|
|
| נשלח ב-28/12/2005 11:17 |
|
| |
בלי שום קשר לשאר הדברים, פשוט ראיתי משפט שהשתרבב לתוך הקלחת ואני מרגיש צורך להעיר לגביו.
יצא לי לדבר עם הרב רוז'ין לפני כמה ימים ושאלתי אותו לגבי מגורים בעיר והוא אמר לי שעד עכשיו נבצר ממנו לעבור לעיר עקב אילוצים משפחתיים אבל הוא מתכוון לעבור לגור בעיר בטווח של חודשים ספורים.
סתם לידע כללי, ללא קשר לשאר הנושאים שבאשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2005 12:03 |
|
| |
בן תיירה, פולי ושאר החברים,
מותר וראוי לטפוח על שכמנו, שכם חברי הפורום שבמשך השנה האחרונה העלו בפורום שוב ושוב את נושא הארנונה.
יחד עם זאת ועל אף הביקורת, מן הראוי שנטפח אף על שכמו של... ראש המועצה.
צביקה, באומץ לב ציבורי, נטל על עצמו משימה לא פשוטה - הבראתה הכלכלית של המועצה.
ניתן להתווכח ולמתוח ביקורת על הדרך, אך לא על המטרה.
אמת, בשנת התקציב האחרונה, לרוב בצדק ולעיתים גם שלא, חשפנו וביקרנו לא אחת את מחדלי ראש המועצה, אך אין ספק כי גם אם הוא טעה/טועה פה ושם, הרי שבגדול, טובת העיר והבראתה היא העומדת לנגד עיניו.
זה המקום וזה הזמן, לברך את צביקה על הצלחתו "להעביר את רוע הגזירה", מתוך תקווה ותפילה כי שנת הכספים הבעל"ט, תנוהל על ידו ביושר בהגינות ובשקיפות, למענו ולמען כולנו.
ברכה מיוחדת לחבר המועצה עו"ד שמואל גרוסמן, שעמד על המשמר מהרגע הראשון, ויחד עם כותבי הפורום, לא הניח לנושא ולו לרגע אחד.
תכלה שנת תקציב וקללותיה, תחל שנת כלכלה וברכותיה.
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 28/12/2005 12:03:43
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2005 12:20 |
|
| |
מרנן,
אכן, כאשר אדם עושה דברים חיוביים יש לשבח אותו על כך אבל, לפני שנגיע לתשבוחות, אני חושב שראוי היה שבתגובתך המפורטת תתיחס גם לטענת ה"ספין" שהועלתה באשכול הצמוד.
תוקן על ידי - chiko10 - 28/12/2005 12:19:42
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2005 14:18 |
|
| |
צ'יקו,
למיטב הבנתי ועפ"י הידוע לי אין מדובר ב"ספין", כלל ועיקר.
לדידו של ראש המועצה, מדובר בשלב בלתי נפרד ממערכת קיצוצים עניינית וקורקטית הנגזרת מתוכנית ההבראה.
בעיניו של צביקה, הרי שגל העלאות הארנונה הנו כורח המציאות, כחלק אינטגרלי מתוכנית הבראה כואבת, מחוייבת המציאות הפיננסית הקשה.
הביקורת הקשה והזעקה הציבורית כנגד מהלכי ההעלאה, הביאו את צביקה לעשות חושבים, ולהוגיע את מוחו בחיפוש אחר פתרונות יצירתיים חילופיים.
תהא אשר תהא הסיבה, בשדה המשחק הפוליטי, המבחן היחיד הנו מבחן התוצאה, ובמבחן ספציפי זה מקבל ראש המועצה ציון: "עובר"...
ידענו לבקר (ובמידת הצורך, נדע גם בעתיד), אך באותה מידה יודעים אנו גם להעריך ולהוקיר, לא פחות ואולי אף יותר.
בניגוד לעמיתיו, הרי שצביקה בעל הנסיון המוניציפאלי העשיר והמוכח, אינו טירון פוליטי. אין ספק שעם מעט יותר השקעה, מחשבה והוגנות (וכן... גם קצת פירגון מצידנו), ישכיל צביקה אל-נכון להוביל את העיר בדרך הנכונה.
כולנו תקווה כי המציאות העתידית תביאנו לידי מתן תשבחות ולא לידי מתיחת ביקורות.
בשורה התחתונה, הצלחתו של צביקה, תהא גם הצלחתנו.
אינשאללה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2005 23:44 |
|
| |
מרנן,
אני לא מאמין למראה עיני.
בתחילת האשכול אתה קוטל את צביקה הרבסט על "דרישה" שעוד לא הועלתה (ובנשימה אחת אתה מסביר שיתכן שהיא גם בכלל לא תעלה... בגלל שחשפת אותה, כמובן), ובסופו של האשכול אתה כבר מהלל ומשבח את צביקה כהן על שיוזמתו להעלות את הארנונה הוכשלה...
בחייאת. לפחות אל תגיד שזה אובייקטיבי.
מסתבר שגילית היכן מרוחה החמאה (או לפחות שהחמאה גילתה אותך)...
זה לא אתה.

|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2005 00:00 |
|
| |
חצי טון.
היושר לבקר כשצריך ולשבח כשצריך הוא מעלה ולא חיסרון.
לסמן מטרה ולתקוף בלי קשר ובכל מצב - יש בזה טעם לפגם.
וסתם דרך אגב על הארנונה: רוב ההעלאה הייתה העלאה של קריספל. לידיעתך. אני לא מדבר על חמשת האחוזים של השנה שעברה אלא על חמישה עשר האחוזים שהועלו בתקופת צביקה כפועל יוצא של החלטה של המועצה הקודמת.
לתקוף ולבקר - אבל עם טעם בבקשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2005 00:05 |
|
| |
אאללעעדד,
כרגיל, מילים כדורבנות.
מרנן,
כל הכבוד, הפתעת אותי. (אני מושך את הביקורת מאמש)
חצי טון,
אתה אחד הכותבים הכי מוערכים עלי ודווקא משום כך אני מתפלא עליך. לא מתאים לך להיסחף לדמגוגיות.
היוזמה להגדלת הארנונה לא "הוכשלה".
מדובר בדרישה של משרד הפנים, דרישה לא פופלרית אבל צביקה הוכיח שהוא יודע לעשות גם דברים לא פופולריים כשהוא חושב שהם צודקים ונכונים.
בניגוד לדימוי שמנסים להדביק לו, צביקה קשוב לרחשי לב הציבור. כשהוא קורא ביקורת הוא מתחשב ומשתדל לשפר ולפעמים גם נפגע (תתפלא, גם הוא בן אדם).
אחרי שהוא הבין שהעלאת הארנונה מכבידה על תושבי העיר הרבה יותר מכפי שהוא חשב (ואני לא מנסה לטייח, אולי גם בגלל שהביקורת פגעה בו אישית) הוא קם ועשה מעשה.
בשבועיים האחרונים הוא פעל כל הזמן אצל בכירי משרד הפנים, גם כשהוא הגיש את התוכנית עם הגדלת הארנונה הוא פעל תוך כדי לביטול הגזירה אבל היות והוא לא ידע בשעת מעשה אם מאמציו ישאו פרי לא היתה לו ברירה והוא היה חייב להביא את זה לפני המועצה על הצד שמאמציו לא יצלחו, ב"ה צביקה הצליח לבסוף לשנות את תוכנית ההבראה ולבטל את הגזירה דבר שאין לו תקדים במסגרת תוכניות הבראה במועצות המקומיות בארץ.
אחרי שנמתחה על צביקה כל כך הרבה ביקורת גם על ידך ובעיקר על ידי מרנן צריך גם לשבח ולפרגן כשמגיע והפעם תאמין לי שמגיע!
ולגבי הרבסט, הברבור שלו וההתפארות שלו כל הזמן "אני יעשה, אני יפעל, אני יוריד" ולראות בפועל איך שהוא אפילו לא מנסה לדבר על זה עם ראש המועצה, זה בכלל לא מה שמעניין אותו, זה פשוט דבר מדהים.
לראות את הריצה למקסימוב זה היה פשוט דבר מדהים/מוזר/דוחה (מחק את המיותר).
לזכותו של צביקה כהן יאמר שהוא לפחות לא מתחסד, כשצריך לקצץ הוא עומד מאחורי הקיצוץ ולא מסתתר מאחורי מסך מילים.
אבל עזוב, אני תמיד משתדל להתמקד בדברים החיוביים.
ומילה אחרונה למרנן, אולי להבא כשאתה מותח ביקורת תחשוב תמיד על המאמצים הרבים שנעשים מאחורי הקלעים. הרי אם צביקה לא היה מצליח אף אחד לא היה יודע כמה הוא ניסה לשנות ולשפר, כי הרי בניגוד לאחרים שרק מדברים כל היום אם הוא לא היה מצליח הוא לא היה רץ להתפאר "ניסיתי, לחצתי". למה? כי זה לא הסגנון שלו.
ולכן גם כשמותחים ביקורת תמיד צריך לזכור שיתכן שמי שעושה את המעשה עושה זאת באין ברירה ובלב חצוי.
תחשבו על זה...
תוקן על ידי - עובד_מועצה - 29/12/2005 0:26:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2005 00:39 |
|
| |
גם אני מצטרף לברכות לראש המועצה צביקה כהן אבל...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2005 00:51 |
|
| |
לדעתי יש כאן לכמה כותבים טעות ותמימות אם לא בורות
צביקה כהן הוא אומנם האיש שהצליח ל ב ד ו לבטל את ה5% אבל אלו החמש אחוז שהוא בפזיזותו ובחוסר הבנתו והכרותו את אלעד גרם בשנה שעברה
הוא משול לדעתי לאיש שגם אכל את הדגים המסריחים (העלה את הארנונה ) גם קיבל מכות( פעשקווילים וביקורת קשה בפורום ובעוד מקומות דוגמת אלי ישי והרב מלכה) וגם גורש מהעיר ( הוכרח להילחץ לקחת אחריות ומנהיגות ולראות איך מבטלים את "דרישת" משרד הפנים על מנת לא להגיע במצב הכי טוב לרוב קטן של חברי מועצה שמצביעים איתו על הארנונה
ועכשיו אנחנו ניתן לו את כל הקרדיט?
צביקה כהן לא אדם רע רק כמו כל ראש מועצה הוא ח שב שאפשר לעבוד עלינו כל הזמן וכמעט הצליח
באמת מצב המועצה היה קשה
באמת משרד הפנים דרש "יתנו יקבלו" וצעדים בוני אמון
באמת חייבים היו להעמיק את הגביה
באמת משרד הפנים דרש גם העלאה בארנונה
אבל משרד הפנים לא קבע את גובה העליה ולא שתוכנית ההבראה תהיה רק לשנתיים
ואם ראש המועצה לא היה ממהר להגיש תוכנית בלי להתייעץ עם אף אחד חוץ ממקסימוב וטרבלסי הוא היה יכול להגיע לאיזון גם בלי 600 אלף ש"ח של העלאה בארנונה
הוא גם היה יכול להעלות כל שנה רק 3%
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2005 00:55 |
|
| |
תושב,
כל מילה אמת !
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2005 00:56 |
|
| |
תושבאיכפתי
השעה מאוחרת ולא אכנס אתך לוויכוח ענייני.
גם אם אתה צודק (ובחלק מהדברים אתה צודק גם לדעתי) צביקה חטף על הראש בגין כך מכולם: ממרנן שתוקף שנה שלמה ללא רחם (לדעתי לא תמיד בצדק, אבל זה כבר נתון לויכוח), מחצי טון, מפולישער שזינב בו ללא הרף, מאאללעעדד שמתח ביקורת, ממני, ולאחרונה אפילו מקוראים אלעד וממי לא...
אבל... לפחות בסופו של האשכול הזה לא על זה מדובר. כי את הביקורת הוא הרי ספג מכל הכיוונים ומכל הניקים.
השאלה היא האם על המהלך האחרון שהוא עשה ועל המאמצים הכבירים שהוא השקיע מגיע לו יישר כוח.
ועל זה אני מבין שגם לדעתך התשובה היא כן.
ואם מגיע, אז למה לא לפרגן?
כמו שכתב אאללעעדד, זו הגדולה האמיתית.
לדעת לפרגן כשצריך גם אחרי שמותחים ביקורת קטלנית ואפילו כשהיא באותו עניין.
תוקן על ידי - עובד_מועצה - 29/12/2005 0:57:16
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2005 01:06 |
|
| |
חצי טון צדק לדעתי שכתב שיוזמתו של צביקה "הוכשלה"
אאללעעדד
אףף אחד לא טען שהעליה של ה15% היתה בגלל צביקה כי היא התחילה עוד לפני שהוא הגיע לעיר
חצי טון תקף את מרנן על הדרך המשונה שהוא התייחס להרבסט ולצביקה כהן
למי שלא יודע שניהם גם הרבסט וגם כהן לא עשו כלום עד שהאדמה (כל אחד והאדמה שלו לא רעדה להם מתחת לרגליים
הרבסט יצא כל הזמן ואמר חבר'ה יהיה בסדר תסמכו עלי
וצביקה יצא כל ואמר לא יעזור בית דין אני לא אשבור את המילה שלי מול משרד הפנים
רק בשבוע שעבר הוא עוד ניסה להעביר שתי תוכניות אבל גם חיים מאיר כץ וגם גבירר ופדידה אמרו לו שזה לא ילך
כשהוא ראה שפדידה והרב מלכה מצד אחד בן חורין וגרוסמן מצד שני הרבסט וכץ מצד שלישי (באירוע של ויזניץ הוא ביקש מכץ בנוחכות הרב ישראלצ'ה בן האדמור שיתמוך בתקציב וכץ הסמיק עד שורשי שערותיו) וגם חברי סיעת כח לא מתלהבים הוא התחיל לעבוד.
על זה שהוא נזכר מאוחר אבל לא מאוחר מידי מגיע לו תודה
וזה הכל
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2005 01:06 |
|
| |
תושבאיכפתי,
סלח לי, אבל אני אתקן אותך כי אתה טועה "קצת" בעובדות (ואני מדבר מידיעה!)
צביקה מנסה כבר תקופה ארוכה ללחוץ על משרד הפנים בנושא ואת הסיבה לכך שהוא הגיש את ההצעה למועצה בשבוע שעבר כבר כתבתי (קראת?)
ודרך אגב, כבר כתב אאללעעדד שעיקר ההעלאה נקבעה בתקופת קריספל.
אני לא מותח ביקורת על צורי שלדעתי היה ראש מועצה נהדר אבל את העובדות צריך לדעת לפני שתוקפים.
כל כך קשה להוציא מהפה את המילה תודה?
תוקן על ידי - עובד_מועצה - 29/12/2005 1:09:04
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2005 01:08 |
|
| |
עובד מועצה קיבלתי
אבל גם לא צריכים להגזים
אגב, אישרו היום העלאה של 10% במדידות