בית פורומים עצור כאן חושבים

אידישע גישעפטען

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2011 06:49 לינק ישיר 

אלי

<ההגדרה לעבודה זרה היא מי שעובד לאחד מן הברואים, מאחר שגם הפרוטסטנטים מאמינים שישו הוא התגשמות האל בבשר והם סוגדים לו, לא פשוט לטעון שאין מדובר בעבודה זרה>

התוכל להסביר מהו פירושו של "התגשמות האל"? ואת ההבדל בינו ובין האמונה שאדמו"רים של חסידות מסויימת הם התגלות גשמית של הא-ל הרוחני?

<יש שתי סיבות עיקריות לאיסורים מסחר עם גויים לפני/אחרי/ביום אידם, הסיבה הראשונה "הודיה" לא לגרום לגוי להודות לע"ז שלו על המסחר המוצלח שעלה בידו>

באם הנצרות היא עבודה זרה, האם  גם נאסור לשאול נוצרי "מה שלומך"? מפחד שהוא  יענה:  Thanks God

<הסיבה השניה ואפשר לטעון העיקרית, היא  "לפני עיוור לא תתן מכשול".  גם לגוי אסור לעבוד ע"ז ואסור ליהודי להכשיל את הגוי. לכן אסרו למכור לעכו"ם תרנגול הלבן וכיו"ב>

האם לא ייתכן שהטעם "האמיתי"י לאיסור הוא, התרחקות מהגוי בעת שמחתו? 

תוקן על ידי נישטאיך ב- 08/05/2011 06:57:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 10:53 לינק ישיר 

thepresent כתב:
רק עלי לציין את הסטדנרט הכפול שאתם נוהגים בקשר לנצרות לעומת היהדות - 

במקור דברי הגמרא נאמרו לגבי חג החנוכה היהודי שהוא גלגול של חג אש/אור פגאני
גם 'תמוז' אינו שם נרדף לי-הוה
ולפי הרמב"ם כל חומש ויקרא הוא גלגול של פגאניזם
וואט'ס ד'ה פרובלם?

יתכן וכל דבריך נכונים, איפה מצאת מוסר כפול? (בדברי הכותבים באשכול).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 11:14 לינק ישיר 

נישאייך, התגשמות האל משמעה יצוג הקב"ה בתוך דבר גשמי.
חטא העגל למשל הוא הגשמה של הקב"ה  פסל מיכה הוא הגשמה, השוורים של ירבעם וכיו"ב.

האמונה הנוצרית היא שישו הוא בעצמו האל שהפך עצמו לגשמי, אל מוגשם בבשר.
לצערי יש הרבה חוסר הבנה בנושא מהותו של ישו ולכן יש בילבול רב.  התפיסה הנוצרית אינה שישו הוא רק המשיח או אדם מואר, לתפיסתם הוא עצמו האל. (ראה גם באיור שלקחתי מויקיפדיה שממחיש את הקשרים בין השילוש למהות האלוהות לפי הנצרות)
אני לא מכיר תפיסה חסידית דומה שסוברת שהאדמו"ר הוא האלוקים ח"ו.

אפשר להתפלפל ולטעון שמדובר באמונת שיתוף שמותרת לבני נח וכך להגדיר את הנצרות שאינה ע"ז, קטונתי מלהכנס לדקויות האלה.

עד כה עיקר התפיסה שראיתי בגמרא ואצל ראשונים ביחס לאיסורי מסחר עם הגויים היתה הודיה ולפני עיוור לא תתן מכשול אבל כמובן שיתכן שיש איסורי מסחר כאלה שעדיין לא למדתי כך שאני לא יכול לפסול דברים קטגורית. 

יש הלכות שמונעות קרבה לגוי משום בנותיהם כמו איסור יינם וכיו"ב אבל בכך אני לא אחדש לך דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2011 08:42 לינק ישיר 

<"אני לא מכיר תפיסה חסידית דומה שסוברת שהאדמו"ר הוא האלוקים ח"ו">.

תכיר:

http://www.moadonshay.com/musagim/42-2010-06-14-16-42-56

"במסורת היהודית ישנו המושג "ראש בני ישראל", או בראשי תיבות רב"י.

בכל דור ודור בעם ישראל ישנו יהודי אחד, צדיק, מהדרגה הגבוהה בתוך המעלה צדיק - צדיק יסוד עולם.

שהוא ראש בני ישראל, בעל נשמה כללית, נשמה מעולם האצילות עפ"י הכתובים, (לעומת נשמותנו מעולם רוחני נמוך יותר עולם הבריאה) ובהתבטאות של הרבי האחרון בשושלת חבד - הרבי מליובאביטש "רבי הוא עצמות ומהות בגוף גשמי",

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2011 23:39 לינק ישיר 

זה אמנם משעשע אבל גם המשיחיסטים של חב"ד בציטוט שהבאת אינם סוברים שהרבי זצ"ל הוא ח"ו הקב"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2011 06:32 לינק ישיר 

הידוע לך מהו ההמשך ל"עצמות ומהות?

לתשובה חפש בגוגל: "עצמות ומהות מלובש בגוף"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2011 16:59 לינק ישיר 

אוי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אידישע גישעפטען
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.