בית פורומים עצור כאן חושבים

רפואתם של אנוסי התבונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/4/2011 22:52 לינק ישיר 

אולי כי בעיר חילונית יותר נקי יותר מטופח ובכלל יותר נעים לגור מבעיר חרדית
או שסתם קשה לעזוב עיר שגדלת בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2011 23:20 לינק ישיר 

עיר חילונית יותר נקיה?
זה מיתוס.
המדרכות גועל נפש. כדי לשמור על נקיות הפה, לא אפרט את הדבר המגעיל שמלכלך את המדרכות בעיר חילונית. תאמין לי שאני מעדיף את כל הרעש של הילדים בבני ברק, על המיאוס הזה, שהופך כל הליכה סתמית על המדרכה לסיוט.
איכסססססססססס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2011 23:27 לינק ישיר 

"לכל המלגלגים על ענין החולצה הכחולה - אם יצא לכם פעם להתעסק עם חוזרים בתשובה, אז תדעו שלפחות אצל חלקם הגדול, הקושי הגדול ביותר היה השלב הרשמי. לצאת לרחוב עם כיפה. כך שהענין הזה הדדי לחלוטין, אז בבקשה, די להתחסדות "

"עד כמה זה קל "להתגלש" החוצה. ברגע שאתה חי באזור כזה, תוך חודשיים אתה מאבד את הרתיעה מלצאת לרחוב עם חולצה כחולה, ולהשליך את כל הסממנים החרדיים "

הרי יש סתירה ברורה בין דבריך בשתי ההודעות השונות -תחליט זה קל או קשה?
אז מי המתחסד פה?(ואגב אין לי מושג איך המושג התחסדות שייך לכאן )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2011 23:43 לינק ישיר 

אתרהדוס
היתה כבר קריסה, אין שום ערבות שהיא לא תחזור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2011 23:52 לינק ישיר 

צענע - זה קשה כשאתה גר באזור מסוים, וקל כשאתה עובר לאזור אחר.
בעל - לפני שלושים שנה היה היפוך מגמה, אחרי מאות שנים של מגמה הפוכה. מגמות מהסוג הזה אינם משתנות כל כך מהר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2011 00:19 לינק ישיר 

כבר אמר החפץ חיים כי מה שלקח בעבר מאה שנה קורה היום בשעה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2011 00:19 לינק ישיר 

האם בעל התשובה חובש כיפה רק באזורים חרדים?לא נראה לי.
אז מה פשר ההשוואה לבעל תשובה?

(ואגב האם החרדי הלובש חולצה כחולה ר"ל באזור מגוריו החילוני מקפיד ללבוש חולצה לבנה בהגיעו לביקורים משפחתיים או חבריים באזורים חרדיים?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2011 06:55 לינק ישיר 

צענע -
אני לא מבין מה לא ברור.
צחקו על הענין של החולצה הכחולה, על הגישה החרדית שלא מקבלת מישהו שלובש חולצה כחולה.
הבאתי להם דוגמה הפוכה, שגם אדם שחי בחברה חילונית, מתבייש לבא יום אחד עם כיפה. זאת אומרת שהתופעה הזאת קיימת אותו דבר בכל מגזר.
יש לך חילוק בין הדברים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2011 08:52 לינק ישיר 

אתרהדוס

הבעיה היא אתה ודומיך.

אתם מרחיבים את המצוות ומחנכים את הדור שכבר אינו יודע להבחין בין דין לחומרה בעלמא ומנהג טוב. אתם מרחיבים את האמונה לאופקים בלתי אפשריים ומתווכחים עם המציאות.

הרחבות כאלו יכולות לעמוד רק בבועה שבה אדם מנותק כלכלית ורעיונית מהעולם. עולם העסקים יוכיח שבו פתאום אין לחרדים (לרובם) חומרות מיוחדות...

היות והבועה החרדית מאיימת להתפוצץ, ורק עיוור או מי שפרנסתו על כך, לא יבחין (או לא יודה שיבחין) בזה – והשפעה כלכלית וממילא זליגה רעיונית תהיה גם תהיה, נמצא כי סייגיכם, שהועילו לזמן קצר עלולים להוות את הקבר של היהדות החרדית .

חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2011 10:12 לינק ישיר 

אתר הדוס

(נדמה לי שכבר ברכתיך עם הצטרפותך אלינו, ואם לא, שא ברכה. שא ברכה בכל מקרה).

לצערי לא היה לי זמן לעבור על כל ההודעות כראוי, ואפילו איני זוכר מה שכתבתי אז אלא באופן כללי מאד.

הנושא היה הסתירה בין המחוייבות החברתית וקבלת המסורת לבין חשיבה עצמאית שאופיינית למי שנודד מחברה לחברה, ובעלי תשובה עונים על הקריטריון הזה, וכמובן לא רק הם.

יש סתירות קשות בין האידיאולוגיה שנחשבת למחייבת בחברה שלנו לבין המדע והפילוסופיה. זו לאו דווקא בעיה של היהדות אלא של הפרשנות החרדית. יש גם סתירות קשות בין ההלכה כפי שהיא עולה מן המקורות לבין מה שנתפס כהלכה מחייבת אצלנו (מנהגים, חומרות, חששות).

ובוודאי שיש גם דברים טובים מאד אצלנו. הרי אנחנו כאן.

הטענה שלך, אם הבנתי, היא שאפשר לצאת לקהילות אחרות, שגם הן אורתודוכסיות אך לא חרדיות.

למעשה, הטענה הזו הועלתה בעבר בידי כמה חברים ותיקים. כמדומה שאידך גיסא (פרופסור דתי לאומי) העלה אותה.

אבל לא קל להחליף חברה, מה גם שלא ברור שהחברה חובשת הכיפה הסרוגה עדיפה אפילו מבחינות אלו. לא באתי חלילה לזלזל בה, ואדרבה, יש בה דברים טובים מאד שאין אצלנו. אבל אין היא מהווה פתרון אפילו לאותן בעיות שהעליתי כאן.

האם בחברה הזו אין מחוייבות לשיטות פסק שמבוססות על טעויות פילוסופיות?

בשעתו, בראשית ימי הפורום, טבע מישהו (וטו? בוגי?) את הרעיון של "קדושית", חברה נקיה מבחינה מוסרית ומבחינה פילוסופית גם יחד. אבל זו שאיפה משיחית. כלומר בלתי אפשרית.

מה שכן, החברה החרדית עצמה היתה שונה בעבר ממה שהיא היום. לא היו בה כה הרבה חומרות. לא היתה בה כה הרבה רדידות מחשבתית.

נראה לי שאפשר לדון על סף ועל רף של ידע ומחשבה. הרף הממוצע שלנו, החרדים, ירד מאד, לצד עליה אולי ביראת שמים תמימה וגם בורה.

אם אפשר להעלות את הרף, ראוי לעשות זאת. וזה נכון לגבי כל החברות האורתודוכסיות.

איך אנו יכולים לתרום לזה? כל אחד בסביבתו המיידית ובכל מקום בו יישמע קולו. וכפי שאמרו חכמינו שאדם אחראי לעצמו, לביתו, לקהילתו והיום אולי גם לקהילתו הוירטואלית.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2011 23:10 לינק ישיר 

אתרהדוס כתב:
מטפחת - תופעת החזרה בשאלה הוצאה מכל פרופורציה. מתוך הגרעין הקשה של הציבור החרדי, מדובר בתופעה זניחה. אני יודע שהקביעה הזו מקפיצה את כל המחב"שים בפורום, שמנסים ליצור אוירה מלאכותית של "ערב קריסה".

איפה ראית בדברי שזו תופעה נרחבת מאוד?
התופעה קיימת יותר ממה שחושבים אך לא מדובר בכמות גדולה יחסית לגודל הציבור החרדי.
איני יודע למה אתה מתכוון ב"גרעין הקשה", אני מכיר חוזב"ש מכל תת מגזר ומעמד של הציבור החרדי.
מכל מקום עיקר טענתי הייתה, שיש כאלו שפורשים מהציבור החרדי בכל מיני צורות ויש כאלו שמתקשים בכך ושהעניין טבעי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2011 09:13 לינק ישיר 

מיימוני -
מה שאני טוען, שאני בתוך עמי אני יושב, ואני מכיר היטב את סוג האנשים שאתה כותב עליהם, ולדעתי מי שבאמת סובל ממשהו יכול בקלות לעבור לחברה יותר פתוחה. אם לא לדת"ל, אפשר להיות חזונישניק, ושם כידוע לכל אחד יש תורה משל עצמו, ע"ע הרב נדל, יקיר הפורום. אין שום בעיה למי שבאמת רוצה. כל מי שבוחר להסתופף דוקא בציבור החרדי בזרם המרכזי, עושה את זה מתוך בחירה אישית מלאה. ולמה הרוב הגדול בוחר באופציה הזאת? כי אחרי כל הקיטורים, הרוב מבינים שזו האופציה הטובה ביותר.
ובכלל, אני מאד מתפלא על הקביעה כאילו מכריחים מישהו לחשוב משהו. אולי בימי הרב שך יכולת לטעון כזה דבר. כיום הציבור החרדי חי באופן שכל טיפש יכול לומר ולכתוב מה שעולה על דעתו, ואין פוצה פה ומצפצף. בכל כולל תוכל למצוא את כל סוגי הטיפוסים והדעות האפשריות.
יש לי תיאוריה מקיפה על הנושא הזה, אבל חלק מהגולשים פה אינם ראוים לדיונים מדי מעמיקים, שנאמר - "באוזני כסיל אל תדבר, פן יבוז לשכל מילך".

תוקן על ידי אתרהדוס ב- 17/04/2011 09:30:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2011 12:45 לינק ישיר 

אתר הדוס כתב:
מה שאני טוען, שאני בתוך עמי אני יושב, ואני מכיר היטב את סוג האנשים שאתה כותב עליהם, ולדעתי מי שבאמת סובל ממשהו יכול בקלות לעבור לחברה יותר פתוחה. אם לא לדת"ל, אפשר להיות חזונישניק, ושם כידוע לכל אחד יש תורה משל עצמו, ע"ע הרב נדל, יקיר הפורום. אין שום בעיה למי שבאמת רוצה. כל מי שבוחר להסתופף דוקא בציבור החרדי בזרם המרכזי, עושה את זה מתוך בחירה אישית מלאה. ולמה הרוב הגדול בוחר באופציה הזאת? כי אחרי כל הקיטורים, הרוב מבינים שזו האופציה הטובה ביותר. 
באותה מידה ואף יותר מכך כמה מליוני אחינו בית ישראל יוכיחו שדרכו של הרוב היא בד"כ הכי נוחה מבחינה חיצונית ושטחית, אולי גם רגשית, אך לא בצורה מעמיקה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2011 12:47 לינק ישיר 

בשבתך -
אכן כן.
מיליוני אחינו אכן מוכיחים שהם סבורים שהרוב צודק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2011 13:12 לינק ישיר 

"יש לי תיאוריה מקיפה על הנושא הזה, אבל חלק מהגולשים פה אינם ראוים לדיונים מדי מעמיקים, שנאמר - "באוזני כסיל אל תדבר, פן יבוז לשכל מילך".

אפשר לגלוש לאתרהדוס ולראות את שכל מליך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רפואתם של אנוסי התבונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.