בית פורומים עצור כאן חושבים

כיצד נכתב ספר בראשית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/10/2009 20:16 לינק ישיר 

דרום_חוקר כתב:

סוף דבר
ביארנו את דעת המסורת ללא כחל וסרק, ביארנו את יישוב שאלות הביקורת לפי דעת המסורת, והבוחר יבחר.

איזה הטעיה זו ? זה ביאור דעת המסורת ?

איך תרצה לבאר את המסורת לא כפי דעתה ?

כל ההסבר הארוך שכתבת אינו מתאים ואינו עולה אפילו על דעת המסורת.

דעת המסורת והאמת היא אחת ויחידה: כל החמשה חומשי תורה נכתבו ע"י משה רבינו, מפי הקדוש ברוך הוא. נקודה.

אתה רוצה הסברים על זה (אם יש לך תמיהות, שאלות) תשאל, ת/נענה, אבל להסביר את המסורת לא כפי דעתה, לא נשמע כדבר הזה מעולם!!!

ולהווי ידוע, שלתשובתך איני מצפה כלל (כמו שלא ציפיתי לתשובתך על מה שכתבתי קודם) מסיבה פשוטה: אין תשובה !!!
אדרבה......

כוונת כתיבתי היא, שהגולשים התמימים 'החרדים' לא יפלו לתוך 'מלכודת החקרנות הקרירה' ולא ילמדו את 'טענות קורח על משה' עוד לפני אלפי שנים. אלא ידעו שעל כל שאלה שנשאלה כאן, תשובתה בצידה, אלא שהחוקר לא רוצה לחקור את הנאשם אלא את עצמו, מה הפלא שלא ימצא את התשובה לעולם !!!

כמובן, שאם אחד החברים (הכותבים) כאן יעיר על שאלה שמציקה לו, אשמח לנסות לעזור לו. אבל גם אם לאף אחד לא תהיינה שום שאלות, זהו ג"כ דבר חיובי - דבר זה יוכיח בשבילי שהנמצאים כאן עומדים, או בראש ההר או בתחתיתו, אבל לא באמצעיתו - אותם שהספק מנקר בהם עדיין.

נ.ב. אני מקוה שאף אחד מהכותבים לא נפגע ממה שכתבתי (וא"כ בטח יכתבו לי). כולל הניק דמתקרי 'חוקר דרום' שכנראה לא מעוניין לענות על התמיהות שהצגתי לפניו, ויתכן שזה מסיבת פגיעה אישית - אל נא תחשוש לדבריי באופן אישי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 20:39 לינק ישיר 
קבלו את הסיכום הויזואלי של הדיון

אני מיצר שנאלצתי להסיר את הוידאו הקודם, פשוט שמתי לב שיש בו תמונה של "עזר כנגדו", אזי נסתפק בסיכום הממצה הזה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 20:40 לינק ישיר 

ואם מישהו בכל אופן מסתבך, יאיר הבטיח  לעזור לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 20:53 לינק ישיר 

ליאיר התמים, לפחות בדבר אחד אתה צודק. דעתו של דרום חוקר אינה דעת המסורת, וכמדומני שאינה דעת אף אחד חוץ מעצמו. הוא מצא לו איזה שביל זהב לדעתו שבו הוא מצליח לשבור את החבית ולשמור את יינה [שוב: לדעתו] ואני סבור: לא מהם ולא מהמונם. ניסיתי להתווכח עמו מעט, אלא שהוא חוזר וחוזר על דבריו כתוכי.
ובאשר לך, אבקשך: כלה נבואתך וצא. בשביל מה ההתפרצויות הצדקניות האלו? מי שנכנס ל'עצכח' אינו תמים כל כך.
ואם אתה עוד סבור שבמחנה שלך נמצאות התשובות, אין לי אלא לנוד לך, ואפילו מנוד ראש זה מיותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 21:02 לינק ישיר 

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2667166&forum_id=20048#R_0

< ואני כבר גיליתי דעתי כי התורה שניתנה היא זו שבעל פה, ואין התורה שבכתב אלא טפלה לה, כפי שאמרו חז"ל בהרבה מקומות. ולא נהייתה התורה שבכתב עיקר אלא כשנסתתם חזון הנביאים. וכפי שאתה אומר:

ולכן, גם אתה במחילת כבודך הנכבד טועה, "תורה" אינה ספר כי אם תוכן, המהפכה הגדולה של מתן תורה, האמונה בה' והבריתות שנכרתו עמו על קיום מצוותיו – הן הן התורה, והן הענין העיקרי שניתן בסיני ושנשמר מאז. ספר התורה אינו אלא העדות, אבל יש לפנינו גם את המציאות, ואי אפשר להתמקד רק בספר העדות, שהוא טפל לכל התהליך, ולכן גם הסתירות שבו טפלות, וגם הנביאים לא ראו את הספר כחזות כל התורה.
>

תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 18/10/2009 21:15:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 21:11 לינק ישיר 

ירוק11 כתב:

ליאיר התמים, לפחות בדבר אחד אתה צודק. דעתו של דרום חוקר אינה דעת המסורת, וכמדומני שאינה דעת אף אחד חוץ מעצמו. הוא מצא לו איזה שביל זהב לדעתו שבו הוא מצליח לשבור את החבית ולשמור את יינה [שוב: לדעתו] ואני סבור: לא מהם ולא מהמונם. ניסיתי להתווכח עמו מעט, אלא שהוא חוזר וחוזר על דבריו כתוכי.

תאמין לי, כתבתי את דבריי, לא בשביל החוקר, אלא בשביל שאר הכותבים כאן (גם בשבילך), החוקר יודע היטב את האמת, ובכ"ז רוצה לקפוץ על שתי החתונות. והוא יודע זאת בנפשו. אלא, מה לא עושים בשביל להרגיע את המצפון ?

שאר הכותבים כאן, ספק רב אצלי, אם גילו אי פעם את דעת המסורת האמיתית. יתכן שלכן הגיעו לאן שהגיעו. וכשישמעו (אם ירצו) את האמת, יאחזו בה לעד.
אבל אף אם לא ישמעו עתה, שידעו, שהאמת לא נכתבה כאן כלל, כך שהם לא ראו ולא טעמו מעולם את טעם היהדות האמיתית, בשביל לטעון 'ראינו וזה לא זה' !!!       "לא ראיתם עדיין"

ובאשר לך, אבקשך: כלה נבואתך וצא. בשביל מה ההתפרצויות הצדקניות האלו? מי שנכנס ל'עצכח' אינו תמים כל כך.
ואם אתה עוד סבור שבמחנה שלך נמצאות התשובות, אין לי אלא לנוד לך, ואפילו מנוד ראש זה מיותר.

אם אתה חושב שיש לך שאלות "שאתה רוצה עליהם תשובות", בבקשה. ושוב פעם, זה לא "המחנה שלך" אלא 'דעת היהדות הצרופה'.

בתקוה להבנה מהצד שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 21:18 לינק ישיר 

ירוק, מדוע אתה מנסה לנטרל את יאיר מן הסלט, כשם שבסלט צריך קצת צבע ירוק, צריך גם קצת צבע אדום. נא לעיין היטב בסרט הראשון, כי עמוק מאד הוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 21:51 לינק ישיר 

דינוזאורוס

מה דעתך על הלינק לפורם ביקורת המקרא

משתמש בעל שם זהה לשלך כתב שם את כל האמור כאן

מה דעתך???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 22:40 לינק ישיר 

דרום,

אתה בעצם טוען את טענות החוקרים,
בימי בית ראשון, לא קיימו את רוב המצוות בצורתן כיום, רק לשם דוגמא, לא הכירו צורת תפילין.
תקן אותי אם הבנתיך לא נכון.

מה לגבי שלוש עשרה מידות? מתי נתקבלו, בסיני או שהומצאו ע"י הפרושים? אותה שאלה לגבי כל המתקרא "הלכה למשה מסיני" .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 22:51 לינק ישיר 

אין שלש עשרה מידות- בספירה הגיונית ומובנת- תמנה !!,

הלכה למשה מסיני- מי בדיוק החזיק את כל ההלכות הללו ברשומות? איפה הם נעלמו עד גילוים המפתיע בבל?

הלל ושמאי ר' יוחנן בן זכאי ואחרים לא הכירו אותן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 23:12 לינק ישיר 

ירוחם אז לדעתך כל מסורת ההעברה של התורה מצוצה מהאצבע בעצם? גיבוב של שקרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 23:29 לינק ישיר 

ובני קורח

האשכול שם עוסק להוכיח כי תושב"ע שבידינו (חז"ל), אינה תושב"ע של התנ"ך.

אבל למרות האמור שם, היתה תושב"ע בתקופת המקרא, אלא שהיא נעלמה ונשכחה.

האשכול כאן עוסק בתושב"ע של התנ"ך, ואותה תושב"ע של התנ"ך שנעלמה, עליה כתבנו כאן באשכול שהיא שהיתה העיקר בתקופת המקרא, ולא המילה הכתובה.

לדוגמה: הגדרת מלאכה בשבת לפי חז"ל יצירת חכמה מבלי להתחשב אם יש בה טורח או לא, לפי תושב"ע של התנ"ך יצירה חכמה שיש בה טורח, נפק"מ בין ההגדרות, איסור מכר בשבת, לפי חז"ל מותר מהתורה כי אינו יוצר יצירה, ואילו לפי הגדרת תושב"ע של התנ"ך אסור כי יש במעשהו החכם טורח.

ראיה לתושב"ע של התנ"ך, ספר נחמיה, נאסר למכור מכר בשבת, אין האיסור מדין גזירה שמא יכתוב, מכר בשבת הוא מלאכה האסורה מהתורה בשבת, יש בו טורח, והוא עושה מעשה חכם ולא מעשה שטות.

אני מקווה שאתה אוחז ראש, כי יש כאן כמה דיונים, וצריך להבחין ביניהם, ולא לערבב ביניהם.

תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 18/10/2009 23:39:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 23:45 לינק ישיר 

דרום_חוקר כתב:
דינוזאורוס

מה דעתך על הלינק לפורם ביקורת המקרא

משתמש בעל שם זהה לשלך כתב שם את כל האמור כאן

מה דעתך???

מה כוונתך? סביר להניח, שאני מסכים עם המשתמש שבמקרה שמו זהה לשלי.. כתבתי כאן הפוך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 23:45 לינק ישיר 

אוקיי הבנתי,

זה נשמע לי מאוד קרוב ללראות את הדברים מגישה היסטורית אובייקטיבית, ודי לא מקובל במסורת.

מה מקורם של הרעיונות האלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2009 09:50 לינק ישיר 

בני קרח
חקירותיו של דרום חוקר. הם מקור מספיק חשוב לרעיונותיו,

וכי למה יהיה דברי אדם מלפני מאה שנה חשובים יותר מדברי אדם החי עימנו?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כיצד נכתב ספר בראשית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 24 25 26 לדף הבא סך הכל 26 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.