|
|
| נשלח ב-19/10/2009 16:47 |
|
| |
ירוחם,
טענתי טענה כזאת? שאלתי מה המקור ותו לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2009 17:47 |
|
| |
ובני קורח
אין צורך לחפש מקור נסתר ונעלם, מקור הדברים הוא התורה שבכתב.
מכיוון שאצלינו קוראים בשבת את קריאת התורה עם תרגום, והקריאה אורכת במשך שעה (ולא רבע שעה קריאה חפוזה כחלום יעוף), לכן יש לשומע הרבה שהות בכל שבת ושבת, להתבונן בדברים, ולהפנים אותם, ולהבין אותם על אמיתתם.
מעבר לכך שהעולם מלא ספרי מחקר, וגדולים וטובים ביארו את פשוטו של מקרא בצורה ברורה ומשכנעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2009 19:01 |
|
| |
דרום
זה לא נראה לך מוזר- פעם רוב העם לא הבינו את העברית- ולכן קורא גם תרגום לטובתם אבל היום הרוב הרי לא מבינים תרגום, ואפילו אם כן לטובת מי קוראים, מה זה מוסיף? ולמי זה מוסיף?
חוץ מאשר להוסיף הילה של קדושה, לשפה של לבן הארמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2009 19:37 |
|
| |
ירוחם,
תמיהני עליך שאתה כותב זאת יומיים בלבד לאחר פרשה מרובת פסוקים קשים, שהתרגום מבאר היטב ובקצרה.
תוקן על ידי מקסוול ב- 19/10/2009 19:52:29
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2009 19:42 |
|
| |
ירוחם
צריך לבטל גם את המים האחרונים, ואת הלחש והחזרה, ואת גזירת הבלנים בשבת, ועוד הרבה דברים.
אם הולכים אחרי הטעם ולא אחרי התקנה, הרבה מתקנות חז"ל ומפיתולי הפוסקים יעלמו מהעולם.
אני אישית, כשאני שומע בבית קריאת התורה, מחבב לשמוע קריאה בשפה העברית בלבד, אבל בבית הכנסת כשקוראים עברית וארמית, אני מנצל את הזמן לעיון ולהתבוננות, והרבה פירושים של פשטי המקראות נוצרו ונולדו בשעת קריאת התורה בבית הכנסת.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2009 20:58 |
|
| |
דרום
נדמה לי כי התרגום סיבך יותר את המסובך בפרשה
אם לא הולכים אחר הטעם ונשארים עם התקנות המרובות של פיתולי הפוסקים, לפחות צריכים לדעת שאכן כך הדבר, ולחלום שאפשר גם אחרת, ולחלום גם שפעם נוכל לטעום את הטעם של הטעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2009 21:54 |
|
| |
ירוחם
מכיוון שהזכרת את הטעם של הטעם, נכתוב עוד הודעה.
אצלינו בבית הכנסת, אמנם מאריכים את זמן קריאת התורה מחמת התרגום, אבל מקצרים את זמן התפילה מחמת שלא אומרים לחש וחזרה.
כשמגיעים לתפילת העמידה, כל הציבור כאחד עומדים, הש"ץ פותח ה' שפתי תפתח, כל הקהל לוחשים עמו מילה במילה את התפילה, עונים אמן בסוף כל ברכה, וגם עונים קדושה, הכהנים נושאים את כפיהם בהודאה, וכולם עונים אמן על ברכתם, וכך נגמרת התפילה במהירות ובסדר מופתי.
אף אחד לא מטייל בבית הכנסת, אף אחד לא מפנה את גבו להיכל לשוחח עם חבירו בעינייני חולין, אף אחד לא מעיין בספרים שונים באמצע התפילה, אלא תפילה נטו, ביראת כבוד ובתמציתיות.
כך תיקן הרמב"ם, בכדי למנוע חילול ה' בתפילה, וכך נוהגים.
במקום להתפלל בכל יום בציבור 5 תפילות (ערבית מתפללים כולם פעם אחת), מתפללים בכל יום בציבור 3 תפילות.
במקום להתפלל בשבת בציבור 7 תפילות, מתפללים בשבת בציבור 4 תפילות.
מה דעתך???
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2009 23:02 |
|
| |
| דרום_חוקר כתב: |  | ובני קורח
אין צורך לחפש מקור נסתר ונעלם, מקור הדברים הוא התורה שבכתב.
מכיוון שאצלינו קוראים בשבת את קריאת התורה עם תרגום, והקריאה אורכת במשך שעה (ולא רבע שעה קריאה חפוזה כחלום יעוף), לכן יש לשומע הרבה שהות בכל שבת ושבת, להתבונן בדברים, ולהפנים אותם, ולהבין אותם על אמיתתם.
מעבר לכך שהעולם מלא ספרי מחקר, וגדולים וטובים ביארו את פשוטו של מקרא בצורה ברורה ומשכנעת. |
|
לא קבלתי תשובה למה ששאלתי.
אני אנסח שוב, איזה גדולים וטובים (מתוך היהדות הדתית),
טענו את מה שאתה טוען, קרי:
לא היתה שרשרת מסירה רצופה של התושב"ע ממעמד הר סיני, והתושב"ע של היום היא המצאה של התנאים.
|
|
| נשלח ב-19/10/2009 23:25 |
|
| |
ובני קורח
אם אתה מחפש גדולים וטובים שנחשבים בעולם הדתי, חוששני שלא תמצא.
אבל אם אתה מחפש גדולים וטובים שבאו מהעולם הדתי (כלומר שבאו מבית המדרש, מהלימוד והעיון), שם תמצא, הרבה גדולים וטובים, מעיינים ומעמיקים, ראה קויפמן בספרו תולדות האמונה הישראלית, ראה קאסוטו בפירושו לתורה, ועוד גדולים וטובים שהעמיקו להבין את פשוטו של מקרא, ודבריהם שמשו לי לכוונון והכוונה.
ובכלל, כל מה שכתבתי כאן באשכול על מגילות ספר התורה, זה בסה"כ חיבור שטותיהם של קאסוטו וקויפמן יחדיו, והסדרת הדברים בצורה שיטתית (מה שלא עשה קאסוטו על שמות ה', וכמובן בדרך הפשט ולא בדרך הדרש כמו הרב ברויאר), תוך כדי סטיה מדעות קויפמן לכיוון המסורת.
[הדיון המפורט על הוכחה פשוטה על נתק במסורת אינו כאן, אלא באשכול הראוי לו, אם רצונך לפתוח דיון נעביר אותו לשם.
http://www.hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=1512968&forum_id=1364
ובכלל, בנוגע לשרשרת, והרי נושאי השרשרת לא יודעים אימתי ניתנה תורה, יש מחלוקת בדבר, הם לא יודעים אימתי נעקד יצחק, יש מחלוקת, אז היכן היא השרשרת הרציפה.
השרשרת כוללת בתוכה שחזור היסטוריה מתוך הכתב, לקחו את כתבי ההיסטוריה בני התקופה (תנ"ך ומשנה) ובנו מתוכם שרשרת, אבל יש בה חוסרים, שמעון ואנטיגנוס תופסים תקופה של 200 שנה, להיכן נעלמו שמות שאר החכמים.
שאול לא מלך 2 שנים, הוא מלך 22 שנים (יוספוס פלביוס, קדמוניות היהודים), אי אפשר להכניס את כל הכתוב עליו בספר שמואל ב-2 שנים, ונושאי השרשרת לא ידעו זאת, אז היכן היא השרשרת הרציפה.
בנוסף, נושאי השרשרת לא יודעים לבאר מילים בתורה, נחלקו מהי זונה האסורה לכהן, היכן השרשרת הרציפה.
הם לא יודעים כמה אבות מלאכות יש בשבת 39 או 41, היכן היא השרשרת הרציפה.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2009 23:38 |
|
| |
אוקיי, עכשיו קבלתי תשובה.
תודה
|
| נשלח ב-20/10/2009 11:21 |
|
| |
דרום
יש"כ על דבריך האחרונים וודאי ודאי על הראשונים וראשוני ראשונים, רציתי להוסיף- אבל נזכרתי מאמרם בב"ב- הנח להם כי כך הם נאים.
בענין מנהג בית הכנסת שלך, אכן אנשי- דור דעה -ויפה אתם נוהגים, כבר בצעירותי הבנתי, כי המרבה בתפילות, מרבה במחשבות- שלא מן הענין. מלמולים יש שם -כונה לא,
ומשבח אני את המתפללים במנגינה של כל הציבור, דוגמאת נוסח קרליבך. כי המתפללים במחוזותנו- לא יכולים להוות הויה דתית מכל סוג ,
אבן עזרא קהלת פרק ה
ודע כי האלהים נצב עליך ורואה אותך ושומע דבריך כי הוא בשמים בגבהי מרום הגבוהים ואתה על הארץ ואין למטה ממך על כן יהיו דבריך מעטים שלא תסתכן כמו שהיה כהן גדול ביום הכפורים מתפלל תפלה קצרה ויוצא;
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 20/10/2009 11:25:37
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 12:15 |
|
| |
דרום, יערב לך הפלת תורה שבעל פה מתוך השאלה איך לא ידעו באיזה יום נעקד יצחק. תשתמש בה תמיד בכדי להראות את רצינות כל הענין. [
אבל מה שאתה מייחס לקאסוטו אינו נכון, קאסוטו האמין במסורת רציפה, בכל אופן הרבה יותר ממך. קויפמן לא חקר כלל את תושבע"פ ולא האריך בנושא ולכן דעתו לא רלבנטית.
זה לבירור דעתם של גדולי ישראל בנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 12:29 |
|
| |
דינוזארוס
לתורה שבכתב לא היה רצף, כפי שמסופר במלכים ונחמיה ואחרים, אז לתורה שבעל פה היה רצף,?
איך בדיוק נשמר הרצף? לפי חשבונו של הרמב"ם החורים שברצף גדולים ביותר, מה עוד שטכנית זה גם לא יכול להיות,
מה שאתה כותב על קאסוטו וקויפמן- זה מה שאתה כותב. תראה לי חרדי צעיר המכיר אותם, או את משנתם? ,ולא בכדי.
הזמן המדויק של העקידה ומתן תורה, הוא באמת לא רלונטי, אבל הציטוטים וההבנות השגויות - הן באמת מאד רלונטיות. הלזול המופגן כנגד התורה שבכתב, היא רלונטית,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 12:41 |
|
| |
בן ירוחים, כפי שכתב דרום, הויכוח על תושבע"פ בעיצומו בפורום "פשוטו של מקרא" באשכול המלונ"ל.
ואם כבר אנו מדברים, לא הבנתי מה באת לומר בקשר לחרדים צעירים המכירים את קויפמן וקאסוטו או לאו. אני רק התייחסתי לדברי דרום. ואגב, אם שאלת איזה צעיר חרדי מכיר את קאסוטו? כל בחור ישיבה שלמד או שביקר בישיבת עטרת ישראל שבבית וגן בודאי מכיר אותו.. ולעומת זאת את קויפמן, מכיר כל בחור ישיבה שביקר בתל ברוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2009 13:20 |
|
| |
דינו
דרום לא כתב את הניק כך,ואם הוא כתב שגיעה אתה חיב להמשיך? אם יש לך סיבה לשיבוש שמי, זה בסדר מצידי.
איני יודע לאיזה אשכול אתה מפנה אותי העוסק בנושא שדנת והנדון כאן? הגבת לדברי דרום- הגבתי לדבריך- מדוע אתה לא מגיב ענינית? או שזו היא תגובתך הענינית? לא לענות לענין?
|
|
|
|
|