בית פורומים עצור כאן חושבים

רפואתם של אנוסי התבונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/4/2011 08:22 לינק ישיר 

לא ידעתי שאברהם אבינו היה חרדי.
מצחיק לחשוב על כל אבות האומה כחרדים מדביקים פשקווילים ברחובות סדום
לומדים בכולל אלוני ממרא ונלחמים בעמי כנען באמצעות אמירת תיקוני זוהר ותהילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2011 10:18 לינק ישיר 

אתר הדוס אתה מזכיר קצת את סוסרטי אבל לכיוון החרדי
כתבת שאתה כבר תקופה ארוכה לא רואה טיעון חדש אבל מה עם הישנים כבר גמרת לענות עליהם ואולי תבביר מה אתה מתכוון כשאתה אומר שהכל רדוד ושאין שום סתירה בין המדע לתורה מה עם הטעיות בעניני טרפה נדה הבנת מבנה העולם ועוד כהנה וכהנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2011 22:00 לינק ישיר 

אתרהדוס כתב:
  שכמעט אינו קיים במציאות.
http://www.youtube.com/watch?v=IT6CtJIQkTM&feature=player_embedded

http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=26798

תוקן על ידי maxmen ב- 25/04/2011 22:06:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2011 23:33 לינק ישיר 

איזו ירידת הדור בפחות מעשר שנים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2011 11:40 לינק ישיר 

אתר הדוס                                הסיבה לויכוח המטופש הזה אם יש או אין אנוסי תבונה חרדיים הינה כי מחמת משטרת המחשבות הבולשוויקית שום אנוס תבונה לא ישתף בספיקותיו ובלבטיו לא את רבו ולא את חביריו וכל שכן לא חבר כאתר אלא רק מי שגם חשף לאט לאט את אניסותו וכל אחד מכיר את התופעה בין חביריו יראים ושלמים מה שאין לאתר שום סיכוי לדעת עליה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 21:48 לינק ישיר 

לאנשים כאתר הדוס ייאמר

אם איך לך את הדעת והבינה להבין כמה קשה לקבל את כל מה שהורישו לנו אבותינו ורבותינו, והכל ברור ומובן לך, איך לך שום ספיקות! שום קושיות! אתה מבין את כל מה שכתוב בתורה! בגמרא! כלך לך לגן עדן של שוטים.

כאן מתיסרים אותם מבקשי אמת, שלא מוכנים לקבל את כל מה שנמסר להם רק כי נולדו חרדים / ליטאים / חזון אישניקים וכו' כיצד מתמודדים עם חיי משפחה, אף אחד מאיתנו לא רוצה לפרק את משפחתו, אף כי בהחלט יתכן שהיו שהיו שמחים יותר להיוולד במקום נכון יותר, אבל כך נתגלגלו הדברים ועל זה הנושא.

תוקן על ידי תלמידחכם2 ב- 01/05/2011 21:50:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 23:39 לינק ישיר 

אתר הדוס,
הטענה שאם אדם עושה בחירה מסויימת אין לו את הזכות לחוש אנוס, היא טענה לא נכונה.
הבה נניח שאחרי כל השיקולים האפשריים בחרתי במסגרות החרדיות (הקהילה/החינוך) כי לדעתי הן הכי פחות גרועות, האם אני לא יכול לחוש אנוס על מעשים מסויימים שעלי לעשות כתוצאה מאילוצים חברתיים או דעות שאינני יכול לבטא מסיבות כאלו ואחרות?

משל למה הדבר דומה, לאדם שהוגשו לפניו מיני מאכלים, לאחר בירור על טיבם הוא בחר לאכול את המאכל הבריא ביותר מביניהם, אבל אז הוא טועם ו... איכס... לא יכלו לעשות את זה יותר טעים??
נכון, הוא בחר, והוא גם אינו חוזר בו מבחירתו, אבל למה כדי לאכול בריא מאלצים אותו לאכול אוכל לא טעים?

מה שכן, אדם לא צריך להרגיש גרוע כשהאונס מתבטא בדברים צדדיים ושוליים (אצלי זה למשל ענין הלבוש, אצל אחרים אולי זה חשוב ודברים אחרים הם השוליים). מותר לאדם להבין שיש אילוצים חברתיים "נורמליים", כלומר, אם החלטתי שאני רוצה שהבן שלי ילמד במוסד מסויים, ומשום מה החליטו שם החלטה (אולי שטותית, ודאי מרגיזה) שהם מקבלים רק בנים לאבות לובשי שחור-לבן-מגבעת-חליפה, אז אני מבין שלא קרה כלום אם הקרבתי את רצוני והתלבשתי בצורה שעל ידה ארויח את הלימודים של בני באותו מוסד (שוב, אצלי הלבוש יחסית שולי, זה לא אומר כלום על אחרים).
בקיצור: לא קורה כלום אם מקריבים קצת בשביל להרויח דברים אחרים. אבל זה עצוב אם נאלצים להקריב דברים יותר מרכזיים וחשובים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 10:25 לינק ישיר 

לתלמיד חכם -
רוב גולשי הפורום אינם מתייסרים בשום שאלה, מסורת אבותיהם אינה מציקה להם, אין להם שום ספיקות באמונה, ואין שום סתירה בין דעותיהם למעשיהם.
אתה יודע למה?
כי הם חילונים גמורים, מחללי שבתות ואוכלי טריפות ונבלות, שמסתובבים פה בחזות כאילו חרדית, ומנסים ליצור את הרושם המוטעה, כאילו הם אנוסי תבונה חרדים. זה הכל. ביניהם יש כמה חרדים פתאים, שלא קולטים את הבדיחה, ומנסים לשכנע את כל התלמידי חכמים מצפון תל אביב להשאר במסגרת החרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 10:31 לינק ישיר 

אתר הדוס

אתה יותר גדול ממלאך- המלאך יודע מה בלב האדם- ואתה יודע אפילו מה בלבו של כל ניק וירטואלי- גדול.

אצלנו בישיבה כשהרב היה אומר על תלמיד כי- הוא גדול ממלאך- הבנו- כי הרי למלאך יש רגלי עגל- ומי שגדול יותר יש לו ראש של עגל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 11:01 לינק ישיר 

באמת כדאי לברר.

אני מציע שאנשים יכתבו כאן האם הם אוכלי נו"ט ומחללי שבת או מקפידים על קיום ההלכה.

אמנם לכאורה יאמרו שזה אינו משנה, אבל חושבני שזה יתן איזשהו מימד של אמינות לטענות מסויימות.

אני מקפיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 11:33 לינק ישיר 

אתר
אתה מכיר את הגולשים אישית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 12:00 לינק ישיר 

זה לא משנה מיהם הגולשים בפועל, ואפשר לזייף לכל כיוון.
השאלות שמתעוררות הן אמיתיות, יכולה בהחלט להיווצר סתירה בחייו של חרדי שנתקל בחיצוניות, וממילא מחייבות התייחסות (אם זה בכלל ניתן לעשות זאת כאן ועכשיו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 14:30 לינק ישיר 

אני מספיק זמן כאן בפורום בכדי לדעת מי חרדי ומי משהו אחר,
ולדעתי רובם חרדים מבטן לידה וגם מחרדל יש הרבה,

לגבי הגולשים שלא משתתפים בכתיבה בפורום, רובם חרדים, מנין לי ? כי כל פעם שאני מגיע לארץ אני מקבל תגובות על דברי, מכל סוגי האנשים מהקהילה, ואין לי חברים מסוג אחר בארץ רק חרדים חסידיים וליטאיים,
במילא:  כאן המקום לזעוק ולנסות לתקן את עצמינו,
כאן המקום היחידי שחרדים רציניים גולשים לכאן, וזה פועל בכיוון הנכון, זה משפיע ועוד אייך,
אני יודע מתוך ידיעה שמעמד הקריעה נגד הרב עובדיה בוטל בגלל אשכול שפתחתי ושלחתי לאנשים שיש להם מילה פה ושם,

אז אנא ממכם ידידי אל לכם ליפול לייאוש, כאן זה המקום הנכון לזעוק את הכאב שלנו,
הנה שוב האשכול שכתבתי במוצאי יום כיפור האחרון,  מכתב אישי לרועי ישראל-גדוילים\רבנים\מנהלים\עסקנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2012 07:57 לינק ישיר 

חרדים מחופשים, כל השנה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4200038,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2012 10:33 לינק ישיר 

לספרן

אהבה אינה סוג של תאווה. אבל תאווה היא סוג של אהבה, כלומר כל רצונותיו של אדם (ובראשם ההרגשיות) הם חלק מתיצרוכותיו הנפשיות, וכמו שכל אחד מבין שאם אין קמח אין תורה, בדיוק כך (ואף יותר) אם אין אהבה אין תורה, ולכן כל אנשי הדת שהעמידו את הדת על שלילת האהבה (ועל עליבותה ופחיתותה), מלבד מה שגילו שאינם מבינים כלום בצורכי האדם, ומלבד מה שגילו שאינם מבינים כלום במה שראוי להיות עניין האדם, ומלבד מה שגילו שאין רעיונם אמיתי משלהם אלא חיקוי לכל הבלי היוונים הקדמוניים שאת ה'אהבה' הרגשיית האנושיית הטובה החליפו ב'אהבתם' לשכל, ולא הבינו שבדיוק אותו 'אהבה' טבעיית היא מה שמשמש אצלם כ'אהבה' למושכלות. הרי שאותם גדולים הצליחו למוטט את הדת אצל הרבה, והם שוכחים שאת ה'סיפוקיות' שיש אצלם מרוממותהשכליות שבגרונם אחרים מבקשים מקצת אהבה בלבם, ואלו ואלו מבקשים רגשיות לעצמם.

ולכן דווקא ביום זה שהוא יום קבלת התורה 'מאהבה', לאחר שקבלה מיראה נכשלה כישלון חרוץ. 'ומאהבה' פשוטו כמשמעו, 'היתרגשות ואהבה פשוטה' ללא כל פילפולים ובילבולים שמקשקשים כל בעלי המחשבות למיניהם. אלא אהבה מרוסנת טבעיית, אהבה מרוגשת טיבעיית(כמו שכתוב משלוח מנות, ומתנות, ושמחה, ויוטוב, וגם מה שלא ניכתב בפירוש אלא כל אחד מרגיש מעצמו, וד"ל), וכל אחד עיניו בראשו להבין איזה רסן ישים לעצמו כדי שלא תהיה 'אהבתו' קבורתו, אלא אהבתו חייו.

(כולם יקבלו עצמם לאהבה אמיתיית. ובזה ייפתרו כל הפראבלעמען מהסוג הניזכר בכתבה הזאת שהביאו כאן)

ואני רוצה להודיע שאע"פ שהרמב"ם חכם גדול היה, והוא קידם הדת מאה מעלות קדימה מהאפילה השכליית שבה הייתה שרויה, והוציאה לאור שיכליי גדול. מ"מ בעניין רגשיות היה הרמב"ם כימעט בעל מום. הוא קיבל דעת אפלוטוניוס על הסיכסוך בין גוף לנפש, ועשה אותו לאיזה עיקר גדול ביהדות, והרבה לגנות הרגשיות עד שעשעה לבוז ממש.
אנחנו הירווחנו ממומו הרגשיי, שהיצעידנו אל השכליות, אבל אסור לנו לישגות בזה. אלא לאכול את פריו השכליי ועם זה ולצד זה להיות אוהבים כאן בעולם הזה, בכל אפשרויות האהבה הניפלאה שחנן אותנו אלוהים.

אמנם אני כבר קצת בבחינת 'לבסומיי' אבל אני עוד יודע מה אני כותב, וכל דברי דברי אהבה ואמת.

א'פריילעכן פורים לכולם, ולא לשכוח לקבל מאהבה, פשוטו כמשמעו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רפואתם של אנוסי התבונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.