בית פורומים עצור כאן חושבים

הרבי מאמשינוב - דרך הבעש"ט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/3/2006 13:44 לינק ישיר 

לידיעתך אני חדש בפורום הזה, ואין לי מושג במילים המוזרות למיניהם, אודה לך מאוד אם תפנה אותי לאיזה קישור, שבכל פעם אוכל לדעת פירוש מילולי למילה חדשה.

לגופו של ענין. בהנחה שהבנתי נכון את תגובתך.

בעצם אמרתי שמה שמצגים את האדמו"ר מאמשינוב כאיזה בועט בשו"ע, אינו נכון כלל וכלל, להיפך הוא מהחסידים הגדולים ביותר של השו"ע, אך אמנם יש כאן פליאה על הנהגה מסוימת בו הוא נוהג לעצמו, ואנו רוצים לדעת למה הוא עושה כך. בסדר, האם התייחסות בנדון באשכול זה היה, כגדול שנראה לנו שעבר על הלכה מסויימת אם בדרך כלל הוא מקפיד על קלה כבחמורה. או שטישטשו את צורתו לגמרי אם להשוות או בלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2006 14:04 לינק ישיר 

בסה"כ מה שאמרתי הוא, כי דומני שבאשכול שכזה המופיע בפורום כעצכ"ח יש לצרף לדיון אודות ה'מה' -היינו, מיהו האדמו"ר מאמשינוב ומהן הליכותיו בקודש, את אלמנט ה'למה' - היינו, המשמעות הרעיונית הדתית וההלכתית של הליכות פלא אלו.

ואגב, המילים לא מעניינות עד כדי כך, ובוודאי שאינן קריטיות בהבנת העניין, בשביל שתזדקק למראה מקום מיוחד לשם כך.

וכמובן, ברוך מתייך לשלום, לבית מדרש נאדר זה.

תוקן על ידי - החבוי - 17/03/2006 14:10:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2006 16:48 לינק ישיר 

החבוי,

כבודה של חצר אמשינוב במקומה מונח. אני מקוה שלא נפסיק לראותך בחצר המקורית (אלמלא דמסתפינא מהחזונישניקים והרציונלסטים דהכא, הייתי מנסה לעצכח חצר זו)...:)ץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2006 20:18 לינק ישיר 

החבוי

אמנם לא השתתפתי השנה בטיש בשושן פורים (לידיעתך התוירה זה בד"כ כל שנה אותו דבר חוץ כשפורים חל בשבת הוא מוסר תורה בשילוב שבת כזכור בד"כ עיקר התוירה נסובה על הדר קיבלוה באהבה ואהבה מקלקלת את השורה)

עכ"פ נראה שהתרשמותך מהאדמו"ר מאמשינוב הייתה יחסית חיובית ראית מול העיניים שלך בן אדם לא רגיל, גבוה משכמו ולמעלה.

ועם כל זה כתבת.

התפילות הברכות וכל היתר, הן רק סימפטום (וה-'איחורים' כתוצר לוואי) לקול הגדול והתובעני העולה מכל מחשבה, דיבור או מעשה באורחות חייו, ובמילה אחת - התכווננות !! התכווננות, בתפילה, התכווננות במאכל ומשתה, התכווננות בשיחת חולין, התכווננות בהיותו ניעור, והתכווננות בהיותי ישן

אמנם צדקת שאחד הדברים מכלל השלימות שרואים אצלו זה ההתכוונות. אבל נשמע מתוך דבריך שראית בו איזה התכוונות לדברי חולין. וכאילו בשעת אכילה כאילו אוכל כמו שצריך, מתוך כוונה גשמית, דהיינו אוכל טוב וישן טוב ושקוע בדברי חולין.

אני חושב שלא כ"כ ראית את זה בטיש

יכלת לראות בן אדם שכל פסיעה שלו מחושבנת כמו שצריך אבל הכל צמוד לה' ולהלכה. אבל לא לגשמיות.

דרך אגב בענין הליחיים וכדו'.

האדמו"ר מאמשינוב כאחד שמקפיד על כל התרי"ג מצוות, אחד המצוות שהוא מקפיד עליהם, זה בן אדם לחבירו, ובגלל זה קיים אצלו כלל, מכיוון שלא רוצה לפגוע ח"ו באף אדם, ממילא על כל נושא וכל אחד שאומר לו משהו, הוא חייב להתייחס אליו, אם הוא לא באמצע שמו"ע במצב שאסור לו לענות, בקיצור כשההלכה מאפשרת לו.

בקיצור, האדמו"ר מאמשינוב כמה שניסיתי לעמוד על דרכיו, מדובר באדם שלא מתחשב בתלם, בן אדם מאוד מקורי, ויודע הרבה ללמוד, ומתוך זה מכלכל את צעדיו, מאוד מחושב על כל צעד ושעל. וכמובן הכל כמו שה' רוצה ולא משאיר לגופניותו שום פניה,כמעט ולא אוכל כמעט ולא ישן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2006 00:09 לינק ישיר 

כחסיד רציתי לתקן את הרושם המוטעה שנוצר כאן כאילו שיש ענין לא לשמור על זמנים בגלל דבקות. אצל החסידים זה היה מקובל רק בתפילה בגלל הכנה. אבל לדחות כל מצוה אחרת מאן דכר שמיא.
ועל האמשינובער שהוא ידוע כצדיק גדול ואני הקטן לא מבין ברעבע'ס ובקדושה שלהם בעליונים. אני לא מדבר אבל כבר שמעתי הרבה תמיהות מחסידים ואנשי מעשה על הנהגתו.

והכי מוזר לי וגורם לי להרהורים (בבחינת למה הלך הזרזיר וכו'),זה שכפרני עצכ"ח מחשיבים דוקא את האמשינובער. אולי כדאי שתלכו אליו ותשאלו אותו האם הוא בעד כל הדברים שנאמרים כאן,על חז"ל ועל כל גדולי עולם מצד הקבלה והחסידות .לפי דעתי הוא יתנגד באופן חריף לגמרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2006 01:13 לינק ישיר 

פצ_יאץ:

להוי ידוע לך שאני בקשר טוב מאד עם הרבי מאמשינוב ושוחחתי אתו בעבר על כמה נושאים שעולים פה בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2006 01:35 לינק ישיר 

חונטג, אמירה מוזרה ומעורפלת באידיש אומרים א בי געזאגט..  על איזה דברים דיברת עימו? האם הסכים לדברים? חלק עליהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2006 02:13 לינק ישיר 

פצ_יאץ:

אני לא מבין מה היה מוזר ומעורפל במה שכתבתי. אנא פרט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2006 03:54 לינק ישיר 

הו, החבוי, ישר כוח.(אגב, לאן נעלמת?  בין טיש לטיש לא נשאר לך זמן לעצכח?)

רציתי להעיר הערה שהעירו לי  אז כשפתחתי את האשכול והיא פרחה לי מראשי. הרעיון  הבעש"טי שעמדתי עליו בהודעה הפותחת ,שמשהו מרוחו נשמר אצל  הרבי מאמשינוב,קיים בצורות דומות, ושונות גם יחד, גם בחב"ד.
לא רציתי להעיר זאת בתחלה כדי לא להפוך את האשכול לזירת התגוששיות  חב"ד  VS  ליטא. אבל  עכשיו ראוי לציין זאת.

ועוד העיר לי חוקר חבד"י חשוב שלמרות  היחוס לבעש"ט הוא עצמו התפלל ותיקין ואין עדויות לאיזה שינוי בזמני ההלכה. וזה התחיל אצל המגיד מזלוטשוב.

נ.ב. מיזנטרופיה= שנאת הבריות
 (misanthropy=a hatred or distrust of mankind)
ויש בהחמרות והעמדת ההלכה על פני קבלת האחר וכו יסודות מיזנטרופיים.
אבל אם זה ממש מפריע לכם תתעלמו מהמילה.

פצ_יאץ,

"כפרני עצכח" לא הולכים(אם בכלל יש כאלה חוץ מהחבוי,ושוטנג) לאמשינובער בגלל שדעותיהם שוות, מן הסתם לא.

אלא מאי? "כפרני עצכח" מסוגלים לראות דברים יפים באחרים ואף לפעמים ללמוד מהם. מה קשה מאד לומר על ברי פלוגתתם.

ומדבריך ניתן ללמוד שגם מהרבי מאמשינוב, בגלל אי הליכתו בתלם,אתה לא ממש "מחזיק". כי כך נגזר על כל אלה שלא הולכים בתלם שחרשו מנהיגי היהדות החרדית.

שוטנג,

קיצרת במקום שהיה לך להרחיב.אדרבא, זה מענין מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2006 09:27 לינק ישיר 

קעלעמר:

דברתי על כמה נושאים. אחד מהם זה העובדה שבציבור החרדי אין כמעט אפשרות לאדם לצאת לעבודה בצורה בריאה. דברנו על זה שצריך ליצור תחלופה לאלו שכבר יצאו לשוק העבודה, לייסד בתי כנסת וקהילות העונים לצרכים שלהם, ואיך לעשות את זה.

על הנושאים האחרים לא נוח לי לפרט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2006 11:11 לינק ישיר 

קשקושון,

דומני שקריאתך את דבריי לוקה בחוסר הבנה בסיסי - או אפילו קריאה לא נכונה.

אם שמת לב אני בחרתי להשתמש במילה 'התכווננות' (בשני נוני"ם), ולא ב'התכוונות' (בנו"ן אחד). 'התכווננות' משמעה, העמדת פעולה/מציאות כלשהי מול תכלית ומגמה מסוימת. במכניקה מקובלת ההשתמשות במילה זו לבטא בדיקת תקינותו של מכשיר מכני כלשהו לעומת רף התקינות הרצוי.
אם תרצה, הן הן הדברים גם במרחב ההווייה של האדמו"ר מאמשינוב, כל פעולה ועשייה היוצאת מתחת ידיו, אם רוחנית-רליגיוזית(דתית) ואם גשמית-מטריאליסטית(חומרית), נבחנת ונשקלת עמוקות האם היא הולמת ותואמת את הרצון הא-לוהי, והאם היא נתבעת כחלק מתפיסת 'חובת האדם בעולמו' האובייקטיבי, או שמא מתוך מקום של סיפוק רצון ותאווה סובייקטיביים. ובקיצור - אם בבחינת שמירת ההלכה של האדמו"ר מאמשינוב עסקינן, דומני כי אין גדול והולם ממנו בשמירה אופטימאלית את דברי הרמ"א בסעיף הפותח בסימן הפותח בחלק א' מארבעת חלקי השולחן ערוך (והתבונן בזה, למה באמת בחר הרמ"א לצרף הגהה זו בקודקודו של חיבור השולחן ערוך..).
ואגב, אם אתה ממש מתעקש להחיל איזושהי פלוגתא בינינו - אהלן וסאהלן ! רק דומני כי בנושא זה ששמו 'הרבי מאמשינוב', העומד יהיה מרובה מאוד על הפרוץ בינינו (אם יהיה כלל 'פרוץ'). ולכך, כלך לך אצל שלל נושאים הנידונים בפורום, בטוחני ששם נוכל למצוא על נקלה פלוגתות וחילוקי דיעות נוקבים להפליא, לנגח ולהתנגח, להתפלמס, ולקנטר, כיד ה' הטובה על כולנו.

פאץ_יאץ,

ככפרן עצכח"י ותיק אין לי אלא להפנים עמוקות את הודעתך (הפנמה-תכונה כפרנית ידועה ), ומתוך חשש כי תיכף תיהפך לי שלייתי על פניי, דומני שאין לי אלא להסיק כי כשם שקיבלתי שכר על הדרישה כך אקבל שכר על הפרישה, ומעתה אקיים בעצמי 'עפרא לפומי', ואבלמהו מדבר בקדושי עליון עירין וקדישין כדוגמת האדמו"ר מאמשינוב.

קלעמער,

גם אני שאלתי את עצמי 'לאיפה נעלמתי'? או ליתר דיוק 'למה בעצם נעלמתי' ? דומני שלי לפחות ישנה כעת תשובה מספקת לעצמי (אני מעריך שגם אתה לא תתקשה לענות לעצמך על שאלתך זו).
בדיעבד, טוב עשית שלא ייחסת את המאפיין המרכזי שבשמו פתחת את האשכול, לתנועה גדולה רחבה כמו חסידות חב"ד. תאר לך כמה פאצים_יאצים בשלל מינים וצבעים היו קופצים אז כמוצאי שלל רב וקוראים בקול גדול ובגרון ניחר - הנה הביטו, הלכו הזרזירים אצל וכו' וכו' - כמה גדולים דברי חכמים וגדולים, בלה בלה בלה .. בשמה של עדה קדושה (מתוךסטיקר בחירות סוף שנות השמונים) זו אני מודה ומוקיר אותך ע"כ.

תוקן על ידי - החבוי - 19/03/2006 11:41:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2006 12:48 לינק ישיר 

בחדרי חרדים >האם ר'שלומהל'ה זצ"ל הסתובב באמשנוב?
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=897430

http://www.youtube.com/watch?v=0x8-wal9whw

בברכה.

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 01/11/2007 16:34:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2006 07:39 לינק ישיר 

תמונות מאמשינוב
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1435634

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2006 11:03 לינק ישיר 

לדעתי תומכי תופעת אמשינוב באשכול עדין לא השיבו לטענה המרכזית שהופנתה נגדם, והיא: אם אתם מקבלים את העיקרון של עקירת הלכות לטובת אידיאלים, א"כ מה טענותיכם על הרפורמים שגם הם מכפיפים את ההלכה לאידאלים המקובלים היום בעולם המערבי.
אני רוצה לחדד מעט, מה תומרו אם יבוא רבי 'צדיק' ועובד ה' גדול (כביכול) ויחלל שבת לצורך האקסטזה הרוחנית שלו, למשל יסע בשבת למירון משום שהוא חש צורך רוחני עצום להשתטח עלך ציון רשב"י?! אם אכן תסכימו איתי שאותו אדם הוא רשע גמור הראוי לכל גינוי, א"כ במה נגרע חלקן של הלכות חשובות כמו זמן תפלה, זמן ק"ש, ברכה לבטלה (שחרית לאחר חצות ומנחה בלילה) ועוד כיו"ב? היכן עובר הגבול בין המצוות שמותר לעקרן מסיבה "רוחנית" לבין המצוות שחייבים לקימן בכל אופן? בין דרבנן לדאוריתא? בין מלקות לסקילה? לשום חלוקה מלאכותית אין  הגיון. או שמחליטים שאנו מחוייבים למצוות התורה בכל מצב או שאנו מחוייבים להבנתנו האישית מה יקדם אותנו בעבודת ה' כפי שאנו מבינים את המושג הזה, ואז כל התורה והמצוות כולן אינן אלא המלצה בעלמא. (גם אם בפועל אנו מקימים את כל המצוות מלבד מצווה אחת שהחלטנו לעקור מסיבות אידאולוגיות, הרי"ז משום שאנו חושבים שזה מה שיקדם אותנו רוחנית ולא משום ציווי התורה, ואילו יראה לנו שכדאי לבטל מצוות נוספות נבטל גם אותן לפי אותו עיקרון).
מסופקני אם האמשינובער ושכמותו הוגיעו פעם את מוחם בבעיות כגון אלו. בעיניהם היהדות היא קודם כל רגש, והם מרגישים שלהתפלל בלילה בכוונה גדולה זה בסדר, ואילו לחלל שבת זה לא בסדר. אולם מבחינה אידאולוגית העיקרון שווה.
הראיות שהביאו כמה מן הגולשים מר"ע וחבריו שפטורים מק"ש וכד' אינן ראיות כלל. כל המעיין במשנה ובגמ' יראה ששם הפטור הוא הלכתי טהור ולא רגשי מיסטי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2006 11:47 לינק ישיר 

שאלה כללית לחברי וידעני  הפורום, האם באמשינוב ישנה גם פתיחות כלפי נשים? אם אישה תרצה להגיד דבר תורה היא תוכל להגיד?(??),

בר נגר,
אשיב קודם על הטיעון האחר שלך, כתבת- "מסופקני אם האמשינובער ושכמותו הוגיעו פעם את מוחם בבעיות כגון אלו. בעיניהם היהדות היא קודם כל רגש, והם מרגישים שלהתפלל בלילה בכוונה גדולה זה בסדר, ואילו לחלל שבת זה לא בסדר. אולם מבחינה אידאולוגית העיקרון שווה",
לדעתי הטיעון שלהם הוא (אם כי אני לא בטוח בכלל) שבלי הכוונה עדיף לא להתפלל בכלל, שכן בלי זה אין שום תוכן לתפילה והיא חסרת טעם, ולכן עדיף לאחר אותה, אינני רואה מה חסר טעם או רגשנות זולה בזה, מה הופך את זה ל"הם מרגישים שלהתפלל..." ולא "הם חושבים שלהתפלל..."?!
בהזדמנות זו אשאל האם איי מי מחברי הפורום יודע מה הוא היקף התופעה של האיחורים בתפילות?

לגבי הטיעון הראשון של ההשוואה לריפורמים, אני חושב שההבדל גדול ומהותי, הריפורמים עוקרים דבר מהתורה ואילו הם עוקרים דבר מדברי חכמים, דברי חכמים יש להם טעם אנושי ולכן אפשר לחשוב ולשנות, ואילו דבר מן התורה אינו יכול להשתנות (-לפי השקפת האמשינובים כמובן),
ומעבר לכך, ישנו הבדל מהותי נוסף, והוא שהריפורמים חלוקים על רוח הדברים עצמם, הם פשוט עושים מה שהם רואים לנכון, ואילו באמשינוב אני מאמין שמחפשים את רוח דברי חז"ל, להיפך, לטענתם הם מקיימים את רוח דברי חז"ל בצורה הטובה ביותר, את הריפורמים זה לא כל כך מעניין, נקודת המוצא באשר לדברים שמחייבים שונה לגמרי,
עוד הערה- אני לא בטוח עד כמה הרבי מאמשינוב היה נפגע אם היו אומרים לו שהוא דומה לריפורמי...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרבי מאמשינוב - דרך הבעש"ט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.