בית פורומים א חרדים ספרדים

--שאלה חשובה--

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/12/2005 03:05 לינק ישיר 
--שאלה חשובה--

שלום!
אני לא כל כך דתי אבל יש לי הרבה חברים שלומדים בישיבות חלקם צדיקים באמת. אבל יש כאלה שהראש לא בלימוד וכל מה שהם בישיבה זה רק כדי לא לצער את ההורים או שלא נעים להם מהחברה. אז למה לא נותנים זכות בחירה לכל בחור שילך ללמוד מה שמעניו אותו ולא סתם יתבזבז.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 07:49 לינק ישיר 

המפץ הגדול, אתה ענית בעצמך על השאלה.

זוהי זכות הבחירה שלהם. הם בישיבה כי הם לא רוצים לצער את ההורים או בגלל שלא נעים להם מהחברים.

זוהי זכות הבחירה שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 08:01 לינק ישיר 

אותה שאלה הייתי שואל את ההורים שלך מדוע לא שלחו אותך לישיבה תיכונית לחבוש כיפה סרוגה (אני מבין שאתה לא רוצה להיות חרדי) להתפלל בדבקות וגם ללמוד מקצוע מה שאתה חפץ.
כל הורה מכוון את ילדיו לדרך הנראית לו טובה,גם אלו שבחרו במקצוע לא תמיד מרוצים במה שבחרו.
מאות אלפי תלמידים בארץ ובעולם שמעו בקול הוריהם ללמוד בישיבה והצליחו הם ההוכחה לכך שהשיטה עובדת בהצלחה.
נוער איכותי קיים כיום בישיבות יותר מאשר כל מוסד אחר.
בנוסף, תלמיד שהלך ללמוד בישיבה תורנית ולאחר מכן מבקש ללמוד מקצוע יש לו אפשרויות ומקומות לימוד מתאימים להמשיך וללמוד בכל תחום שקיים כיום, אז אותו תלמיד הרוויח בכפול גם זכה להיות בן תורה ובעל מידות טובות וגם למד מקצוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 08:34 לינק ישיר 

עדיף שהילד יהיה בור ועם הארץ בישיבה בלי מיקצוע ובלי כלום
מאשר שיעשן סמים ויהיה נרקומן בבית ספר חילוני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 09:56 לינק ישיר 

עדיף לחרדים שבנם יהיה בישיבה אפילו אם הוא לא עושה כלום.
העיקר לא יחשף לתרבות החילונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 16:11 לינק ישיר 

אני אענה על ראשון ראשון 1.לתל אביבי זה לא ברירה אלא ברירת מחדל אין אפשרות למי שרוצה אפילו ישיבה מיקצועית שילמד גם תורה וגם מיקצוע
2.למר ישרטל.קודם כל אני יודע מה הולך בישיבות ומי שמתפלל בדבקות ולומד באמת שישאר.ואני שואל על בחורים גדולים שהם ברשות עצמם ורוצים לעזוב כי הם לא לומדים ורוצים ללמוד משהו לחיים ומה שמונע אותם זה מה יגידו וכו
והם כל היום מיסתובבים(נדמה לי שלכאלה יש כינוי מיוחד"שבבניקים")
ובהמשך תשובתך אתה אומר שאפשר גם וגם אז א"כ מתי ילכו לילמוד אז אחרי שלמדו כמה שנים ואחרי זה ילמדו מה שהם רוצים(אני מדבר על המיקרים הטובים במיקרים הרעים לא רוצים לילמוד כלום וכל יום מסתובבים והם יותר גרועים מחילוניים גמורים).
ולא כל מי שבישיבות מצליח מי שמשקיע מצליח לא משנה איפה אתה.
ולחושש.לא כל מי שבבית ספר חילוני נרקומן כמו שבישיבות יש שוליים כך גם במקומות אחרים פשוט הגבול בבתי הספר יותר שמאלה.ואני לא התכונתי שילכו למקום חילוני אלא לאותם מיסגרות שמר ישרטל כתב עליהם.
ולמאור.כמו שאמרתי הםלא לומדים והם כבר מכירים את התרבות החילונית.וראיתי בפורום שלר שאתה חילוני אז אם אתה יודע שזה לא טוב למה אתה לא חוזר בתשובה.
מחכה לתשובות אמיתיות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > --שאלה חשובה--
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext