בית פורומים עצור כאן חושבים

לא מתכוונת להפסיק להופיע בפני גברים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/11/2005 19:38 לינק ישיר 

ממללא,

אדמו"רית? אני?! ח"ו! אני הרי ליטוואקית!!! (כך לפחות טען באזני מישהו מחכמי הפורום... )

[כנראה שהד"ל שלך עבר מעלי, כי אין לי מושג על איזו אדמו"רית בהתהוות אתה מדבר. התחכימני?]

גו"ג,

אתה צודק. אני מעולה באנפלאגד, במיוחד אם גם המיקרופון אינו מחובר ואין אדם יכול לשמוע את זיופַי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2005 22:45 לינק ישיר 

אמשלום,
ברכה לפני אחרונה היא שלך (הרי יש לבחון מחדש את הטאבו כלפי נשים, זוכרת?). חוצמזה, אני מוכן לקבל גם זייפנים, ובלבד שיהיה אנפלאגד.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2005 03:02 לינק ישיר 

השמש זרחה, הרוח הזמינה, נענה האדון ויצא לטייל במטע האפרסקים. והנה הם גדולים בשלים, סמוקי לחיים, ומאירי פנים. רקמת קטיפה רכה להם, והם כולם מטיפים עסיס. חמדה לעין, תאווה לחיך. החיש צעדיו למטע השזיפים, והנה גם הם גדולים, בשלים, סגלגלים, ומגרים. מתפקעים ממתיקות. כמעט נגסו בו. ברח משם מהר לכרמים ורק מהצבעוניות התחילה דעתו משתבשת. אשכולות צפופים של ענבים אדמדמים מסתרגים על ענבים בירוק בהיר, עלים כתומים חומים צהובים ירוקים יבשים. התחילו העלים ללטף את שערו נעו ברוח הענבים המחובקים הנה והנה. הסתחרר ראשו עליו, ברח כל עוד נפשו בו.

עם שחר יצא כרוז בכל העמק לחנוט את כל המטעים החיים באדמה ולגדל אותם מהיום ישר בתוך קופסת שימורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2005 03:53 לינק ישיר 

קומר מלא החופן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2005 07:09 לינק ישיר 

קומר,

אז במקום "כל אישה היא רוגעלע" (ר' אשכול) יש לומר/לחשוב: "כל אשה היא שזיף"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2005 16:52 לינק ישיר 

השכן,

הוא אשר אמרתי. האדמו"ר בהתהוות תמיד 'לא מעוניין בתפקיד', וכמה חסידים מסביב 'מכריחים' אותו ועושים לו נפשות (לעתים בעזות דקדושה).

אמשלום,

(התכוונתי לגב' ברנדייס מפרמישלאן - יעויין בפורום השכן, שם,שם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2005 17:22 לינק ישיר 

ממללא,

הצחקת אותי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2005 20:22 לינק ישיר 

http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/010/802.html

ספרו לי איך היה, טוב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2005 21:11 לינק ישיר 

ממללא,

אז מה נפסק? מותר לי ללכת להופעה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2012 15:28 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2012 10:44 לינק ישיר 

יש כמה וכמה בעלי תשובה שלא מרגישים מחויבות כלפי ההלכה- למשל, איה קרמרמן סיפרה בראיון ב"מוצ"ש" שכאשר היא פוגשת גברים מכרים חילונים היא מחבקת אותם כמו פעם כי אחרת הם ירגישו דחויים ולא נעים. מדובר באישה נשואה דתיה עם מטפחת וחצאית שמחבקת גברים, גם דתיים לייט לא מבינים זאת, זה משהו של בעלי תשובה שלא יכולים לשנות הכל וכנראה גם לא רוצים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2012 11:59 לינק ישיר 

זה תופעה שמאוד מתרחבת, ונראה לי שיכול להוות נושא למחקר עמוק ומקיף.

יש כאן סוג חדש של יהדות, זה לא שייך לדתי ליט הרגיל, שאצלו בהרבה פעמים יש ריחוק מהרוחניות, מהקשר לדת, זה שייך לתפיסה שנותנת מקום יותר לחיבור פנימי בין האדם לאלוקיו, מקום למצוות שבין אדם לחבירו, ופחות מתחבר לדקדוק הלכתי נטו.

בקשר לנושא הפרטי של חיבוק גברים, יתכן שזה קשור גם לשינוי תפיסה בכל היחס לקשר בין גברים לנשים, ובכלל בכל היחס לתשוקה הגברית, מתפיסה שרואה בזה דבר פסול, לתפיסה שרואה בזה דבר לגיטימי, ואף דבר נאצל.

תוקן על ידי קסת ב- 07/11/2012 11:59:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2012 12:30 לינק ישיר 

קסת
איך אמור איש ההלכה, הרואה את חזות הכל בדקדוק הדין, להגיב על תופעה כזו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2012 12:38 לינק ישיר 

קסת
לא בכל חיבוק של גבר לאשה ולהפך- מסתתר פן מיני.
אם מחפשים פן מיני בכל דבר, יש היום גם לאסור חיבוקים ונגיעה בין נשים לנשים וגברים לגברים
צריכה להיות גם איזה הגיון באיסורי הצניעות הגורפת.

אשה מסכנה ואומללה נכנסה לרבי- לבקש ישועה. החלה לשפוך את ליבה ופירטה את צרותיה ,
היא רצתה שהרבי ישמע היטב את דבריה, התקרבה אליו קרוב. -הרבי התרחק. -היא התקרבה- הרבי התרחק.
או וי צעקה האשה. אני ליבי שותת דם, ואתה רבי- שטויות יש לך בראש!

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 07/11/2012 12:45:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2012 10:51 לינק ישיר 

לירוחם- אכן היתה לי מורה בתיכון שהיתה נגעלת מחיבוקים בין נשים וצעקה עלינו קשות כשהתחבקנו משמחה עת זכינו במקום הראשון בתחרות ריקודים. התחבקנו על הבמה, חברתי ואני, ובעיניה זה היה ממש "גועל נפש". בעיניי היא סתם ראש כחול ומתוסכל. 
אצל יהדות ספרד היו מנהגים של פחות איסור נגיעה כמו רב שמברך את כלותיו ומניח ידיו על ראשיהן או לחיצת ידיים, אבל לא חיבוק. ועם אחוז ההטרדות המיניות בציבור החילוני נראה לי נכון שחיבוק ונשיקה על כל פנים יהיו מחוץ לתחום, גם אם לוחצים ידיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לא מתכוונת להפסיק להופיע בפני גברים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.