בית פורומים עצור כאן חושבים

על ציונות, חילון ודמוגרפיה חרדית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2005 21:38 לינק ישיר 
על ציונות, חילון ודמוגרפיה חרדית

[מועבר מאשכול "קשה לגדל עוד ילדים]
chouteng:

למעשה מה שיכריע את מדינת ישראל יהיה הרחם הערבי והרחם החרדי.

לשם ידיעה הציבור החרדי מכפיל את עצמו כל 18 שנה בערך.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:38 לינק ישיר 

מואדיב:

.

צ'וטנג, אם הייתי אשה, הייתי אומרת לך שהרחם שלי הוא רק שלי, והא אפילו לא להשכרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:39 לינק ישיר 

הפרעתוני:

מואדיב,

ידוע שאחרי השואה ואחרי מלחמת יום הכיפורים היה "בייבי בום", עקב התחושה של אנשים שחייבים למלא את החסר של הנספים. כך שיש ויש שיקולים לאומיים בריבוי ילדים, ואין פסול בכך; להיפך (פעם ביבי התבטא שכוללניק עם עשרה ילדים תורם למדינה יותר מאשר לוחם בסיירת. משהו כזה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:40 לינק ישיר 

גם_וגם:

chouteng,
באיזה אופן הרחם הערבי והחרדי "יכריעו" את מדינת ישראל?

יש לך נתונים לגבי הטענה של הכפלה כל שמונה עשרה שנים?

אגב, כאשר קמה המדינה היו בה 600,000 תושבים. כיום יש בערך 6,800,000. חישוב מהיר מגלה גידול ממוצע של מעט יותר מארבעה אחוזים בשנה, או פי 2.15 בשמונה עשרה שנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:40 לינק ישיר 

chouteng:

גם_וגם:

מדינת ישראל יסודה היא לעקור התורה מעם ישראל. כשירבו שומרי תומ"צ כבר יהיה בלתי אפשרי לעשות דבר זה. ועל כן מדינת ישראל במתכונתה המקורית תתבטל.

בקשר למספרים, חבר שלי עשה סקר פסוודו-מדעי ואלו היו התוצאות.

מה שאתה מביא מגידול המדינה אין לדון מהעבר על מה שיהיה בשנים הבאות, כי עיקר הגידול בעבר מקורה בעלייה. כמעט שלא נשארו יהודים שמוכנים לעשות עלייה. אמת הוא, שהחילונים מנסים להביא לפה מה שיותר גוים בכדי לנטרל את השפעת שומרי תורה ומצוות. הסברא נותנת שבסופו של דבר זה לא יצליח.

שאלות נוספות להפנות לפרופסור סרג'יו דלה פרגולה (מקוה שכתבתי את שמו נכון) באוניברסיטה העברית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:41 לינק ישיר 

אריק123:

שוטנג,
איך תראה מדינת ישראל במתכונתה החדשה?
האם אתה חושב שהחרדים היו מסוגלים להקים את המדינה או שיהיו מסוגלים ליצוק לה צורה חדשה?

היסטורית, ראשוני הציונות היו אלו שהתאכזבו מההתבוללות ברוסיה, וא"כ הציונות היא במידה מסוימת חזרה ליהדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:42 לינק ישיר 

גם_וגם:

chouteng,
מהיכן (פרט למקורות תעמולה חרדיים) אתה מביא ש-"מדינת ישראל יסודה היא לעקור התורה מעם ישראל"? הרי לא רק טענותיהם של הוגיה ומיסדיה, אלא המציאות מכחשת את טענתך: המדינה קיימת כבר חמישים ושבע שנים, אלה שאינם שומרי תומ"צ רבים בהרבה על השומרים, והנה לא רק שלא עקרו מהם את התורה, אלא איפשרו (ובמידה לא קטנה מימנו) פריחה של עולם התורה שכמוה אינה מתקיימת בשום מקום אחר בעולם.

ודאי שהגידול הממוצע של ארבעה אחוז נובע במידה לא קטנה מהעליה, וודאי שהמגמות שדמוגרפיות שהתקיימו בעבר אינן רלבנטיות להיום. אבל, מכאן גם לקח לעתיד: מי שמאמין שמגמות דמוגרפיות הקיימות היום יתמידו לאורך ימים, טועה. בחברה הערבית יש ירידה ארוכת טווח בשיעור הילודה. יש בהחלט אפשרות שבעתיד יהיה כך גם בחברה החרדית. כמו כן, מספר הילדים שנולדים למשפחה חרדית אינו מבטיח שכולם יהיו חרדים לכשיגדלו. לגבי פרופ' דלה-פרגולה, אתה מוזמן להביא לי נתונים ממחקריו (או שאפנה לידיד טוב שלי המתפלל איתו בבית-הכנסת האיטלקי ואבקש ממנו לשאול).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:42 לינק ישיר 

השכן:

צ'טונג, כתבת:

"מדינת ישראל יסודה היא לעקור התורה מעם ישראל".

"אמת הוא, שהחילונים מנסים להביא לפה מה שיותר גוים בכדי לנטרל את השפעת שומרי תורה ומצוות".

אני בטוח שלפני שהוצאת לשון הרע על ציבור, בדקת את הנתונים. על סמך מה כתבת את שכתבת?

נוהל שכן
זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:43 לינק ישיר 

אור_השאנטי:

חונטנג.

אני מאמין באמונה שלימה שכל הסיפורים שסיפרת הם אמת כפשוטם ממש.

ציטות מממך מאשכולית אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:43 לינק ישיר 

הפרעתוני:

אנשי הסוכנות מביאים עולים גויים כי זה מביא להם כסף ותקציבים.

אנשי הממשלה מעלימים עין - כי זה נוח להם. למה זה נוח? מסתבר שבגלל המאזן הדמוגרפי (הערבי והחרדי). זה נשמע לי הגיוני.

לגבי הטענה על מדינת ישראל - טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:44 לינק ישיר 

שאגת_שביט:

ועד היום חשבתי לתומי שהפורום הזה הוא חרדי, ופתאום כל הציוינים יוצאים לאור.

דדווח על תוכן פוגעני

גם_וגם:

כל עוד החוק מאפשר לגויים לעלות, הם ימשיכו להגיע. למרבה הצער, החוק אינו עומד להשתנות, משום שבעיני המפלגות הדתיות והחרדיות למיניהן הנושא הזה קצת פחות חשוב מתקציבים, נניח, והן אינן טורחות ללחוץ בענין. יתכן גם שיש מי שפוחד לגעת בחוק, כי אתה עלול לקבל בסוף משהו שונה מאד ממה שהתכוונת אליו. דווקא בממשלה יושבים כמה אנשים שהיו שמחים לשנות את החוק (שרת המשפטים ציפי לבני היא דוגמה שעולה בראשי).

דדווח על תוכן פוגעני

אריק123:

גם וגם
הבעיה היא שכל חוק שאתה מציע ישמע גזעני ולא יעבור בג"ץ.

והזכיר לכולם שהשיטה החרדית המוצהרת היא לחטוף תפוחים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:45 לינק ישיר 

גם_וגם:

אריק,
ביטול "סעיף הנכד" אינו גזעני ולא תהיה שום סיבה לפסול אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:45 לינק ישיר 

ממללא:

רבותי הציוינים, אל תיתממו.

הטענה שיש להעלות לכאן כמה שיותר יהודים למחצה, לשליש ולרביע לגיטימית בעיני חלקים מהציבור החילוני. אני אישית שמעתי אותה בעבר מפי טומי לפיד (בנימוק שזו הדרך היחידה למנוע חרדיזציה של המדינה), מבקר הספרות הנעלה מנחם בן (שחרד מהערביזציה של המדינה ורואה בהעלאת אירופאים מתורבתים תריס לה) וירון לונדון (שטוען שהאפשרות היחידה לישראל להתקיים כמדינה מערבית במזה"ת היא ע"י ביסוסה בעזרת 'עליה' מזרח אירופאית של בעלי קשר יהודי כלשהו ו/או עובדים זרים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:46 לינק ישיר 

אמשלום:

ממללא,

זה לא רק כנגד הערביזציה אלא גם כנגד המזרחיזציה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ציונות, חילון ודמוגרפיה חרדית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext