בית פורומים עצור כאן חושבים

משנה תורה להרמב"ם.חדש !!!!! מוגה ומדוייק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/1/2006 09:02 לינק ישיר 

בכדי להוציא ספר צריך כסף
צריך זמן להעביר את ההערות משולי הגיליון למחשב
חוץ מזה שאני אדם אנונימי וטוב שכך
כולי האי ואולי

בקהילה שאני חי בה הרב קאפח הוא הפוסק, ספריו מפורסמים וידועים, השטח לא בדיוק שומם, פירושו אמנם ארוך אבל יש בו גם הלכות אקטואליות.
כבר הקדימני הרב צדוק וחיבר פירוש, הוא רב אבל אני לא רב.

כעת חברי יוחאי התנדב לדבר, יוחאי התברך במרץ ופעלתנות (סיירת גבעתי), ואולי אהיה בין כותביו ואכתוב פירוש על אחד הספרים.

למרות האמור, אני בהחלט שוקל להעביר את פירושי למחשב, חשבתי על כך הרבה זמן, רק שהיו פרויקטים שקדמו לכך, ימים יגידו, לעת עתה פירושו של חברי יוחאי הוא שיתפרסם.

תוקן על ידי - דרום_חוקר - 23/01/2006 9:35:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2006 11:16 לינק ישיר 

לדרום חוקר,

כבר אמרו חכמים הראשונים דבר מעט ועשה הרבה.
למה אתה מחכה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2006 11:34 לינק ישיר 

כמו ים

צדקת בדבריך מאוד
הנושא בטיפול

סוף דיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 05:18 לינק ישיר 
מהדורה חדשה של משנה תורה המדויק

שלו' שלו' ליושבי הפורום,

מתכבד אני בזאת להודיע על כי מהדורה שנייה ומתוקנת, מפוסקת ומנוקדת, של משנה תורה להרמב"ם, רואה אור בימים אלה.

עבדכם הנאמן היה שותף פעיל בתיקונה ותיכונה של מהדורה זו, וכנחתום המעיד על עיסתו אין לי אלא לומר: רוצו לקנות!

מבחינת הנוסח, שהיה התחום העיקרי של הח"מ, המהדורה שופרה ללא הכר, כאשר הבסיס נותר אמנם נוסחו החלוצי של הרב קאפח זצ"ל, אבל הוא הושווה למהדורות המדויקות הקיימות בשוק, ותוקן בהתאם.

בנוסף לכך, נוקד הספר ניקוד מלא, ופוסק בפיסוק מודרני, כדי להפוך את הספר לעממי ונגיש לכול.

[הנוסח נבחר בידי עורכי סדרת "עם הספר" של ידיעות ספרים למהדורת ספרי מדע-אהבה שבהוצאתם.]

הספר יוצא לאור בכרך אחד, בן כ-1300 עמודים על נייר קרם, בפורמט פנינים (ראו את תנ"ך קורן הבינוני בתור דוגמה), כדי לאפשר את נשיאתו והשימוש בו בקלות המרבית.

והמחיר: 100 ש"ח בלבד כמחיר היכרות לשבועיים הראשונים! (המחיר אינו מגלם בתוכו דמי שיווק ופרסום, ועל כן התנדבתי לפרסם את הספר בעצמי)

פרטים נוספים ניתן לראות באתר האינטרנט, שבו גם עמודי דוגמה (קובץ PDF), להתרשמותכם האישית.

להזמנות ניתן לפנות ל[email protected]

אשמח כמובן אם יתפתח כאן דיון על אודות הספר, ושאלות כגון "מי צריך עוד מהדורה", "מה ההבדל הגדול בין המהדורות", וכו' וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 05:54 לינק ישיר 

הפרעתוני
הרמתי את הכפפה, מי צריך עוד מהדורה?
התוכל להדגים לנו קושיה שתורצה ע"י המהדורה
וכמובן כעת  יתפתח הדיון הידוע והמוכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 08:23 לינק ישיר 

אוקיי: מי צריך עוד מהדורה?

ראשית, הפורמט הוא המפתח כאן: זהו רמב"ם בכרך אחד, קל ונוח לנשיאה. היתרון הוא שכל הרמב"ם פרוס לפניך, ויש באפשרותך ללמוד בבקיאות פרקים רבים במשיכה אחת, וגם לעיון - אם ברצונך להשוות מקום למקום, הכול נמצא באותו ספר.

אגב, יתרון חשוב שלא הזכרתי הוא מערכת ההפניות ממקום למקום, שבה כל ה"כמו שביארנו" צוינו במפורש. אין צורך להכביר במילים על חידוש זה, שלא נמצא בצורה כה מקיפה ושלמה במהדורות האחרות (בפרנקל יש מנגנון ה"ציונים" שאני מוצא אותו מסורבל משהו, שכן יש בו עומס יתר, ברמב"ם של הרב קנייבסקי יש ציונים - אבל ההפניות אינן שלמות ואינן מתייחסות להפניות המפנות לאותו פרק)

יש עוד רמב"ם בכרך אחד, של הוצאת "כתובים", אבל נוסחו הוא דפוסי (ובכך משובש לחלוטין), מה גם שהוא יקר בהרבה.

מי שאינו מכיר את נושא הגרסאות ברמב"ם, לא יבין עד כמה חשוב ללמוד ממשנה תורה המבוסס על כתבי יד עתיקים, ולא על הדפוסים, ששובשו לבלי הכר.

אין כאן עניין של "קושיה שתורצה על ידי המהדורה". מטרתה של המהדורה אינה להציב נוסח חדש שלא נגלה עד כה, ולצורך העניין כל המהדורות המדויקות טובות הנה. המטרה היא לפרוס לפניך את נוסח הרמב"ם המדויק, בכרך אחד ובצורה נוחה - במחיר שווה לכל נפש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 09:10 לינק ישיר 

פרעתוני.

ראשית, שלום עליכם. חסרת לנו מאד. שנית, איחולים להוצאת המהדורה החדשה.

שאלה לאור הערותיך על המהדורה הראשונה. האם תוקנו העיוותים עליהם הצבעת שם? ככל שאני זוכר, עצם המדיניות (להתבסס על כתבי היד התימניים) נראתה לך אז שגויה.

ואם אכן כן, אז באיזה מובן יש כאן מהדורה שנייה של הספר ולא מהדורה חדשה של הרמב"ם מאותו בית הוצאה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 09:44 לינק ישיר 

כשהייתי בישיבה נהגנו להפריח תיאוריות על "הכולל של הרב שבזי" (לקרוא בב' רפויה) בו יושבים כל האברכים השבוזים ומהדירים מחדש בפעם המליון את אותם הספרים, בתוספת חשובה של הקפדה על התגים באותיות שעטנ"ז ג"ץ, קוצו של יוד לרבינו תם וכיוצא בזה חידושים.

לראש הכולל הצעתי למנות את המהדיר השלישי או הרביעי של הריטב"א לבבא בתרא, שבהקדמתו הוא מציין שהיה מודע למהדורות "מדעיות" (שם הקוד התורני ל"טרחניות") הקודמות, אבל יש יתרון גדול למהדורה שלו מפני שהוא משתמש בכתב יד לנינגרד שהוא מדויק יותר מכת"י אחרים. עד כאן זה נראה רציונלי, אבל המעיין יראה שהכת"י הנפלא הזה מכסה רק דפים בודדים, ולהזכיר מדובר במסכת ב"ב ... בשביל זה הוא הוציא לאור את כל הכרך ...

משבח אני את הטרמפיסטים (כמו המהדיר של חידושי הריטב"א על מסכת יבמות בהוצאת מוסד הרב קוק) שלפחות תורמים משהו לשיח התורני. ההשתקעות הזו במיחזור של עניין טכני לעוס כמו הדפסה בפורמטים שונים רק מראה על המבוי הסתום שהיצירה התורנית נמצאת בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 10:10 לינק ישיר 

ר' מיכי,

חלק ממה שהתלוננתי עליו תוקן, וחלק הוא עניין של מדיניות. האמת אומר: לאחר שעבדתי בצורה אינטנסיבית על הספר, כולל השוואות לכל הספרים שהוציא הרב שילת עד כה, אני כבר כלל לא משוכנע שדבריו בנושא כתבי היד המזרחיים הם נכונים כבסיס לההדרת הרמב"ם. רבים מכתבי היד האלו מלאים שיבושים כרימון, ובאופן כללי רואים שהמעתיקים לא כל כך הקפידו על מילה פה מילה שם. אמנם יש שם גרסאות חשובות מאוד (שהבאנו אותן במהדורה), אך כבסיס לההדרה - אני חושב שבסופו של דבר זה רחוק. ובכל מקרה אין נפקא-מינה רבה, ולא זה העיקר.

אז אכן זו מהדורה שניה ולא שונה לגמרי (העיקרון נותר כשהיה: כת"י תימניים, כשהבסיס הוא קאפח), אך היא משופרת בהרבה.

שנרב,

ייש"כ על דבריך. אני מסכים עם העיקרון, אך איני חושב שהוא קיים כאן.

אני מבין שאתה גם תמה על ההוצאות החדשות לבקרים של ספר התנ"ך, בפורמטים שונים ובההדרות שונות? מדוע צריך גם תנ"ך קורן, גם חורב, גם מוסד הרב קוק, גם דותן, גם דעת מקרא, גם "מפעל המקרא", גם מקרא לישראל, גם מקראות גדולות וילנא, גם מקראות גדולות הכתר, גם מקראות גדולות המאור, גם קסוטו, גם...?

הרמב"ם הוא ספר יסוד, וראוי הוא שיופיע בכמה מהדורות וצורות, בהתאם ללומדים השונים ולצרכים השונים. כשם שרוב האנשים (ייתכן שאינך נמנה ביניהם) אינו תמה על שפע המהדורות של התנ"ך, המשנה והתלמוד, כך אין לתמוה על משנה תורה כנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 19:42 לינק ישיר 

הפרעתוני
 א)האם זוהי המהדורה שמופיע ב"דברמלכות"? ב)מתי סוכ"ס תהי' אפשרות רכישה בארצותהברית? אני הקטן איני נוהג לקנות ספרים מבלי להחזיק אותם קודם בידי. ג)האם יש תוכנית להוציא המהדורה הזאת בלי ניקוד\פיסוק? בספרי עיון הניקוד מפריע לי.

תוקן להוסיף שאלה.

תוקן על ידי סאניטש ב- 16/07/2008 19:46:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 22:01 לינק ישיר 

סאניטש,

א. לא. המהדורה הנ"ל היא דפוסית, דהיינו כלל אינה מדויקת, בלשון המעטה. היא רק מנוקדת, עם ביאורים מדי פעם.

ב. אין לי שמץ של מושג. אינני אחראי על מערך השיווק - אני הייתי פעיל בעיקר מצד התוכן. אני מניח שאם תזמין משלוח לארצות הברית, לא תהיה לך בעיה. אלא שאתה רוצה למשש את הספר לפני שאתה קונה אותו (הגיוני בהחלט). לכן אולי הפתרון הוא שתהיה מפיץ בארה"ב, וכך יישלחו אליך דוגמאות של הספר, עוד בטרם תקנה אותו. כמובן, המחיר בארה"ב יהיה יקר יותר, בהתחשב בדמי המשלוח.

ג. איני חושב שיש תוכנית כזו - זה מצריך הרבה מאוד עבודה (הרי להסיר את הניקוד לא מספיק, צריך להחזיר את אימות הקריאה), ורוב האנשים "יסתפקו במועט" גם במהדורה מנוקדת. מה שכן יש תכנון הוא לחיפוש בלי ניקוד במאגר ממוחשב, או משהו בסגנון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2008 14:54 לינק ישיר 

שאלה למבינים:

מה הסיכוי של הספר להימכר בציבור החרדי?

האם ספרים של "רמב"ם בלבד", בלי מפרשים ובלי ראב"ד, יכול שיהיה להם ביקוש בחברה הלמדנית המקדשת פחות או יותר את "עיון בלבד", ומבחינת הלכה את "דקדוק באותיות המשנ"ב"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2008 15:04 לינק ישיר 

מניסוח דבריך נראה שהנך יודע לבד את התשובה. אולי קצת סיכוי בחוגי חב"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2008 00:45 לינק ישיר 

אירוע הפתיחה של מכירת הרמב"ם יצא לדרך, בדוכן שהועמד בכנס שנערך ב"היכל שלמה" בירושלים, לזכר הרב קאפח זצ"ל.

המכירה הייתה ב"ה הצלחה מסחררת: כל הכרכים שהבאנו, נחטפו. ולראשונה ראיתי את הספר (ישר מבית הדפוס) - הוא פשוט יפהפה. הייתי ממליץ בחום גם אילו לא הייתי מעורב בעריכה ובמכירה...

כמה תמונות שצילמתי:

בהמשך כבר נאלצנו למכור גם את העותקים בכריכה הלבנה (ה"יוקרתיים"...):

ובסוף לא נותר דבר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2008 01:48 לינק ישיר 

אכן הקטנת הספר וניקודו והוספת הכמו שנתבאר, תורמים הרבה להבנה ולנוחות, והקטנת הכתב לא גרמה לאי בהירות הכתב, כי שונה הפונט, ותודה לפרעתוני ושאר המגיהים על עבודתם המדויקת, ועל מכירת הספר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משנה תורה להרמב"ם.חדש !!!!! מוגה ומדוייק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.