בית פורומים עצור כאן חושבים

התפילה לשלום המדינה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/10/2010 23:57 לינק ישיר 

24/10/2010 23:5024/10/2010 23:5024/10/2010 23:50

חרדים באקדמיה: די עם התמיכות, צאו לעבודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2010 07:23 לינק ישיר 

ולמי שתהה מה אקדמיה עלולה לעולל - הנה התשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2010 08:31 לינק ישיר 

האקדמיה מביאה אנשים גם לידי הרהורים על אספקטים שונים בדת ועל מהותה. מידיעה. אם לא יתכוננו לזה עלולה להווצר בעיה משמעותית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2010 15:03 לינק ישיר 

אני מבקש ברשותכם להסיט את הדיון בחזרה לנושא המרכזי של האשכול והוא - התפילה לשלום המדינה.

אני חייב להודות שנושא הסירוב של חרדים להגיד תפילה כלשהי למען המדינה מטריד אותי לא מעט. הרי הקרבנו קרבנות בבית המקדש למען שלום קיסרות רומי הפגאני! חוץ מזה, עד כמה שאני יודע, תפילות לשלום המלכות היו בכל תפוצות ישראל עד לעת החדשה כולל (לפחות חלקית), אפילו אם אותה ממלכה לא אהדה את היהודים בלשון המעטה. 

מה הבעיה בלחבר תפילה חרדית אלטרנטיבית (ויש להניח נייטרלית) לשלום המדינה? לא אוהבים ייחוס קדושה או משמעות גאולית לה? בבקשה, תוציאו כל רמז לדבר. לא אוהבים את זה שהממשלה (ולמעשה רוב העם בישראל) מורכבת מיהודים שלא שומרים תורה ומצוות? אז תכניסו פסקאות בקשה שה' יסייע בידם לחזור למוטב או למצער שיביא את "היום הגדול והנורא" בה כולם יכירו בו. 

אני מתקשה להאמין שאי אפשר לחבר משהו שיראה על דאגה לשלום המדינה ואזרחיה מבלי לוותר על ההשקפה החרדית. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2010 15:08 לינק ישיר 

לית מען דפליג שבלי תקציבי המדינה החרדים לא היו מחזיקים מעמד. אז בשביל לקיים את מה שכתוב-כפויי טובה אתם- הם לא מתפללים לשלום המדינה. וכבר נכתב על זה בישעיהו  א. א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2010 15:15 לינק ישיר 

שוטה שבעולם, אטו בלי הכסף לא היו מחזיקים מעמד, ומה היו עושים אז? מתאבדים? חוזרים בשאלה? נניח שהיו יוצאים לעבוד, אבל עדין היו חרדים, כמו בכל מקום ובגלויות אחרות
הטעם היחיד שלא מתפללים לשלום המדינה משום שכבר טעו בו רבים וכבר תקנו אנשים כזה יה"ר ואין רוצים להיות בדעה אחת עמם ולהכשירם, וזה דוחה הענין של הכרת הטוב, בפרט שאין כאן הכרת הטוב אישית כמו פעם שהיה מלך או שר מסויים, וכאן אין אחד שבאמת רוצה לעזור לחרדים, אלא שכך נפיק מכל עניני הפוליטי שיש חכי"ם ובחירות וכולם דוחקים ורבים יוצא מבינייהו שנותנים קולם גם לכסף לישיבות, אבל אין מישהו מסויים להכיר לו טובה אל אלהיפך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2010 15:23 לינק ישיר 

aiwac כתב:
אני מבקש ברשותכם להסיט את הדיון בחזרה לנושא המרכזי של האשכול והוא - התפילה לשלום המדינה.

הדיון מוסט ועומד מעיקרו.
באמת, בדיוק בנקודת ה'צור ישראל וגואלו' מתחילה נקודת הויכוח?!
 אם רוצים אפשר לפתוח אשכול (ואני מאמין שנפתחו בהיסטורית הפורום כמה אשכולות בנושא) על יחס החרדים למדינה , ראשיה, יועציה, וצמיחת גאולתה. ברור שהנושא לא מתחיל מאמירת התפילה, וממילא כל תשובה שתיגע ישירות בנושא הזה היא אינה נכונה.
(והרי חרדים שבהשקפת עולמם שוללים את המדינה, אין סיבה שיאמרו את התפילה למרות שבמדינות של גויים כן אמרו.
הרי"ש זילברמן זצ"ל- שכן רואה במדינה ראשית צמיחת גאולתינו- יש סיבה שיאמר. * ואגב- ראוי הוא האיש שיפתחו אשכול על שיטתו*).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2010 15:23 לינק ישיר 

נרפים אתם נירפים על כן אתם אומרים נלכה ונעבוד את עבודה זרה שלנו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > התפילה לשלום המדינה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 סך הכל 12 דפים.

bholext