| נשלח ב-9/11/2005 01:19 |
|
| |
מכתב אישי לר' אלי ישי יו"ר סיעת ש"ס
כבוד הרב אלי ישי,
קראתי הבוקר על "נאום הלחם" שלך אמש, מעל דוכן הכנסת.
עמדת מעל הדוכן, אחזת בידיך שתי פרוסות לחם וזעקת את זעקת העניים.
ר' אלי, אומרים שאתה דואג להתעדכן בכותרות פורום זה ומשום כך אני מניח שיתכן ותקרא את דברי.
איך זה, ר' אלי, שמנהיג כמוך שמטיף מעל כל במה לרווחת העניים, ש"מטיל את חיתתו" על ראש הממשלה, לא מצליח להטיל מרות על ראש מועצה???
איך זה שהמועצה היחידה בישראל שהעלתה את תשלומי הארנונה ב-25% היא גם המועצה היחידה בישראל שבראשה עומד איש ש"ס???
הלא צביקה כהן ראש מועצת אלעד נתון לשליטתך המלאה.
מילה אחת שלך, והוא מוריד את מחירי הארנונה.
מילה אחת שלך, ובמקום להעביר כספים למרא דאתרא האשכנזי (שלושת רבעי מליון ש"ח, כפי שפורסם בפורום חרדים אלעד) הוא ידאג "בסך הכל" להקטנת העלאת הארנונה...
מילה אחת שלך ולאנשי העיר, ברובם אנשים שאין הפרוטה מצויה בכיסם, ירווח מעט.
אבל, ר' אלי, קולך לא נשמע.
בעניינים שאתה באמת יכול להשפיע הנך נאלם דומיה.
אלפי אזרחים, רובם מצביעיך, כורעים תחת נטל ראש מועצה מטעמך, ואתה... בוחר לנפנף בכנסת בשתי פרוסות לחם...
ר' אלי, לי אישית, כאחד שלמרות הייחוס המשפחתי האישי שלו סולד מפוילע-שטיק (עוד פוילישער כזה ואבדנו... ) ומשלם את הארנונה עד הפרוטה האחרונה, נגמר הכסף בגלל מעללי ראש מועצה שאתה אישית ניצחת על בחירתו.
כמו כל אדם ששואף לנהל חיים תקינים, אני נוהג לחיות בצורה מסודרת ממה שיש לי, אבל האיש שלך במועצה, ר' אלי, גורם לי בהחלטותיו השערוריתיות, להכנס למינוס בעל כורחי.
ההעלאות המטורפות של הארנונה (תוספת של מאות שקלים לתשלום), מציבות אותי בפני שתי ברירות:
או לשקר ולקבל הנחה, או לקרוס תחת הנטל...
ובעצם, במחשבה שניה, אולי זה האינטרס שלך ר' אלי, שירבו עניים וכתוצאה מזה ירבו מצביעי ש"ס בישראל.
ואולי החלום על היום בו ירווח קצת לעניים הוא חלום הביעותים שלך...
תחשוב על זה ר' אלי...
מעבר לפופליזם, יש מקומות שבהם אתה באמת יכול להשפיע, ובמקומות האלו העניים זקוקים לך.
עזור לנו,
תושבי אלעד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 01:32 |
|
| |
פולישער
אני מצטרף לכל מילה שלך
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 01:48 |
|
| |
אולי, אם כל מי שמסכים עם דברי שיוצאים מלב כואב של אדם אובד עצות יוסיף את חתימתו, אולי (הלוואי) זה יזיז משהו ויהפוך את ליבם האטום של כמה קודקודים שרוממות המלחמה למען החלשים בפיהם.
תבינו שם למעלה, אנחנו קורסים תחת הנטל, אנחנו פשוט לא יכולים.
למען השם, זה לא תוספת של כמה אגורות לכיכר לחם.
מדובר בסכום של מאות שקלים למשפחה, מדובר בסכום שיכול להכניס משפחה צנועה למינוס, לסיחרור מערכות...
איך אתם יכולים להעלות ארנונה ב-25%... איך???
אתם הורגים אותנו, סוחטים אותנו עד לשד עצמותינו.
לאן הגענו?
תוקן על ידי - פוילישער - 09/11/2005 1:48:42
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 01:50 |
|
| |
פוילישער - חזק.
היום נחה לי בתיבת הדואר הודעת תשלום על סך כמעט 1000 ש"ח ויש לי בסך הכול 112 מ"ר בדירה.
גם הטענה של המועצה כאילו היא לא גבוהה מהממוצע למ"ר, הייתה נכונה לו לא הייתה המועצה מחשבת גם את חדר המדרגות, המרפסת של השכן, השפ"פ, השק"ק והבלב"ץ.
בהרצליה שילמתי פחות על אותו מ"ר. גם ברמת השרון בה התגוררתי תקופה. אולי באמת זאת הייתה טעות להגיע לעיר. אני לגמרי רציני. אני לא אשקר ואומר שאני חסר פרוטה וזה על חשבון הלחם שלי, אבל נמאס להיות תושב לא נחשב שמועכים אותו כל אימת שמתחשק.
על מה אני משלם בדיוק??
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 01:59 |
|
| |
אאללעעדד,
צודק. לא אשקר, אני לא ארעב ללחם בגלל התוספת אבל זה משנה לי את כל האיזון הכלכלי.
אני חי, מה שנקרא על השקל. אף פעם לא נכנסתי למינוס ותמיד הסתדרתי עם מה שיש.
היות והגבול של ההנחה עומד על הכנסה של כ-3000 ש"ח למשפחה אני לא זכאי להנחה וכאדם ישר (משתדל לפחות) לא עלה בדעתי אף פעם לגנוב ולרמות.
התוספת הלא נורמלית הזאת גורמת לזה שכשמגיע חשבון ארנונה אני צריך להפריש חצי!!! מהסכום שאני מרוויח לחודש שלם.
אני כבר לא מדבר על זה שהתמורה שאני מקבל זה זבל בחניה, בחצר, ברחובות, אלא על כך שאין לי מאיפה לשלם.
בכנות, אנל'א יודע מה אני הולך לעשות... אני "מתנחם" רק בזה שלפי מה ששמעתי מחברים (הפראיירים כמוני שלא מוציאים הנחה...) יש כאלו שהם במצב הרבה יותר קשה...
מה עושים? 
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 02:11 |
|
| |
(אאללעעדד,
כל הכבוד על האומץ למתוח ביקורת למרות מכלול האינטרסים.
התרשמתי. )
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 02:12 |
|
| |
אתה יודע, גם בזמנים הכי קשים כלכלית, עשיתי את מה שאתה עושה ו'התנחמתי' נחמת שוטים שיש אנשים במצב יותר קשה.
אבל אם אני עושה את החשבון, כל העבודות שאני עושה, אני עושה אותן בשביל לא להגיע לסחרור כלכלי. לא הגעתי ממשפחה עשירה בכלל והכול עשיתי בעשר אצבעות. אני גאה על כך אבל כשאתה מתחיל לראות את האור בקצה המנהרה ופתאום נוחתת לך הודעה כזאת, זה מתחיל לעצבן.
משכנתא, ארנונה-מים-ביוב, חשמל, טלפון, סלולרי, מעון, ביגוד, אוכל, דלק, תקלות (תיקונים שונים), רופא שיניים, מיסי מדינה, אגרות שונות (כביש 6, עמלות בנקים וכו'), קופ"ח, ביטוח לאומי, רואה חשבון... רשימה חלקית בהחלט.
שלא נדבר על הוצאות כמו חיסכון, אינטרנט, אחזקות שונות (יש לי מערכות הגברה), סיגריות... מותרות, אבל חלק מהחיים שלי.
כמה אפשר לעבוד ולעבוד רק בשביל לשרוד??
את הדברים הללו אני כותב לא חלילה כדי להתבכיין וליילל. אני יודע שיש אנשים במצב הרבה יותר גרוע, אלא בגלל שהאברכים שקוראים את זה יבינו שלא כל מי שעובד הוא גם זולל במסעדות כל שני וחמישי, נוסע לחו"ל כשמתחשק לו ובכלל הנאות החיים השמורות רק לעשירים באמת.
הארנונה האחרונה הרתיחה את דמי ושפכה את דמם של מעוטי יכולת אחרים.
במקומות אחרים לא היו עוברים על זה לסדר היום. אנחנו כישראלים, התרגלנו. קצת רעש יהיה ואחרי זה זה יישכח. נמשיך לשאת בעול. זאת האמת העצובה.
ואני מוסיף את זה כי אני רואה שראית והגבת כבר (חשבתי שהלכת לישון): נראה לך שלא תהיה ביקורת אם צריך?? כתבתי כבר כמה פעמים שיש דברים שרואים מכאן ולא רואים משם ולפעמים, למרות הטענות, הדברים הם לא כפי שהמתלוננים מציגים... באמת.
תוקן על ידי - אאללעעדד - 09/11/2005 2:13:50
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 02:18 |
|
| |
אאללעעדד,
ואולי אנחנו "כן" יכולים לעשות משהו?
אם לחץ של גורמים אחרים על ראש המועצה (כמו שראינו בפירסומים האחרונים על הקומבינות הכספיות) מצליח לחלחל ולהשפיע על ראש המועצה למה שלחץ ציבורי לא יעזור?
בניגוד לאחרים, אני לא חושב שצביקה רשע או אטום...
זה פשוט, שיש כאלו שלוחצים קצת יותר, וכשצריכים כסף הכי קל להכניס את היד לכיס של האזרחים...
הכי כל כל עוד הם שותקים.
ולכן, יכול להיות שהפתרון זה קצת לחץ מצידנו.
הרי מה אנחנו רוצים בסך הכל?
אנו לא רוצים להחמק מתשלום חובותינו.
אנחנו בסך הכל מתחננים ומבקשים שלא ישחטו אותנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 02:20 |
|
| |
הבעיה הגדולה באלעד שרבע מהעיר אברכים ורבע נוסף הם בטיפול מחלקת הרווחה
ולכן החצי (אולי פחות) שכן משלם צריך לשלם יותר
אבל לבוס זה לא מזיז
העיקר שהמועצה משלמת על רכבי הפאר
אני כבר לא מצליח לעקוב על איזה רכב הוא נוסע כל יום
אני חושב שראיתי אותו על מאזדה 5
ואפשר לחלק כסף לחברים בצורה של העסקת קבלנים חיצונים
תראו לי עוד עיר שראש המועצה גר בדירה של אחד ממקבלי השטחים הגדולים בעיר (משפחת בן דוד למי שלא הבין)
יש להם שטח ענק בכניסה לעיר ושטח גדול למעלה
ואף אחד לא בודק את זה
למי שלא זוכר צביקה כהן רשם את הכתובת שלו בדירה של בן דוד כשהוא עוד גר בטבריה
העיקר שהוא סחבק עם כולם
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 02:26 |
|
| |
fun70
אני לא חושב שזה הוגן להפיל הכל על האברכים.
מי שמגיעה לו הנחה, שיקבל ומי שלא שישלם.
בקטע הזה דוקא תמכתי בקריספל שערך בדיקות וחקירות.
הוא השאיר את הארנונה בסכום הסביר, ודאג לכך שמי שיכול לשלם לא יתחמק וכך כולם יצאו נשכרים.
הבעיה עם צביקה שהחשש שלו מ"מה יאמרו" גורם לו לנקוט בצעדים פופוליסטיים.
הוא בחיים לא יעיז (כמו צורי) להכנס "חזיתית" בקומבינטורים ולהסתכן במאמר מערכת תוקפני בקול התורה, ומהצד השני הוא יעיז ועוד איך להעלות את הארנונה ב-25% בלי למצמץ.
אני בטוח שעם קצת מאמץ היו מוצאים פתרון קצת יותר "יצרתי" מהעלאת 25% ארנונה וערעור המצב הכלכלי של כל כך הרבה משפחות.
לסיכום, צביקה נראה לי קצת לחיץ. במצב הנוכחי הוא נלחץ מגורמים פוליטיים ואנו העמך נדפקים ומשלמים את המחיר.
קצת לחץ ציבורי מצידנו, והכל יכול להשתנות.
תוקן על ידי - פוילישער - 09/11/2005 2:25:58
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 02:26 |
|
| |
במדינת ישראל, וזה נכון לכל ה'קודקודים', לא מבינים שהכבדה כזאת תגרום לעוד ועוד אנשים פשוט לשקר.
אני לא מקבל את הטענה שמעלים את המחירים בגלל הרמאים, או להבדיל, בגלל אברכים שמשלמים גרושים. אני טוען הפוך: בגלל דברים כאלו אנשים מתחילים לרמות...
אני גם מנחש מהם הצעדים הבאים. אולי מדחנים ושכירת פקח למתן דו"חות. ויש עוד כמה אבל אני לא רוצה לתת רעיונות למקבלי ההחלטות שקוראים כאן.
אני יכול להבין שהמועצה החליטה לבדוק לעומק את דיווחי השקר של חלק מהתושבים בייחוד כשזה כמעט נכפה עליה כחלק מתוכנית ההבראה. אבל להקפיץ את המחיר בצורה כזאת שערוריתית - אין לי משפט מספיק חזק לתאר את ההרגשה.
לתומי חשבתי שזאת העלאה חד פעמית בגלל איזה תירוץ. לא ביררתי במועצה, אבל אם זו העלאה קבועה, אני בהחלט ישקול להירשם באיזה כולל, או כל בלוף אחר שיעלה על דעתי. לשלם 1000 ש"ח זה טירוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 02:29 |
|
| |
אאללעעדד,
אני דוקא חושב שהעלאה כזאת היא צעד של פחד.
פחד מהתמודדות עם זייפנים.
קריספל נכנס בהם חזיתית ע"י חברת חקירות ותפס אותם אחד אחד.
וכשאין אומץ להתחיל עם הרמאים האמיתיים חייבים לספק את הכספים ממקורות אחרים (צריך לשלם שלושת רבעי מליון למרא למי ששכח), ואז (כרגיל במחוזותינו), התושבים הישרים שמשלמים הם אלו שסובלים...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 02:40 |
|
| |
אין שום תירוץ בעולם להעלות את הארנונה. אני רוצה לראות איש אחד במועצה שיקום ויטען אחרת.
גם אם קופת המועצה ריקה, גם אם משרד הפנים לוחץ, גם אם נראה להם שמאה שקלים לכאן או לכאן זה לא ביג דיל, אין שום סיבה בעולם לעשות את זה!
בטח ובטח לא בעיר כמו אלעד שיש בה אחוזים גבוהים של בעלי משכנתאות ואנשים צעירים שעדיין מגששים את דרכם הכלכלית בתחילת חייהם.
א-ט-י-מ-ו-ת.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 13:57 |
|
| |
ההוצאות במועצה הם ללא פרופורציה במידה והיו מקצצים קצת לא היו צריכים עליה כה גדולה.
ממתי והיכן היו זיקוקים בשמחת בית השואבה ביזבוז גדול של כסף כל זיקוקו עולה הרבה מאוד כסף.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 21:10 |
|
| |
יש סיכוי גדול שזה יופיע ככתבה בהייד פארק מסורת
|
|
|
|