|
|
| נשלח ב-20/11/2005 14:39 |
|
| |
אפשר לקרוא להכל דעות קדומות,
גם אם אצטט דברי חכמינו ז"ל יהיו שיכנו זאת דעות קדומות. "הבל הבלים הכל הבל"...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2005 15:05 |
|
| |
זה לא נכון.
דעות קדומות הן דעות של אנשים שדעתם איננה שלמה אלא מגבשים כל מיני דעות במהלך חייהם.
ואז אחת הבעיות האפשריות היא שדעות מסויימות יקלטו אצלהם כסופיות ויחסמו להם את האינטואיציה ויפריעו להם לתפוס דעה אחרת.
מה שאין כן אצל חז"ל שאמרו דברים מוגמרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2005 15:11 |
|
| |
מה זה משנה איך אתה מבטל את האינטואיציה - ע"י דבקות בחז"ל או דבקות ב"דעות קדומות"?
בשניהם אתה פוטר ללא שימת לב מצדך.
אני כמובן מתכוון לפועל יוצא..
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2005 15:16 |
|
| |
לא נראה לי שיש מצב שהאינטואיציה תסתור את חז"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2005 15:20 |
|
| |
תתפלא,
אבל יש....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2005 15:21 |
|
| |
ואמו יהודייה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2005 15:27 |
|
| |
לא הבנתי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2005 18:24 |
|
| |
לשיפוטכם...
"ילד מסכן וחכם" מול "מלך זקן וכסיל"
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2005 18:25 |
|
| |
"ילד מסכן וחכם"
ה-"ילד",אף שהוא חסר הגנה,חלוש ו"מסכן",הזקוק לסיועם של אחרים, הוא יודע להסתכל על העולם ועל כל אשר בו בעיניים גדולות ופקוחות,בראשוניות.
אין הוא משחק תפקיד של יודע,הוא שואל הכל בלי להתבייש.
ידיעת חסרונו אינה מפריעה לו.הוא צמא לדעת ולהבין ולכן נקרא "חכם". כי הפתיחות למחשבה והבנה חדשה של המציאות,הנכונות להודות בטעות ולהשתנות הן הסממן האמיתי של החכמה,ורק הן עשויות להוביל אליה"...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2005 18:30 |
|
| |
"מלך זקן וכסיל"
"אינו חפץ להתגלות כחלש ופגיע לכן כל כולו משחק משחק של "מלך".
בשעה שכוח זה שולט באדם,הוא מקרין על סביבותיו "אני יודע ומבין הכל-אני בעניינים".
קשה לו מאוד להאזין לרעהו,ובמיוחד כאשר אין דעותיו תואמות את שלו.
למראית עין מעמדו טוב ומכובד יותר,אך אדם כזה הוא בעצם "זקן". בקרבו לא מפעמת רוח נעורים,רעננות והתחדשות. אין הוא מסוגל ללמוד עוד,ורוחו אינה יכולה להתפתח,משום שסגר ונעל את עצמו בפני כל דבר חדש,וממילא "כסיל" יקרא.
אוסף דעותיו המצומצם אינו גדל לעולם"...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2005 19:16 |
|
| |
ומהו הטוב והרע בנוגע לסמים (אזרחי ) ?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2005 19:36 |
|
| |
ניינוי,
פשוט כך.
להשאר צעיר לנצח...
אזרחי, עדיין לא הבנתי..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2005 09:35 |
|
| |
ניינוי, ישר כח!!!!
מיימיי,
אני מצטט אותך : "<לדעתי לא כדאי
כי כל הכיף הוא לראות את השינויים בך , בלי חומרים . >"
מדברייך משמע שהחומרים הנ"ל פועלים שינויים באדם
גם משמע מדברייך, שאם יחולו השינויים הנ"ל על האדם אז זה יגרום לו לתחושת כיף [זאת אומרת שהשינויים חיוביים]
ורק שלדעתך הכיף הוא דווקא כשאתה עושה את זה בעצמך בלי חומרים.
על כל פנים משמע שיש לך מושג בתוכך על השינויים החיוביים שעלולים להיווצר עקב השימוש.
אז מה הם השינויים האלה, לדעתך?
ברפפא ידידי באמת,
אולי כדאי לפתוח אשכול מיוחד להתעסקות בשאלה הזו?
אשמח מאד אם תפתח ותגדיר טוב את הנקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2005 10:43 |
|
| |
מיימיי,
מעניין מאד מה דרול אומר בקשר לזה.
אני אישית חושב שזה פועל התרוממות הרוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2005 20:13 |
|
| |
ממש לא התכוונתי לזה...
אין לי נסיון בסמים ורק מלהסתכל על מה שקורה לאנשים מהם לא בא לי לנסות.
מה שהתכוונתי אליו שזה כיף לראות את השינויים הוא דווקא במדיטציה ותרגולים כאלה - לכאורה אתה לא עושה כלום , או עושה דברים שלא קשורים לשום דבר והמצב הנפשי פיזי שלך משתנה . זה מעניין. (וזה יכול להיות מעניין גם אם זה קורה דרך קריאה בתורה ..)
מנגד - יש איזה משהו לבן אדם כנראה שפועל להיבט החיובי ואולי אני לא בטוחה בזה מעוניין גם שישאר חיובי . ולכן בכך הוא מונע מהשינויים לקרות באופן "לא משוחד". אולי בסמים יש פחות שליטה ופחות הצמדות ולכן השינוים קורים ביתר קלות מאשר שהאדם מנסה תוך שליטה בעצמו לגרום לשינוי כלשהו בחיים שלו. (וכשהם קורים כך בסמים מתפתחת התמכרות).
בנוסף לזה - יש משהו שפועל להיבטים אחרים שאין לבן אדם מושג כמה הם חיוביים או שלילים באמת - פשוט לימדו אותו שזה נכון וזה לא נכון ו"כך הוא יתקבל" וגם זה גורם לאיזושהי הטיה . - מההיבט הזה בעצם נשאלה השאלה אם סמים זה טוב או רע לדעתך ... כי תכלס להרגיש טוב או להרגיש רע כבר ידוע שיש התנסויות לכאן או לכאן בסמים .. ברמה הלא מובנת לאדם החווה אותם , נגיד ברמה האלוהית - אין לאף אחד מושג אם סמים זה טוב או רע ובגלל זה מביאים לך כל מיני פרשנויות מהתנך וכל מיני פרשנויות אחרות לגבי סמים , ושואלים לדעתך..
 |
|
|
|
|
|