|
|
| נשלח ב-29/11/2005 15:48 |
|
| |
לזה התכוונתי במילה "טריפה".
טריפה יכולה להיות כידוע בהמה או חיה שמצד מינה היא כשרה לאכילה ורק נטרפה בדרך אל הצלחת...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 17:01 |
|
| |
מפד"ל הם נגד עולם התורה והם יהיו הבריר ה האחרונה שלי לפני מרץ
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 17:02 |
|
| |
אי אפשר לתת היום תשובה, כי היום יש מפלגות חרדיות ולכן אין לאדם ירא שמים מה לעשות במפלגות החילוניות.
אבל אם לא היו מפלגות חרדיות, הרי שהמצב היה כמו בארצות הברית, ששם היהודים/החרדים משולבים בתוך המפלגות.
דהינו אם אצלינו לא היו מפלגות חרדיות הינו מצביעים למפלגה שהיתה נותנת את היצוג הכי הולם לציבור החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 17:46 |
|
| |
בצרפת ישנם שני כפרים המאוכלסים באחוז גבוה מאוד של יהודים.
אלו הם ארמונטייר ובוסייר, שם הורה "רבינו" זצ"ל (הרה"ג גרשון ליבמן) שבאופן קבוע יצביעו עבור מועמד גוי, כך מובטח שהוא ירצה להמשיך ולקבל את תמיכת היהודים ולשם כך יעשה כמיטב יכולתו .
העוקץ הוא שנציג שכזה ירשה לעצמו לעשות למען היהודים דברים שנציג יהדי לא ירשה לעצמו לעשות עקב חשדנותם של שאר התושבים במגמתיותו למען אחיו.
אם לא היו הוראות של רבנים, אני מעריך שהציבור היה בוחר לו איזה נציג חילוני שיהיה מחויב לו ושלום על ישראל.
אגב, זה היה ההגיון של האשכנזים באלעד בבחירת צביקה כהן לראשות המועצה, הימור שהתגלה כמוצלח במיוחד עבורם, וכאסון לספרדים ולציבור השס"י בעיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 17:52 |
|
| |
למה אתם כל כך שונאים את הסרוגים?
הרי הם בדיוק כמוכם מתפללים לה' שלוש פעמים ביום, שומרים תורה ומצוות, תורמים למוסדות צדקה וחסד, עוזרים לחלשים, לומדים תורה, מתייעצים עם הרבנים, ועושים קידוש ה' בדרכם שלהם.
אז למה אתם קוראים להם "טרפה"??????
מי נתן לכם היתר לפסול כך סתם מאות אלפי יהודים כשרים מעם ישראל רק בגלל צבע הכיפה שלהם???? האם גדולי הדור התירו לכם לקרוא לציבור שלם בשם "טריפה"???? האם ביקשתם את רשותם לקרוא כך לציבור שלם, יקר ואהוב???
איכסה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 18:36 |
|
| |
אם תקראי היטב את שכתבתי תביני שכוונתי לא היתה לכלל הציבור הד"ל,אלא רק לנציגיו.
לציבור הכלל דל"י אני קורא מתוך אהבה רבה "ציבור תוהה וטועה".
אגב, הייתי ממליץ לך לבדוק מהי הגדרתם של נציגי הציבור הזה את הציבור החרדי, ועוד יותר גרוע כמה פעמים הם רדפו (רדפו!!!!) את הישיבות ולומדיהן מתוך שנאת עמי ארצות את התלמידי חכמים.
בקדנציה האחרונה בה היו הם שותפים פעילים לשינוי היו אפילו מקרים בהם יישמו הם את הגישה הידועה של עקור לי עין אחת כדי שלשונאי תיעקרנה שתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 18:44 |
|
| |
בכל ציבור יש טועים ויש תוהים ויש צדיקים.
גם אצל החרדים לא כולם טלית שכולה תכלת. אתה רוצה שאפרט?
ומי שעשה את הגזרות היו נתניהו (שכולכם פה כל כך רוצים להצביע לו!!!!) ולא המפד"ל. והמפד"ל דוקא ניסתה כמה שהיא יכלה לשחרר כספים לעולם התורה אבל ידה היתה מוגבלת.
ואמנם זו היתה טעות נוראית שהיא נכנסה לקואליציה הזו, ועל טעויות משלמים, והם שילמו מחיר נורא כבד על כך. (עשרות אלפי יהודים זרוקים עכשיו בבתי מלון ובקראוונים בלי בית). ואפי איתם גם ביקש על כך סליחה.
אז עכשיו הזמן בע"ה שכולם יסלחו לכולם, ואז אפשר יהיה בע"ה להקים מפלגה אחת דתית-חרדית גדולה ומאוחדת, שתוכל לשנות את חוק השבות, ולהחזיר מאות אלפי גויים רוסים לארצות מוצאם, ולהחזיר את עם ישראל בתשובה, וגם לדאוג שלכולם יהיה מספיק לחם וחלב לארוחת הערב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 18:50 |
|
| |
אלעדית נכבדת, אחרי ההקדמה שאינני מתכוון לפגוע ברמה האישית.
אני חייב לקבוע ש:
או שאת לא מעודכנת בנעשה כאן במדינה,
או שאת לא מסוגלת לחשוב על האנשים הללו בצורה לא חיובית
או שאת פשוט לוקה בשכחה קשה.
אני לא מתכווין רק לקיצוצים בשכבות המצוקה עליהן הם הצביעו למרות שגם אצלם יש משפחות ברוכות ילדים בלי עין רעה, הם גם דחפו למען גזירות של קיצוצים בתקציבי הישיבות למרות שגם ישיבותיהם נפגעו מכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 21:45 |
|
| |
אם כבר עלה הנושא:
כל השנים האכילו אותנו "ככל אשר יראוך" להצביע כפי שהרבנים אומרים.
אבל בשנים האחרונות יותר ויותר מתברר האמת מה שכולם יודעים אבל מעדיפים לטמון את הראש בחול ולשחק כאילו, שלא הרבנים הם אלו שנותנים הוראות לנבחרינו , אלא מה שקורה הוא בדיוק ההיפך, חברי הכנסת ועסקני המפלגות הם אלו שמנהלים את העניינים לפי אינטרסים אישיים שלהם או של מקורבים והרבנים בכל מקרה יגידו להצביע למפלגה כי אין אלטרנטיבה אחרת.
נכון שמפעם לפעם הם מצטלמים אצל הרבנים עבור התקשורת אבל כולנו יודעים שזה רק הצגה ...
אולי הגיע השעה לבטל לגמרי את המפלגות החרדיות כפי שהם היום, ולתת לכל עסקן מוכשר או לכל מי שחושב שהוא מסוגל, לרוץ ולייצג את הציבור החרדי בכנסת ללא התערבות הרבנים בכלל, בדרך זו חברי הכנסת החרדים יהיו חייבים לתת את הדין לבוחריהם ולא רק למספר מצומצם של רבנים.
אולי יש להקים מפלגה חרדית עצמאית חדשה ללא שייכות לשום סקטור עדתי ולא לשום תנועה, אלא מפלגה נטו פרלמנטארית ועצמאית עם פריימריס פתוחים ושקופים, כל חרדי יוכל להיות חבר בה ולבחור אישית את נציגו לכנסת.
כך זה בארצות הברית כל אחד שרוצה יכול לרוץ לקונגרס או ל סנאט המקומי או הפדראלי ללא שום קשר לאגודת ישראל או לתנועה כזו או אחרת, הרבנים שם לא מתערבים כלל (מקסימום נותנים מכתב המלצה לעסקן זה או אחר אבל לא הוראה) יש שם את החופש לציבור הבוחרים לבחור את הנציג הטוב ביותר לדעת הבוחרים, וכדי להיבחר לקדנציה נוספת הנציג חייב לעבוד קשה ולהצדיק את בחירתו.
האם זה אי פעם יגיע אלינו ? או אולי הציבור החרדי בארץ עדיין פרימיטיבי מדי ולא מספיק משכיל כדי לבחור אישית את נציגיו לכנסת ?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 22:24 |
|
| |
עלה ירוק בשביל המחאה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2005 01:11 |
|
| |
עלה ירוק זוהי מיפלגה שמורקבת משמלאנים
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2005 08:15 |
|
| |
אלעדית כואב הלב לקרוא את תמימותך בנושא
מה משנה המעשים העיקר שבדעות הם מבכרים את ארץ ישראל על פני התורה וזה מה שפוסל אותם כי לא זה רצון האלוקים
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2005 17:22 |
|
| |
בועז,
רצון ה' הוא ששומרי מצוותיו יהיו מאוחדים ויפעלו ביחד להחזרת עם ישראל בתשובה.
והסיטרא אחרא מנסה לסכסך בינינו כדי להפריע לנו במטרה האמיתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2005 17:26 |
|
| |
השאלה מי קובע מי אלה שומרי מיצוותיו
|
|
|
|