בית פורומים אחרדים-אלעד

*** חשיפה: במשרד הפנים נפלה ההחלטה ***

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/11/2005 00:16 לינק ישיר 

ראש מועצה לשעבר ישלם מכיסו חצי מיליון שקל

הוועדה לחיוב אישי של משרד הפנים הורתה לראש מועצת אלעד לשעבר ולגזבר המועצה לשלם לקופת המועצה כחצי מיליון שקלים מכיסם. השניים העסיקו עובד בתפקידי מנהל מחלקת הדת ומנהל מחלקת החינוך ללא מכרז
דורון שפר

ראש מועצת אלעד לשעבר, צוריאל קריספל, יידרש להחזיר לקופת המועצה כחצי מיליון שקלים מכספו הפרטי, דמי חיוב על העסקה בלתי חוקית שביצע בעת תפקודו כראש המועצה. כך הורה בסוף השבוע שר הפנים, אופיר פז פינס.

פינס אישר בכך את המלצות מנכ"ל משרד הפנים, אוסקר אבורזק, שהתבססו על החלטות הוועדה לחיוב אישי, שהוקמה במשרד הפנים בשנת 2001. זה הסכום הגבוה ביותר שאותו נדרש להשיב נושא משרה ברשויות המקומיות בגין הוצאותיו, מאז התקבל נוהל חיוב אישי לנושאי משרות ברשויות המקומיות, בחודש אוקטובר 2001. חיובים נוספים הוטלו גם על גזבר מועצת אלעד לשעבר, אמנון מקסימוב.

פינס אמר ש"יש לקוות כי ההחלטה שהתקבלה היום, תשמש כגורם שירתיע אחרים מלפעול בניגוד להוראות החוק ולהתעלם מהנחיות מפורשות של משרד הפנים ואנשיו בכל הקשור לנוהלי עבודה תקינים ושימוש ראוי בכספי הציבור".

על קריספל ומקסימוב הוטל החיוב בגין העסקתו של יחיאל חנונו, שביצע בין ינואר 2000 לנובמבר 2004 מספר תפקידים במועצה, בהם עוזרו האישי של קריספל וכן מנהל מחלקת הדת במועצה ומנהל מחלקת החינוך. בתפקידיו השונים הועסק חנונו כקבלן פרטי בשכר השווה ל-65% משכר בכירים, וזאת על אף שמשרתו לא הועמדה מעולם למכרז, כפי שדורש החוק. השניים הוסיפו להעסיקו במשך כל התקופה וזאת על אף שנתבקשו מספר פעמים על-ידי משרד הפנים לחדול מהעסקתו.

בהחלטת הוועדה לחיוב אישי, שהמליצה על החיוב, נאמר בין השאר בעניינו של קריספל: "הוועדה רואה בחומרה את התעלמותו הבוטה של ראש המועצה מכל ההוראות שקיבל מאת הגורמים המוסמכים, לפיהן ניתן להעסיק מנהל מחלקה רק בדרך חוקית, במכרז, ולקבוע את שכרו באישור שר הפנים בדרך הקבועה בחוק. ראש המועצה, אשר העדיף להעסיק אדם לפי בחירתו האישית באופן המנוגד לחוק ולהוראות, לא פעל באחריות כלפי הציבור אותו הוא נבחר לשרת. הוועדה התרשמה כי ראש המועצה נהג במועצה כבשלו, תוך התעלמות מחובותיו החוקיות".

השבוע תעלה הצעת חוק בעניין זה

הוועדה קבעה שראש המועצה והגזבר יחוייבו במחצית סכום ההוצאה בגין העסקתו של חנונו, שעומד על יותר ממיליון שקלים בין החודשים אוקטובר 2001, מועד פרסום הנוהל לחיוב אישי, ועד לסיום העסקתו בנובמבר 2004. על קריספל הוטל להחזיר לקופת המועצה 90% מסכום זה, העומדים על 496,000 שקלים. על מקסימוב הוטלו 10% הנוספים מהסכום שנקבע, העומדים על 55,156 שקלים. עם זאת, הוועדה מאפשרת לקריספל להגיע להסדר פריסת תשלום החוב עם המועצה, ובתנאי שהסדר זה יאושר על-ידי משרד הפנים.

חיוב הוטל כאמור גם על ראש המועצה המקומית בסמ"ה לשעבר, אחמד כבהא, ועל גזבר המועצה, שי בקנרוט. השניים העסיקו רואה חשבון, שהעניק למועצה שירותי ייעוץ בנושא שכר ועובדים וזאת מתוך החשבון המיועד להוצאות חינוך, המצוי בבנק אוצר השלטון המקומי, ובניגוד לחוק. השניים חוייבו בגין הוצאות ההעסקה, ויידרשו, כל-אחד מהם, להשיב לקופת המועצה סכום של 40,985 שקלים.

הוועדה לחיוב אישי דחתה את טענות ראש המועצה והגזבר, לפיהן עיקר עבודת רואה החשבון נגעה לתחומי החינוך וכתבה בהחלטתה שכספי החינוך "אינם עומדים לרשות הרשות המקומית שמשמשת כנאמן בלבד להעברת אותן הקצבות לייעודן".

ממרכז השלטון המקומי נמסר בתגובה שהשבוע תוגש למליאת הכנסת הצעת חוק לחיוב אישי של נושאי משרות בשירות הציבורי, ובהם גם שרים, עובדי מדינה, עובדי רשויות מקומיות ומוצעות דתיות וכן עובדי המוסדות הלאומיים השונים. "לנוכח הפרסומים מהשבוע האחרון על פעילותם של ח"כים, שרים וסגני שרים על חשבון הציבור והשימושים שהם עושים בכספי משלם המסים, קיים צורך מיידי בחוק שיגן על הציבור מפני השררה של השרים והפקידות הבכירה במשרדי הממשלה, ויטיל עליהם חיוב אישי בגין מעשים הפוגעים בקופת המדינה".

(YNET)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2005 00:30 לינק ישיר 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3164417,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 00:59 לינק ישיר 

גר תושב.

עוד קצת בפורום ואתה תתייחס למרנן ולידיעותיו כמו שצריך, תאמין לי...

וחוץ מזה, הוא מתייחס למילה הכתובה בכבוד ובזהירות רבה. אתה אולי מפרש את זה לעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2005 01:21 לינק ישיר 

ראש המועצה ישלם על השחיתות

ראש מועצת אלעד לשעבר ישלם מכיסו הפרטי חצי מיליון שקל לאחר ששילם למקורבו שכר גבוה מדי

גיל חורב - מעריב
5/11/2005 18:21

הגזמת? תשלם! ראש מועצת אלעד לשעבר, צוריאל קריספל, ייאלץ לשלם מכיסו הפרטי כמעט חצי מיליון שקל בגין העסקת מקורב שלא על-פי כללי המינהל התקין בתקופת כהונתו. שר הפנים, אופיר פז-פינס, אישר בסוף השבוע את המלצות ועדת משרד הפנים שקבעה כי על קריספל לשלם מחצית מעלות ההעסקה של מקורבו במועצה.

המקורב הוא יחזקאל חנונו, שמונה לתפקידים שונים מאז ינואר 2000. הוועדה מצאה שחנונו הועסק כקבלן פרטי וכי שכרו עמד על 65% משכר הבכירים במועצה. על-פי ההחלטה, קריספל יישא ב-90% מעלות החיוב בסך של 496 אלף שקל. גזבר המועצה, אמנון מקסימוב, ישלם ב-10% מסכום החיוב, בסך 55 אלף שקל.

"הוועדה רואה בחומרה את התעלמותו הבוטה של ראש המועצה מכל ההוראות שקיבל מהגורמים המוסמכים לפיהן ניתן להעסיק מנהל מחלקה רק באמצעות מכרז, ולקבוע את שכרו באישור שר הפנים בדרך הקבועה בחוק", נאמר בהמלצת הוועדה.

"ראש המועצה העדיף להעסיק אדם לפי בחירתו האישית באופן המנוגד לחוק ולהוראות ולא פעל באחריות כלפי הציבור אותו הוא נבחר לשרת. הוועדה התרשמה כי ראש המועצה נהג במועצה כבשלו, תוך התעלמות מחובותיו החוקיות", נכתב עוד בהחלטה.

ישלמו על שירותי רואה חשבון

בנוסף למקרה של קריספל, דנה הוועדה גם בעניינו של ראש מועצת בסמ"ה בצפון, אחמד כבהא, וגזבר המועצה שי בקנרוט. הוועדה החליטה לחייב כל אחד מהם בסכום של 40 אלף שקל,בגין קבלת שירותים מרואה חשבון שהעניק ייעוץ למועצה בנוגע לשכר העובדים.

הוועדה מצאה שהשניים שילמו לרואה החשבון מכספים שיועדו למטרות חינוך והיו מופקדים בבנק אוצר השלטון המקומי. הוועדה דחתה את טענותיהם של השניים, שעיקר עבודתו של רואה החשבון נגעה לתחום החינוך.

"יש לקוות כי ההחלטה שהתקבלה תשמש גורם מרתיע מפני פעולה בניגוד להוראות החוק והתעלמות מהנחיות מפורשות של משרד הפנים", אמר השר פז-פינס.

"מסע ציד של ראשי הרשויות"

במרכז השלטון המקומי דווקא נשמעים קולות הסבורים שמדובר בצביעות של השלטון המרכזי שרודף אחר ראשי הרשויות בעוד שרים וחברי כנסת עושים כרצונם בכספי משלם המסים.

יו"ר המרכז, עדי אלדר, אמר כי רבים חושבים שמדובר ב"מסע ציד הנערך בשעה שהשלטון המרכזי פשט מזמן את הרגל ומציג לראווה שורה מתארכת של מעשי שחיתות".

אלדר הוסיף כי לנוכח הפרסומים על מעשיהם הבלתי תקינים של נבחרי הציבור בכספי המדינה, קיים צורך מיידי בחוק שיגן על הציבור מפני "השררה של השרים והפקידות הבכירה", ויטיל עליהם חיוב אישי בגין מעשים הפוגעים בקופת המדינה.

"לנוכח פעלתנותו הרבה של שר הפנים בתחום, אני בטוח שהוא יתמוך גם בהצעת החוק שיגישו בשבוע הבא חברי הכנסת של הלובי המוניציפאלי, שמטרתה להחיל את כללי החיוב האישי על שרים ונושאי משרה בשירות הממשלתי", אמר אלדר.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/003/508.html

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2005 01:23 לינק ישיר 

מצורף קובץ

ואפילו תמונה יפה יש שם...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2005 01:44 לינק ישיר 

וואהו, איזה שיניים...

גם באלעד יש צפונים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 02:54 לינק ישיר 

צפון אלעד קרעת אותי...

ופוילישער, נראה לך שהם יוותרו על תמונה של חרדי בסוג כזה של כתבה? ליתר ביטחון, שהטוקבקים יוכלו להתחיל להשתולל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2005 03:07 לינק ישיר 

מה אתה עדיין ער ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 03:09 לינק ישיר 

עובדים...

ומה התירוץ שלך? מדוע אתה ער?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2005 07:43 לינק ישיר 

סליחה על הבורות אבל מישהו יכול להסביר לי מדוע לא דורשים מחנונו להחזיר את הכסף במקום כל הבלאגן מסביב.

ומה יקרה כעת עם הגזבר האם זה מחייב אחריות אישית נוספת או שבזה נגמר הסיפור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 09:53 לינק ישיר 

זכות,

הועדה הזו אינה אלא ועדה פנימית במשרד הפנים. חזי לא היה עובד מועצה, כי אם "קבלן", שהוציא חשבוניות מדי חודש בגין העסקתו. במצב כזה, אין לועדה שום סמכות לגביו. לעומת זאת, צורי ואמנון הם עובדי המועצה, הכפופים להוראות משרד הפנים. בענינם יש גם מאין לגבות, שכן אמנון מקבל משכורת, וצורי אמור לקבל פנסיה.

(איני בטוח לגבי מה שכתבתי כאן, זה "מה שאומרים". אשמח לתיקון עובדתי)

נוהל שכן
זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2005 17:22 לינק ישיר 

התגובה של צורי (אם מדובר במתחזה, אז המתחזה עושה את עבודתו נאמנה) כפי שהיא מופיעה בתגובות לכתבה באתר בחדרי חרדים

כל מילה בסלע:

החלטה פופוליסטית ואומללה

צוריאל קריספל

כן, אני הוא נשוא הכתבה ולהלן העובדות, ראשית לא מדובר לא במקורבים ולא בזבובים...

מר חנונו אינו מקורב אלא איש מוכשר ואדם משכמו ומעלה שמונה לתפקידו בשל כישוריו.

בכל תקופת כהונתי באלעד לא מונה ולו מקורב או קרוב כלשהוא ואולי גם בשל כך קמו לי מתנגדים לא מעטים

מר חנונו מונה כעוזרי בשנת 2000 , כאשר מנהל מחלקת החינוך אצלי התפטר בשנת 2002 היה צורך למנות לו מחליף, וכמקובל בכל מערכת מונה אחד העובדים כממלא מקום בפועל עד למציאת מנהל קבוע ע"פ הנהלים ובמכרז, ממלא המקום לצורך העניין היה מר חנונו, מר חנונו לא קיבל ולו שקל נוסף עבור עבודתו הנוספת, הרשות לא רק שלא בזבזה כסף בתקופה המדוברת, נהפוך הוא נחסך מהמועצה תשלום של עובד בכיר עקב כך, זה שהוא הועסק בחשבונית זאת משום שמרבית המועצה הינה מופרטת והלואי וכך היו נוהגים כלל הרשויות ואינשאללה גם משרדי הממשלה,

הייתי ממליץ לכל מבקריי להשיל את נעליהם קודם שיפתחו בביקורת כלפיי, נהפוך הוא לא חיוב אישי מגיע לי אלא פרס ישראל על מפעל חיים.

בניתי עיר ואם בישראל ו"אלעד" שמה, 8000 יחידות דיור מהמסד עד הטפחות בתקופה כל כך קצרה, ואיכלסתי כ- 40000 איש במשך כחמש שנים כולל כל המערכות המונציפליות הוי אומר, חינוך רווחה ביטחון חזות העיר וכו' וכו' וזאת למרות המועצה הלעומתית שהייתה לי לאורך כל הקדנציה, ולא בכדי אלעד הינה "עדיין" אחת הערים היפות בארץ, וזאת תוך הפרטה מוחלטת,ובחיסכון מירבי, וזאת ללא שום גיבוי פוליטי.

אין לי ספק שביהמ"ש יבטל החלטה הזויה זו במחי יד, ולשר הנכבד, הייתי מציע שייראה דוגמה אישית ויפעל בממשלה להחיל על כל מקבלי ההחלטות, דין זה של אחריות אישית, ועליו ועל שכמותו נאמר, עד שתדרוש מרעך ליטול קיסם מבין שיניו, טול אתה קורה מבין עיניך...

http://masoret.hevre.co.il/hydepark/item.asp?id=366

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2005 17:23 לינק ישיר 

אני מדגיש שוב שאין לי מושג אם המגיב שמציג את עצמו כצוריאל קריספל הוא באמת "אותו האיש" (זוכרים?) אבל גם אם זה לא הוא "על-אמת", צורי צריך לשלם לו על כזאת תגובה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/11/2005 20:25 לינק ישיר 

קריספל אשריך שנתפסת על דברי תורה...

קריספל לפחות עשה את העיר מה שעשה אבל ידידנו הדגול צביקה כהן רק הורס, כל העיר מלאה סירחון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 21:42 לינק ישיר 

החלטת שר הפנים על חיוב אישי גבוה ככל שיהיה צריכה להעביר מסר ברור לעומדים כרגע בראשות המועצה כי בבוא העת יבואו עמהם חשבון ולכן הם צריכם להזהר מאוד בכל הוצאה כספית שאינה ברורה ונקיה

כגון:

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1614237

אדוני הגזבר שלא תאמר לא ידעתי או לא הייתי מעורב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > *** חשיפה: במשרד הפנים נפלה ההחלטה ***
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.