בית פורומים עצור כאן חושבים

ביאור אגדות ברוח עצכח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/3/2010 22:39 לינק ישיר 

בעל

ברוך מזכיר נשכחות- אבל היום השאלה שלי יותר מתקדמת, האם הסיפור הזה בכלל יכל להתרחש? או כפי שתלמיד כתב  זו מילתא דבדיחותא?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2010 07:26 לינק ישיר 

[ירוחם,

האם הסיפור הזה יכול היה להתרחש?
אני זוכרת שבפעם הראשונה בו שמעתי את הביטוי "מים שלנו" היה לי ברור שמדובר על our water ולקח לי כמה דקות של תשומת לב להקשר בשביל להבין. אני יודעת שכך גם אצל כמה מחברי, שיקשה להגדירם כעמי ארצות...

מה הסיבה לספר זאת?
אני מאמינה שיש הרבה הומור בתלמוד, אבל התובנה שהוא נועד להצחקה גרידא היא מבחינתי אפשרות אחרונה (כשאיני מוצאת אחרת). אולי, כפי שכתב ישרן באשכול אליו הפנה בע"ב, אכן רומז הסיפור - בדרך ההומור - לקשר הרעיוני בין שני ה"שלנו" ולכך שמקורם אחד, אולי אפילו יש כאן רמיזה לחתרנות כנגד ה"שלנו" (ששהו) כיוון שהיא מובנת כנובעת מ"שלנו" (שייך לנו)?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2010 11:20 לינק ישיר 

אםשלום
הסברך יפה כתמיד, אבל אני  מפקפק אם הסיפור הזה יכל להתרחש בפפוניא, 
אנשי בבל ובעיקר אנשי פפוניא לא דברו עברית, לא סביר ולא הגיוני כי ר' מתנא יתן להם הוראות בעברית,
 בארמית לנו שונה לגמרי השורש של לן-בארמית הוא בית  או בת,
 ולכן אני טוען כי הסיפור הזה בא רק לחדד את המשמעות של מיים שלנו- ובדיחה טובה. נשארת בראש יותר מכל הסבר אחר.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2010 13:16 לינק ישיר 

אמשל

בקשר לסיפור עם עבדו של רב נחמן:

תובנות כאלו ניתן לשתול בצורה בלתי מבוקרת. הנה אראה לך כיצד אני שותל שם תובנות הפוכות . הרי שנינו איננו יודעים את מצבם הפסיכולוגי של עבד ואדון אז, ומן הסתם היו המון גווני ביניים.

המשנה מדברת על מה נשתנה וכל מתחיל בגנות ומסיים בשבח (גרונם?). הגמ' מדברת מעט על מה נשתנה ואז סוגיה חדשה – מח' רב ושמואל לגבי מתחיל בגנות אם מעבדים היינו או מ- מתחילה עע"ז היו אבותינו. ואז נשתל הסיפור של ר"נ שממנו מסיקים את "פטרתן מלומר מה נשתנה". מדוע לא בסוגיה הקודמת?

יתכן כי עבד בימים באלו היה רואה את מצבו כ"טבעי", בטחון סוציאלי יש לו וגזירת שמים היא שהוא עבד. אין לו שום זכויות משלו וכל מה שיש לו בחסד הוא מקבל. בוודאי שחלק מהם ראו כך את מצבם ולא חשבו כל היום כיצד בורחים.

אומר ר"נ לעבדו - עבד שרבו משחררו וגם נותן לו כסף וזהב (בטחון סוציאלי) (תוספת מיותרת שמדוע הזכירה)  – נכון שצריך לשבחו כי  הרימו מדרגת יצור נטול זכויות ונתן לו עצמאות ללא חובותיה (להשיג לבד אמצעי מחיה). כך אנו צריכים להתחיל מעבדים היינו, שהיינו אפסים ונהיינו עם בעל אמצעי קיום. אולי בהכירו את העבד ידע גם כי הלז מעדיף להשאר עבד ולא עצמאי וחסר כל, והרי אין העבד אמור לצפות שגם אם ישחררנו ר"נ יתן לו מלא ביתו כסף וזהב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2010 08:32 לינק ישיר 

לכבוד היום
הספור על רשב"י במערה כולו אומר דרשני לעצכחניקים.. אני רוצה למקד נקודה אחת:
<נפקו חזו אינשי דקא כרבי וזרעי אמר מניחין חיי עולם ועוסקין בחיי שעה כל מקום שנותנין עיניהן מיד נשרף יצתה בת קול ואמרה להם להחריב עולמי יצאתם חיזרו למערתכם>
מה משמעות השריפה הזו? וכי מי שעושה כר' ישמעאל חייב עונש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2010 09:36 לינק ישיר 

.

בעל,

איני בטוח שאני יודע להסביר את הנמשל, אם כי ברור לי שמשל הוא. שאם לא כן - הייתי מעלה לכאן את התמונה המקושרת:

http://www.comicbookmovie.com/images/users/uploads/11481/676-550x-Superman-v-Batman-700697.jpg

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2010 11:15 לינק ישיר 

ר' שמעון בעצמו חזר בתשובה מדעותיו  לאחר יציאתו השניה מהמערה, והוא הוא הפך לנושא הדגל של  לכך שאפשר להסתפק בקריאת שמע במקום לימוד תורה.

הוא גם עזב את דרכו הקנאית -של אתרא קדישא בזמנו- ועשה מעשה כנגדם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 08:39 לינק ישיר 

ברכות לב ע"ב
<

א"ר אלעזר גדולה תענית יותר מן הצדקה מאי טעמא זה בגופו וזה בממונו:
>
לא עדיף להחיות עני מאשר לסגף את עצמו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 09:44 לינק ישיר 

לבעל

דנים כאן כלפי הנותן, איזה סיגוף טוב יותר משפיע יותר, קנס כספי ? או גופני ?
לא מדובר כאן על זכות המצווה שכביכול תשפיע עליו,

תוקן על ידי maxmen ב- 09/05/2010 10:08:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 09:53 לינק ישיר 

מקס
אני שואל אותך, אין לי כח גם לתענית וגם לצדקה, מה לעשות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 10:11 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מקס
אני שואל אותך, אין לי כח גם לתענית וגם לצדקה, מה לעשות?

למה אתה חושב שאתה צריך בכלל סיגוף,
אבל מנסיון שלי תענית עוזר יותר מצדקה,
אבל לתלמידי חכמים שכתוב  "חביב עליהם ממונם יותר מגופם" יהיה קשה הגמ' הנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 19:15 לינק ישיר 

ע"ז י ע"ב
<

ה"ל (לאנטונינוס) ההיא נקרתא דהוה עיילא מביתיה לבית רבי כל יומא הוה מייתי תרי עבדי חד קטליה אבבא דבי רבי וחד קטליה אבבא דביתיה א"ל בעידנא דאתינא לא נשכח גבר קמך יומא>

האם דמם של עבדים זול כ"כ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 19:41 לינק ישיר 

המפגשים ושלומו של רבי היו חשובים יותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 19:59 לינק ישיר 

ירוחם,

ושמא נפרש את הסיפור שלא כפשוטו, או שפשוט נאמר - אגדה בעלמא על דרך הגוזמא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 20:05 לינק ישיר 

ואם כן מהו הספור על ר' חנינא שהחיה את המת.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 28/11/2010 20:06:38

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ביאור אגדות ברוח עצכח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 22 23 24 26 27 28 לדף הבא סך הכל 28 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.