|
|
| נשלח ב-27/11/2005 05:48 |
|
| |
דרום_חוקר,
קודם כל אציין את מזלך הטוב, מזל שיש לך את ויצטום בכדי להוכיח על אמינות התורה כספר אחד.
הגע עצמך, אלולא היה ויצטום בעולם, כי אז פן ואולי היינו שומעים ממך דברי כפירה בנידון זה.
שלח לו בונבונירה.
באשר לסגנון הפרשנות שלך, אני לתומי סברתי תמיד כי חז"ל העמיקו ואף השתמשו במסורות שהיו להם, ובכ"ז לא העלו על דעתם את הכיוון שבו אתה הולך.
הרי חז"ל היו מודעים עד מאד לסתירות, כפילויות, ושינויים למכביר, לא פחות ממך ומחוקרי המקרא, ויכלו בקלי קלות להעמיד תיאוריה של כמה מקורות ספרותיים. אלא שמשום מה, לטעמך אולי בגלל קנאות יתירה, לא העזו אפילו לרמוז על הכיוון הזה, אלא התאמצו בכל כוחם ללמוד את התורה, על פי י"ג מידות שהתורה נדרשת בהן.
הגישה הספרותית היא נחלת הדורות האחרונים, ובעיקר לצערנו מצד הכופרים, כך שאולי אתה מתאמץ לשם שמים, אך נדמה שאתה הולך בדרך לא טובה.
ויעידו עליך דבריך, "מעולם לא כיליתי את זמני בקריאת פירושי פירושים, כי שכלו של האדם יושחת מהם, ואז הוא כבר לא יוכל להכריע בשכלו כלום, כי בכל דעה הוא יחשוש מדברי פלמוני או אלמוני".
שמא עליך אמרו חז"ל את האיסור לעסוק בתנ"ך יתר על המידה, משום שגישה ספרותית מביאה להרס האמונה.
**
כאשר אני רואה את אבי החכם נאבק כל חייו על דבר מה, לא אניח ברגל גסה שטעה בדבר פשוט. עאכו"כ כאשר לא מדובר באבי בלבד, אלא בדורות שלמים, ועכו"כ כאשר מדובר בספר שהם עצמם העבירו אליי במסירות נפש מדור לדור.
וכאן החילוק בין גדולי האומה לבין חוקרי בה"מ: גדולי האומה מתייחסים לכתבי הקודש כאל כתבי קודש, באחריות ובהבנה של גדלות הראשונים, ולעומתם חוקרי בה"מ מתייחסים לדורות הקדומים כאל פרימיטיבים ומבטלים את כל הערכיות של כתבי הקודש, ומבחינתם כתבי הקודש שהועברו במסירות נפש מדור לדור שקולים כנגד קלף כלשהו המתגלה בחפירה.
הב קצת כבוד, חביבי הצעיר, לדורות אבותיך, ואל תבוז כי זקנה אמך.
לא חוכמה יתירה מביאה בכנפיה את הגישה הספרותית, אלא גישה אחרת, סגנון חשיבה, שמותר וצריך להתעלם ממנו במקרה שעוסקים בתורת אלוקים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2005 08:06 |
|
| |
מוציא לאור
אמנם אנכי מתכוון לשם שמים, ואני רואה בדברי כבוד עצום לתורה, לבאר את אמיתתה ולדקדקד בה דקדוק גדול, שכמרים יקבעו לישראל את סדר הפרקים בתנ"ך אין בזיון גדול מזה לעם ישראל, העם שקיבל את התורה מפי ה', עד מתי ילמדו את התורה מקופיה, ולא ידקדקו בתורה היטב, אבל ניקח משפט אחד מדבריך, ואל תכעס על הדבר.
< שמא עליך אמרו חז"ל את האיסור לעסוק בתנ"ך יתר על המידה, משום שגישה ספרותית מביאה להרס האמונה. >
שמת לב ידידי מה אמרת, אסור לעסוק בדברי ה' יותר מדי, דברי אלהים חיים, אז במה נעסוק, בהמצאות ודמיונות.
יש כאן אחד בפורום אדם שיצא בהכרזה, מה לנו ולתנ"ך, הוא איננו מעניין אותנו, הוא כבר לא אקטואלי כלפינו, אמנם יש בו שכר לימוד תורה, אבל כעקרון נסתדר בלעדיו.
היכבד ידידי ושב לצדו, הוא יסבור שאין צורך בכלל ללמוד תנ"ך, ואתה תסבור שאין צורך ללמוד יותר מדי רק קצת.
ולבסוף הזכר בביטוי "כננסים על גבי ענקים"
אבל מי שישיב לי תשובות ענייניות אשמח מאוד, כי את הדברים שאני כותב אני יודע, ואני מפרסם אותם להחכים מבני אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 11:49 |
|
| |
התכוונתי, ידידי, כמובן, להגבלה על עיסוק מופרז ובלעדי בתנ"ך, בתורה שבכתב, ללא הזדקקות קבועה ועקיבה לתורה שבעל פה.
על כך התייחסו חז"ל וקבעו כי לימוד תורה שבכתב בלבד, מביא את האדם להשקפות בעייתיות בסופו של דבר - והגישה הספרותית שנולדה בדורות האחרונים כלפי התנ"ך, מתאימה בדיוק לכך.
הקבלה המסורה לנו מחז"ל מגדירה את התורה כשתי תורות שהן אחת - תורה שבכתב עם התורה שבעל פה, שהיא המפתחות לתורה שבכתב, כדברי חז"ל.
אתה ועמיתך לדעה, מחפשים מפתחות אחרים. המפתחות שלכם נראים יפים מאד, אבל דא עקא שבחלקם יש כפירה, וחלקם האחר הולך על גבול דק מאד. המפתחות הספרותיים שלכם אנושיים. המפתחות של חז"ל אלוקיים, והם נמסרו למשה בסיני והועברו מדור לדור.
ספרות יש גם לגויים. ניתוחים ספרותיים של כל ספר אפשר לעשות בקלות גם בתנ"ך. אבל י"ג מידות שהתורה נדרשת בהן, ושאר הצורות שבהן לימדונו חז"ל את פירושו האמיתי של המקרא - זה יש לעם ישראל בלבד. אולי זה לא מוצא חן בעיניך, וזה מרגיז אותך, אבל זו האמת. צא ולמד, צא ושאל את כל מעבירי התורה, למד מספריהם של כל הרבנים האיכפתיים לתורה, שהם חלק ממסירת התורה מדור לדור.
זוהי כל התורה על רגל אחת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 13:32 |
|
| |
אנני מבין למה צריך להשקיע כ"כ הרבה מאמץ במחקר כ"כ כבד , הרי אלוקים קיים בעולם , אפשר לשלוח שליח שיציג בפניו את המחקר המקיף שעושה חוקר ואני מניח שאלוקים כ"כ יתפעל מהמחקר עד שהוא יקרא לחוקר לתת לו אות הצטינות על מחקרו.
קבל את האמת ממי שאומרו.
ניכרים דברי אמת
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 13:51 |
|
| |
מוציא לאור יקר
האם אתה מסוגל להתמודד עניינית, או שרק דברי הטפה אתה יודע לכתוב.
בא אדם הוכיח לך מתוך הכתב על מקורות שונים שמהם הועתקה התורה, וגם מדרש חז"ל מאשש את דבריו, וגם שמות ה' מאששים את דבריו, ואתה מנפנף כמה זמן הוא לומד מקרא.
ידידי אם אתה רוצה תגובה, אז תתמודד עניינית, השטחיות שלך בלימוד המקרא, ההתעלמות שלך מהמבנה הספרותי שלו, לא מוסיפים לך כבוד.
מצטער, אצלי מנגנוני ההדחקה מהתעלמות הכתוב בתורה כבר לא עובדים.
ברור שהדברים שלי הם חדשים, אבל אם הם הוכחו, כי אז זאת האמת, ושום הטפה לא תעזור.
לסיכום- אני מחפש את האמת, ואם מה שכתבתי הוא אמת, כי אז כך נסבור.
בנוגע למסורת חז"ל, אם יש להם מסורת, כיצד הם לא יודעים להגדיר, מהי זונה שנאסרה לכהן, זה אומר בכה וזה אומר בכה, כך שדבריהם נאמרו מתוך השערה, את דעתי ביארתי בקישור הבא.
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1512968
תחילת כתיבתי כאן בפורום היתה על נושא זה, כי כעת נוכל לבלוש היטב אחרי ספר התורה, ולא יוגבל שכלינו עם דעות קדומות.
סוף דבר ידידי, כתבתי לך ממש בקיצור, הדברים קשורים זה בזה, וגם 13 מידות שאתה אומר אינם מסיני, הלל מנה רק 7 מידות, ויש סתירה בין 7 מידותיו לבין 13 מידות של ר' ישמעאל, אם תרצה נעבור לאשכול שם ואכתוב לך את הסתירה.
הקץ לשטחיות ולהתעלמות
תוקן על ידי - דרום_חוקר - 29/11/2005 14:06:55
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 13:57 |
|
| |
חוקר
בתלמוד מובא שתלמי המלך ביקש לחכמי ישראל לתרגם את התורה ליוונית , והושיב אותם בחדרים נפרדים כדי שלא יתאמו שינויים , וכולם כיוונו לאותם שינויים.
והגמרא מסבירה שהשינוים שנעשו כדי שתלמי לא ילמד את התורה בצורה לא נכונה וילעג על התורה , הרי מוכח מהגמרא שחכמי ישראל ידעו שחוקרי המקרא ילעגו על התורה , ועל כן לא חפצו בתרגום , וכשתרגמו תרגמו שונה ,והיה להם על זה "סייעתא דשמיא" כמבואר בגמרא ,והכוונה שהקב"ה הכניס להם לראש את השינוי .
את השינוים הנ"ל לא הכניסו ללשון הקודש , והרי כל מבין לשון הקודש יכול ללעוג לתורה , אלא שחכמי ישראל לא חששו לאותם חוקרים שימצאו סתירות בתורה , הלעיטהו לרשע וימות
על כן נאמר לכל אותם חוקרי המקרא , המשיכו בעבודתכם , כנראה אין לכם את הזכות להבין את התורה כלשונה וככתבתה.
קבל את האמת ממי שאומרו.
ניכרים דברי אמת
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 14:01 |
|
| |
דורש אמת
אני מבקש ממך לחדול, לא שזה אכפת לי אם תכתוב מה שתרצה, אבל אני מאמין רק בתורת מטטרון.
לאחר שתתן כבוד לתורת ה' שהיא איננה תורת מטטרון, ולאחר שתלמד להתמודד בהתכתבות עניינית עם טענות המופנות כלפיך, כי אז תהיה תשובה, כעת אנא חדל מהערות, אבל אם בא לך, אז בכיף.
תוקן על ידי - דרום_חוקר - 29/11/2005 14:12:08
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 14:12 |
|
| |
חוקר
אם אינך מבין מה זה "מטטרון" איך הינך רוצה להבין מה זה תורת ה' ?
קבל את האמת ממי שאומרו.
ניכרים דברי אמת
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 14:16 |
|
| |
דורש אמת
בודאי שאני לא מבין, אבל גם אתה לא מבין, ובכלל אף אחד לא מבין, ובמסגרת חוסר ההבנה ההמוני, אפשר לכתוב הכל, כי הרי בני האדם נבערים מדעת.
איך אמר לי פעם אדם שלא ידע להתמודד עניינית עם טענות, אנחנו לומדים תורה לדעת כמה אנחנו לא יודעים.
ידידי, שיטת לימודך ודעותיך מפורסמות בכל העולם, אבל כבוד לדת לא הגיע מהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 14:19 |
|
| |
חוקר
נקודת ההנחה שלך שאם אתה לא מבין אף אחד לא מבין , מצדיקה את מסקנותיך.
אבל מה לעשות שישנם אנשים שמבינים דברים שאתה לא מסוגל להבין , וכנראה שכל מסקנותיך הם על פי אמות המידה של "אני" מבין הכל.
אנני חושב להמשיך את הדו שיח חסר הטעם .
קבל את האמת ממי שאומרו.
ניכרים דברי אמת
תוקן על ידי - דורש_אמת - 29/11/2005 14:21:16
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 14:23 |
|
| |
דורש אמת
מכיוון שאתם מבינים אלופים בהתחמקות, שיטת הבנתם הובנה לכל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 14:56 |
|
| |
כדי להוציא מלבכם אנסה להסביר לכם מה הכוונה בתורת מטטרון.
הרי הדברים ברורים שאלוקים בעצמו הוא לא בר שיח ושיג אם בני האדם .
והרי התורה נקראית תורת ה' והרי ה' לא מדבר אלא מה הכוונה תורת ה' ששכל התורה הוא שכל אלוקי , או חכמת התורה היא חכמה אלוקית.
איך החכמה מתגלית לבני האדם , הרי האלוקים בעצמו איננו מדבר אם האדם , ועוד הרי שכל אלוקי הוא שבל ללא גבול , מי שם גבול לתורה , אלא צריך לומר שאנו משיגים את תורתינו על פי גבולות של כל אחד .
ולכן מה שהזהר אומר שהתורה הנגלית היא תורת מטטרון , הכוונה שלנו היא נגלתה ע"י דרגת חכמה של מטטרון , שהיא לא הדרגה הגבוהה לגילוי התורה, קיימת דרגה יותר גבוהה לגילוי התורה.
ולכן כל לשונות הזהר הם ברמת הגילוים כלפינו ולא ברמת עצם חכמת התורה שהיא ללא גבול , כמו שנותן התורה הוא ללא גבול.
וזו גם הסיבה שלא כל אחד מבין את התורה בשוה , כל אחד מתגלה לו התורה ברמה האלוקית שהוא קיים בה.
ומעין זה כתב הרמב"ם בהקדמתו למשניות שהאריך בטעמו של דבר למה חכמים העלימו את דבריהם ברמז.
הרמב"ם מדגיש את הענין "וכשיגלה הקב"ה מסוה הסכלות מלב מי שירצה אחרי אשר ייגע וירגיל בחוכמות אז יבין מהם כפי שכלו. ואין לאדם עם החכמה ודרישתה וההשתדלות אלא לעזוב עניניו ביד הבורא ולהתפלל אליו ולהתחנן לבוננהו ולהורותו ולגלות לו הסודות הגנוזות בכתוב.
והרמב"ם מאריך ומזהיר שכל היודע שלא יגלה זאת לאלו שאינם ראויים.
חשוב לעיין ברמב"ם בהקדמה למשניות כלראות כמה מאריך הוא בצורת השגת המידע , וכמו כן לא למסור אותם לשאינם ראוים.
כשמעינם ברמב"ם רואים שלזאת היתה כונתו שכל אחד מתגלית לו התורה על פי דבקותו בה' ולא על פי שכלו.
כמו שהתורה נקראית תורת משה .
והסיבה כי הקב"ה נתן את התורה למשה והגמרא מביאה שמשה
היה טוב עין ונתן אותה לישראל.
קבל את האמת ממי שאומרו.
ניכרים דברי אמת
תוקן על ידי - דורש_אמת - 29/11/2005 15:05:56
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 16:13 |
|
| |
דורש,
שכחת שלדעת הרמב"ם הדבקות היא תוצאה מפעילות שכלית ושכלית בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 16:27 |
|
| |
אריק
דבריך מחזקים את דברי.
אנני חושב להמשיך בדו שיח של חרשים.
רק רציתי להציג לסתור את טענתו של חוקר.
קבל את האמת ממי שאומרו.