בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

מזל טוב למיימיי!! מזל טוב למיימיי!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2005 09:23 לינק ישיר 

השמש נמצאת באותו המקום בדיוק, כל 28 שנה. נכון מגי?

שתיזכי לשנה הבאה, עד מאה ועשרים שנה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2005 19:13 לינק ישיר 

אמן תודה :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2006 16:31 לינק ישיר 

סנייפר,

מה שכתבת שיום ההולדת הוא אך לפי התאריך היהודי ולא הלועזי אינו פשוט כ"כ.

נכון שלגבי המצוות והחגים אנו נוקטים בלוח העברי של החדשים שהלוח שלנו הוא הלוח היחיד המאזן גם את מעגל השנתי [כרוב העמים] של השמש וגם את מעגל החודשי [כמוסלמים] של הירח. אבל כאשר הדבר תלוי רק במעגל השנתי כמו יום מולדת ייתכן ויותר נכון לחוגגו ביום הכך וכך לשנה שהוא למעשה הלוח הלועזי.

ואם תשאל למה לא קבעה התורה גם את החגים ביום כך וכך לשנה, כי לחגים שייכות גם לחודשים. ראש חודש, פשוט. פסח ראוי להיות בחודש ניסן שנקבע כראשון מפני שאז נהיינו לעם. שבועות הרי אינו תלוי בחודש אלא בחמישים לאחר הפסח. ראש השנה ראוי שיהיה בראש חודש [של מעבר השנה דהיינו תשרי]. יום כיפור וסוכות הרי הם המשך לראש השנה כמבואר בפרשת אמור "החודש השביעי הזה".

[ואגב אם כי באיחור וללא הכירות עדיין, מז"ט למיימי מאחר וכבר נכנסתי באשכול המיועד לכך.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2006 18:22 לינק ישיר 

ווטו,

זו בדיוק הסיבה שכתבתי "מעבר לעניינים טבעיים" (בזה נכללת הערתך) ואם תמצא לומר מיסטיקה,לכן כתבתי "עדיף".וק"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2006 22:01 לינק ישיר 

ווטו, ברוך הבא !!!!

לי דווקא נראה יותר לשים דגש על הירח ביום ההולדת.

אנחנו מתחדשים ביום ההולדת כמו שהירח מתחדש במולד הירח.

אגב, מיימיי כבר לא כאן. היא בחופשה ואנחנו מחכים שהיא תחזור.

אנחנו גם יותר מזוהים עם הירח שמקבל את אורו מהשמש, כי אנחנו מקבלים מה' ומפיצים את אורו שנקלט בנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2006 02:54 לינק ישיר 

האם אין העניין הטבעי "הפשטות שהיא האמת" מאשר הרמזי רמזים היכולים לשמש אך כציצים ופרחים לאמת ולא כמחליפה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2006 09:29 לינק ישיר 

האם מעמדה ומצבה של השמש הוא באותו המקום כל 12 בדצמבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2006 13:01 לינק ישיר 

הייתי אומר שזו פשוט עוד הזדמנות טובה להבדיל בין ישראל לשאר העמים על ידי שחוגגים את יום הולדתנו שלא כמותם,

אבל מצינו בחז"ל שמזלו של האדם גובר באותו היום ומסתמא זה מבוסס על גרמי שמיים או משהו אחר.

גם מצינו ששמו דגש על ז' באדר של משה או א' באב של אהרן הכהן, ולכן זה מחשיד על הלבנה דווקא.

מה הוא הטעם לחגוג באמת יום הולדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2006 23:55 לינק ישיר 

נעלם ממני,היכן מצינו בחז"ל שמזלו של אדם גובר באותו יום.חוץ מהשקפת המן.אם כי מצינו התיחסות לימים מעותדים או לתקופות,לא זכור לי שחז"ל מייחסים חשיבות ליום ההולדת,אם כי בהחלט אפשר שלדעתם זהו יום חשוב.

אודה לך אם תאיר את עיני בנושא.

לגבי שאלתך,כבר יוספוס פלאביוס בספרו "נגד אפיון" מביא שהגויים (הרומיים) היו מנגחים את היהודים על כך שאין הם עורכים ימי הולדת כנהוג אצלהם.שם הוא משיב על טענה זו במהויות.

על כל פנים,נמצינו למדים,כי לא היה נהוג בקרב ישראל לחגוג ימי הולדת.לפחות באותה תקופה.עם הסתייגות לגבי מידת אמינותו ההיסטורית של פלאביוס,בכל זאת בספר אפולגטי כעין זה,נראה שיש לתת משקל לדבריו.

בתקופה המאוחרת,אכן הוזכרה חשיבות יום ההולדת בקרב כמה ספרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2006 13:45 לינק ישיר 

מה פירוש חוץ מהשקפת המן?

בגמרא (מגילה יג, ב): ''הפיל פור הוא הגורל. תנא, כיון שנפל פור בחודש אדר, שמח (המן) שמחה גדולה. אמר: נפל לי פור בירח שמת בו משה, ולא היה יודע שבשבעה באדר מת ובשבעה באדר נולד''

אתה רואה שהחשיבות היא על כך שהוא נולד בז' אדר?
וזה אחד הגורמים למזלם של ישראל.

המן חשב שהמזל שלו הוא טוב

אבל הוא לא ידע שזה למזלם של ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/1/2006 15:30 לינק ישיר 

אזרחי,

כפי ששמת לב לנכון,כבר חשבתי על הראיה הזו ורמזתי עליה.
אך אינני חושב שהיא ראיה מכרעת לגבי כל אדם,מפני שמשה נחשב לא כאדם אלא כהולדת התשועה לישראל.(לפי המדרשים המקבילים לאותה גמרא.עיין בפנים.),ומבחינה זו הרי דבר זה דומה לתעודת יום תשעה באב כיום מוכן לפורענות.וכבר מצינו כי איוב קילל יום הולדתו,מפני שחייו היו בייסורים.וזה כי האמונה באסטרולוגיה היתה מקובלת בחז"ל.אך אני מבקש ראיה ברורה לגבי כל אדם,שיום הולדתו נחשב ליום שבו מזלו מתעלה,ושיש לציינו בדרך זו או אחרת,כפי שכתבו כמה אחרונים.אם יש בידך מאמר חז"ל כזה,אשמח לשמוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2006 14:43 לינק ישיר 

אין מקרא יוצא מידי פשוטו

ואם פרעה חגג יום הולדת

הייתי אומר שיש מזה הוראה גם לנו..

על כל פנים הרי עורר על זה רבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2006 14:05 לינק ישיר 

רק רציתי לראות את זה שוב.

תוקן על ידי - מיימיי - 10/02/2006 14:06:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2006 08:49 לינק ישיר 

מה היית רוצה שיעבור עליך ביום ההולדת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/2/2006 21:46 לינק ישיר 

למצוא את עצמי במקום הכי נכון לי מבחינת הגשמה עצמית.
 ואם כל התנאים מתקיימים ... אז הייתי רוצה לעשות מסיבה יום שלם. עם כל המשחקים הכי נצחיים בעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > מזל טוב למיימיי!! מזל טוב למיימיי!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext