|
|
| נשלח ב-9/12/2005 13:26 |
|
| |
היא פשוט חיה בעולם אחר, היא נמצאת עם המזרחי ולא עם החרדי והיא לא יודעת שאצלנו החרדי השסי המצב שונה לחלוטין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 13:27 |
|
| |
אולי במסלול החיים שהיא חוותה ככה זה נראה, לא מעודכנת .
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 13:44 |
|
| |
אבל לי יש תשובה בישבילה
את שואלת למה אנחנו שונאים אותכם..
אז
1 כי אתם מיתנשאים
2 כי אתם חושבים שעשיתם לנו טובה בזה שהעלתם אותנו לארץ
3 כי אתם תעדיפו לעזור לאשכנזי חילוני מאשר לספרדי אברך
4 וזה הכי חשוב
קודם תאהבו את עצמיכם אחר כך אננחנו נאהב אותכם
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 14:03 |
|
| |
וזה נקרא לענות כמו גבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 14:25 |
|
| |
א. גועל נפש.
ב. גועל נפש.
ג. גועל נפש.
ד. גועל נפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 14:37 |
|
| |
אין נביא:
סיכמת בשורה הרביעית את כל השלוש הקודמות
אין לי הסבר אחר לכוונתך
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 14:47 |
|
| |
ואתה סכמת בשורה הראשונה את תשובתך העניינית.
ואין ביני ובינך, אלא רוח הדברים שלפנינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 14:53 |
|
| |
למה גועל נפש??
הסבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 14:55 |
|
| |
או נשאל:
למי התכוונת גועל לעמדתה או לעמדתנו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 15:01 |
|
| |
לא התכונתי לשום עמדה, כי אני מבין את עמדת ש"ס (רצון המצביעים, ככל הנראה) שבה אתם מצדדים, וגם את עמדת אלעדית, שעד כמה שנפגשתי בעמדותיה, הרי כולם רצופות ברצון עז לחיבור ואיחוד השורות, בפוליטיקה הדתית, ובעיקר - בעם.
הבעת שאט הנפש היתה על התגובה בה הותר הרסן (או כלשון הודעה אחרת - הפיוז) להשתלחות בציבור החרדי-אשכנזי מתוך האשמות שאינן מבוססות כלל, וכל זה מוטח בפרצופה של אלעדית, אשר סופגת די משני המחנות, כפי שציינה בראשית דבריה.
הכותרת היתה "שונאים", אולם ברור שזוהי כותרת בלבד, ובלשון מושאל, כפי שנהוג בויכוחים. בגוף הודעתה לא נרמז כלל ענין השנאה, מה שהועלה על ידיכם.
ועל כל אחד מארבעת התשובות ("הגבריות") הענקתי מצדי לכותב את התרשמותי - גועל נפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2005 15:18 |
|
| |
וליכתוב שאשכנזי אפילו יהיה מלו צדיקים הספרדים לא יכבדו אותו
זה לא גועל נפש???
זה אכזריות וזה מראה שאין בירצונה של אלעדית ( שהיא כשלעצמה גיברת די חביבה ) לאחד את השורות אלא להאשים בטענות שקר ורק אחר כך לישאול למה ...
גם מידבריך מישתמע שאתה רואה לגנאי רק את מה שאנו כותבים
אנא מימך קרא גם מה שהיא כותבת
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2005 18:18 |
|
| |
רק שהיא כתבה זאת כמסקנה אחרי רשימת הוכחות על החד צדדיות היתירה בחוג הספרדי ביחס לעירוב, מה שאין כן אתה שנתת דרור לפיוזיך וכבר הסקת 4 מסקנות איומות, בניגוד לה, שהצטנעה והסתפקה באחת שכזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2005 18:24 |
|
| |
קודם כל, שבוע טוב לכולם.
ועכשיו אני אנסה לענות על כמה דברים.
א. קודם כל כמובן שזה שמתייחסים יפה לחוזרים בתשובה ספרדים, זה דבר נהדר. ואם אדם שאוהב כדורגל מחליט לשים כיפה על הראש, בודאי שצריך לשמוח איתו ולקרב אותו וחס ושלום לא להפך. אבל מה שאני מבקשת זה שגם אשכנזי שיחליט לשים כיפה על הראש יקבל את אותו יחס.
(מה שנקרא "מבחן בוזגלו" על הפוך: לדוגמא, אם אריאל זילבר החליט להתחזק ולהתקרב ליהדות, אז תקרבו אותו ותחבקו אותו למרות שקוראים לו זילבר).
ב. כמובן שמי שהוא "צדיק גלוי", כלומר מקובל כצדיק, כולם יקבלו אותו ויכבדו אותו וכו' גם אם הוא אשכנזי. אבל אני לא דיברתי על אלו אלא על האנשים הרגילים. (וצדיקים נסתרים זה אומר צדיקים לא גלויים...).
ג. באבא_תור ונביא_בשער: תודה על המחמאות. אבל למען האמת אני לא נפגעתי מאיש החושש כי הוא פשוט אומר את האמת לפי מה שהוא מרגיש, וזה עדיף לי לשמוע את האמת ולא לשמוע תירוץ כזה של "יש לך בעיות בהשקפה" כאשר אנשים מעולם לא שמעו את ההשקפה שלי, אבל בגלל שאני אשכנזיה ישר הם מחליטים ש"יש לי בעיות בהשקפה" שזה פשוט דרך אחרת לומר "את לא משלנו כי את לא מהעדה שלנו". אז עדיף לומר את האמת כמו שאיש החושש אומר, ולא לשקר בתרוצים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2005 18:31 |
|
| |
אני אמרתי את האמת שעל ליבי למרות שיש דברים שעדיף לא להגיד כדי לא לעורר מחלוקת
אבל אחרי שאמרת דברים כל כך קשים שלדעתי לא נכונים
ולדשתיך הם נכונים אמרתי מה שאני חושב שנכון ואת חושבת שלא נכון
המסקנה היא שבחיים לא יהיה שלום בין ספרדים לאשכנזים
למרות שבמישור האישי יש לי המון חברים אשכנזים
אבל בכלליות ובפוליטיקה כניראה שכל אחד יצטרך להיסתדר לבד
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2005 18:44 |
|
| |
ועכשיו לטענות שלך איש_החושש:
קודם כל, אני בהחלט מעריכה את זה שאמרת "דוגרי" מה יושב לך על הלב נגד האשכנזים.
א-ב-ל: עכשיו אנסה להתיחס לטענות 1-4 שהבאת:
א. אתה טוען שאנחנו מתנשאים: למה? במה זה בא לידי ביטוי? ואולי פשוט אנחנו יותר קרים וסגורים באופי שלנו ובגלל זה נראה לך שאנחנו מתנשאים? אז תחשוב שאנחנו קצת סגורים/מופנמים וכו', אבל למה אתה חושב שזה התנשאות?
ב. אף אחד לא העלה אף אחד. אתה נולדת בארץ ואני נולדתי בארץ. אני לא העליתי אותך ואתה לא העלית אותי ואף אחד לא עשה טובה לאף אחד, ואלו שהעלו את כולנו הם כבר מזמן בבתי אבות, או בעולם שכולו טוב.
ג. כן, באמת? ככה נראה לך? בדקת את זה?
ד. מה זה התנאים האלו? יש "ואהבת לרעך כמוך" וזה כולל גם אשכנזים, וזה כולל אפילו אשכנזים שכן או לא אוהבים את עצמם!
ולגבי קרבי ויורליור: צר לי אבל אתם לא מכירים את המציאות. אבל איך שהתרשמתי, היום במוסדות החינוך הספרדיים, לפחות כאן באלעד, כשבאים הורים אשכנזים או חצי אשכנזים, ישר עלולים להחליט ש"יש להם בעיות בהשקפה" ולא לקבל אותם. (ככה לפחות עשו לנו באופן אישי).
ושוב פעם: זה שמקרבים חילונים ומסורתיים זה בהחלט מעולה, אבל אנא, אל תפלו לרעה את אלו שנולדו למשפחות אשכנזיות. מה הם אשמים? ובכיף אפשר ללכת לפי הפסיקות של הבית יוסף ולפי הרב עובדיה יוסף שליט"א ולפי דרכי הספרדים - אבל כמו שיש ספרדים שחזרו בתשובה דרך חב"ד ולכן נוהגים לפי מנהג חב"ד, וספרדים שחזרו בתשובה דרך הליטאים ונוהגים לפי מנהג הליטאים וכו', אז למה שלא יהיו גם אשכנזים שיחזרו בתשובה דרך הספרדים וינהגו לפי מנהגי הספרדים? למה מראש "לחסום" אותם רק בגלל המוצא של הסבים שלהם? למה להגיד להם "תלכו מכאן. תשארו חילונים. תתבוללו. עופו לנו מהעיניים" רק בגלל סיבות שהם בכלל לא אשמים בהם?
 |
|
|
|
|
|