בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

שאלה של ילד בן 7 על יוסף הצדיק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/12/2005 20:28 לינק ישיר 

מגי,
יוסף היה נפחד רק בשעת השלכתו לבור, קודם לכן היה בן זקונים גאה למדי, כפי שמסופר בתורה ובחז"ל..
זקן היה לו, וכנראה ששם חתימה הוא זקן "רגיל", בכל הפנים.

סנייפר,
שמת לב שדחקתי הכל, ועוד הוספת. אז מה באמת עושים?..

יש לי עוד רעיון, אולי מה שנוגע לזקן הוא לאו דוקא ההיכר אלא הבירור, ואסביר: לכאורה, אם "לא הכירוהו" מחמת חתימת זקנו, הרי ש"ויכר יוסף" הוא מחמת זקנם, וזה לא שייך לומר, שהרי הכירם יוסף לא מצד זקנם. ואולי לכן התורה מתחילה דוקא בהיכרות יוסף, ולא במשהו כ"ולא הכירוהו" וכו'. דהיינו, הם לא הכירוהו, לא בגלל הזקן, אלא מחמת ההסברים שלעיל (לא חשבו-חשדו וכו'), הוא, כמו שמגי מציינת, רגוע ושלו בוחן אותם, וכמובן מכירם, והם מפחדים ולא "שמים לב" להכיר.
אם כן, מהו שחז"ל אומרים "חתימת זקן"? לכאורה נאמר שזו סיבה למה שלא הכירו, שאחרי הכל הם עומדים לפניו, והם בעלי כח וגבורה, כמו שכתוב "ויגש אליו יהודה", ולכן יש סברא שיכירוהו סוף כל סוף על ידי שליטה על מחשבותיהם, ולזה מוסיפים שהיה בחתימת זקן, באופן שלא יכלו להכירו, היינו גדול בשימוש מונח "חתימת זקן" ולאו דוקא הזקן עצמו.
ולפי זה נדרוש "ויכר יוסף את אחיו", בהיכרות רגילה, שהרי היו מבוגרים ממנו, ו"חתומים", ו"הם לא הכירוהו" באותה היכרות שהוא הכיר אותם (הרגילות), שהרי השתנה יותר ממה שהם השתנו, ולזה היו צריכים היכרות מיוחדת. והעובדה שלא הסכימו לזה, לפי המדרש, עד שהראה להם המילה, מוכיחה שלא מדובר בתשומת לב לזקן עצמו, אלא לענין החתימה של הזקן על פני האדם שמבטאת בגרות וגדלות.
מקוה שמובן..

אגב, לא רוצה להכפיש את "חסידות פולין", זוהי המצאה שלי, על דרך הווערטלאך הידועים..

מה אתה אם לא פולני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2005 09:01 לינק ישיר 

שני התירוצים של אזרחי דווקא נראים לי מאד הגיוניים.

יעקב אהב את יוסף כי הוא ראה בו את עצמו כפי שהיה כשהיה ילד, לא כפי שהוא עכשיו.

יעקב היה "איש חלק", ע"פ הפשט הכוונה שלא היה לו שער כלל, גם לא שער דליל (ייתכן שזה היה פגם גנטי - ייתכן שכשהביצית המופרית התפצלה לעשיו וליעקב, עשיו לקח את כל הגנים של יצירת השיער ויעקב נשאר בלי שיער כלל...)

דרך אגב - "אזרחי", "חןVעמית" ו"עמיתVחן" זה אותו אחד? מה ההבדל?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/12/2005 10:33 לינק ישיר 

אראל, אני גולש בשני דפדפנים. אחד של מוזילה פייר פוקס אותו אני מעדיף כי יש לו אפשרות לרענון דף אוטומטי כל כמה זמן שאני רוצה, וכך אני יכול לראות שהיתה התפתחות, בלי שאני צריך ללחוץ כלום.

החיסרון הוא שאי אפשר להשתמש באייקונים או בהדגשות וכו' ואותם אני עושה בניק "עמית חן" שאיתו אני גולש בדפדפן הרגיל של ווינדוס.

גם, אני מכניס לתיבה האישית של אזרחי כל מיני אשכולות שאני מבקש עליהם עדכון מהיידפארק אם היתה הודעה חדשה, ויש אשכולות שאני יותר לחוץ עליהם ויש שפחות אז אני מתמרן בין הניקים.

גם, אם אני אגלוש רק ב"עמית חן אני אהפוך יום אחד לוירטואלי לגמרי חס ושלום.

וכתבתי ב"דבר המנהל" שאני שני הניקים, כנס ותראה.

-----------------
יש לי רעיון אחר.

יכול להיות שכשהאחים מכרו אותו אז היה לו זקן, והם היו יודעים היטב איך הוא נראה עם זקן.

אבל חתימת זקן זה משהו אחר, כנראה איזה אביזר שיוסף עיטר את זקנו בו. ולכן החתימה הזו לא איפשרה לראות את זקנו המקורי.

גם, נראה לי נכון לומר שאולי הוא היה מאופר בפניו, כך שלא היה ניתן לזהות גם את הפנים.

ואם הם היו רואים אותו בלי האיפור אז הם היו מזהים אותו.

ואולי אפשר לומר שזה גם רמוז במקום שבו כתוב בתורה שהם כן זיהו אותו, ונבהלו כשראו את פניו,

בראשית פרק מה

* פסוק ג: וַיֹּאמֶר יוֹסֵף אֶל-אֶחָיו אֲנִי יוֹסֵף, הַעוֹד אָבִי חָי; וְלֹא-יָכְלוּ אֶחָיו לַעֲנוֹת אֹתוֹ, כִּי נִבְהֲלוּ מִפָּנָיו.
.

אולי ברגעים האלה הוא הוריד את המסכה או את האיפור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2005 11:16 לינק ישיר 

על פי פירוש זה ניתן אולי אפילו לומר שגם הזדקן שלו היה בדיוק כמו הזקן של יעקב, כך שאם האחים היו רואים אפילו רק את הזקן, בעוד ששאר הפנים היו מאופרות, גם כך הם היו מזהים אותו.

יש תמונות כאלה שמראים שהזקן של המיצרים היה חתום בכזה קונוס.

צריך למצוא את זה איפה שהוא באינטרנט ולהביא לכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2005 12:39 לינק ישיר 

לדעתי, משגרת הלשון שבשימוש חתימת זקן לא משמע כן.
ועוד, שהרי אם כן, מהו "שיצא מאצלם בלא חתימת זקן", וכי כך היו עושים גם בארץ ישראל, בפרט י"ב השבטים? מלשון "שיצא מאצלם" נשמע כאילו היה זה יתכן גם בארץ ישראל, שאחרת היה צריך להשתמש בלשון "שהיה בחתימת זקן".

האם ליעקב היה זקן?
זה הזכיר לי את הבדיחה על ההוכחה שיעקב אבינו הלך בכיסוי ראש, שנאמר: "ויצא יעקב", וכי תעלה על דעתך שיצא בלי כיפה?.. אותו דבר עם הזקן?
אבל באמת זה רעיון, רק שלפי זה יקשה למה לא זיהו אותו, שהרי אין זה תלוי בזקן? ורק הזקן היה חתום, לכאורה? וחתימת זקן כזו - אינה חתימה, כנ"ל?

ובאמת נבהלו מפניו זה מפני הבושה או היראה, ולא שגילה להם כעת דבר מה, לפי סברת חז"ל שהיה זה הזקן "המונע".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2005 14:43 לינק ישיר 

אני לא מבין אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/12/2005 08:25 לינק ישיר 

כשאמרו חז"ל שיעקב אבינו לא מת,היו על זה קושיות.כתוב שכן.צמחה לה אמרה "מקושיא לא מתים".

אני רואה שאולי יעקב לא מת מקושיא,אבל בהחלט נעשה קרח בזקנו:)

אין לו מזל ליעקב.:)

(אגב,במדרש "שכל טוב" כתוב בפירוש שהיה חלק בבשרו אבל עם זקן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 10:04 לינק ישיר 

אולי אני מתחיל להיזדקן, אני לא מבין על מה אתה מדבר.

מה אתה רוצה לומר סניפר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/12/2005 10:33 לינק ישיר 

בוקר טוב אזרחי.

אם זקנת,זה רק בחכמה:)

אני חושב שאמרתי די ברור,שלא מתקבל לי על הדעת להוריד ליעקב אבינו את הזקן בגלל מחמת פגם גנטי,בגלל קושיא של תינוק בן שבע.

אגב,חוץ ממדרש "שכל טוב" שבו נאמר בפירוש שהיה ליעקב אבינו זקן.

זוהי גמרא מפורשת במסכת בבא מציעא דף פד עמוד א,שליעקב אבינו היה זקן.ע"ש.

אז לא נעים לי לגלח ליעקב אבינו אבינו את הזקן,בגלל קושיא.:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 11:06 לינק ישיר 

בוקר אור אחי המזוקן והמלוב"ן [ראשי תיבות המלומד בניסים],

התירוץ האחרון שלי השאיר את כולם עם זקן.

מה דעתך עליו?

חוץ מזה, מה לי ילד בן שבע ומה לי בחורה עם הופמן, שניהם מחוייבים לחדש בתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/12/2005 11:14 לינק ישיר 

בס"ד,

זה היום עשה ה' וגו'

מי שבירך אבותינו אברהם יצחק ויעקב וכל הקהילות וכו' וכו'.

לפרטים נוספים,ברכות סגולות קמיעות וכל השאר, נא לגשת למשרד הרב המלוב"ן והמושח"ר (ראשי תיבות: מושחת רציני) בין השעות 2 ל- 4.

*

רביה"ק,שליט"א

אם ירדנו מעניין שעיעות פניו של יעקב,היה ברכה וכט"ס.

לגבי תירוצך האחרון,מסכה,צבע,וכו'.כבר השיבו לעיל שאין זה תואם לדעת חז"ל שסיבת חוסר ההכרה היתה מפני הזקן.ולא דבר אחר.(ראה בהודעותיי לעיל,ובהודעת בר פפא מה שהביא מהרמב"ן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 11:19 לינק ישיר 

הם השתמשו במילים חתימת זקן, לא?

ושם ניסיתי לעשות אובדהליפ.

לא לוקח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 12:13 לינק ישיר 

סנייפר,
אני חושב שמה שכתוב שם בגמרא מדבר על זיו איקונין (ורק מה שאמרו על ר' יוחנן אינו נוגע ל"שופריה" בכללותו, אלא לחסרון ב"שופריה"), ושוב הדרא קושיא מאידך גיסא, כשם שיוסף היה דומה זיו איקונין שלו ליעקב, כך היה יעקב דומה לאדם הראשון (וממילא זה כבר תירוץ...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 12:52 לינק ישיר 

בר פפא,

לכאורה היינו שופריה היינו איקונין,אלא דהשתא תיקשי מההוא זהרורי דנפקי מגו כסא,א"כ ע"כ שופריה לחוד איקונין לחוד.אע"ג דהוה עצם איקונין דיליה שפיר טובא כדאיתא בירושלמי עבו"ז,והשתא דאתינא להכי איכא למידק במאי דאמרו "זיו" איקונין, ונידוק שפיר: לאו היינו איקונין לחודיה לאו היינו זיו איקונין,מהשתא קושיא מעיקרא ליתא.אלא דקשיא מכמה דוכתי דלא מפלגי בין איקונין לבין זיו איקונין לגבי יוסף,אא"כ נימא דטעות סופר איכא במדרשי בתראי כדאשכחן בכמה דוכתי,ומסייעא לן ממאי דדרשו לגבי "זקן ביתו" גבי אליעזר,והוא הדין "זקוניו" דאית למידרש דווקא "זיו" איקונין.אלא דאף אי נימא הכי,ומחוור שפיר,מדאפקה הגמרא לרבי יוחנן דלית ליה הדרת פנים על כרחך דליעקב הוה.ברם אי קושטא הוא דאית לן לאפלוגי בין איקונין לזיו איקונין,וההוא מדרשא דמדמה ליה ליוסף באיקונין ממש לא דייק בגירסיה,שפיר הוה מתרצא לן.ברם לא ניחא לן בכל כי האי,דהא איכא למימר דאיקונין ממש הוה דמי,והא דנקיט בדרשא "זיו" איקונין אדיוקא דקרא לדרשא קאזיל.ודו"ק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 12:57 לינק ישיר 

אזרחי,

חתימת זקן בדברי חז"ל אינו אביזר,אלא זקן.(שבו נחתמת צורת האדם).ו"אובדהליפ" לא ידעתי מהו.:)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > שאלה של ילד בן 7 על יוסף הצדיק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.