|
|
| נשלח ב-19/1/2006 09:03 |
|
| |
וזה לשון אדמו"ר הצמח צדק שם:
"..ומזה הטעם ציוה הבעש"ט שלא ללמוד ס' הקבלה כי מי שאינו יודע להפשיט הדברים מגשמיותן מתגשם מאד ע"י לימוד זה.."
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 09:23 |
|
| |
כלומר הבעש"ט ציוה לא לללמוד רק למי שאינו יודע להפשיט מהגשם , אבל להיודע אין שום בעיה , וכבר מצינו להרבה שלמדו קבלה ללא חשש.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 09:28 |
|
| |
1) מה פירוש להיודע?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 10:14 |
|
| |
ל"היודע" הכוונה מי שיכול להעמיק בשורש הדברים ולהבין שהגוף הוא רק כמשל לשורש הרוחני , לדוגמא להבין ש"אזן" אין הכוונה איבר אוזן , רק התוצאה הרוחנית של פעולת האוזן , ואין כאן המקום להאריך , רק הבאתי דוגמא להפשטת המינוח הגשמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 10:21 |
|
| |
ומי הוא זה שיכול להעמיק בשורש הדברים?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 11:41 |
|
| |
1. מי שהאלוקים חונן אותו בדעת .
2. יכולת מופשטות מהעולם הזה.
אזרחי
להיכן אתה חותר בשאלותיך?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 11:53 |
|
| |
אני חותר לבירור מי ראוי [והאם בכלל ראוי] ללמוד מספריו של הרב אברהם אבולעפיה.
ויש כאן כמה דברים לברר:
1) מי ראוי ללמוד קבלה והאם בכלל ראוי ללמוד קבלה?
2) במקרה שיש מי שראוי ללמוד קבלה, האם ראוי שילמד מספרי הרב אברהם אבולעפיא? [כי גם כאן יש מה להעיר]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 12:06 |
|
| |
ההחלטה הזאת היא אישית לחלוטין וכל אחד צריך לבדוק אותה בצורה עצמאית , אי אפשר לענות עליה בכללים.
אי אפשר לענות עליה במסגרת כל פורום שהוא , התשובה עליה היא אישית לכל אחד בצורה נפרדת.
ועל כן העיסוק בפורום צריך להיות ברמה העקרונית , וברמה העקרונית כל אחד יכול ללמוד , ברמה האישית אין לפורום את הכלים להתמודד מול המענה לשאלה זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 12:32 |
|
| |
המכתב הוא מאוד אישי ולא עונה מענה כללי.
אתה יכול לכתוב זאת בפורום , אבל אני בטוח שלרובם המכתב לא עונה כלום .
המכתב נותן את אחד השיקולים שהוא כנראה שיקול עקרוני , אבל הוא לא מוחלט , כלומר ישנם עוד הרבה שיקולים שלא כתובים במכתב.
כנראה התשובה היתה לאחד שהשיקול היחיד ללימוד הקבלה היה השיקול הזה ,אבל אותו אדם תאם בדברים אחרים ללימוד הקבלה.
כ"כ התשובה היא רק לחסיד חב"ד , יש כאלו החולקים ואומרים ללמוד רק עץ חיים .
אם הפורום מיועד רק לדעת מה דעת הרבי מחב"ד , אז בבקשה במקום לשאול שאלות , תפתח אשכולות בכל נושא , ותכתוב מיד מה הרבי מחב"ד אומר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 12:48 |
|
| |
הפורום מיועד בכדי שאתה ואני נוכל להביע את דעתנו ולשוחח זה עם זה בניחותא על כל מיני נושאים שראוי ליהודים לשוחח זה עם זה.
דבריו של הרבי עשויים לשמש אותנו במהלך השיחה.
ויש מה לדון עליהם גם כן, כפי שאתה דן עליהם כעת.
אל דבריו של הרבי הגענו לאחר ששאלת את השאלה הבאה:
אזרחי מנין לך המידע שהבש"ט לא היתה נוחה דעתו מהקבלה??????
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 12:52 |
|
| |
אזרחי
בא נבדיל בין הכלל להפרט.
הרי הרבה מהחסידים למדו קבלה , ולכן מה שציטט מהצמח צדק לא עונה על השאלה , כי אם הבעש"ט התנגד עקרונית , איך הרבה רביים וחסידים למדו קבלה , אלא שצריך לומר שהבעש"ט הביע הסתייגות מללמוד קבלה מחשש הגשמה , ולא רק הבעש"ט , אדרבה ככל שידוע לי חב"ד הם היחידים שמשתמשים במושגי האר"י במאמריהם , ולא חששו מהגשמה , משא"כ שאר הרביים השתמשו רק במושגי הבעש"ט.
לגבי המכתב שהבאת אין אפשרות לענות מתוך מכתב קצר זה תשובה לשאלה כה כללית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 13:12 |
|
| |
אם אתה שואל אותי באופן אישי
אז המכתב הספציפי הזה, למרות שהוא נכתב למישהו אחר
בכל זאת הוא כולל בתוכו גם אותי.
אני נזהר מללמוד בספרי קבלה שאינני מכיר את כשרותם כי היו מקובלים שלא כתבו רק את האמת לאמיתו, והיו להם הרבה טעויות. לימוד בספר כזה עשוי לבלבל אותי.
לימוד קבוע בספרי קבלה אין לי.
יחד עם זאת אני ניגש לא פעם לספרי קבלה, ובאמת זה מתוך מראה מקום שנמצא במאמר חסידות אותו אני לומד.
וכשזה נמצא במאמר אז אני יודע שזה כשר, ואני מפיק מהקבלה את הייעוד שלה בכל מה שקשור אלי.
אם הייתי מאחל ליהודי ללמוד פנימיות התורה אז הייתי מאחל לו ללמוד חסידות, ודווקא חסידות חב"ד כי אני מאמין ויודע שפנימיות התורה כפי ששייכת לבני דורנו [מצד אחד גבוהה יותר ומצד שני יורדת למטה יותר עד לשכל אנושי שאין לו יכולת הפשטה מי יודע מה] התגלתה דווקא בתורה זו.
והייתי שמח מאד אם הייתי רואה אותו ניגש למראי מקום שמובילים לספרי קבלה.
איך אומרים - הכי טוב שיהיה כמוני..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 13:43 |
|
| |
אזרחי
אני מסכים אית שלימוד חסידות הוא דבר ראשון , וכ"כ שחסידות חב"ד היא החסידות שמבארת את הדברים היטב והיא מקובלת מדרך הבעש"ט , אבל זה שאני חושב כך איפילו שאנני חסיד חב"ד , וזה שאתה חושב כך , אינו אומר כלום להרבה שאינם חושבים כך.
אני אנני נכנס כרגע מה בדיוק אני עושה ואיך בדיוק הסדר , אני מנסה רק לומר שיש מאוד להשגיח בתנאי "פורום" על כל תשובה ברמה אישית , שהרי כמו שהפרצופיהן שונים כך דיעותיהן שונות , ועל כן אי אפשר לדון מהפרט אל הכלל ולא מהכלל אל הפרט.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2006 14:03 |
|
| |
טוב.
כעת, אם כבר מדברים על רבי אברהם אבולעפיא זצ"ל
ראוי לומר שאדם כזה שיש עליו הרבה סיפורים שילדי ישראל שומעים עליהם בלי שום הסתייגות רצינית, באופן טבעי ניכר עליו וראוי להדגיש שהוא קדוש וגדול בישראל.
ספריו ראויים לכבד כל ארון ספרים יהודי בכל בית.
ויש שבעים פנים לתורה והשאלה היא אם הפנים האלה שייכים אלי כעת.
כל אחד במקרה כזה יכול לשאול את רבו, אם הוא רוצה.
|
|
|
|
|