יו"ר ש"ס פנה בבקשה לשינוי תוכנית כוכב נו
אלי ישי: "אל תהפכו כוכב נולד לכוכב נופל"
פרסום ראשון: בעקבות חשיפת NRG מעריב פנה יו"ר ש"ס ליו"ר הרשות השנייה בבקשה למנוע שילובם של ילדי עובדים זרים בעונה הבאה של כוכב נולד. דאבוש: אני מקדמת בברכה את מה שעושה "קשת"
בעקבות הפרסום ב-nrg מעריב פנה יו"ר ש"ס, ח"כ אלי ישי , ליו"ר מועצת הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו, נורית דאבוש, בבקשה שתמנע שיתופם של ילדי עובדים זרים בתוכנית "כוכב נולד".
במכתב ששיגר לדאבוש כתב ישי: "נדהמתי לראות בסוף השבוע פירסום לפיו מערכת ההפקה של התוכנית "כוכב נולד" פנתה למוקד הסיוע לעובדים זרים כדי למצוא צעירים מעל גיל 17 השרים בעברית.
במכתבו מסביר ישי את הסיבה לפנייתו: "מיקומם של העובדים הזרים ככלל , וילדי הזרים בפרט נמצא במרכז שסע חברתי-פוליטי במדינת ישראל. הענקת מעמד רשמי במדינת ישראל לציבור זה יש בו כדי לשנות את דמותה היהודית של מדינת ישראל , ומיותר יהיה לומר כי אני רואה בכך פגיעה אנושה וערעור יסודותיה של מדינת העם היהודי".
עוד מוסיף ישי וכותב: "התוכנית "כוכב נולד" הפכה בשנים האחרונות מעין כרטיס כניסה רשמי מהדלת האחורית ללב העשייה האומנותית , והזדמנות שווה לאלו חסרי ההזדמנות. אני חושב שעצם הפנייה לילדי עובדים זרים מקבעת באופן בלתי רשמי את מעמדם , בו בזמן שבמישור הרשמי הויכוח עודנו מתקיים.
"אוסיף ואומר כי הקצאת משאבים כלכליים לטובת ילדי עובדים זרים מעבירה מסר, לצעירים הישראלים , כי פתאום נוצר סדר עדיפויות חדש בחברה הישראלית , ושוב ישראלים צעירים נפגעים בגלל שיקולי רייטינג.
"צר לי כי הפקת התוכנית הולכת שבי אחרי מספר החלטות פוליטיות שהעניקו מעמד לילדי עובדים זרים , תוך הפקרת ילידי ישראל.
בסיום מכתבו מבקש ישי מדאבוש כי תפנה להפקת התכנית בבקשה לעצור את המהלך להכנסת ילדי העובדים הזרים לתכנית.
"אני קורא לך לפנות להפקת התוכנית וזאת כדי להניא אותם מן המהלך. די לנו מאלו המבקשים להפוך את מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה , לפחות את היצירה נשאיר יצירה ישראלית. אל לנו להפוך את 'כוכב נולד' ל'כוכב נופל'.
בהסבר שנתן ישי, בנוגע לפנייתו למועצת הרשות השנייה הוא מסביר כי דווקא פנייה זו למוקד הסיוע לעובדים הזרים מערערת את ההזדמנות השווה לילדי ישראל.
ישי: "צר לי שהפקת התוכנית הלכה שבי אחרי אופנת הפגיעה בהזדמנות השווה לכל ילדי ישראל וכל זה בגלל שיקולי רייטינג.
"אחרי שיצרו תוכניות עבור שירה וריקוד , מדוע חייבים לעסוק בילדי עובדים זרים? אי אפשר ליצור תוכנית למשל למוזיקאים? אני מקווה כי מערכת התוכנית תחזור בה מכוונתה ,
ותמשיך להעניק הזדמנות שווה למי מצעירי ישראל שלא זכה לה".
יו"ר מועצת הרשות השנייה, נורית דאבוש: "אני מקדמת בברכה את מה שעושה 'קשת'. אני חושבת שילדי העובדים הזרים הם חלק מהחברה הישראלית וככאלה, המוכשרים שבהם יוכלו למצוא את עצמם ולהגשים את חלומם במסגרת התוכנית כוכב נולד".
מקשת נמסר בתגובה כי "טרם החלו האודישנים לכוכב נולד 4 אך הם פתוחים בפני כל מי שמתגורר במדינת ישראל, ולמוכשרים שבינהם תינתן הזדמנות שווה".
 |
|
|