|
|
| נשלח ב-2/12/2005 15:10 |
|
| |
מוישה מה הייתי עושה בלעדיך?
אומר לך את האמת, כבר החלטתי לפרוש מהדיון הזה בגלל שראיתי שזה לא מועיל... לצערי, אני אהיה חייב לתפוס צד ולהקים 'מחנה' שאם לא כן ימדרו אותי כבר לאיזה שהוא מחנה בעל כורחי.
מה בסך הכול רציתי? לעשות עבודה מקצועית. כלומר, לא להעדיף אף ציבור על פני האחר (וזה בהחלט כולל את הדתי-לאומי יחסית למשקלם באוכלוסייה).
אני אגיד לך מה אני חושב שיקרה: בשבוע שהרבסט יקבל פירגון אנשים מסוימים יתקפו, בשבוע שצביקה כהן יקבל פירגון - אנשים אחרים. בשבוע שאסקור מהנעשה ונשמע בויז'ניץ, כבר ייכנס לכאן האחד שעושה להם צרות (ואני לא מתכוון על המקווה אגב) וייכנס בי בהודעות.
אם הועדה הרוחנית לא תתיר לי לתת קרדיט לפורום, יגידו שאני שקרן וגונב חומר, אם אתעלם מאיזו שהיא חשיפה בפורום, יאמרו שאני מטייח.
אם אתן במה לדתי-לאומי כגון ראיון עם משה בן חורין או שמואל עמרוסי, יצטט כאן מישהו איזה שהוא משפט מבטאון "קול התיירה" שרומז שאסור להתחבר אליי כי אני דתי-לאומי במסווה של חרדי-לייט.
ומה יקרה אם באמת יטעו אותי במידע מסוים ואיזה שהוא נייסער יביא עוד נקודה שלא חשבתי עליה בכלל? הוא לא יסיק שאני בסך הכול בן אדם אחד, אלא יגיד שזה לא רציני והעדפתי להעלים את העניין שהוא חשב עליו.
שים לב, כל זה עוד על דוברי האמת... מה עם אלו שיפתחו ניק במיוחד רק בגלל שהם דמיינו איזו שהיא קונספירציה במאמר מסוים שנכתב? מה עם 'שלוחים' של כל מיני... תמים לחשוב שזה לא יקרה.
מה בכל זאת כן הציק לי? שכל הדברים הללו קורים (ביתר שאת) רק בגלל שאני נוהג בשקיפות וחשוף לכל תגובה אינטליגנטית (שאיתה אין לי כמובן בעיה) וגם לכזאת שלא.
אני בהחלט יותר משוקל אם להפסיק עם כל העניין הזה. כתבתי בעבר שאם ארגיש שזה לא מפרה את עבודתי אלא מזיק לה - אני אחדול מכך. זה בהחלט מתקרב לזה.
כרגע התוכניות שלי היו להיעזר בפורום המדהים הזה. באישי ובכללי. לשתף ולהפרות (ועל הדרך להוכיח, אם תרצה, שזה עיתון של התושבים). אבל כפי שזה נראה - זה לא יילך.
מי זוכר את הצהרותיי שאינני חושב שיש 'להיכנס' בבן אדם בעיתון בחוסר אחריות? מי סופר את זה שכתבתי שאני מתכוון להיפגש עם צביקה כהן כי כך צריך? לא ראיתי אחד שקם ואמר "הדברים שלו הגיוניים". ובכל הכנות, אני לא מדבר על אותו אחד שפתח ניק רק כדי להשמיץ. אליו אני לא מתייחס. אני מתכוון בעיקר להגיוניים.
מאכזב, אבל אלו הם כללי המשחק כנראה ואני אמור להתאים עצמי אליהם ולא להיפך. מה שכן, עצוב לגלות שאתה חייב לתפוס מחנה עקב כך ולא להגיש את המקסימום האפשרי מהתמונה המליאה. בעיתון, אני בהחלט מתכוון להשתדל ככל שבן אדם יכול להשתדל, לעשות את זה ככה. כל הרוצה במה - יבוא ויקבל אותה. כי אני רק משרת הציבור ולא זה שקובע את סדר היום.
לא יכול לחכות ולראות מה ימצאו גם על מה שכתבתי הרגע...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2005 15:44 |
|
| |
צודק ,ולכל המלעיזים ,נניח שיש מישהו אפילו אחד שמרוצה מתפקוד המועצה האם זה "מקצועי" ו"אתי" לנקוט רק צד אחד?
איפה נעלמה האובייקטיביות שלכם? צריך גם לתת ביקורת(ויש הרבה) וגם לתת ישר כוח שצריך ,זה כמו שמישהו יגיד לי ציפיתי שתהיה אוביקטבי במחלוקת שלי עם השכן ותנקוט צד לטובתי(תרתי דסתרי)
בקיצור עם ישראל קשה עורף ואפילו בזמנו הם חשדו במשה רבנו(המקורי ) ולכן עצתי לך היא שים פס גם על המועצה וגם על התושבים כדי שתוכל לבצע את תפקידך נאמנה וגם קצת להרוויח .
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2005 15:50 |
|
| |
ידידי המכובדים,
מלחמת עולם על ביצה שטרם נולדה ? ? ?
אדרבה תנו לביצה לבקוע ולאפרוח לצייץ ואז נראה מה טיבו, יהיה טוב נסייע בידו יהיה פחות טוב נחליף שוב באחר.
צר לי רק על אותו "משקיע אלמוני" שמוכן לשים את כספו על ביצה עם קליפה כל כך דקה, והרי זה מצוי שיש גם ביצים שפקעו והאפרוח היה לא בין החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2005 16:14 |
|
| |
יניב,
אתה איש טוב וזה לא הוגן להתקיף אותנו בגלל שאנו מותחים עליך ביקורת חד פעמית.
כמו שאנו יודעים לפרגן אנו יודעים גם למתוח ביקורת (מה לעשות, אתה עדיין לא "משלם" לנו על פרסום...)
כמו שאמרתי אתה איש טוב, אבל... (זה תמיד בא בסוף), בהתחברות שלך לצביקה דוקא בשעה שהיה נראה שהנה קם אמיץ אחד ומעז למתוח ביקורת (לא זכור לי שמתחת אי פעם ביקורת על צביקה במפתח העיר), עשית מעשה לא ראוי ועל כך הציבור מתקומם.
אל תיקח את זה אישי, כי אישית כולנו מסמפטים אותך.
שבת-שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2005 18:08 |
|
| |
מוישה שוב תודה.
קודם כל אני מצטרף לזכות לדעת. זה באמת נראה מצחיק כשאני חושב על זה...
ופוילי, לא התכוונתי להתקיף ואני מתנצל אם זה היה נראה ככה. מה גם שזכותכם ואין לי שום זכות להלין על כך או לבקש יחס מיוחד.
אבל בדיוק על זה אני מדבר. כתבת "בהתחברות שלך לצביקה". ואני טוען, ואתה יכול להאמין לי או לא, שזה לא נכון. שפירשו דברים לא נכונים והדביקו לי אותם ולא משנה מה. התגובה שלך היא הוכחה.
אתה מוסיף ואומר "עשית מעשה לא ראוי". על מה אתה מסתמך? לא באמת, שאני אבין. בגלל שמרנן הוא האורים ותומים של הפורום? תשאל אותו גם. הוא יאמר לך שהוא לא היה בפגישה והעביר דברים כפי שהעבירו אליו... ההבדל הפעם, שאני כאן כדי להגיב כי אני נשוא ה"חשיפה".
ולגבי "על כך הציבור מתקומם", בא לא ניסחף... כחלק מההכנות לעבודה בדקתי גם את זה. אני אומר לך באחריות שלפחות 80 אחוזים מהעיר (ואני נותן 'פוֹר' רציני) לא מודעים בכלל על קיומו של הפורום. אני אישית הכרתי לכמה אחרי שמונתי למנהל משנה כאן כדי להחיות את המקום (פוילישער לא הכרתי לכמה אנשים כדי שיהיו לי כאן מסנגרים... אני מכיר את הראש שלך... ). מה כן? יש לפורום כוח אצל מקבלי ההחלטות. וגם זה אגב, לא כולם. יש כאלה שלא נכנסו לכאן אפילו פעם אחת.
מצד שני, שמעתי מישהו שאמר "בבית כנסת דיברו על כך וכך שכתבת בפורום, זה נכון?" ומי שפעם ראשונה שומע על המקום מתעניין בשקיקה. במקומות מסוימים זה הפך למיני אגדה... אנשים רבים שמעו על "מרנן ורבנן" (ועל עוד) כי יש כוח לפורום הזה. אבל הציבור? ממש הציבור..?
ותודה בכללי על הסימפטיה (אני לא ציני עכשיו, אני יודע מה אתה חושב... ) ובוודאי שאינני לוקח את זה אישית. בחיים האמיתיים אין לי ולו אויב אחד ברוך ה' ויש לי הרבה הרבה חברים וידידים. רק ציינתי עובדה שכנראה כך זה עובד. מותר לי, אני מקווה, להגיע למסקנה הזאת אחרי כל זה.
שבוע טוב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2005 18:48 |
|
| |
תקלה במחשב
גם חברך לפגישה נראה מאוד יניבי = נאיבי
כבר הזכיר כאן מישהו את ההבטחות שקיבלמראש המועצה לפני הבחירות המצטרות להתחייבויות המפורסמות להיות מנהל סניף הג'וינט
איך אחד כזה מאמין לראש המועצה????????
ל "נאיבי " הפתרונים
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2005 19:16 |
|
| |
תושבאכפתי. קודם כל תודה שאתה חושב שאני נאיבי ולא שקרן... לפחות זה (יש בכינוי החיבה יותר ממה שאני חושב או שנדמה לי? אני לא סגור על זה בגלל הסמיילים הקורצים בסוף ואם אני חושד נכון אז אתה גם צריך להבין... אם לא - תשכח. כאילו לא היה.).
לא התלוננתי על הביקורת. מה אני? אתרוג? אם אין ביקורת זהו גם סימן שאינני קיים.. תראה מה עשתה לי הביקורת, שידרגו אותי למעמד בשורה אחת עם צביקה כהן וממליה...
אני לא רוצה להישמע כמי שמיילל. זאת לא הכוונה וגם אישית, אינני פגיע במיוחד ודן כל אדם לכף זכות (תשאל את אשתי שמכנה אותי פראייר פה ושם). אני מלין רק על "המשפט הציבורי" שנעשה בנושא הזה. אני לא רוצה לחזור על כל הדברים, אבל זה נראה כאילו מבקרים במקום שלא נכון.
צדק פוילישער. לא קרה שביקרתי (מלשון ביקורת) את צביקה כהן אישית ב"מפתח העיר". מטבעי, אני חושב שצריך לבקר את העבודה ולא את האדם. אלא אם כן כמובן, מדובר במשהו חמור. קח את זה כדבר חיובי, לא שלילי.
אני למשל כמעט בטוח מיהו "המוביל". נראה לך שאני אחפש לחסל איתו חשבונות?? בחיים לא. והאמן לי, זאת לא בעיה. יש על מה. לא ראוי לנהל פנקסנות קטנונית וזה דבר נרחב מאוד בעבודה עיתונאית. בעזרת ה', שה' יעזור לי לעולם לא להגיע למצב הזה. מה שאדם קורא ברפרוף, גורם לזה שכתבו עליו מועקה בלב למשך שבוע לפחות. אני לא אמור לחנך דרך העיתון אלא לדווח. מי שנוהג אחרת - יבושם לו.
דוגמא לכותרת: "ראש המועצה נטש בזעם את ישיבת המועצה". דוגמא דומה: "ראש המועצה איבד את עשתונותיו".
תבחר.
אין לי כוונה לעזוב את הפורום. אני מכור. הכוונה היא לשקול האם להגיב על מה שייכתב בעיתון כאן או להתעלם בצורה גורפת. לא החלטתי עדיין מה עדיף. רציתי למשל, לפני ראיון חשוב, לשאול כאן אם יש למישהו שאלה. טוב, לא דוגמא הכי טובה. נניח לשאול אם למישהו יש עוד פרטים על דבר מסוים או אם מישהו רוצה ליצור קשר כדי להשתתף אינטגראלית במה שייכתב. אם זו לא פתיחות - אני לא יודע מה כן...
לגבי כל נושא הפרסום, שהוא נושא רחב, הידיעה הכללית כאן לוקה בחסר כנראה. אני יוצא כרגע. כשאחזור אולי ארחיב. זה לא שחור ולבן.
ואחת קטנה לסיום: אמרת שנותרה השאלה איך אתמודד עם הביקורת או כאן או במועצה. בדיוק בשביל זה רציתי להיפגש עם צביקה כהן... חשבת על זה!?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2005 20:57 |
|
| |
אתה מעליב אותי ?
לזה ורק לזה כיוונתי כשאמרתי שאתה "יניבי = נאיבי " ואכן לא התכוונתי לפגוע זה מום עובר כמו שנהוג לומר!
ראש המועצה (כל ראש מועצה) רוצה עיתון מטעם!!!
האם אתה תתן לו את זה?????
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2005 21:21 |
|
| |
מרנן... זה אתה היית הזבוב על הקיר?
בן תיירה מכוון לדעת תיירה...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2005 21:34 |
|
| |
חס וחלילה תושבאכפתי.
אני אגיד לך מה הסיפור: בילדותי נהגו לכנות אותי "יניבי", זה הפך לאט ליותר "ניבי" וכשרצו להתבדח, קראו "יא נאיבי"...
חשבתי שאולי אנחנו מכירים עוד מהישיבה ואתה רומז לי. זה הכול...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2005 02:32 |
|
| |
אאללעעדד,
"רצו להתבדח"?
סלח לי על הציניות אבל "הבדיחה" ממש לא מצחיקה...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2005 13:56 |
|
| |
חבר'ה, הגזמתם!
אתם מתנפלים על אאללעעדד כאילו כבר יש לו עיתון פעיל ואת התכנים שלו מכתיב דובר המועצה...
ואולי בכלל צביקה כהן הוא הנאיבי?
אולי צביקה טועה כשהוא חושב שה"רמזים" שלו יפחידו את אאללעעדד, ובעוד חודש הוא הולך להיווכח שזאת היתה טעות גמורה, ושמעכשיו במקום פודל אחד עומדים מולו שני אמסטפים נושכים?
בואו ניתן לאאללעעדד לקפוץ למים, ונראה אז מי יגבר: המצפון שלו או הלחץ של ראש המועצה...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2005 15:09 |
|
| |
רק שבוע נעדרתי ותראו מה קורה?
לא יכולתם לחכות קצת בלי לריב?
זוהי הפעם הראשונה ששני מנהלי משנה רבים בפורום
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2005 22:25 |
|
| |
אנחנו לא לבד!
ראש מועצת גן יבנה חשוד שהתנכל למקומון "עוין"
אהרון דרור נחקר בחשד שניסה למנוע פרסום כתבה בדרך מקורית: הוא ציווה על פקחים לאסוף גיליונות מקומון שפירסם כתבה נגדו, להשליך אותם - ואז לרשום לבעל המקומון דו"ח על השלכת פסולת במקום ציבורי. הוא נשלח לשלושה ימי מעצר בית
מאת: שמוליק חדד
ראש מועצת גן יבנה, אהרון דרור, נחקר אתמול (ג') על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה יחד עם סגנו ושני עובדי מועצה נוספים בחשד שניסה למנוע את הפצתו של מקומון "השבוע" במטרה לסכל פרסום כתבה. אמש בית המשפט החליט לשלוח אותו ואת השלושה האחרים לשלושה ימי מעצר בית.
לפני כשנה פירסם המקומון כתבה לא מחמיאה שעסקה בדרור ובאשתו, ביום פרסום הכתבה "נעלמו" רוב המקומונים מהחנויות בגן יבנה, ונמצאו מפוזרים באחד הרחובות במושבה. לאחר מכן רשמה המועצה דו"ח לאחד מבעלי המקומון בחשד להשלכת פסולת במקום ציבורי.
לפני ארבעה חודשים הגיש תושב המושבה, גבי תורג'מן, תלונה במשטרה, ובה טען כי דרור אחראי, לכאורה, להיעלמותם של העיתונים. תורג'מן גם צירף לתלונתו קלטות אודיו שמהן עולה, לכאורה, כי דרור נתן הוראה לפקחים בעירייה לפנות את העיתונים.
מאז הגשת התלונה מפגין תורג'מן מול המועצה, הוא חילק סטיקרים בגנותו של ראש המועצה ואף קרא לו להתפטר מתפקידו.
בשבוע שעבר נחקר מנכ"ל המועצה דוד שמעוני בחשד למעורבות עקיפה במעשה. במהלך כל התקופה ניהלו במשטרה חקירה סמויה, שהלכה ונעשתה גלויה ככל שחלפו הימים, והיום בבוקר הובא לחקירה ראש המועצה דרור יחד עם סגנו, מוטי חמו, שמונה רק לפני חמישה חודשים. יחד עמם נחקרו שני עובדי מועצה.
שופט: סתימת פיות לכאורה
שופט בית משפט השלום בבאר שבע גדליה טהר הורה לשלוח את הארבעה לשלושה ימי מעצר בית, בערבות אישית, ערבות צד ג', ואיסור יציאה מהארץ.
השופט טהר קבע כי היותו איש ציבור "אינה עושהו מעל החוק או מתחת לחוק". לדבריו, "מדובר בפרשייה לכאורה של סתימת פיות במובן שנחשדים אנשים בשיתוף פעולה כדי להעלים כתבה מסוימת מעיני הציבור כפי שעל פי החשד אינטרס אישי הביא לפגיעה מסוימת בעיתונות החופשית".
עורכת דינו של דרור, דפנה ויינברג, אמרה כי הפרסומים אודותיו פגעו בו קשות. "כל מי שקורא רואה את חוסר ההגיון בכל הפרשה שהתגלתה לפני למעלה משנה. הוסבר כי הכל התחיל מכתבה נגד רעיית ראש המועצה שאותה ניסה להעלים, ...שכחו שכתבה דומה פורסמה ב'כל הדרום', שלא הפריעה לו. מדובר בנזק שאין לו תקנה".
---------------
מקור:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3173273,00.html
נוהל שכן
זה כאן!
 |
|
|
|
|
|