בית פורומים עצור כאן חושבים

לא מתכוונת להפסיק להופיע בפני גברים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/11/2005 02:23 לינק ישיר 

אמשלום

<"התגובה הראויה היחידה האפשרית (מבחינתו) לתופעה הזו, היא דיון הלכתי שיתיר או יאסור את דרכה של אנקרי">

לאסור לא צריך דיון, להתיר לא יספיק דיון.

עולם הפוך אני רואה

תוקן על ידי - נישטאיך - 11/11/2005 2:26:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2005 07:01 לינק ישיר 

מיכי,

יש לנו וויכוח גדול ומהותי על הגדרת תכולתה של "יהודיות", אבל איני רוצה לגזול מממללא (כמה "מ"ים וכמה "ל"ים!) את אשכולו.

בעניין "קול באשה", שלח לי חבר -
כד הווינא בלונדון, אזילנא לבי תיטרא, וחזינא במחזמר... כד הדרנא לארעא קדישתא, אתא לקמי ההוא צורבא מרבנן, ובעי מיני היאך חזיתי ושמעתי הני מטרוניתות, דהן פרוצות, וקולן ערוה, ומלבושן - YYY! הואיל ולא הויא לי תיובתא מעליא, אמרתי לו דחכם אחד התיר לי מטעם שאינן מישראל ואין בהן איסור. (חד, שאינן ערוה לענין זה, כעין אמו ואחותו ושאר קרובות, שעל אף שאסורות בקריבות אינן אסורות בשמיעה, ואידך, שאינן אדם כלל, מלימוד דאתם קרויים אדם ואין אומות העולם קרויים אדם, ושמא עוד תירוצי איכא). שמע, אזל לאתריה, ותו לא מידי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2005 07:39 לינק ישיר 

הרב מיכי,

א. הדיון הוא מבחינתי מבעד למשקפי ההלכה. אני מסכים איתך שברמת העיקרון יש לקבל הלכה ולכוף ראשו כשצריך - וזוהי משמעותה של הלכה וודאי שקיום הלכה רק בנסיבות שזה כיף אחלה ומגניב הופכת את ההלכה לפולקלור נד ברוח.

הבעיה שלי היא אחרת. בעניינים רבים הנוגעים למין הקרוי אשה, ההלכה דאיתא קמן מבוססת על מציאות אחרת. במציאות דנן, דבקות באותה הלכה שמבוססת על מציאות אחרת חסרת משמעות ולעתים מקוממת ולענ"ד מחטיאה את המטרה שלשמה נוצרה הלכה (ותסכים איתי שהלכות שירת נשים אינם חוק תורה עלום אלא גדר שגדרו חכמים בנסיבות מסויימות).

אני מניח שגדר שירת נשים נוצר על-מנת למנוע חטאים. כאשר האשה ספונה בביתה, אז אכן שמיעת קול היא מעין חרך שמוציא אותה לאויר העולם ואולי יביא לידי מכשול. ואולם כאשר האשה נמצאת בכל מקום, ומי שחפצים בעבירה יכולים למצוא אלף ואחת הזדמנויות לממש אותה, הדגש על שירה/הופעה די מוזר (אני יודע שהדיון שלי מנקודת מבט גברית אבל אין לי אפשרות לשנות את נקודת המבט במסגרת זו).

כך, שהאשה נמצאת היום בכל מקום: בעבודה, ברחוב, בעצכח, באומנות, במוסיקה, בצבא ובאקדמיה. אבל, האשה הדתית מודרת משירה בכדי למנוע מכשול. האם באמת יש כאן עמידה על גדר של חז"ל או פורמליזם ביחס לגזירה שאיבדה את מטרתה?

ב. תרי גווני הופעות איכא בשוקא: הופעות המוניות ורועשות, שרק מתי מעט מסוגלים לכנס די קהל בשבילם, ולגביהם אני יכול להבין את ההסתייגות, אבל היא יותר בגלל מה שקורה בקהל ואין לכך משמעות מבחינת מי שעומד/ת על הבמה.

הופעות קטנות, 'אינטימיות', 'אנפלאגד' וכיו"ב - בד"כ בפני מספר אנשים קטן יחסית שיושב סביב שולחנות. אני מניח שרוב ההופעות של אנקרי הן בסגנון הזה. מה כבר יכול לצמוח מכך שזמרת מופיעה בפני כמה עשרות אנשים? נגמרת ההופעה, היא הולכת לביתה והם לביתם. בעיני זה הרבה פחות בעייתי מאשר לחלוק משרד במשותף עשר שעות ביום, כל יום, ועיני הרואות שאפילו החרדים שבחרדים לא נמנעים מכך.

ג. משמעות ערכית/רוחנית במוסיקה? לא אצלי...אני לא מבין את המושגים האלו. אני אוהב מוסיקה, היא עושה לי טוב. רוב הזמן אני שומע אותה ממכשיר, לפעמים אני מעדיף הופעה, וזה סוג אחר של חויה. ערכים? אותם אני מחפש במקומות אחרים. הם לא ממלאים אותי לגמרי, אני מודה.

אתה עדיין מבולבל.

חסידי ישורון עמדו נדהמים ונבוכים עם הסתלקותו בטרם עת של מרן האדמו"ר ה'על אמונה היסטוריה וערכים' מישורון זצולק"ל (זכר צדיק, ולא קדוש!, לברכה). לאחר מספר שנים של ציפייה לשובו אלינו גוף ובשר, הוחלט למנות במינוי זמני מ"מ בכדי שלא תישאר קהל עדת החסידים כצאן ללא רועה ח"ו, וכך ניאות מרן כ"ק האדמו"ר מיציץ שליט"א לשאת בעול ההנהגה, חרף סלידתו ממוסד האדמו"רות והועבדה שהוא עצמו די לו בקב חרובים מע"ש לע"ש, ש"ס וילנא ישן וגישה לעצכח (וענוונתנותו נתגלתה שוב עם התחמקותו ממינוי נשיא הסנהדרין דפ"ת).

אני לא נשיא ולא יו"ר אלא רק מנכ"ל המוסדות. נשיא עוד אין לנו, אבל שמעתי שבארץ יש יהודי צעיר ונמרץ ובעל ניסיון בנשיאות מפלגה שהתפנה ומחפש ג'וב (אוי המדרון, המדרון...).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2005 10:17 לינק ישיר 

[ממללא,

אם אפילו מיכי הציע את בתו לדוברת ומזכירת הסנהדרין דפ"ת, האמנם לא תפתחו את המכרז לנשיאות גם בפני נשים?
ולמען הסדר הטוב, אודה שאין לי כל עניין במשרה הנעלה, ובודאי לא הכישורים המתאימים.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2005 11:11 לינק ישיר 

שמעתי מבני משפחה שבמשפחות ראשי ישיבה ליטאיים מהדור הקודם הנשים השתתפו בשמירות שבת גם כאשר היו זרים בבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2005 22:40 לינק ישיר 

למיכי, בעניין יתרון הופעה ע"פ דיסק -זה הבדל מהותי שלעולם לא יסגר בין 'הדבר עצמו' ל'שכפול' שלו. ע"ד משל כמו להביט בתמונה של אדם או בפניו.
וע' "יצירת האמנות בעידן השעתוק הטכני" לוולטר בנימין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2005 23:36 לינק ישיר 

אמשלום,
אם אין לך כישורים אז קיבלת את המינוי. אנחנו מחפשים רק כאלה.

ממללא, אני מסכים חלקית לטענה שיש התייחסות של טאבו ביחס לנשים וצריך לבחון אותה ביתר פתיחות. אך בכ"ז שתי הסתייגויות לי:
1. תקנות קשה לשנות גם אם בטל הטעם, כידוע. ולכן השאלה האם יש כאן ערך מוסף משמעותי/רוחני היא חשובה. לא התכוונתי לטעון שצריך לעסוק רק בדברים ערכיים, אבל התרת האסור ופתרונות יצירתיים לבעיות הלכתיות לא עושים רק כדי לאפשר הנאות (ואפילו חיוביות).
2. אתה מודד הכל דרך השאלה האם בסופו של דבר זה מסתיים במיטה (סליחה על הביטוי הישיר). אבל כידוע בהלכה גם הרהורים יש בהם איסור. ולרוב השיטות זה לא רק אמצעי כדי למנוע איסורים של ממש, אלא זה גופו איסור. ולגבי זה אני מוצא הבדל בין הופעה של זמרת, כאשר היא עומדת על במה והזרקורים עליה, והיא מתלבשת בהתאם, לבין עבודה משותפת. מעבר לכך, קשה לשים גדר חדה בין הופעות בעייתיות והופעות שאינן כאלה, ולכן יש מקום להכללות. זו דרכה של ההלכה.
אמנם אין לי ניסיון בהופעות (מה זה 'אנפלאגד', לכל הרוחות?) ולכן אשמח לשמוע חוו"ד של בעלי ניסיון.

באשר לאדמו"ר מישורון, הרי כיום אין מניעה שיהיה גם אדמו"ר מת. וזאת באחת משתי צורות: 1. או להחליט במותב תלתא שהוא עדיין חי ומקבל פקסים (נוסח חב"ד), או להיות טויטא חסידות (נוסח ברסלב). ולפי האופן השני אני חש לכך שמייציץ הוא בחינת מוהרא"ש ר"ל.
ואחתום בברכת מ-מי-מיי-מייצ-מייצי-מייציץ מישורון (ואהיה אנוכי הק', תולעת ולא איש, בבחינת ישראל אודסר, אסקופה הנדרסת לרגלי ת"ח).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2005 23:52 לינק ישיר 

כיוון שלא שמענו שרבנו עט"ר מייציץ מחתן קטינים, הרי נראה שאין בו חשש מוהרא"ש ל"ע. אנפלאגד, אגב (unplugged) הריהי הופעה שאינה עושה שימוש בכלים חשמליים למיניהם (ובפרט גיטרות חשמליות) אלא רק בכלים אקוסטיים, והמחמירים יופיעו באולמות קטנים שאין בהם צורך כלל במערכת הגברה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2005 00:05 לינק ישיר 

מיכי,

רבים מכלי הנגינה כיום מחוברים לחשמל (plugged). ההגברה מאפשרת את הרעש הנורא בהופעות שאתה לא רואה וכן בחתונות ובר מצוות. כאשר מנגנים בכלים לא חשמליים ההופעה היא unplugged, ביטוי שיש לו הקשר של שקט יחסי וצניעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2005 01:50 לינק ישיר 

וע"ז אמר מוהרא"ש אשרינו שיש לנו רבי כזה ותלמיד כזה.

הכ"ד האדמו"ר מקהל חסידי ישורון , מלפנים דומ"ץ בק"ק מייציץ והגלילות וכעת חופק"ק פ"ת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2005 02:18 לינק ישיר 

כעת אני שוקל להזמין את אתי אנקרי לחתונת בניי ובנותיי, שכן אני מחפש משהו אנפלאגד שיציל את שאריות עור התוף שלי ושל אורחיי מפני חמת המציק.
ולמוהר"ר מייציץ, לך אני שומר ברכה אחריתא.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2005 07:42 לינק ישיר 

מיכי,

בשעה טובה, ושיהיה במזל טוב!

[דוקא בזה יש לי כישורים (כך אומרים) וגם מעט ניסיון, ואני קצת נפגעת מכך שלא פנית אלי... ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2005 16:33 לינק ישיר 

ר' מיכי,

אם סחטתי ממך אמירה שיש לבחון (לפחות חלקית וכו') את הטאבו ביחס לנשים, הרי שאנו בדרך הנכונה.

אני מסכים איתך שסרגל המדידה אינו רק 'הדרך למיטה' (וכך כתבתי פחות או יותר באשכול אחר שעסק באפשרות לתת לגיטימציה הלכתית לסרטים שיש בהם סצינות של יחסי מין), ואולם, גם מבחינת 'הרהורים' - לא הרי מי שהוא אברך כולל בבני ברק כהרי מי שעובד בת"א, משרת במילואים, ואפילו מלמד במכון תורני באוניברסיטה (שמעתי פעם בשם אחד מעמיתיך החדשים שמגיע ממקום מרוחק מדי בוקר, שהקטע הקשה בדרך הוא משער האונ' ועד דלת המכון, וד"ל). בשביל האחרונים, אני לא חושב שהופעה 'רגילה' היא משהו יוצא דופן ומעורר חשק במידה יוצאת דופן.

הבעיה, שלרוב ההלכה נקבעת מזוית עיניהם של כוללי בני ברק, מבלי לקחת בחשבון את האחרים שהם הם הרוב (אם כי בחברה הסרוגה יש שיפור בנושא בשנים האחרונות, עם התגלית המרעישה שיש חיים גם מחוץ לעולם הישיבות).

אמשלום,

אם כל פעם תציעי את עצמך במרומז כאדמו"רית, לא תיזכי בכתר לעולם. אדמו"ר חייב לסרב ולהתחמק, לפחות כלפי חוץ, כשמציעים לו את המשרה. בשביל זה יש יועצי תדמית שיעשו את עבודתם. חוצמזה, שמעתי (אולי אפילו ממך, וגם בפורום השכן שמותר וכו') שיש 'לכם' איזו אדמו"רית חדשה בהתהוות, וד"ל ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2005 17:25 לינק ישיר 

ממללא,

לדבריך, אתה מעיין מידי פעם בפורום הסמוך. אם כך, אתה בטח יודע שכדי לקבל מינוי של אדמו"ר, הדבר האחרון שצריך הוא להתחמק וכו'. אתה צריך כמה חסידים גברתנים, ספונסר ("הגביר התורני הנדיב"), ופח נפט.

אה, וגם שם של עיירה נידחת באוקריינה.

נוהל שכן
זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2005 17:58 לינק ישיר 

ואני חשבתי שיש לאמשלום נסיון בהופעות אנפלאגד, והיא נפגעת מהפנִיָּה לאתי אנקרי...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לא מתכוונת להפסיק להופיע בפני גברים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.