בית פורומים עצור כאן חושבים

האם הנציב היה "מודרני"? שער העמק דבר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/11/2005 21:24 לינק ישיר 
האם הנציב היה "מודרני"? שער העמק דבר
מצורף קובץ

נתקלתי במהדורה השניה של פרוש ההעמק דבר, והופתעתי מהשער של המהדורא הזו.
תסתכלו לדוגמא בעשרת הדברות. הן כתובות באותיות רומיות, ומשמאל לימין!!!
במהדורות החדשות של הפרוש הוחלף השער בשער "יותר טוב".

מה דעתכם בנושא זה לגבי הנצ"ב? והאם היום ספרי הגדולים היו מעוטרים בצורה כזו?
האם למישהו יש מהדורא ראשונה של הפירוש? האם זהו אותו שער?

תוקן על ידי - חסד_ומשפט - 08/11/2005 21:27:23

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2005 22:09 לינק ישיר 

האם היה הנצי"ב אבי הציונות הדתית.

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topicarc.asp?topic_id=1090877

(נא להקפיד לא לפתוח יותר מאשכול לשבוע.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2005 22:14 לינק ישיר 

כידוע הספר שני לוחות הברית דפוס ראשון יש שם חיות מהמרכבה ומלאכים ערומים פורחים באויר ואין פוצה פה ומצפצף...וד"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2005 22:31 לינק ישיר 

הנצי"ב היה פלורליסט אמיץ כפי שמגלה הטעם של שריפת בתי מקדשינו ששנאו הפרושים מי שאינן סובר כמוהם.. ועיין בהעמק דבר בפרשתינו הקודמת שפה אחת ודברים אחדים וגו' בדרכו הפלורליסטי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2005 22:48 לינק ישיר 

חסד-ומשפט-

האם השער של העמק דבר שהצגת כאן דפוס ראשון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2005 02:23 לינק ישיר 

בהשער של דפוס ראשון של השלחן ערוך שהדפיס המחבר בעצמו יש צורה של בתולה (כמעט כולה) ערומה

אני לא מוצא עכשיו הצילום (שהיה לי על הקומפוטר) אבל בהקדמה של אחד מההצאות החדשות של השו"ע יש תמונה של שער דפוס ראשון ויש לראות את זה בבירור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2005 08:49 לינק ישיר 

ממה שכותבים פה אני מבין שמדובר בתופעה רחבה של הקדמות של הספרים, כך שזה לא אמור ללמד משהו על הנצי"ב. אם כי בהחלט יש מקום לדון בגישתו ה"פלורליסטית".

אך אם אכן מדובר בתופעה רווחת של שערי ספרים, אזי מה מקומה?

האם כלל לא היה אכפת למחברי הספרים מכך? לפחות בחלק מן המקרים לא נראה לי שהרי רבי יוסף קארו קרא לשרוף את ספרי עמנואל הרומי על הרבה פחות מציור של אישה עירומה.
או משא הדבר הפריע להם אך משום מה היו לחצים של גורמים אחרים שלא יכלו לעמוד בהם? אולי של בעלי הדפוסים וכדומה?

apikoros

השער הינו השער של המהדורה השניה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2005 10:55 לינק ישיר 

מצורף קובץ

מדובר בתופעה שלא רק שנאבדה אלא שאם היה קורה בימינו היו יוצאים נגדו בחרב ובחנית.

מעבר לשער משנה תורה ויניציאה של"ד שנדפס על ידי הרמ"ע מפאנו נמצא חיתוך עץ של בחורה ערומה לגמרי ומסביב כתוב ויתאו המלך יפיך. אותו ציור נמצא גם בקרבן אהרן ויניציאה שס"ט. בשער לבוש התכלת לובלין ש"נ שנדפס על ידי ר' מרדכי יפה בעצמו מופיע חיתוך עץ של אשה ערומה למחצה שליש ורביע. יש שיטענו שרמ"י לשיטתו באמירת שהשמחה במעונו. אלא שאין זה נכון. כי בכמה וכמה ספרים מצאנו שדמות אשה ללא בגדים העריכו אותה כציור אומנותי ללא שום חשש של הרהורים וכיוצא.

בלבוש המפואר שיצא לאור מחדש הציגו תמונות השער של הדפוסים הישנים בהשמטת החלק הפוגע כמו שיראה המעיין למטה.

השאלה היא למה נאבדה חוש האומנות אצל הציבור שומרי תומ"צ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2005 10:56 לינק ישיר 

טוב, אתם ודאי מבינים שאת השער לא עיצב הנציב בעצמו, אלא בית הדפוס שבעליו היה כנראה גוי.
אך גם זה מספיק שהנציב לא ראה בזה טעם לפגם.

בפסיפסים של בתי כנסת עתיקים שנתגלו בארץ , גם יש ציורים של בתולה וכד'.

ברור שא"א להשוות את המצב הסוציולוגי של ימינו אלה למה שהיה בעבר, וזה שוה מחקר האיך הגענו לפוריטניות כזאת בימינו.

דוגמה מהשבוע האחרון: העיתון "בקהילה" כתב מאמר שלם על האחות האגדית "שוועסטער זלמה" מביה"ח שערי צדק, ולא העיז להציג את תמונתה של הישישה בת ה-100...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2005 10:58 לינק ישיר 

והנה הציור במשנה תורה שנדפס באחריות הרמ"ע מפאנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2005 11:00 לינק ישיר 

מצורף קובץ

לא הספקתי לצרף את התמונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2005 11:35 לינק ישיר 

שוטנג
אתה רוצה לטעון שבאמנות אין גדרי צניעות?
לפני כמה שנים היתה שערוריה רבתי בבית ספר מעלה הד"לי על סרט שכלל קטעים לא צנועים עד כדי כך שאנשים התפטרו ונדמה לי שגם פוטרו.
אבל תסביר לי, אסור לילך אחר אשה בשוק משום הרהור ואילו תמונה כזו אין בה משום הרהור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2005 11:37 לינק ישיר 

אריק123:

אני מצביע על תופעה ואני מנסה לפרש אותה. אני מציע שחכמי ישראל סברו שיש הבדל מהותי בין אומנות לבין פורנוגרפיה. אם יש לחברים הסבר אחר אשמח לשמוע אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2005 12:55 לינק ישיר 

למעשה,
אלו מהפורומים למבוגרים בלבד נחשבים אמנות ואלו פורנוגרפיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2005 12:59 לינק ישיר 

ולמרות הכל, רוב הטפסים עם תחריט 'ויתאו המלך יופייך' שראיתי, היו חסרים, קרועים, הושחתו בדיו או הודבק עליהם נייר. איכות ההשחתה היתה עתיקה, כלומר, לא השחיתו את הספרים בעשור האחרון. התופעה לכשעצמה מרתקת, אך מוכיחה כי לא התקבלה בסלחנות בבית המדרש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2005 13:03 לינק ישיר 

והערה נוספת:

להשליך משער ספרו של הנצי"ב לאישיותו זה כמובן קשקוש גמור בהתחשב בתנאי ההדפסה והקשר הבלתי אמצעי שבין בית הדפוס והמחבר, אולם יש לציין שבתי הדפוס ה'חסידיים' - בסלאוויטה, בזיטומיר, בסדילקוב, בלבוב ואפילו בוורשה אכן היו קפדניים מאוד לא רק בבחירת התוכן אלא גם בקביעת הצורה. ישנם מדפיסים בלמברג שהיו מטבילים את אותיות העופרת במקוה טהרה, ו'נעם אלמלך' מהד' תקמ"ח יוכיח. הדפסה 'על טהרת הקדש', במלא מובן המושג, היא יצירה חסידית מובהקת.

תוקן על ידי - פרופיסור - 09/11/2005 13:04:29

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם הנציב היה "מודרני"? שער העמק דבר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext