| נשלח ב-24/12/2005 20:50 |
|
| |
האמת שבעבר רציתי לפתוח על זה אשכול .
יונתן.
חזרתי מחיפה. ליד מכמורת עמד נער צעיר בבגדי חייל והושיט יד לטרמפ. הוא לבש מדים עם כותפות לבנות. זיפים זערוריים הציצו בלחייו. צעיר מכדי להיות חייל. " אני לומד במכינה צבאית מבואות ים במכמורת" סיפר. למה דווקא כאן?, " אני אוהב ים, וחיפשתי את בית הספר הימי הכי טוב. כולם המליצו עליו."
הוא כולו בן 17 , ותשמעו מה הוא הספיק.
יש לו בגרות מצוינת, 5 יחידות באנגלית, 5 יחידות במתמטיקה.
הוא למד מחשבים , שולט בלינוקס ולומד גם C++.
הוא לומד ביולוגיה ימית, לקראת סיום.
יש לו רישיון להשיט סירות \ אוניות \ ויאכטות.
הוא צלל 40 פעמים ! במהלך מחקר לימודי –פרויקט אישי- על חיי האלמוגים בסביבה מלאכותית <סביבה שהוא יצר> העבודה שלו אינה אקדמית, אבל היא תוכל בהמשך להיות כזו.
הוא נסע מטעם בית הספר עם 4 חברים לקפריסין ביאכטה כשהם אחראים על השיוט, התפעול, אחזקה, תיקון תקלות, אוכל וכ"ו. לבדם !
הוא חושב על קצונה בחיל הים.
הוא רק בן 17 .
אף אחד מהנערים החרדיים שאני מכיר לא עשה כלום מכל הרשימה. אף אחד מהם גם לא חשב מעולם מה הוא בעצם אוהב לעשות. אף אחד לא חשב על ים. או על משהו שהוא אוהב. הכל כבר נחשב, הכל כבר הוכרע, כל שנשאר לו הוא ללכת במסלול ולשרוד , או לחרוג ולעוף.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 20:53 |
|
| |
מייציץ ויצחק קומר
אני איני אומר כלום מדעתי. הדברים ברורים ואין חולק עליהם !!! זוהי דעת היהדות החרדית . כפי שכותב הרמח"ל בספרו הבסיסי " מסילת ישרים " מי שמבין אחרת את השקפת היהדות אינו שייך ליהדות החרדית
פרק א בבאור כלל חובת האדם בעולמו
יסוד החסידות ושרש העבודה התמימה הוא - שיתברר ויתאמת אצל האדם מה חובתו בעולמו ולמה צריך שישים מבטו ומגמתו בכל אשר הוא עמל כל ימי חייו.
והנה, מה שהורונו חכמינו זכרונם לברכה הוא: שהאדם לא נברא אלא להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתו, שזהו התענוג האמתי והעדון הגדול בכל העדונים שיכולים להמצא. ומקום העדון הזה באמת הוא העולם הבא, כי הוא הנברא בהכנה המצטרכת לדבר הזה, אך הדרך כדי להגיע אל מחוז חפצנו זה הוא זה העולם. והוא מה שאמרו זכרונם לברכה (אבות ד, ו): "העולם הזה דומה לפרוזדור בפני העולם הבא". והאמצעים המגיעים את האדם לתכלית הזה, הם המצוות אשר צונו עליהן האל יתברך שמו. ומקום עשית המצוות הוא רק העולם הזה. על כן הושם האדם בזה העולם בתחלה, כדי שעל ידי האמצעים האלה המזדמנים לו כאן יוכל להגיע אל המקום אשר הוכן לו, שהוא העולם הבא, לרוות שם בטוב אשר קנה לו על ידי האמצעים האלה. והוא מה שאמרו זכרונם לברכה (ערובין כב, א): "היום לעשותם ומחר לקבל שכרם".
וכשתסתכל עוד בדבר תראה, כי השלמות האמתי הוא רק הדבקות בו יתברך, והוא מה שהיה דוד המלך אומר (תהלים עג, כח ): "ואני קרבת אלהים לי טוב" ואומר (שם כז, ד): "אחת שאלתי מאת ה' אותה אבקש שבתי בבית ה' כל ימי חיי", כי רק זה הוא הטוב, וכל זולת זה שיחשבוהו בני האדם לטוב אינו אלא הבל ושוא נתעה. אמנם לכשיזכה האדם לטובה הזאת, ראוי שיעמל ראשונה וישתדל ביגיעו לקנותה, והינו: שישתדל לדבק בו יתברך בכח מעשים שתולדותם זה הענין, והם הם המצוות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 21:02 |
|
| |
הרמח"ל בימי חייו הקצרים הספיק ללמוד ולחבר חיבורים בתחומים מגוונים כמו לוגיקה, פילוסופיה ושירה והיה איש רוח אמיתי , הוא בטח לא היה רוצה לשבת במחיצה אחת בגן עדן עם הפוסטמות שמגדלים בישיבות החרדיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 21:10 |
|
| |
תלמיד,
לא ראיתי בדברים נאים אלה של הרמח"ל שום דבר על כך שמוטב לו ליהודי שיחיה על חשבון הכלל. יתר על כן ברור כשמש שבזמנו של הרמח"ל התקיימו רוב רובם של היהודים מעבודתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 21:15 |
|
| |
"אני איני אומר כלום מדעתי. הדברים ברורים ואין חולק עליהם !!! זוהי דעת היהדות החרדית . כפי שכותב הרמח"ל בספרו הבסיסי " מסילת ישרים " מי שמבין אחרת את השקפת היהדות אינו שייך ליהדות החרדית "
אני מכריז בזאת שאני מוותר על הכבוד להיות שייך לחברה החרדית. כמו כן אשמח מאד לדון עם אנשים שאומרים דברים רק מדעתם .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 21:16 |
|
| |
רבותיי
התנהלות האשכול הזה מהווה את התגלמות הפסוק הידוע טענו בחיטים והודו לו בזכר קדשו
פותח האשכול יצא מתוך ההנחה שרבים ממשתפי פורום זה חיים בתוככי החברה החרדית למרות הפער המנטלי וההשקפתי.
מייציץ בהמיית ליבו, במקום להסביר את תופעת ההישארות, תרם המלצה למען הדורות הבאים - שא''כ אני מזדהה עמה, איני מבין מה קישורה לנושא דיוננו.
מאידך גיסא, TALMID משוכנע שמדובר בחברה המושלמת ואשר כל רגע שהיה בקרבה מהווה את התגלמות ההנאה והשלמות עלי אדמות. למרות התהיות הרבות שיש לי על משפטיו של תלמיד, אין כאן המקום להגיב עליהם שכן אשכול זה מוקדש לדיון בסיבות המונעות מפרטים לעזוב את הציבור החרדי למרות שונותם ולא בשאלה התיאולוגית העמוקה האם החברה החרדית מהווה את יסוד כסא ה' בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 21:22 |
|
| |
מייציץ
אשמח לקבל את המספר הסלולרי דרכו ניתן ליצור קשר עם הרמח"ל , כדי שיאשר שאתה דוברו המוסמך .
אבהו
אני לא דיברתי על חיים על חשבון אחרים . אני דיברתי על סדר עדיפויות בהקצאת המשאבים של האדם וחלוקת זמנו - להשיג את המטרה האמיתית שהוא מאמין בה .
התוצאה היא חיי מחסור ועוני , הסתפקות במינימום ההכרחי - אי מתן חשיבות להשגיות , לימודי תרבות העמים ולימודי חול , אלא ניצול מירב הזמן והמאמצים לעיסוק בתורה ועבודת ה' , זוהי הדרך שמתוים לנו הן הרמח"ל והן הרמב"ם וכל גדולי ישראל , אין מי שחולק על כך.
כל מי שסבור שיש ערך כל שהוא להשיגיו של האדם בעולם הזה מלבד עבודת הבורא וקיום מצוותיו אינו נמנה על היהדות החרדית .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 21:29 |
|
| |
מייציץ
אנא אם יש לך עוד קשר עם הרמח"ל תשאל אותו בבקשה למה כתב את הדברים האלו במסילת ישרים ?
" ותראה באמת שכבר לא יוכל שום בעל שכל להאמין שתכלית בריאת האדם הוא למצבו בעולם הזה, כי מה הם חיי האדם בעולם הזה? או מי הוא ששמח ושלו ממש בעולם הזה? "ימי שנותינו בהם שבעים שנה ואם בגבורת שמונים שנה ורהבם עמל ואון" (תהלים צ, י)בכמה מיני צער וחלאים ומכאובים וטרדות, ואחר כל זאת - המות. אחד מני אלף לא ימצא שירבה העולם לו הנאות ושלוה אמתית, וגם הוא אלו יגיע למאה שנה כבר עבר ובטל מן העולם. ולא עוד, אלא שאם תכלית בריאת האדם היה לצרך העולם הזה לא היה צריך מפני זה שתנופח בו נשמה כל כך חשובה ועליונה שתהיה גדולה יותר מן המלאכים עצמם, כל שכן שהיא אינה מוצאה שום נחת רוח בכל ענוגי זה העולם, והוא מה שלמדונו זכרונם לברכה במדרש קהלת (פרק ו) וזו לשונם: "וגם הנפש לא תמלא" - "משל למה הדבר דומה לעירוני שנשא בת מלך, כך הנפש, אלו הבאת לה כל מעדני עולם אינם כלום לה. למה? שהיא מן העליונים", וכן אמרו זכרונם לברכה (אבות ב, כב): "על כרחך אתה נוצר ועל כרחך אתה נולד", כי אין הנשמה אוהבת העולם הזה כלל, אלא אדרבה מואסת בו, אם כן ודאי לא היה בורא יתברך בריאה לתכלית שהוא נגד חוקה ונמאס ממנה. אלא בריאתו של האדם למצבו בעולם הבא היא, ועל כן נתנה בו נשמה זאת, כי לה ראוי לעבד ובה יוכל האדם לקבל השכר במקומו וזמנו, שלא יהיה דבר נמאס אל נשמתו כעולם הזה, אלא אדרבה נאהב ונחמד ממנה. וזה פשוט."
תוקן על ידי - talmid - 24/12/2005 21:54:48
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 21:32 |
|
| |
"אי מתן חשיבות להשגיות , לימודי תרבות העמים ולימודי חול"
1> יש בהחלט מתן חשיבות להשגיות אבל רק בתחום אחד.
2> אין בכלל לימודי תרבות עמים או לימודי חול < למעט לוח הכפל >
תוקן על ידי - יצחקומר - 24/12/2005 21:33:40
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 21:48 |
|
| |
תלמיד
בהתחשב בידיעות שאתה מביא לנו מהעבר השני והביטחון המופגן המוחלט שבה אתה מדווח עליהם , הרי שאתה בהחלט יכול לוותר על שירותי בתחום.
לצערי נבצר ממני להגיב בפירוט הראוי על שאלתך מאחר ור' סיינפלד סבור שאין זה המקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 21:55 |
|
| |
TALMID
1) מה הקשר בין הציטוטים הבלתי נגמרים של הרמח''ל ובין הקביעה לפיה הישארות במסגרת החברה החרדית מהווה את הדרך היחידה למימוש האידיאלים המצוטטים.
יש כאן הרבה הנחות שהקשר ביניהם לא ברור בכלל.
2) עיון קצר בביוגרפיה האישית של הרמח''ל ילמד אותך כי הפרשנות שלו לאידיאלים המצוטטים חרגה מהפרשנות החרדית הקלאסית הנושבת בין שורותיך. יש כאן חברים בפורום שנרדפו עד חורמה על דברים פחותים ממה שהוא עשה, כתב, ואמר.
3) כב' נסחף ומצהיר כי ''זוהי דעת היהדות החרדית''. למרות אי הדיוק ההיסטורי והעובדתי, אבקש להפנות את תשומת לבך לעובדה כי נושא הדיון אינו האתוס החרדי וצידוקו \ שלילתו, אלא דיון בסיבות אשר בעטיים השונים בקרב הציבור החרדי אינם פורשים משורותיו. באם הנך סבור כי אין סיבה לעזוב את החברה החרדית, הרי שמאוד נחמד מצידך לתרום את תובנותיך באשכול זה לטובת המתלבטים, אבל אנו כולנו מכירים היטב את האתוס החרדי ואין צורך לחזור עליו לעייפה באשכול. אנא תסביר מדוע השונים (אם כי לא נראה כי אתה שונה במיוחד ונראה כי אתה יכול להשתלב במשרת משגיח בישיבה קטנה קלאסית בב'ב או ככותב מאמרי דעות ביתד נאמן), לא עוזבים ואל תבלבל לנו את השכל מדוע הם לא אמורים לעזוב. כאדם שביקר בזמנו את היכולות הלוגיות של ראשי הישיבות הלא חרדיות, אני מצפה ממך להבין את החילוק היסודי לבין דיון בדמות היהודי הנורמטיבי, לבין דיון דסקרפטיבי על תופעה חברתית X.
4) כמנהל התורן הריני מבקש ממך לפתוח אשכול נפרד בו תפרוש לקוראים הנכבדים את משנתך הבהירה על מעלות החרדיות, על הקשר האינהרנטי בינה למימוש האולטימיטיבי של עבודת ה' עלי חלד.
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 24/12/2005 21:57:46
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 21:59 |
|
| |
תלמיד,
הרי הבאתי מהרמב"ם את סדר העדיפות הראוי להיות, איך זה שאתה ממשיך לדבר בשמו מתעלם מדבריו ומסלף אותם ביודעין?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 22:18 |
|
| |
כבוד הרב סיינפלד, האם בירור המושגים וההנחות המקדימות אינו חלק טבעי מכל דיון?
לעניות דעתי, תלמיד מנסה להציג כאן הסבר לכך שאי הנחת היומיומית מתגמדת מול התועלת ארוכת הטווח של החיים בחברה החרדית. זו התייחסות ישירה לנושא האשכול וכן לשאלות משנה שעלו כבר בתגובות הראשונות.
כמו כן, בתור המנוהל התורן, אני תמה על חוסר הסבלנות הבולט שיש בביקורת שהפנית כלפי תלמיד. בעוד שיצחקומר ומציץ_ונפגע הביאו קובלנות מרשימות אבל חסרות בסיס מוגדר, תלמיד בונה את הטענות שלו מהיסוד. אלא שמשום מה, דווקא הוא, היחיד שמאפשר דיון בהיר בהשקפה שהוא מציג, זוכה לספוג את מרבית חיציך.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 22:23 |
|
| |
שלום בתקל,
שמח לבשר לך שיותר ויותר אנשים 'אחר הפקת התועלת מן החברה , החינוך ליושר , ההחכמה התלמודית וכו' - חופשיים לעשות כל מה שברצונם ואין על גבם אלא ה' אלוקיהם.
אומר לך משהו. אנשים אלו אינם מחפשים אלטרנטיבות חברתיות משום שלראשונה הם פגשו את הערך ששמו 'פנימיות'. זה עולם קסום נטול מקוואות, 'נייעסים' ועיניים כבויות. אנשים אלו טעמו לראשונה טעמה של יצירה, והבינו למה בוראם בראם עם מוח בקדקדם ועם יכולת בחירה.
לאנשים מיוחדים אלו כבר אין צורך בחברה וגם לא בשפה משותפת. הם למדו לראשונה לקרוא ולכתוב ולשמוע, לבקר להבין ולעמת, לדבר להרגיש ולהתעצב, להכיר את עצמם ואת זולתם. הם משתדלים מאוד להתבונן במראה וזו מחזירה להם אהבה. לא תמיד קל להם, אבל זה המחיר הפעוט.
מציץ ונפגע, יישר כחך ששיברת
|
|
|
|
|