בית פורומים עצור כאן חושבים

גמדים ואלים במצרים העתיקה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/1/2006 16:45 לינק ישיר 

מיימוני,

כתבת - "זכור לי שטוענים כי בעולם העתיק, הפרימיטיבי, אדם שהיו לו תכונות יוצאות דופן נחשב למי ש"נגעה בו יד האלים" ולכן היה יכול לזכות למעמד במסגרת הדת."

בכתבה שהביא צ'אוט לא נזכרת התופעה הזו כלל! (ולכך כיוונתי בדברי לעיל). נמוכי הקומה לא היו "מיוחדים", ולא נחשבו כבעלי תכונות דתיות נעלות. הם פשוט נחשבו חלק אינטגרלי מן הקהילה - לא נודו, לא הודרו אל תפקידים מסויימים (ואפילו לא הדרה "לטובה", נניח למנזרים מיוחדים וכו'), ויש גם שני אלים בדמותם (כמו שיש אלים לכל מגזר בקהילה העתיקה).
אני חוזרת על שאלתי - מה ידוע לחכמי המקום על היחס במקורות יהודיים (אם יש כזה) לנמוכי קומה בפרט ולבעלי מומים גופניים אחרים בכלל?

(אגב, אתה טוען "בעולם העתיק, הפרימיטיבי" - ואילו אני שמעתי כי מייחסים לילדים עם תסמונת דאון, אוטיסטים וכו' "מלאכוּת" ו"קרבה יתירה לא-להים", בחברה החרדית בת ימינו...)

מואדיב,

תודה לך. כנראה שרמזי העדינים למעלה ("יצר", "בהמיות" וכו') היו עדינים מדי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2006 21:47 לינק ישיר 

משהו דומה:

בימי הרומאים החלו לטפל בטיניטוס ע"י מיסוך רעשים. כלומר, השמעת רעשים גבוהים יותר כדי להקל על התופעה.

מזכיר לכם את יתושו של טיטוס?

http://ofakim.robosites.co.il/HTMLs/article.aspx?C2004=12540&BSP=12536

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2006 22:16 לינק ישיר 

בתקופת התלמוד  מי שנושך על ידי כלב שוטה, האכילו אותו מהכבד של הכלב השוטה.  הגמרא ביומא.  זה לא מזכיר את לואי פסטר. בזריקה לרפואת האדם שנושך על ידי כלב נגוע בכלבת. הזריקה מכילה דם שנלקח מכלב נגוע בכלבת.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גמדים ואלים במצרים העתיקה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.