה בקשר לקרוב יום ה' - אולי לרשעים זה יום עברה וצרה אך לצדיקים לא...
אבל עדיין זה כלום לעומת התעלומה של עודד "לא יחדיו".
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 21:46 |
|
| |
יושר, אולי תגידי לכל הציפורים האלו שלך שיבואו גם אלי? מאיפה את יודעת על כל דבר עוד לפני שפרסמו אותו?!? אגב, ההופעה ההיא של שלשלת ג'וניור תהיה בישראל או שאילו כבר תקוות מוגזמות מדי, אה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 21:54 |
|
| |
אופס. סליחה על התקוות שווא. הייתי צריכה לכתוב מראש שזה בניו יורק....
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 21:57 |
|
| |
חבל...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 22:22 |
|
| |
בשביל זה יש את שירה חדשה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2006 22:34 |
|
| |
שירה חדשה לא ברמה של מיאמי ולא ברמה של שלשלת ג'וניור. שמעת פעם את שלשלת ג'וניור? אם אתה מאוהדי שמחה קאץ' ויוסי שיק - כדאי לך לשמוע, שומעים אותם הרבה, וגם אם אתה לא - לא תצטער על אף רגע, סמוך עלי..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2006 15:44 |
|
| |
חברז, YBC הם מקסימים. הסגנון שלהם שונה לחלוטין ממיאמי.
לא לשכוח שלירחמיאל ביגון יש כמעט 30 שנות ניסיון בתחום.
אלי גרסטנר מוכשר בטירוף - הוא כנראה עוד לא למד איך לעשות הופעה עם המחשבה של הDVD למכירה מראש אבל השירים איכותיים ביותר.
לגבי הבחירה באחיו הקטן - עם כל הכבוד, אם זה היה מקהלה של התלמוד תורה והוא היה מורה זה היה מה שנקרא - FAVORITISM אבל זה ביזנס וזו בהחלט זכותו לבחור באחיו כסולן כמה שליבו חפץ בכך, וכך באמת עשה.
אבל אני מתפלאה על כולכם, את המקהלה הטובה ביותר אי פעם בכל הזמנים אפילו לא הזכרתם כאן: פרחי לונדון!!!!!!
|
| נשלח ב-15/10/2006 16:48 |
|
| |
את צודקת בהחלט!!!
אני מסכים עם כל מילה, גם עם זה שאלי גרשטנר מוזיקאי מהשורה הראשונה, והמקהלה שלו ברמה טובה,
וכמובן את פרחי לונדון שזה הטופ של הטופ של כל מוזיקה יהודית באשר היא!
אני גדלתי על התקליטים שלהם מגיל 0, ובמיוחד על התקליט "ברכי נפשי את ה'" שזוהי שירת מלאכים ממש. אני נוהג לשמוע את כל האלבום לפני ימים נוראים.
מבחינתי, פרחי מיאמי ממהם "הילדים" של פרחי לונדון, וההמשך הטבעי שלהם. ובוודאי לא פרחי ירושלים! (כמובן שאני מדבר על המקהלה של שנות ה-70-80 ולא על המקהלה בסוף שנותיה האלבום "ונשא ברכה/מאמא" שהיא אפילו לא זיוף של ההצלחה שהייתה פעם).
אי אפשר לשכוח את "באין מליץ יושר", "ברוך הוא", "אשירה לה' בחיי", "עם שרידי חרב", "מה טובו" ורבים רבים אחרים.
אבל זה פורום פרחי מיאמי ולא פרחי לונדון... כי המקהלה כבר לא איתנו ואולי זו הסיבה שלא פתחתי פורום עליה.
אבל...אם יש לך מידע נוסף עליהם את מוזמנת לכתוב פה...(מכיוון שאין פורום)
ובאשר לישיבה בויס, כמו שאמרתי הם ברמה טובה אבל סגנון אחר, ושירים אחרים. אני מתייחס אליהם בתור להקה גדולה יותר מאשר מקהלה. השירים שלהם מסובכים מאוד וקשים לקליטה, ויש לאלי עוד 25 שנה בערך להגיע לרמה של ירחמיאל. שיהיה לו בהצלחה. (לדעתי נחמן עקף אותו ממזמן.)
תוקן על ידי - הדובר - 15/10/2006 16:56:03
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2006 19:33 |
|
| |
צר לי לאכזב אותך, אבל אנחנו כבר מזמן לא שם...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 01:26 |
|
| |
צר לי לאכזב את כל חברי מועדון המעריצים אבל לדעתי כולכם חוטאים כאן לאמת וכעין שאמרו האהבה מקלקלת את השורה. זה שכולנו אוהבים/מחבבים את מיאמי לא אמור להאפיל או להוריד מערך כל מקהלה אחרת באשר היא. אתם עד כדי כך משוחדים? אי אפשר להיות אובייקטיבי ולחוות דעה הוגנת נטולת גאווה מיאמית?
אמנם חלק מהחברים אכן פירגן והביע דעה נכונה אבל תמיד בסוף התגובה נשאר טעם מריר בפה.
אז לדעתי האובייקטיבית לחלוטין והבלתי משוחדת עם כל אהבתי למיאמי, הישיבה בוייז מעולים! השירים יפהפיים אחד אחד (מסובכים? לא הבנתי את הרעיון) הביצועים נפלאים, לא מבין מה יש לומר שיש עוד הרבה כדי להגיע לרמה של ירחמיאל.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 09:35 |
|
| |
ראית אותם בהופעה, גבי?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 11:45 |
|
| |
כמובן שזו מקהלה ברמה גבוהה אבל זה עדיין לא מיאמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2006 14:19 |
|
| |
למיאמי יש מה ללמוד מישיבה בויס.....
נכון שמיאמי יותר טובים מהם
אבל מיאמי צריכה קצת לנטות לכיוון ישיבה בויס.....
למשל השיר "כל המתפלל"
שיר מדהים!! אני אישית ממש אהבתי אותו!!!
נגיד אם ירחמיאל ביגון היה ממציא שירים בסגנון של "כל המתפלל"
מיאמי היו אהובים יותר ויותר על הקהל
גם הקליפ שלהם....
ראיתם איזה ריקודים הם מבצעים?
יש להם את החליפות של מיאמי 29!!
אבל שוב אני אומר:
מיאמי יותר טובים מישיבה בויס
|
|
|