| אריאל73 כתב: |  | | אני מבין את ההיגיון שעומד מאחורי זה, אני רק שואל אם יש איזה מאמר חז"ל שאומר לא ללמוד הלכה מאגדה או שהכל סברא של הגאונים/ראשונים. |
|
שוב הממרה שאין לימודים וגו', מגיע מהגאונים. אבל זה ברור מאליו (לא צריך לומר את זה) כי זה שתי סוגי לימודים, בעל אגדה אומר השקפה תוך מטפורה. הלכה לומדים על פי כללי לימוד (יג מידות ולב מידות וכדומה,למלבים יש תריג מידות) ולכן מצחיק יהיה ללמוד אגדה עם כללי לימוד ההלכה וכן ההפך ללמוד אגדה מתוך הלכה. יש מי שעשה זאת (למד אגדה מתוך גמ') וזה כמובן ר' צודק והחזו"א מאוד אהב את זה.
מה שהנונימי היקר הביא, זה כבר משהו אחר לגמרי, זה חתימת התלמוד כלומר אתה לא פוסק ישירות ממדרשי ההלכה וכו' רק על פי הפוסק האחרון שזה הגמ' בזמנם, וכמובן היום אותו דבר, אנו לא פוסקים על פי הגאונים\ראשונים רק ישר מהאחרונים.
בכל אופן הכללים האלה לא רלוונטיים לפוסק הדור חי, הכללים האלה הם רק לנערים ורבנים צעירים. פוסקי הדור יכולים (ועושים זאת הלכה למעשה) לחלוק על ראשונים ועל גאונים ועל המקרא עצמה גם כן. ולא חסר דוגמאות לרוב בכל הדורות. דור שאין להם כאלה כתפיים ?! הוא דור שהולך לאבדון !! למשל דור ההשכלה כשלו באופן טוטלי כמעט. אנחנו בדור שלנו זכינו בפוסקים ענקים שכאלה, מיד אחרי השואה (וקצת לפני השואה) וזה הצילה את היהדות מהשמדה וודאית ב"ה. הם הצליחו להקים מאפר את היהדות המקורית מחדש, הצליחו להחזיר מאות אלפי יהודים לחיק היהדות. בקיצור צריך מנהיגים עם כתפיים רחבות שיודעים לתמרן בחכמה ובתבונה בין הרוצים להשמידינו בין גופנית ובין רוחנית. חז"ל אומרים: בתחבולות תעשה מלחמה, וב"ה גדולי הדור הצליחו ומצליחים מאוד בכך. רק לראות את התנהלותו של הרב שטיינמן בשנים האחרונות אייך בסבלנות ובשקט הצליח להציל את היהדות מידי רודפיהם האכזריים.
הצלחתם הגדולה היא לא רק במנהיגות, רק גם בהלכה והדוגמא החזקה ביותר היא החשמל וקו התאריך, שתי דברים חדשים בהלכה שהם הצליחו כל כך כאילו זה בא ישר מסיני. כלומר לכאורה יכול היה להיות מחלוקות הרבה שנים והרבה דורות בעניין חדש שכזה, והנה זה כל כך התקבל כאילה באמת מדובר על הלכה ממשה מסיני.
מה עוד הצליחו מאוד ? הם הצליחו להיות בלעדיים כלומר האיום על היהדות שהיית מכתות אחרות מאז ההשכלה, כבר מזמן לא מאיימת על היהדות. כלומר הסמכות בהלכה נשארה בידי אנשי המסורת המקורית. וזה נושא שצריך על זה מחקר רציני אייך זה באמת אחרי ההצלחות הגדולות שהיית ללאומניים להקים מדינה להפיץ את המשיחיזם בכל העולם ובאמת לקבל פידבק מרוב ההמונים בכל העולם, בכל זאת ההלכה נשארה אצל כמה יהודים כמעט אנונמיים שגרים באיזה חור בבני ברק ובמאה שערים ובשערי חסד ובעוד חורים.
האמת היא שגם בזמן בית שני היית אותו דבר ההמונים לא היו עם המשטר הצדוקי רק דווקא עם הפרושים. (על פי יוסיפון) בכל אופן הדבר הזה מצריך מחקר רציני. לי יש תזה ברורה על כך אבל אין לי את הזמן לכך כרגע.
|
|