בית פורומים אחרדים-אלעד

*** המלגה האישית של לשכת המם-מם ***

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/12/2005 01:11 לינק ישיר 

כבר כתבתי "החמש עשרה אחוז עלו עוד בתופת קריספל ועל זה אין ויכוח "

רק בפשקווילים שהובאו כאן באשכול אחר הם טעו אבל בגלל זה קוראים לזה פעשעקוועיל

לילה טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2005 01:15 לינק ישיר 

עובד,

הגיע הזמן שתפסיק לבלבל את המוח.

למשרד הפנים אין שום ענין בהעלאת ארנונה. מצידו שהתקציב יהיה מאוזן ויעמוד ביעדים. מאיפה מקצצים לזה יש אוטונומיה מוחלטת לראש המועצה.
כבר היו דברים מעולם שתקציבים מאושרים, שונו ואושררו שוב בקלי קלות מול דרג פקידותי זוטר.
להבא לפני הבעת דעה לך תלמד את החומר .
אני היתי חבר מועצה בישוב אחר לפני שהקימו את אלעד והתחלת לעבוד (אם בכלל אתה עובד)אז חלאס!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2005 01:58 לינק ישיר 

צורבא, כמה נקודות סתם לידיעה כללית:

ראשית, תוכניות ההבראה של היום הן לא מה שהן היו פעם. כלומר, אם פעם רשויות מוניציפאליות היו חותמות על הסכמים ולא עומדים בהם, אף אחד לא היה מציק להן. היום זה שונה לחלוטין.

בכל רבעון (שנתי כמובן) מחויבת הרשות להציג דו"ח של עמידה ביעדים. עמדה הראשות ביעדים? הוזרמו כספים. לא עמדה? - לא הוזרמו.

יתירה מכך, הרי תוכניות ההבראה אמורות לכסות על גרעונות שיש לרשות. אם פעם לא היו מזרימים כספים לכיסוי הגרעון כסנקציה, היום לא יזרימו כספים בכלל... ייבשו את העיר פשוטו כמשמעו.

ונוצר גם מצב אבסורדי-משהו. נניח שרשות מקומית הוציאה הרבה כסף, למשל בקיץ עם כל האירועים, אז הרבעון השנתי שלה נמצא במינוס נכון? ושים לב, למרות שמשרד הפנים (והאוצר) יודעים שהתקציב מוכרח להתאזן על פי התוכנית, הם לא יעבירו את הכספים. אחרי רבעון נוסף, עמדה הרשות בקצב של שני הרבעונים, משרד הפנים יעביר עבור הרבעון החסר גם.

איך קובעים מה יקוצץ?

פקידי משרד הפנים 'חותכים' היכן שנראה להם ומטילים את השאר על הרשות. שהיא תקבע היכן ניתן לקצץ. במקרה של אלעד, ככל שזה ישמע מוזר, משרד הפנים החליט על ההעלאה. המועצה הצליחה לחלק את ההעלאה הזו לשניים וזו הסיבה שעלו 5 אחוזים ועכשיו היו צריכים להעלות בעוד חמישה...

תבין, במצב ובהקפדה של היום, מדובר בהישג ע-נ-ק.

זו הסיבה שכולם מפרגנים. על הביצוע בעיקר.

ועכשיו הגיון פשוט: נניח שצביקה כהן הוא איש רע ואכזרי. בא נקח את זה צעד קדימה ונניח שהוא רוצה להתנקם בכל העיר כי גיסתו שברה כאן ברחוב את הרגל. לא יודע מה, בא נגזים בלי פרופורציות. נראה לך שראש רשות מקומית לא היה רוצה לחלק ולחלק ולחלק ולחלק?? האינטרס שלו הוא להקל ולא להכביד. ושוב, גם אם הוא היה שואב הנאה חולנית מסבלם של אחרים.

לכן, מראש כשאני רואה גזירות (גם ברמה הארצית), אני קודם כל מנסה להבין למה.

אז נכון שהוא "אמור" גם "למצוא חן" בעיני הפקידים בחלונות הגבוהים. אבל בסופו של דבר, האינטרס הברור והמיידי שלו (ושל כל קודקוד ראשות אחר) הוא להיות במקסימום קונצנזוס בעיר שהוא מנהל.

הפירגון הגדול הוא על המהלך ועל ההצלחה. ולידיעתך, גם אדם שמשנה את דעותיו בגלל ביקורת - ראוי להערכה. אני מכיר כמה מקבלי החלטות שרוצים רק "לנצח" ולא מעניינות אותם ההשלכות.

אז גם אם הביקורת עזרה והיא לבדה גרמה לכך שהוא יתרוצץ ויצליח לשנות הסכם מתוך תוכנית ההבראה - אני אישית מוריד בפניו את הכובע.

וקצת ביקורת בכל זאת:

מה אשמים המסכנים הללו, עובדי כוח אדם שקיצצו להם כל כך הרבה? על פי רוב מדובר באנשים קשי יום ועד שכבר יש עבודה מקומית... כואב לי הלב. בכנות. אני לא יודע מה הייתי עושה לו הייתי צריך למצוא אני מהיכן לקצץ. אני יודע שלא הייתי מסוגל לקבל החלטה כזאת.

תוקן על ידי - אאללעעדד - 29/12/2005 2:00:55

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/12/2005 03:01 לינק ישיר 

אאללעעדד,
(ביחס לתגובתך בעמוד הקודם)

לא התכוונתי לשלול מצביקה את התודה שמגיעה לו על ביטול ההעלאה בארנונה.
אמנם הייתי מעריך את זה הרבה יותר אם הוא היה מגיע להחלטה ולתוצאה הזו לפני שבוע, ולא רק ברגע האחרון ולאחר לחץ ציבורי מאסיבי שלא הותיר בידיו ברירה אחרת, ובכל זאת מותר לפרגן לו קצת.

אז תודה לחברי המועצה ובפרט לשמוליק גרוסמן שעשו לצביקה "שרירים", תודה לאלון טיברגר שהעלה את הנושא על סדר היום ולא נתן לו לרדת ממנו, תודה לפוילישער שהעלה את הנושא על סדר היום האינטרנטי, תודה למפיצי הפאשקוילים למיניהם, ו... תודה לצביקה כהן, שבסופו של דבר עלה על הגל הנכון.

***אבל*** הביקורת שלי היתה על מרנן, שבתחילת האשכול קטל את הרבסט בשל "סנסציה" שנשמעת כמו ביצה-שלא-נולדה, או לפחות כזו שנולדה בלית ברירה; ומיד לאחר מכן הוא מתחיל לשבח ולהלל את צביקה כהן "שרק טובת העיר עומדת לנגד עיניו".

הסוויץ' הזה היה (ועודנו) נראה לי חשוד.

תוקן על ידי - חצי_טון - 29/12/2005 3:03:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2005 08:00 לינק ישיר 

תודה לכולם.

אני באמת חושב שעשינו כאן מהלך גדול ושינינו את סדר היום. הצלחנו לגרום לכולם, אפילו לאלון להעלות זאת על סדר היום.

אני לא שוכח שמי שהעלה את הנושא לפני שנה לראשונה היה מרנן שחשף את תוכנית ההבראה http://masoret.hevre.co.il/hydepark/topicarc.asp?topic_id=1227592 ומאז הוא לא חדל לחשוף שחיתויות למיניהן, ועל כך מגיע לו

עברתי על דבריו של מרנן באשכול, דעתי היא שאם הסיפור עם הרבסט נכון, ואיך שאני מכיר את מרנן אם הוא העלה אותו לפורום הוא נכון, אז כל הביקורת וחיצי הלעג מגיעים לו בצדק. כי לאחר מעשה מתגלה שבעוד ראש המועצה עסק בשבוע האחרון בדאגה להקטנת הארנונה, המ"מ רץ ובניגוד לכל ההתפארויות שלו דאג לנעריו במקום לנו ואם ע"י הפרסום מרנן הצליח למנוע עוד שחיתות אז כל הכבוד לו.

לגבי צביקה כהן, בתחילת האשכול קראתי ביקורת על ראש המועצה, בין השאר על זה שהיה היה צד לקומבינה של הרבסט, מרנן גם מבטיח שבמידת הצורך הוא גם ימתח ביקורת בעתיד, ובסך-הכל במה הוא "משבח ומהלל" (כדבריך) את ראש המועצה?
בנסיונו המוניציפאלי? הרי בגלל זה גם אנו בחרנו אותו...
בכך שהוא מברך אותו על הצעד שעשה ונותן לו ציון "עובר"??? גם כן תשבחות...

לגבי טובת העיר וכו', אני בטוח שאין פוליטיקאי שטובת העיר לא עומדת לנגד עיניו, רק מה? לפעמים הטובה האישית גוברת ובמקרה הזה כנראה שצביקה ראה את העניין במבט הנכון ועל כך

אני לא "חושד" יותר מידי בצביקה, הוא פוליטקאי כמו כולם. אבל אתה יודע מה? כמו שמתחתי על אלון ביקורת קטלנית ותמכתי בו ופירגנתי לו ברגע שהוא התחיל לייצג את טובת העיר, כך לגבי צביקה כהן. הפעם הוא באמת עשה משהו, וכמו לגבי אלון, בכלל לא מעניין אותי מה היו המניעים.

ובכלל, אחרי שכיסחנו אותו כאן שנה שלמה, ממש אין לי בעיה לפרגן לו.

לא יודע מה אתך אבל אני כמו אאללעעדד נשאר ענייני.

כי הרי יש כאלה שגם הפירגון הכי גדול שלהם נראה במקרה הטוב כמו ביקורת לייט. (כל הכבוד לו, אבל...)

אני לא כזה, כי בדיוק כמו שנהגתי עם אלון טיברגר, כשצריך אני מבקר וקוטל עד הסוף, וכשמגיע מפרגן מכל הלב בלי אבל...

ואתה יודע מה? כמו שכתב מרנן אינשאלה שנוכל גם בעתיד רק לפרגן לו ולא למתוח עליו ביקורת.

בלי אבל ובלי נעליים,
צביקה, הפעם שחקת אותה. וידידי חברי הפורום, שיחקנו אותה עוד יותר

ועם כבר בקטע של הפירגונים, כל הכבוד גם לצביקה הרבסט על הטכס המרשים והנפלא שהוא עשה.

הייתי והתרגשתי.

תוקן על ידי - פוילישער - 29/12/2005 8:16:10

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/12/2005 08:52 לינק ישיר 

אחדות בפורום

כולם מפרגנים לכולם ממש נופת צופים.

אז נכון כולכם צודקים לכולם מגיעים פירגונים ואם כבר סיכומים אז נסדר את העובדות:
1. כתבו כאן עכשין שקריספל העלה את הארנונה ב- 15% זה לא כל כך נכון.
כידוע לכל מטבע יש שני צדדים. קריסטל הוריד את הארנונה על דעתו במשך שנתיים ואחר כך כאשר משרד הפנים התנגד הוא נאלץ להחזיר את הארנונה לרמתה המקורית ואנחנו במקום להגיד תודה על השנתיים מתנה צועקים על העלאה של 15%.

2. בכל תוכנית הבראה דורש משרד הפנים "השתתפות תושבים" זהו תנאי הכרחי. בשנה שעברה במסגרת התוכנית ביקשו העלאה של 10% מיידית בארנונה. בלחץ של צביקה כהן הוחלט על העלאה הדרגתית של 5%+5% והנה עכשיו התמוססו להם 5% השניים.
מי לחץ, מי נלחץ זה לא משנה כרגע חשובה התוצאה שאין לה אח ורע בכל הרשויות המקומיות בארץ.

3. בעוד שנה מהיום המועצה המקומית אלעד מסיימת את הגרעון של 40 מיליון שקל וכל זה תוך שנתיים.

בשנה האחרונה הסתכלתי מהצד על עבודתו של צביקה כהן, נכון לא תמיד הוא יודע להגיב בזמן, נכון עבודה של דובר ויועץ תקשורת טוב היו מצליחים לעדן את הדברים מול הציבור, נכון העיר לא מתפתחת אלא רק מגיבה למתרחש אבל זו טיבעה של תוכנית הבראה.
אבל דבר אחד אי אפשר לקחת מצביקה כהן (וכאן אני לא רוצה לפתוח פה) אבל כפי הנראה עכשיו, העיר בעוד שנה תהיה חייבת לו הרבה על החילוץ מבוץ וישארו לו עוד שלוש שנים כדי להתחיל לעבוד באמת ולהצעיד את העיר עם תוכניות קדימה.

אולי צריך לפעמים לתת לו רוח גבית (ובשביל זה אנחנו כאן), אבל שהאיש רוצה הוא דוחף קדימה ויודע לקחת סיכונים ובגדול.

לגבי הרבסט לפי מה שאני רואה עד עכשיו, הוא אולי בולדוזר ברמה המקומית יודע להזיז זברים וכד' אבל לעבוד מול משרדי הממשלה ולהזיז שם את הדברים האמיתיים, אני לא כל כך בטוח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/12/2005 10:36 לינק ישיר 

אלעדי ותיק, צודק (סעיף 1).

מה שקרה באמת, זה שקריספל הוריד על דעת עצמו ומשרד הפנים חייב להעלות את זה חזרה. הרי אחרי כל החלטה, על העלאה או על הורדה, הרשות המקומית מבצעת מיידית ומשרד הפנים מאשר רק לאחר תקופה. זה מה שקרה.

אל תשכח אבל שיש בעיה אחרת, אמנם לא לכולם אבל מטרידה: מי שהעלה את הארנונה לעסקים בדירות פרטיות הוא קריספל ועכשיו צריך להילחם על זה כמו שנלחמו על ביטול התוספת של חמשת האחוזים הנוספים.

נראה אם ראש המועצה יצליח לעשות משהו גם בקשר לזה. הלוואי שכן, אבל לא סביר שהוא יצליח. לא אחרי הביטול האחרון.

אגב, חצי קשור לעניין, הידעתם כי בנקים וחברות ביטוח משלמות את הארנונה הגבוהה ביותר? יותר מ-1000 שקלים למ"ר! כך על פי ספר התקציב של 2006.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/12/2005 13:40 לינק ישיר 

אולי אני חושד בכשרים
אבל אני חושב שאם לא ההינו שלשה חודשים לפני הבחירות הכלליות , צביקה לא היה מבטל את היקור .
אבל בתקופה כזאת הוא ידע שהוא מזיק לש"ס ולכן הוא דאג שיבטלו את התוספת .

ולגבי הרבסט , לא ראיתי שהוא הצליח להזיז משהו ברמה המקומית מעבר לדברים בסיסים שכל חבר מועצה יכל לעזור .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2005 10:41 לינק ישיר 

אני עם חצי טון.

לא מאמין לאף מילה של המושחת.

כמו דייג מיומן הוא תופס אותכם בחכה שלו. השתגעתם? ממתי מעניינת את המושחת טובת העיר? הוא וממלא מקומו צמד אופורטוניסטים חדלי ישע.

הוא עוד יעלה את הארנונה מיד אחרי הבחירות לכנסת כשאלי ישי יתן את האישור. ותזכרו שאני הראשון שחזיתי את זה.

מ ו ש ח ת

נ מ א ס ת ! ! !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2005 13:39 לינק ישיר 

מה שמפריע לי בכל הסיפור הזה הוא החשבון הפשוט הבא
אם מספר התושבים גדל בצורה משמעותית בשנתיים האחרונות
ומתוך כך גדלו הכנסות המועצה. ובנוסף כמעט כל מי שזז במועצה עבר להיות עבד של חברת כח אדם ולא תחת המועצה
ומצד שני השירות לתושב לא השתפר בגרוש אז למה יוצא בסוף שאנחנו צריכים לשלם יותר?
ולכל מי ששמח על ההשג האחרון של המועצה, אל תשכחו שגם כך אפילו לפני ההעלאה שכבר בוצעה בשנה החולפת ,הארנונה הייתה גבוהה די והותר ברמות של ערים מפותחות כמו כפ"ס וכו' ולמה אי אפשר ל'הבריא' את קופת המועצה בצורה אחרת
חוץ מזה שאת ההישג אפשר לבטל בהינף יד -ברגע ששולחים מודדים לבתים והם "מנפחים" את שטח הדירה אז ממילא תהיה עלייה חדה יותר בתעריף הארנונה .
ולראש המועצה :
למה אי אפשר להשתמש במודדים כדי להקל על התושבים ולצמצם את שטח הדירה המחושב ולעבוד על משרד הפנים שהייתה עלייה בתעריפים ובכך לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה?

כלומר סיכום דבריי הוא:
למה להתגאות בביטול העלאה שלא רק שלא אמורה להתרחש אלא אף לההפך להנחה לתושבים בגלל תעריף מנופח ללא פרופורציות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/1/2006 01:24 לינק ישיר 

כולכם (חוץ מחצי טון ולוחם חופש) קשקשנים.

הרבסט הוא היחיד שלא רק מדבר אלא גם עושה.

אני לא יתפלא אם יתברר שלא צביקה כהן אלא הרבסט הוא זה שהוריד את הארנונה.

רק כאן בפורום כל הפרענקים (לא הספרדים מהסגנון של הג"מ מלכה שליט"א ואנשיו אותם אני אוהב ומכבד אלא הפרענקים במנטליות כמו צביקה כהן וחבריו הסב"תים הצבועים) מתלהבים מצביקה כהן כאילו הוא המשיח.

אפילו הגר"מ מלכה שליט"א מכבד ומעריך מאוד את צביקה הרבסט כי הוא מבין מי באמת עושה ומי רק מדבר.

אין בכלל מה להשוות בין הרבסט לצביקה כהן, לא ברמה אינטלקטואלית ולא ברמה של עשיה.

להרבסט גם יש צוות אדיר, מוישה שטיין זייליג שפסי ואביגדור מעל כולם, לעומת צוות הליצנים של צביקה כהן.

במקום לבחור מועמד מתאים מהעיר הנחיתו לנו פרענק מטבריה שלא מבין מימינו ומשמאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2006 00:22 לינק ישיר 

מישהו יודע מה הפרסים שהוא חילק בסך הכל ולמי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2006 01:22 לינק ישיר 

אלפי דולרים ולא ליושבי קרנות אלא לאברכים בני תורה שאין להם בעולמם אלא ד' אמות של הלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > *** המלגה האישית של לשכת המם-מם ***
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.