|
|
| נשלח ב-25/11/2005 15:24 |
|
| |
שחרית:
אני לא יודע כמה אפשר לחנך אנשים. את צודקת שאין מחשבה רפלקסיבית בציבור החרדי כמו שאין לרוב בכל העולם. אבל כל זמן שהם עושים רצון ה' למה שיחשבו יותר מדי, ובפרט שרובם לא מסוגלים לחשוב יותר מדי?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2005 18:23 |
|
| |
CHOUTENG
-אני מאמינה שרב בני אדם מסוגלים לחשב הרבה יותר ממה שהם למעשה עושים
השאלה אם זה רצוי או לו. נראה לי שלדעתך זה לא רצוי, תקן אותי אם אני טועה. אם זה נכון, אנא נמק.
----
-אני חולקת על הנחתך שהציבור החרדי עושה את רצון השם בכל דבר וענין. לדעתי ברור שלא. (כמו בכל קבוצה אחרת...)
אבל ניקח את זה לדוגמא, אם אני כהורה חרדי הייתי מאמינה בדרך החרדית שזוהי כדרך השם היחידה והנכונה, האם רצוי שאני במגמה אגביל את יכולת ילדיי לחשב אחרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2005 02:49 |
|
| |
שחרית
גם בציבור החרדי יש ויש. (לא) תתפלאי לשמוע.
כישרית
מה כוונתך במשפט "אני חולקת על הנחתך שהציבור החרדי עושה את רצון השם בכל דבר וענין. לדעתי ברור שלא. (כמו בכל קבוצה אחרת...)"
האם לדעתך הציבור החרדי אינו עושה את רצון ה' באותה רמה שבה כל קבוצה אחרת אינה עושה את רצון ה'??
או רק ברור לך שהוא אינו מושלם, כפי שברור לך שאין קבוצה אחרת מושלמת??
ובכלל, השאלה שלך בסוף היא רטורית? הרי אין ספק שרוב ההורים החרדיים יענו עליה בחיוב.
אם את משוכנעת שסמים זה לא טוב לחופש שלך, כמאמר המפרסם. האם תעדיפי שהילדים שלך ילמדו זאת על בשרם??
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2005 05:42 |
|
| |
לומד, התחת אלהים אני לחלק ציונים לכל קבוצה וקבוצה? לא בשביל זה פתחתי את האשכול. רק נקודה אחת אציין על הציבור החרדי בנוגע לנידון דידן, שלדעתי מונע ממנו לעשות דבר השם: שטיפת המח שנחשב כרצוי ומקובל בחלק מהקהילה הזאת, כפי שהבעת.
ואיך זה מונע? כי כך הקבוצה מונעת מעצמה ביקורת, מונעת מעצמה אפשרות לתקן כל עיוות החלה בדרכה.
ניקח דוגמא אחרת: אם אני כהורה רפורמי, בטוחה ומשוכנעת בדרך שלי שהיא הנכונה, האם עלי להגביל את יכולת ילדיי לחשב אחרת?
תוקן על ידי - kisarita - 27/11/2005 5:43:22
תוקן על ידי - kisarita - 27/11/2005 5:45:42
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2005 10:19 |
|
| |
אני משער שהתשובה לשאלתך היא די חיובית.
לא הייתי אומר "להגביל", כפי שלא הייתי אומר להורים חרדים, אבל בהחלט להוביל אותם לכיוון הנכון בעינייך, זו זכותך וחובתך, בהתאם לאמונתך. לא לחסום את העיניים לגמרי, אבל להדריך.
ואולי יש לך תדמית שהחרדים חוסמים לגמרי, ובכן, זה לא נכון ככלל על כולם, וגם לא נכון לגמרי. יש איזה מרווח מסויים שבו משאירים פתחון פה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2005 15:31 |
|
| |
איך היית מפריד בין להגביל, ולהוביל?
ולמה אתה בוחר בכיוון זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2005 16:00 |
|
| |
לומד מכל אדם,
דאאאא --- מה אתה אומר. בוודאי שיש ויש (אגב, גם אצל החילוניים...). אני מדברת על התוצר ה"סביר" של מערכות חינוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2010 09:03 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2010 15:45 |