| נשלח ב-5/12/2005 19:30 |
|
| |
מעשים טובים
שאלה:
האם כשאנחנו עושים מעשה טוב, אנחנו עושים אותו באמת לשם המעשה הטוב, העזרה לזולת ?
או שאנחנו עושים אותו כדי להרגיש יותר טוב עם עצמינו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2005 12:43 |
|
| |
בכל מקרה הנקודה הפנימית היא העשיית לשמה.
ואת הכוונה הזו עוטפות כל מיני כוונות פחות טהורות.
השאלה היא כמה שכבות קולפו כבר
או מצד שני כמה בקעה כבר הנשמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2005 10:05 |
|
| |
ניינוי, את יכולה להסביר מה בדיוק הכוונה ב"לעשות באמת לשם המעשה הטוב"?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2005 17:38 |
|
| |
לכאורה, אם רוצים לראות דבר שנעשה לשמו, אז הדוגמא הכי טובה שראיתי לאחרונה היא האשכול "סל הבריאות"
זה התעסקות עם משהו שלא יוצא לנו ממנו כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2005 20:11 |
|
| |
בטח שכדי להרגיש טוב יותר עם עצמנו. יש לך ספק בזה? טיבו של מעשה טוב שהוא נותן הרגשה טובה לעושהו, ומרווח קצת את הלב והמצפון, ומעניק הרגשת משמעות וערך.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2005 00:17 |
|
| |
ברור שעצם המעשה הטוב זה מה שחשוב
ואין ספק שלרוב אנחנו עושים את זה גם כדי לרומם את רוחנו בסופו של דבר,
אבל יש מעשים שנעשים אינסטנקטיבית והם הכי שווים...
כמו למשל,כשרואים זקנה נופלת באמצע הכביש ישר רצים לעזור לה, בלי לחשוב ..."איזה נחמד מצידי יהיה לעזור לה לקום"...
רק אח"כ אולי מבינים שזה באמת היה מעשה טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2005 12:08 |
|
| |
האם יתכן לומר שיכול להיות עבד שעושה דבר שהוא היפך רצונו ממש, משום שזה רצונו של האדון?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2005 13:12 |
|
| |
בטח. תמיד כייף יותר להיות בצד הטוב והנכון. זה בנוי ככה. טוב גורר טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2005 13:16 |
|
| |
ניינו, את מזכירה לי משהו ששמעתי בשיעור של שטיינר שהלכתי, שנורא אהבתי. הוא הטיל עלינו לבדוק את עצמנו כל פעם שאנחנו נותנים כסף לקבצן. האם אנחנו נותנים את זה מהאוטומט, שכך חונכנו, או מפחד, שלא יקרה לנו, או כי לא נעים לנו ממנו. והאם אנחנו מסוגלים גם לא לתת. ואם לא, אז למה.
זה היה תרגיל לשבוע, אבל מאז אותו שיעור עד היום אני בודקת את עצמי כל פעם. לפני כן הייתי נותנת אוטומטית, בלי להיות שם, כי כך צריך. אבל היום אני בוחנת מאיפה זה בא, מה אני מרגישה, לפעמים נותנת ולפעמים לא, ואז אני שם, לא האוטומט שלי...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2005 14:37 |
|
| |
מאיפה את הכי אוהבת שזה בא?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2005 18:01 |
|
| |
כשזה בלי כלום. ביקשו, נתתי, שכחתי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 10:59 |
|
| |
ראית את הסרט "המעריץ", עם רוברט דה נירו?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 13:37 |
|
| |
מגי,
מדוע הקבצן צריך להמתין עד שתחושי בטוב על מנת לתת לו פרוטה, וכי מה הוא אשם שאת "חס ושלום" עלולה להרגיש טוב עם זה?
יש אומרים שלכן מצות צדקה - לא נתקנה ברכה קודם המעשה, כדי שלא יעכב את העני לרגע אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 14:39 |
|
| |
כשאתה רוצה לעזור באמת אתה עוזר באמת . כשלא , אז לא ...
זה משפט שהגעתי לפני שעתיים באוטו לא זוכרת למה . אבל בערך זה .. שמתי לב שלפעמים אנחנו עוזרים מתוך מקום של "איך אני אראה" ומתוך חוסר רצון אלא מחשבה ש"זה מה שטוב" ואם לא אז אני "רע" ויכול להיות שזה מהיר ובלי לשים לב כל כך , ולפעמים אנחנו עוזרים כנראה ממקום ששלם עם עצמו ואז לדעתי אנחנו מרגישים באמת נפלא.
ככה אפשר נראה לי להבדיל בין השניים . לא יודעת באמת אם אחד מהם עוזר באמת והשני לא .אין לי מושג.בשביל זה צריך באמת לדעת מה הבן אדם צריך . צריך להיות ממש מבין .
מכירה את הסיפור עם הההוא שאיבד סוס וכל האנשים אמרו וואלה איזה מסכן , זה ממש רע.
ואחרי יומיים הסוס חזר עם עוד 3 סוסים וכולם אמרו וואו איזה מדהים .זה טוב.
ואחרי 3 ימים הבן של ההוא עלה על אחד הסוסים ונפל ושבר את כל הצלעות וכולם אמרו וואיי איזה עצוב זה ממש רע.
ואחרי שבוע פרצה מלחמה וכל הבנים של הכפר הלכו ומתו ורק הבן שהיה פגוע נשאר בבית וניצלו חייו..
אז גם אם אנחנו קוראים קצת את העתיד היינו מקסימום יכולים להגיע לשורה השלישית ...
לדעת באמת .עד הסוף. כולל את הרצון של אלוהים אם יש לו . לא יודעת אם אנחנו יכולים ואם זה לנו.
תוקן על ידי - מיימיי - 09/12/2005 14:38:22
תוקן על ידי - מיימיי - 09/12/2005 14:40:16
תוקן על ידי - מיימיי - 09/12/2005 14:41:34
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 14:46 |
|
| |
בנוסף .. יש לי תיאורייה אבל אני ממש לא יודעת אם היא יכולה לעזור במשהו למרות שלדעתי היא נכונה.
לדעתי . חלק מהעזרה לפחות תלוי בנו .
כאילו הרי היכולת להתייחס לעזרה של מישהו או לא לעזרה של מישהו בצורה זו או אחרת ... היא שלנו.
והיכולת הזו תשפיע על חיינו בצורה משמעותית. (גם אם עזרה אמיתית היא מכות לצורך העניין).
כמובן שיש גם את הצד השני אבל אותו אני לא בטוחה שיש לנו יכולת לדעת בלי פרשנויות שלנו.
אגב.. לגבי ההודעה הקודמת שלי ...אם רצון אמיתי וכנה באמת עוזר ואחר לא באמת ... מכאן שהרצון לעזור לעצמנו
כשהוא נובע ממקום כנה ופנימי
יכול באמת לעזור.
תוקן על ידי - מיימיי - 09/12/2005 14:48:07
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2005 18:47 |
|
| |
אהבתי, מיימי. בכלל, אני נורא אוהבת את צורת המחשבה שלך.
הנקודה, נביא, היא שלא לעשות מהאוטומט או מתוך חובה. כי אם עושים ככה, זה נהיה פשוט עוד מס, עוד מצווה שאני עושה ואינני יודע למה... הנושא של מתן היה רק דוגמא. זה נכון לכל דבר ומעשה שעושים.
|
|
|
|
|