בית פורומים עצור כאן חושבים

רפואתם של אנוסי התבונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/3/2012 13:07 לינק ישיר 

יש רק שני הבדלים בין בעל תשובה לבין חרדי מלידה

א. לבעל תשובה לוקח המון זמן עד שהוא קולט שגם הוא חרדי מלידה (כלומר לא קרוב לאלוהים כמו שהוא חושב)

ב. לבעל תשובה לוקח די הרבה זמן עד שהוא קולט שהוא לא חרדי מלידה ( לחרדי יש פרוטקציות לבעל תשובה לא )

יש כמובן מעטים מאד מהחוזרים בתשובה שהם דוגמא למופת כמו שיש מעטים מהחרדים למיניהם שהם דוגמא למופת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2012 13:09 לינק ישיר 

אתר הדוס

אתה רוצה שאני אספק לך שמות, טלפונים, וכתובות, של "אנוסי תבונה חרדיים"? יש לי כמה עשרות בשבילך לפחות. אבל כמובן שלא אעשה זאת, הרי אתה לא נאמן עלי שלא תזיק להם.

לא סגנונך באתר שלך ולא באתר הזה מוסיפים להצגת היהדות כנכונה שכלית ומתחשבת, כלך לך מדרך זה.

אם תרצה לעזור למישהו, תקשיב לו, תכיר בו שהוא אדם, וכו' וכו'. הדרך הזה שלך מראה רק על שחיתות וגאווה ועוד כמה שמות שלא אוכל לפרט בפורום מכובד כזה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2012 13:17 לינק ישיר 

יהיאור
החשיבה החרדית אינה מכירה בכך שתתכן חשיבה שאינה מגיעה למסקנותיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2012 13:27 לינק ישיר 

בעל
נא לא להכליל "החשיבה החרדית".
אני מכיר חרדים רבים עם כל הפיטשיווקעס שיכולים להכיר בכך ואין להם שום בעייה עם זה.

זה אומר שאם אתה חרדי אתה עדיין לא חייב להיות טיפש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2012 14:26 לינק ישיר 

יהיאור
אדייק, חשיבה חרדית רשמית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2012 09:07 לינק ישיר 

אניסים / ראיון עם דוד אסף

לפני שלושה שבועות, בעודי בניו יורק, התראיינתי לאתר האינטרנט המצוין Unpious.com (לא דתי / לא מתחסד), בעריכתו של שׁוּלֶם דין (Shulem Deen).

כותרת המשנה של אתר זה - Voices on the Hasidic Fringe (קולות מן השוליים החסידיים) - אומרת הכל.

זו זירת מפגש מרתקת, מתוחכמת ומאתגרת של חרדים אמריקנים, בעיקר חסידים, שאור ההשכלה והמודרנה זרח עליהם למרות החומות הגבוהות שנבנו סביבם. מקצתם נטשו את עולמם הקודם, מקצתם נשארו בפנים ('אנוסים', או 'אנִיסִים' במבטא ההונגרי), והמשותף להם שלמרות שבנפשם אינם חסידים עוד, ומקצתם אינם דתייים כלל, עברם ועולמם הקודם חשוב להם ואכפת להם ממנו. הם רוצים לחקור אותו ולהבין אותו, וממילא גם את עצמם, יותר טוב. לא מתוך זעם וחרון קדוש על מה שעוללו להם או על נעוריהם ש'נגזלו' מהם, בנוסח סופרי ההשכלה של המאה ה-19, אלא דווקא מתוך מבט מפויס ומשועשע.

במהלך שהותי בניו יורק פגשתי לא מעט מהם, והם השאירו עליי רושם רב. זו הסיבה שגם התראיינתי בחפץ לב ובגילוי לב לפרידה ויזל, שעד לפני שנתיים הייתה חסידת סטמר מן המניין...

הנה הקישורית לריאיון (באנגלית), שלדעתי הוא גם משעשע וגם כתוב מצוין (אבל אני לא אובייקטיבי).

Interview with Professor David Assaf - By Frieda Vizel | Unpious.com

(עונ"ש)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2012 06:48 לינק ישיר 

אז הכל אשמת ישעיהו הרביעי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רפואתם של אנוסי התבונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.