|
|
| נשלח ב-26/9/2010 03:24 |
|
| |
כמו כן יש לציין שבספר שמואל כתוב 'ותהי עוד המלחמה', משמע - המלחמה נמשכה, ואילו ספר דברי הימים מוחק את הה"א וכותב 'ותהי עוד מלחמה' אולי כדי להדגיש שהיו כאן שתי מלחמות: באחת הרג דוד את גלית, ובאחרת הרג אלחנן את לחמי אחי גלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2010 10:17 |
|
| |
ירוק,
אילו איזכור הריגתו של גלית בידי דוד היה בפסוק אחד או שניים, אולי היה ניתן לקבל את הקונספירציה שלך. הבעיה היא שהתיאור מתפרס על פרק שלם, בו מפורטים הדו-שיח בין דוד לשאול, הדו-שיח בין דוד לגלית, הדו-שיח בין דוד לאחיו הבכור ועוד המון פרטים המשתלבים במארג נפלא זה. לטעון שהכל הכל הוא המצאה מצוצה מהאצבע כדי לפאר את שמו של דוד, זו טענה שאפילו ברי חמיש היה מתקשה לטעון. כך גם הטענה שכל התיאור נכון ומדויק, אך החליפו בו בתקופה מאוחרת את שמו של אלחנן בשמו של דוד אינה מתקבלת. ראשית, הספר נכתב הרבה אחרי המאורעות. שנית, אלחנן, יהודי (כפשוטו) אלמוני מבית לחם, לא היה זוכר לתיאור מפורט ומורכב כל כך בגירסה הראשונה של הספר. לכל היותר היו מציינים שהוא הרג את גלית, כמצוין בסוף שמואל ב'.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2010 12:25 |
|
| |
הדו שיח בין דוד לשאול וכל השאר יכולים להלקח מסיפורים אחרים של מעשי גבורת דוד, ברור שדוד היה גיבור גדול, אחרת לא היה מתמנה למלך. אבל המקרה של גלית [לפי השערה זו] קרה עם מישהו אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2010 13:08 |
|
| |
ומדוע מוכרחים להניח שהיה רק אדם אחד באותו דור שקראו לו גולית? מה רע באפשרות שגוליית היה שם פופולרי ושכיח, אולי אפילו שם גבורה האופייני למעמד הלוחמים?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2010 13:12 |
|
| |
גלית הגיתי. גלית מהעיר גת, היו שני יוסף בן שמעון באותה עיר, ושניהם גיבורים חריגים שעץ חניתם כמנור אורגים ומשקל כליהם מאות שקלים?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2010 18:20 |
|
| |
בנדיקט,
היו שני גלית, וגם שני דוד. דוד השני הרג את גלית השני, אבל זה לא הענין. גם הסיפור שלפיו אלחנן (לא זה מדברי הימים, אלחנן אחר) הוא שהרג את גלית השני, לא מענין אותנו.
אנחנו עוסקים בשאלה - מי הרג את גלית הראשון...
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2010 18:28 |
|
| |
ואם הבלוף הזה כביכול הביא איתו או בגללו את התהילים ואת שמלה המלך וספריו הנפלאים, אז מה בכך ???
את עמוני ולא עמונית מכירים ?? האם רלוונטי אם הדרש נכון או לא ?? הרי בלי הדרש לא היה מלכות דוד ולא היה עם ישראל ומלכות ישראל בכלל,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2010 20:15 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | ואם הבלוף הזה כביכול הביא איתו או בגללו את התהילים ואת שמלה המלך וספריו הנפלאים, אז מה בכך ???
את עמוני ולא עמונית מכירים ?? האם רלוונטי אם הדרש נכון או לא ?? הרי בלי הדרש לא היה מלכות דוד ולא היה עם ישראל ומלכות ישראל בכלל, |
|
מקסמן,
נדמה לי שאתה מבלבל סיבה ומסובב, עבר, הווה ועתיד, מה לפני ומה אחרי וכו'...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2010 20:35 |
|
| |
אין חדשות שמה?
lib.cet.ac.il/
pages/item.asp?item=9529
תוקן על ידי - חמץ_גמור - 26/09/2010 20:50:44
|
| נשלח ב-26/9/2010 21:27 |
|
| |
[חמץ,
הלינק שצירפת לא עובד...]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2010 23:32 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | מקסמן,
נדמה לי שאתה מבלבל סיבה ומסובב, עבר, הווה ועתיד, מה לפני ומה אחרי וכו'...
|
|
אמשלום היקרה:
אני לא מבלבל כי אני עונה על המסקנה של הדיון,
כמו שהבלוף של העם הפלסטיני שהתחיל רק בדור שלנו, וזה לא מונע מהם להיהרג בשביל הבלוף הזה וכו' וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2010 23:38 |
|
| |
תודה לך מנהלי!
|
|
|
|