בית פורומים א חרדים ספרדים

הארץ: מדוע שתק הרב עובדיה בעניין שרון ?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/1/2006 08:36 לינק ישיר 
הארץ: מדוע שתק הרב עובדיה בעניין שרון ?!

הרב עובדיה יוסף לא בירך את שרון בשיעורו השבועי, ולא במקרה. כמו חרדים רבים אחרים, הוא לא סלח לשרון על שלוש השנים הקשות באופוזיציה

בקדנציה האחרונה עשה מ"מ ראש הממשלה אהוד אולמרט מאמצים לא מעטים לשפר את יחסיו עם הציבור החרדי. זה כלל, למשל, פגישה עם מנהיג דגל התורה הרב יוסף שלום אלישיב, שבה השתתף גם חברו אריה דרעי. אלישיב ביקש להגביל את שיחות המין בתשלום בטלפונים הניידים ואולמרט הסכים ויצא למאבק בחברות הסלולר. בנוסף, מאז שמונה לשר אוצר, מרבה אולמרט לשתף הפעולה עם יו"ר ועדת הכספים יעקב ליצמן.

בראיון שנתן לאחרונה לעיתונאי יוסי אליטוב מהעיתון החרדי "משפחה" אמר אולמרט שהוא "מאמין שמצבה של האוכלוסייה החרדית, בתום השנה הבאה, יהיה טוב יותר. החרדי המצוי ייצא מהתקציב החדש טוב יותר מכפי שנכנס אליו". עוד ציין ש"אני חייב לומר שאני מבקר תכופות אצל הגרי"ש אלישיב ואני שמח על כך שפעלתי נגד שיטפון התועבה במערכות הטלפונים, על פי בקשתו האישית".

לאולמרט, כמו לראש הממשלה אריאל שרון ולמועמד הליכוד לראשות הממשלה בנימין נתניהו, היה רומן לוהט מאוד עם הציבור החרדי, ושלושתם שברו לחרדים את הלב. היחס של החרדים לפוליטיקאים קצת מזכיר את היחס של הציבור הישראלי לאירוויזיון. השאלה היא מי בעדנו ומי נגדנו, מי אוהב ומי שונא. שום דבר לא נתפש כענייני.

אבל אולמרט, כמו שרון וכמו נתניהו, הוכיח לחרדים בקדנציה האחרונה, שבפוליטיקה מה שקובע בסופו של דבר זה בעיקר האינטרסים, וכמובן כמה מנדטים יש לך להציע לקואליציה. שלושתם היו שותפים לממשלת שרון-שינוי, שזכתה לכינוי ממשלת שמד שבשמד (כדי להבדילה מממשלת ברק-מרצ שהיתה סתם ממשלת שמד), זו שקיצצה את קצבאות הילדים ותקציבי הישיבות.

הברית עם הציבור החרדי היא שהעניקה לאולמרט את ניצחונו הגדול על ראש העיר האגדי של ירושלים טדי קולק. אבל החרדים מאשימים אותו שבקדנציה השנייה שלו כראש העירייה היה הרבה פחות נדיב כלפיהם. והגרוע ביותר - הם רואים בו אחראי להסכם בין הליכוד ליו"ר שינוי טומי לפיד ב-2003, שדחק את המפלגות החרדיות אל מחוץ לקואליציה. אין לדעת "מיהו אהוד אולמרט האמיתי, ועם מי בדיוק יהיה לנו עסק כעת", כתב לפני מספר חודשים העיתונאי החרדי יעקב ריבלין בעיתון "בקהילה".

אולמרט אמר בראיון לאליטוב שלטעון שהוא היה ארכיטקט של הקואליציה ללא חרדים "זהו צירוף של חוסר ידיעה וגם קצת רשעות". אז מי היה אחראי? "ראש הממשלה הנבחר שרון לא רצה את ש"ס כשותפה בממשלתו", סיפר אולמרט וגם טען בתוקף שלא היתה כל מניעה שיהדות התורה תיכנס אז לקואליציה עם הליכוד ושינוי.

יישן ולא יקום

במוצאי שבת ה-4 בנובמבר 1995, כשנודע על ההתנקשות ביצחק רבין, הפסיק הרב עובדיה יוסף את שיעור הלוויין שלו, שצופים בו עשרות אלפי אנשים, ואמר שהוא המום ומזועזע. יוסף עוד לא ידע אז שרבין מת והודיע שיקדיש את השיעור להחלמת ראש הממשלה וביקש מכל משתתפי השיעור להתפלל להחלמתו.

ביום חמישי שעבר מיהר יו"ר ש"ס ח"כ אלי ישי לפרסם הודעה שלפיה "הרב עובדיה יוסף קורא לכל הציבור בישראל לומר תהילים ולהתפלל להחלמתו ולרפואתו של ראש הממשלה שרון בן ורה". אבל במוצאי שבת נערך שיעור הלוויין של הרב, והוא עסק רק בנושאים תורניים, בלי תפילות לשלום ראש הממשלה. שיעור הלוויין הוא האמצעי שבו מתקשר הרב ישירות עם קהל מעריציו. מקורבי יוסף ופרשנים חרדים הסכימו השבוע שהשתיקה אינה מקרית. איש תקשורת חרדי בכיר טען שהמקורבים אפילו מעדיפים שהרב לא יגיד דבר, בין היתר מחשש לפליטת פה, שתסגיר כמה הוא לא אוהב את שרון.

שרון נהפך בעצם לראש ממשלה בזכות שורת מהלכים פוליטיים של יו"ר ש"ס אלי ישי, בהם הפרישה מממשלת ברק וההתנגדות של ישי לבחירות לכנסת, שמנעה את שובו של בנימין נתניהו. זה לא מנע משרון להשאיר את ישי באופזיציה לאחר שניצח בבחירות ב-2003. הרב עובדיה יוסף הוא איש ממסד. האופוזיציה בעיניו היא גלות. קשה לו מאוד לסלוח על שלוש שנים קשות באופוזיציה. אם יש ציטוט של הרב עובדיה יוסף שבש"ס העדיפו שאיש לא ייזכר בו בשבוע החולף, היה זה דברים שאמר לפני פחות משנה: "הקדוש ברוך הוא רוצה שאנחנו נחזור כולנו לתורה ואז ייתן לו 'באנה' אחת ימות, יישן ולא יקום".

אלי ישי אמר בתגובה ש"כבר ביום חמישי הרב עלה לתורה ועשה לשרון 'מי שבירך'. בבתי הספר שלנו התפללו למענו". לדברי ישי, "זה לא דומה להתנקשות ברבין כיוון שאז הרב קיבל פתק על האירוע במהלך השיעור. אני נמצא עם הרב יומם ולילה. אני מדבר אתו. הוא כל הזמן מתעניין מה קורה".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2006 15:10 לינק ישיר 

אליטוב מערבב בכיף

שיהנה בלי קשר למציאות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2006 17:46 לינק ישיר 

אבל הוא ואלי ישי כן ביקשו להתפלל עבורו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2006 17:46 לינק ישיר 

בכלל לא נכון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2006 17:52 לינק ישיר 

לפחות בתקשורת וכלפי העיתונאים
אני יודע שבשיעוריו לא הוקדש כלום לנושא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2006 18:05 לינק ישיר 

תראו שלרב כדורי הוא הלך ואילו לשרון היו רק שמעות מכוון הרב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2006 19:14 לינק ישיר 

אתם חושבים משעמם לרב עובדיה
דווקא את שרון ללכת לבקר
אם כבר היה בא לבקר אותי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2006 17:44 לינק ישיר 

זאת באמת היתה בדיחה שהרב עובדיה ביקש להתפלל ליד חדרו של שרון וכי תפילתו של מרן לא תתקבל מביתו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2006 17:46 לינק ישיר 

כמובן שאםזה נכון זו רק כוונה להראות הרב עם שרון ותו לא
זה טקטי בלבד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > הארץ: מדוע שתק הרב עובדיה בעניין שרון ?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext