לא יאומן כי יסופר 4חזנים מקצועים:חיים אדלר,ישראל רנד,
דוד וינבך ויעקב רוזנפלד חברו יחד עם מקהלת "שפתי גנים"
ותזמורת כלי נשיפה בניצוחו של יעקב קלינג שעל כולםניצוח
וניהול מוסיקלי של אבי ברק לערב מרגש ומהנה .
לפני אולם מלא מפה לפה הפליאו כולם בהשמעת פרקי חזנות מוכרים והתתזמורת ברפסודיה חסידית,וריקוד הבקבוק {מתוך "כנר על הגג"}.
שמר פלג יוסף מנהל המחלקה לתרבות תורנית בעירית רמת גן בא עם הרעיון חשבנו שזאת משימה בלתי אפשרית והנה החלום היה למציאות הודות לדבקות במטרה והשקעה עצומה.
זה התאפשר הודות ל"טורבו"מר שמריהו הרמןמפקח תרבות תורנית מחוזות ת"א והמרכז.
פסנתר:מנחם בריסטובסקי מנחה:מנחם נאמן.
הפקה:המחלקה לתרבות תורנית עירית רמת גן.
"קול הנשמה תהלל..."מחיאות הכפים הממושכות הם העדות להצלחה של המופע החזנותממיטב היצירות והביצוע.
יש קהל שוחרי חזנות שישמחו אם בעתיד המפעל התרבותי ימשך.
ישר כוח לעוסקים במלאכה.
נשלח ב-3/1/2006 00:34
מוזמנות תגובות מאנשים שהשתתפו בערב החזנות.
נשלח ב-3/1/2006 10:27
מה זה ריקוד הבקבוק?
נשלח ב-5/1/2006 23:36
לא הייתי בקונצרט ,אבל בראשון בעת ההפסקה שמעתי בכל מני שיחות דברים לא כל כך נלהבים על הקונצרט ברמת גן.
על החזנים ניחא,אבל על המנצח שלא מנצח אלא מנוצח ע"י הסולנים ומתנצח עם המקהלה ותזמורת מכבי האש. (איזה אורקסטרה,איזו אורקסטרה יפה.... מילות השיר המפורסם )עליהם שמעתי דברים לא מחמיאים במיוחד. אז מי הוא הדובר נכונה?
הכותבים בפורום או "המבינים"?
אינטלקטואל
נשלח ב-6/1/2006 08:57
אינטלקטואל
לרגע תהיתי כיצד יתכן שאתה אינטלקטואל שכמוך תכתוב נגד המנצח הדגול והענק מרדכי סובול(סליחה אם שחכתי תואר כבוד מסויים לאבא)
אבל אז ראיתי שזה היה משהו אחר בכלל לא מהמשפחה
נרגעתי..
נשלח ב-6/1/2006 10:25
כמה שאני בדרך כלל מתנגח עם אינטלקטואל, נראה הפעם מהוידאו שיש משהו בדבריו אף שאיני בטוח שעד כדי כך כפי שהתבטא, מ"מ המקצועיות הנראית של סובול חסרה פה מאד במיוחד שהיא מהווה חלק מההנאה.
נשלח ב-6/1/2006 12:45
חברים ו"מבינים" נכבדים,
כולם אנשים טובים, חזנים טובים, מנצחים, מוסיקאים,מי יותר ומי פחות, אבל קונצרטים כמו של סובול ,אין ! החזנים מתעלים אצלו לרמה אחרת, התקשורת והביטחון בינם לסובול, איך אמרו חז"ל : אין חכם כבעל ניסיון, "שעות הטיסה" של סובול מציבים אותו קדימה במרחק רב מהאחרים
נשלח ב-6/1/2006 13:43
כוונתי בתגובה הייתה להדגיש את "האובייקטיביות" המדהימה של מר אינטלקטואל..
נשלח ב-6/1/2006 14:24
מר אינטלקטואל היקר ויתר אנשי שלומך בפורום,
מה שחשוב הוא שמאות הנוכחים בקונצרט יצאו כשהם נהנים ביותר ומלאי תשבחות. היות שאני הייתי שם ושמעתי את רחשי הקהל עובדה זו בדוקה.
אני מבין שיש אנשים מסויימים המודאגים מתחרות בשטח, אני חושב שצריך לברך כל אחד על פועלו. אם מישהו מסויים מרגיש
שהענף שלו עלול להכרת מתחת רגליו (דבר שלא נכון כמובן)
יש פתרונות טיפוליים לדאגה.
נשלח ב-6/1/2006 15:01
ועוד הערה לכל ה"מבינים": אי אפשר להשוות בין מנצח שעובד
עם תזמורת סימפונית מקצועית למנצח שהצליח לקחת חבורת חובבנים רובם בגילאי בית ספר-צבא ולהפיק עימם קונצרט חזנות שגם מנצחים מנוסים שהיו בקהל (אברהם פרי, רפי ביטון)שבחו והחמיאו לו. עצם העובדה שמחלקה לתרבות תורנית
עירונית הפיקה קונצרט ברמה בעזרת מקהלת חובבנים ותזמורת
כלי נשיפה חובבנים מראה שניתן להפיק קונצרטים ברמה גם ללא
הקמת גוף מקצועני לנושא. הדבר חשוב עבור אותם חובבי חזנות שאינם גרים סמוך לערים הגדולות ושאין ידם משגת לרכוש כרטיסים במחירי היכל התרבות.
נשלח ב-6/1/2006 15:05
קיטאי, ראשית ברוך הבא בניק החדש
כמו שציינת אף אחד לא חושב שקונצרט כזה או אחר שמצליח בהצלחה גדולה הולך לגזול את ההצלחות המסחררות של הקונצרטים בהיכל התרבות של יובל.
הקונצרטים שם הם ברמה גבוהה מידי שנוכל להחשיב את הקונצרטים האחרים כמתחרים.
לדעתי אחרי שראיתי את הקליפ שהובא כאן מהקונצרט בהחלט נראה שהיה קונצרט יפה ונחמד, ואני מאחל לכל העוסקים במלאכה הצלחה רבה.
שבת שלום
שבת היא מלזעוק ורפואה קרובה לבוא.
נשלח ב-6/1/2006 15:40
מר "אינטלקטואל" מ"המבינים" אם לא היית בקונצרט ולא ראית ולא שמעת מה אתה מבקר?
סובול היה נוכח בקונצרט ואשמח לשמוע חוות דעת מקצועית מבעל נסיון בדבר.
כנראה שאתה לא מבדיל בין זמרים ואנשי תזמורתמקצועים לבין חובבים וודאי שיש הבדל.
דרך אגב:מה עם עונג שבת באוהל שם?
נשלח ב-7/1/2006 18:41
מר בני וויס היסודי חוש בטוב אני בטוח שלא הייתם מותחים ביקורת על קונצרט שלא הייתם נוכחים בו.
אם נתחיל לבקר לפי שמעתימ... ולא ראיתי לאן נגיע?
ביקרת חייבת להיות מהימנה,מקצועית ואוביקטיבית.
יש מקום גם לחזנים בראשית דרכם,מקהלות חובבים שוחרי חזנות נטו ואף לתזמורת של צעירים חובבי מוזיקה וגם חזנות גם אם בשלב זה הם מוגדרים כחובבים.
להיפך הם זקוקים לתמיכה ועידוד של מבינים בחזנות ובמוזיקה.
ישר כוח לחזנים למקהלת "שפתי גנים" בניצוחו של אבי ברק
ולתזמורת של המרכז למוסיקה החדש רמת גן בניצוחו של יעקב קלינג.
צופים שנכחו באולם הביעו אתשביעות רצונם והנאתם,האולם היה מלא מפה לפה.
"קול הנשמה תהלל יה --הללויה.
נשלח ב-7/1/2006 19:51
כמי שהשתתף בקונצרט וגם לאחר ששמעתי הקלטה ממנו, הריני
לשבח ולהלל את הקונצרט היפה והמרגש בהשתתפות החזנים, מקהילת "שפתי גנים" ותזמורת כלי הנשיפה של רמת גן,
אני מתפלא על הקורא לעצמו "אינטלקטואל" שמשמיע דברי
בקורת מגונים, ללא שנוכח בקונצרט בכלל. תארו לכם מבקר תיאטרון או קונצרטים שכותב בקורת בעתון על הצגה או
קונצרט שלא נכח בהם כלל. יתר על כן הוא מסתמך על מישהוא שהיה שם ונראה שהוא אינטרסנט להשמיץ ולחרף
קונצרט מיוחד במינו שבוצע ע"י מקהלת החזנים "שפתי גנים" שעלתה לאחרונה על מפת הקונצרטים והתפילות בניהולו המוסיקלי של אבי ברק - מוסיקאי מוכשר וצנוע שהשקיע
עבודה רבה בעיבודים ובהכנת המקהלה והתזמורת יחד עם
המנצח והמורה יעקב קלינג הנחשב למנצח מוביל בתחום
כלי הנשיפה מי שהיה מנצחה של תזמורות כלי נשיפה של
ת"א ונתניה, להגיד על תזמורת כזאת "תזמורת מכבי אש"
בהתנשאות ובזלזול, בלי ששמעת וראית אותם כלל, זה גובל
ברשעות ובצרות עין.לא תמיד צריך להשוות לקונצרטים של
סובול שכבודם וכבודו במקומם מונח. זו ליגה לאומית אבל
קיימת גם ליגה א'. אני מצפה מאינטלקטואל שיתנצל על הסגנון של בוטות, התנשאות ואי התיחסות לעובדות שאותם
לא חקר לפני שכתב. חכמים הזהרו בדבריכם שמא תצא תקלה
על ידכם. נא תגובתך!