בית פורומים עצור כאן חושבים

ריקוד נשים וספרי תורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/1/2006 14:27 לינק ישיר 

אמשלום

זמן מה לא עסקתי בסוגיה זו (וכי קאי רבי בהאי מסכתא לא תשיילוניה באחריתי דילמא תסכיפוניה = כאשר הנשאל אינו עוסק בנושא, אין לשאלו על טעמים פן ייכשל ויתבייש) , וגם בעת שלמדתי, לפי הרגל לימודי דאז לא חיפשתי טעם כולל ולא תליתי את הכרעת חז"ל בסברות, אלא הלכתי אחרי הראיות מן הפסוקים.

מה שאת כותבת בוודאי פותח אפיק מחשבה חדש.

אמנם תלמוד תורה נראה כמצוה שיש לה טעם מיוחד להישלל. הטעם פן האשה לא תשכיל ללמוד זאת בצורה הנכונה.

אך דומני שזה טעם ייחודי לתלמוד תורה. האם אליו התכוונת?

על כל פנים, מצאנו מעשה בהלני המלכה, שהיתה גיורת, ובנתה לה סוכה מכובדת, ולפי שיטה מסויימת היתה הסוכה פסולה ולא מחו בה, והנחת היסוד היתה שלא מחו בה כיון שאשה היתה.

כלומר, גם נשים שנהנו ממעמד יוצא דופן נחשבו לכלולות בפטור.

והרי נשים שלנו כמלכה דמיין (=נחשבות)

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2006 14:30 לינק ישיר 

מיימוני,

אני מצטערת, אך לא הבנתי כיצד תגובתך קשורה להודעתי שלי. אני אשמח אם תסביר את דבריך, תוך התעכבות מיוחדת על הסעיף - "אמנם תלמוד תורה נראה כמצוה שיש לה טעם מיוחד להישלל. הטעם פן האשה לא תשכיל ללמוד זאת בצורה הנכונה."

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2006 16:30 לינק ישיר 

כישרית הציעה שאוסיף את הדברים הבאים שהיא כתבה לי באנגלית כיון שאין לה מחשב עם עברית:

לעולם לא נחשפתי לפמיניזם. ההפך הוא הנכון, החביאו את זה ממני. כל מה שאני יודעת הוא שהרגשתי חנוקה כל החיים שלי, וכל פעם שנתקלתי במשהו שקשור למנהג/תורה/הלכה הרגשתי כאב פיזי חד בלב, וכשנתקלתי בפמיניזם פתאום יכולתי לנשום.

אז אולי ההשראה היא הפמיניזם, אבל לפמיניזם לא היה כוח אם לא הרגש העמוק של כאב ואי-צדק שמניע את האנשים.

והכאב הכי עמוק והכי פוגע נפשית הוא ההרגשה שה' דוחה אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ריקוד נשים וספרי תורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.