| נשלח ב-18/12/2005 12:15 |
|
| |
סגולות לזכרים
"... אי אפשר לעולם בלא זכרים ובלא נקבות, אשרי מי שבניו זכרים, אוי לו מי שבניו נקבות".
מאמר זה מופיע במספר מקורות. (פסחים דף סה עמוד א, קידושין דף פב עמוד ב, בבא בתרא דף טז עמוד ב, סנהדרין דף ק עמוד ב).
אלא שלדברי הגמרא (עירובין דף ק עמוד ב, נדה דף לא עמוד ב), אין הבנות גזירה משמים ללא תקנה, כל שדרוש לשנותה זה קצת מאמץ:
''הרוצה לעשות כל בניו זכרים יבעול וישנה''.
בעירובין מסביר רש"י "איך זה עובד":
"יבעול וישנה - שמחמת ביאה ראשונה נתאוה האשה והולבשה תאוה, וכשבא ביאה שניה היא מזרעת תחילה, והיכא דהיא מזרעת תחילה יולדת זכר".
או שאנשי ארצות המגראב לא זכו וגמרא זו לא הגיעה אליהם, או שהם לא אהבו להתאמץ, והם מצאו לעצמם פתרון יותר קל להולדת זכרים.
דניאל שפרבר (מנהגי ישראל, ב עמודים רצב-רצד), מביא מספרי מנהגים רבים, שהנשים בארצות המערב, היו בולעות את עורלת הזכרים שהיו חותכים בשעת הברית, מפני שהאנשים בארצות אלה, (יהודים ולא יהודים) האמינו,שאכילתה היא סגולה להולדת בנים זכרים- לנשים פוריות, וסגולה לילדים - לנשים עקרות.
במקום להשליך את הערלות בחול, כמו שכתב המחבר בסימן רס"ה סעיף י, היו המוהלים מוכרים את העורלות לבעלי הנשים העקרות שהיו מזמינים אותן מראש.
ואין לי אלא לשאול:
מה הוליד יותר זכרים, דרך הגמרא או אכילת הערלות?
עולם הפוך אני רואה 
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 14:07 |
|
| |
נישטאייך,
כדאי לדעת שעצם היסוד שהבאת בשם חז"ל, שאדם יכול להשפיע בדרכי הטבע על בחירת מין הוולד ע"י השהיית הפליטה, שנוי במחלוקת גדולה שרק מעטים מודעים לה.
המקור החשוב נמצא בסוף מסכת נדה, בסוגיית "שנים עשר דברים שאלו אנשי אלכסנדריא את רבי יהושע בן חיננא" (סוף סט, ב) , ולעניננו שם סוף ע, א – עא, א:
מה יעשה אדם ויהיו לו בנים זכרים?
אמר להם [רבי יהושע הגדול]: ישא אשה ההוגנת לו, [עא,א] ויקדש עצמו בשעת תשמיש.
אמרו: הרבה עשו כן ולא הועילו!
אלא: יבקש רחמים ממי שהבנים שלו,
שנאמר: הנה נחלת ה' בנים שכר פרי הבטן.
מאי קא משמע לן? דהא בלא הא לא סגי.
מאי שכר פרי הבטן?
א"ר חמא ברבי חנינא: בשכר שמשהין עצמן בבטן כדי שתזריע אשתו תחילה – נותן לו הקב"ה שכר פרי הבטן.
ברור מכאן כי לדעת רבי יהושע הגדול סדר ההזרעה איננו משפיע באופן טבעי על בחירת המין, אלא אך ורק מצטרף לזכויותיו של המתאפק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 14:07 |
|
| |
נישטאיך
סבורני שאין להשוות כלל בין מה שנאמר בגמ', לבין ה"מנהג" המוזר שהבאת.
הנאמר בגמ' הוא דבר יפה והגיוני, שאף אם אינני יודע אם במציאות יש בו ממש, מכל מקום הוא לא יוצא מכלל הרפואה והמדע הקדום , ולא יפלא בעינינו אם הוא יופיע למשל בכתבי הרפואה של הרמב"ם או גלאנוס.
כמו כן טמון בו גם רעיון יפה כמו שפירש"י.
מה שאין לומר על ה"מנהג" המבחיל והדוחה שהיה נהוג בארצות המערב.
תוקן על ידי - בר_בי_רב - 18/12/2005 14:10:12
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 14:11 |
|
| |
נישט,
פירושו של רש"י לאמירתו של רבא בעירובין, מתאים אותה להקשר בו היא מופיעה בנידה לא ע"א-ע"ב (שם מדובר על אשה המזרעת תחילה וכו'), למרות שמיקומה כאן סותר לכך (וכדאי לשים לב להבדל המהותי בין "ואץ רגלים חוטא" לבין "שמשהין עצמן בבטן" וכו'). הגמרא בעירובין פותרת את הסתירה באמירה הנהדרת - "כאן לדעת כאן שלא לדעת". ועל כה"ג נאמר "יחי ההבדל הקטן"...
נדמה לי, שאפשר להבין דבריו של רבא (אם ננתק אותה משני ההקשרים הללו - ואיני רואה סיבה שלא לעשות זאת, במקרה הספציפי - ונעמידה לעצמה), גם כעצה אירונית משהו, בסגנון - לא הצלחת הפעם? נסה שוב... אבל יתכן ואני טועה בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 14:18 |
|
| |
ברבי,
מדוע דוקא המנהג הזה "דוחה ומבחיל" בעיניך?
אני רואה בו "זכר" לתחושות אנושיות עמוקות, ודומני שדי קל להסביר את טעמיו הפסיכולוגיים-אמוניים.
(ולא, אני לא מתכוונת לחדשו, אבל איני רואה טעם בפסילתו מטעמי בחילה)
תוקן על ידי - אמשלום - 18/12/2005 14:17:47
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 15:33 |
|
| |
.
מקובל היה בקהילות דרום מזרח פודלסיה, כי הדרך המובהקת ביותר לאדם לדאוג לכך שיהיו לו בנים זכרים, היא לשאת אשה.
וחישבו ומצאו גדולי הסטטיסטיקונים של ביאליסטוק והסביבה, כי בקרב אלו שלא נשאו אשה, כמעט ואין אבות לבנים זכרים (או לבנות נקבות). מנגד, מצאו הם כי אלו שנשאו אשה, זכו לכ- 50% בנים זכרים - באופן מובהק יותר מכל אלו שלא נישאו.
בהשוואה שנערכה באוניברסיטת ביילסק-פודליאסקי, נוכחו החכמים לדעת כי ההצלחה, מבחינה סטטיסטית, של כל הסגולות האחרות הידועות, דומה להפליא לנתון שהובא לעיל - קרוב ל- 50%.
ולפיכך אין לנו אלא להמליץ על השיטה שהוכיחה עצמה מאות שנים בקרב אחב"י:
הרוצה בבנים זכרים, ישא אשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 16:13 |
|
| |
מואדיב,
זה מזכיר לי את המסקנה המלומדת שהסקת פעם באיזה אשכול על סטטיסטיקה, שמי שרוצה שבניה/בנותיה ידברו ערבית תלד בביה"ח אוגוסטה ויקטוריה (או משהו כזה)...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 16:50 |
|
| |
אמשלום
כידוע, על טעם ועל ריח...
אך בכ"ז שמחתי מאד שאת לא מתכוונת לחדשו.
תוקן על ידי - בר_בי_רב - 18/12/2005 16:52:57
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 17:10 |
|
| |
ד"ר הלפרין
במחילה. מה הכוונה הרפואית במושג "כדי שתזריע אשתו תחילה " ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 18:15 |
|
| |
ד"ר הלפרין.
לא הבנתי מדוע אתה אומר שזו מחלוקת.
וכי עלה על דעתו של מאן דהו שיש מעשה גשמי שלא תלוי בזכויותיו של האדם? הרי תמיד ישנם הרבה מציקין מכאן ועד הגיחון?
תוקן על ידי - מרובקה - 18/12/2005 18:32:53
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 18:35 |
|
| |
מרובקה,
"לפום צערא-אגרא", השכר נמדד לפי גודל הצער.
מכאן שיכול לעלות על דעתו של מאן דהו שזכויות תלויות במאמץ שעושה האדם במעשיו הגשמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 18:44 |
|
| |
riv
את צודקת שחלק מן השכר שהאדם מקבל זה על המאמץ הגשמי שהוא עושה.
אבל האם יתכן שזה יעבוד בצורה מחייבות כמו לחיצה על כפתור שמובילה לתוצאות בהכרח? השכר על המאמץ מצטרף לחשבון הכללי העלום. שאיננו מבינים איך נראית הפונקציה שלו כלל וכלל וכנראה היא אחד הדברים הכי מוזרים שיש, לא גזירה לא רציפה, אין במרחב הזה מטריקה ושאר דברים שבאמצעותם אנו מודדים/מבינים דברים. :-(
בעצם במחשבה שניה יתכן שהם חולקים ב"עוצמה" של השכר על המאמץ במעשה הגשמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 18:46 |
|
| |
יש לי סגולות משלי, סגולות מעולות שמועילות לכל דבר שמבקשים. הו סגולות בדוקות ומנוסות אתמחי קמיע איספור פעמים, אתמחי אפילו על גברי דלא איתמחי. הן עודבות אם טובלים לפניהם במקווה וגם אם לא, גם אם אוכלים בשר לפניהם וגם אם צמים וכו'...
"תשובה צדקה ותפילה"
טוב אז אתוודה אכן הסגולות הללו לא שלי, אבל הן בהחלט הכי טובות שיש בשוק.
תוקן על ידי - מרובקה - 18/12/2005 18:50:02
תוקן על ידי - מרובקה - 18/12/2005 18:52:31
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 19:50 |
|
| |
לאחרונה יצא מחקר שמראה שאופי האשה משפיע על הולד אם הוא זכר או נקיבה. ואע"כ לא רחוק הדבר שמצב רוח של האשה בעת הביאה ישפיע על מין הולד.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 20:34 |
|
| |
מרובקה,
אני אבהיר את כוונתי בדברי לעיל,
מהגמרא שהד"ר הביא מסתבר, שזה שאדם מתאפק(=מצטער)ומתחשב באשתו, והוא מבטיח את הנאתה מקיום האקט המיני - על זה הוא מקבל "שכר פרי הבטן"
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2005 20:59 |
|
| |
ואני חשבתי שזה פורום לאנשים חושבים.
אז טעיתי.
----------
דרך אגב,
בבר-אילן פורסם לפני מס' שנים (לפחות 10) מאמר של פרופ' שפרכר המנסה (בדוחק רב) להסביר זאת על דרך ההבדלים בין זרע שסופו להוליד זכר לבין זה שסופו נקבה.
וכל זאת ביחס למועד הביוץ.
ההסבר נפלא - רק שאין לו כל תימוכין מדעיים או סטטיסטיים.
תוקן על ידי - asd123 - 18/12/2005 21:00:38
|
|
|
|
|