בית פורומים עצור כאן חושבים

ביאור אגדות ברוח עצכח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/3/2007 13:59 לינק ישיר 

אתה שותה ואני אשם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2007 16:48 לינק ישיר 

לק"י
לא עכברא גנב אלא חורא גנב
כיון שאמר לו שתה אדוני כדי לפניך ולא אמלא אני את גרונך הרי שהשתיה בגללו. בנסיבות אחרות היה שותה פחות.
אני אישית אינני מתשכר אלא כדברי הרמב"ם שותה והולך לישון.
 נאם הדרדעי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2007 09:14 לינק ישיר 

נסים אצל חז"ל.
האם חז"ל היו רמב"מיסטים (כגירסת חלק מחכמי עצכח) שסברו שעולם כמנהגו נוהג?

ברכות דף נג ע"ב
 רבה בב"ח הוה קאזל בשיירתא אכל ואשתלי ולא בריך אמר היכי אעביד אי אמינא להו אנשאי לברך אמרו לי בריך כל היכא דמברכת לרחמנא מברכת מוטב דאמינא להו אנשאי יונה דדהבא אמר להו אנטרו לי דאנשאי יונה דדהבא אזיל ובריך ואשכח יונה דדהבא ומאי שנא יונה דמתילי כנסת ישראל ליונה דכתיב (תהילים סח) כנפי יונה נחפה בכסף ואברותיה בירקרק חרוץ מה יונה אינה ניצולת אלא בכנפיה אף ישראל אינן ניצולין אלא במצות

האם ניתן להסביר כאן את יונת הזהב כמשל למעלה הרוחנית הנרכשת כתוצאה מהקפדה במצוות?

דף נד ע"א
ומר בריה דרבינא הוה קאזיל בפקתא דערבות וצחא למיא איתעביד ליה ניסא איברי ליה עינא דמיא ואישתי ותו זמנא חדא הוה קאזיל ברסתקא דמחוזא ונפל עליה גמלא פריצא איתפרקא ליה אשיתא על לגוה כי מטא לערבות בריך ברוך שעשה לי נס בערבות ובגמל כי מטא לרסתקא דמחוזא בריך ברוך שעשה לי נס בגמל ובערבות

אמנם גם כאן ניתן לפרש שלפתע גילה את עין המים ושעיניו נפקחו ומצא את הפרצה בבנין, אבל האם זהו הפשט?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 04/03/2007 9:14:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2007 09:25 לינק ישיר 

לק"י
קודם כל - פורים שמח ומבדח לכל תושבי הפרום.
באשר ליונת הזהב הרי מדבר ביונת זהב אמתית ובכל זאת אינה משפיעה כלום. הרמב"ם לא פסק כן והסיפור לא השפיע עליו לפסק הלכה - היינו שהבין את הסיפור כדין דברי חלומות שאינם מעלים ואינם מורידים להלכה ואפילו אם תמצא יונת זהב אמיתית ואלף כמוה אין הדבר מחייב לחזור לחזור למקומך לצורך ברכה..
מה שאנו לומדים מיונת הזהב הוא  - שאין ללמוד ממנה כלום.
באשר לשני הסיפורים הבאים שהבאת הרי פשוט שהמדובר בדרך הטבע - או שהטבע הוא בעצם נס נסתר - תמה לי כיצד ניתן להבין זאת אחרת בכלל - אדרבה משם ראיה ברור לשיטת הרמב"ם שכמובן אינה רק שיטתו.
פורים שמח
נאם הדרדעי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2007 10:31 לינק ישיר 

דרדעי,
ברוח היום, מרוב רציונליזם מגיע לאי רציונליזם.

כפי שכבר הוסבר בפורום, היהדות היא לא רק רמב"ם, ויש ראשונים חשוהים מאד שפסקו על סמל סיפור זה שהלכה כבית שמאי וגם החולקים טענו שרבב"ח עשה לפנים משורת הדין ע"ש.

נברא לו מעין בדרך הטבע? הצחקת אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2007 16:03 לינק ישיר 

לק"י
בעל בעמיו
אני רואה שכתבתי בצורה לקויה - אנסה להסביר במפורט ואז אולי תקבל את דברי.
הסיפור על יונת הזהב היה במציאות.
כלומר רבא באמת חזר ומצא יונת זהב אמיתית ולא ניסית או חלומית. וכן הסיפור היה במציאות הגשמית ולא שרבא חלם את הארוע.
אבל, עדיין אין זה אומר שצריך לפסוק הלכה כאותו סיפור. משום שגם במקרה של דברי חלומות שחלם ומצא מעות במקום המצויין בחלום אינו חייב לתיתם למי שלפי החלום המעות שלו. משום שדברי חלומות לא מעלים ולא מורידים כך גם כאן נכון שמצא יונת זהב אמיתית אבל אין זה מפשיע על פסק ההלכה. 
וגם אם כן משפיע כדעת רבים מרבותינו הראשונים עדיין לא למדנו מכאן שכל מיני דברים אל טבעיים ועל טבעיים חבים לקרות.
אני מקוה שעכשיו ברור יותר.
הסיפור השני אברי ליה עינא דמיא - הכונה כמו במקרה של הגר - שפתח ה' עיניו וראה לחות בחול ופתח ומצא עין מים. והוא כמו הביטוי השגור בפינו יום יום - האיר ה' עיני - שבדרך כלל האתר עין זו נובעת מחיפוש מממושך וממאץ שכלי ארוך שבסופו מאיר ה' את עינניו.
הסיפור השלישי הוא גם כן פשוט מדובר בנס טבעי - כמו שמכונית שלי התחלקה ובמקום להתקע בקיר ביטון נתקע בשיח ואף אחד לא נשרט וגם המכונית יצאה בשלום. או כמו שהבן שלי נפל מקומה שניה ויצא בלי שום סריטה - אלו נסים טבעיים.
אני מקוה שעכשיו אתה יותר מרוצה 
נאום הדרדעי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2007 06:28 לינק ישיר 

ואני חוזר,
חז"ל יכלו לומר בקלות שה' פקח את עיניו, על מי הם רצו לעבוד?
שמציאת היונה משפיעה או לא משפיעה על פסק הלכה, שוב נחלקו בזה רבותינו הראשונים.
אתה חותם דרדעי ובזה אתה מצהיר לכאורה שכל היהדות היא רמב"ם ותקן אותי אם אני טועה, אבל זה כמובן לא נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2007 15:18 לינק ישיר 

לק"י
קודם תקן אותי אם אני טועה -
אתה חושב שהיהדות היא הכול חוץ מהרמב"ם?
 נכון או לא?
אחר כך נמשיך
נאום הדרדעי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2007 15:22 לינק ישיר 

לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2007 18:43 לינק ישיר 

לק"י
אם לא - אז קבל את דברי רק כהסברה לשיטת הרמב"ם (ותלמידיו והאסכולה שלו) ותו לא.
נאום הדרדעי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2007 08:20 לינק ישיר 

ילמדנו רבנו,
מהם ראשי התיבות של לק"י?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2007 19:51 לינק ישיר 

לק"י
לישעותך קויתי י"י
כך כותבים התימנים - לאו דוקא דרדעים. גם הרב רצאבי בבני ברק כך כותב.
 משום שנשאל אדם האם ציפה לישועה.
נאום הדרדעי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2007 08:48 לינק ישיר 

ייש"כ
והואיל ואתאן להכי, איך אתה מסביר את הסוגיא על החלומות בפרק תשיעי בברכות?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 08/03/2007 8:49:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2007 10:18 לינק ישיר 

שלא יהיה מצב שיגיד  למה כוונת?

ברכות דף נו :אמר רבי יהושע בן לוי: הרואה נהר בחלום ישכים ויאמר הנני נטה אליה כנהר שלום, קודם שיקדמנו פסוק אחר - +ישעיהו נ"ט+ כי יבא כנהר צר. הרואה צפור בחלום ישכים ויאמר כצפרים עפות כן יגן וגו', קודם שיקדמנו פסוק אחר - +משלי כ"ז+ כצפור נודדת מן קנה וגו'. הרואה קדרה בחלום ישכים ויאמר ה' תשפת שלום לנו, קודם שיקדמנו פסוק אחר - +יחזקאל כ"ד+ שפת הסיר שפת. הרואה ענבים בחלום ישכים ויאמר +הושע ט'+ כענבים במדבר, קודם שיקדמנו פסוק אחר - +דברים ל"ב+ ענבמו ענבי רוש. הרואה הר בחלום ישכים ויאמר +ישעיהו נ"ב+ מה נאוו על ההרים רגלי מבשר, קודם שיקדמנו פסוק אחר - +ירמיהו ט'+ על ההרים אשא בכי ונהי. הרואה שופר בחלום ישכים ויאמר +ישעיהו כ"ז+ והיה ביום ההוא יתקע בשופר גדול, קודם שיקדמנו פסוק אחר - +הושע ה'+ תקעו שופר בגבעה. הרואה כלב בחלום ישכים ויאמר +שמות י"א+ ולכל בני ישראל לא יחרץ כלב לשנו, קודם שיקדמנו פסוק אחר - +ישעיהו נ"ו+ והכלבים עזי נפש. הרואה ארי בחלום ישכים ויאמר +עמוס ג'+ אריה שאג מי לא יירא, קודם שיקדמנו פסוק אחר - +ירמיהו ד'+ עלה אריה מסבכו, הרואה תגלחת בחלום ישכים ויאמר +בראשית מ"א+ ויגלח ויחלף שמלתיו, קודם שיקדמנו פסוק אחר - +שופטים ט"ז+ (כי) אם גלחתי וסר ממני כחי.  באר  ישכים ויאמר +שיר השירים ד'+ באר מים חיים, קודם שיקדמנו פסוק אחר - +ירמיהו ו'+ כהקיר ביר מימיה. הרואה קנה בחלום ישכים ויאמר +ישעיהו מ"ב+ קנה רצוץ לא ישבור, קודם שיקדמנו פסוק אחר - +מלכים ב' י"ח+ הנה בטחת לך על משענת הקנה הרצוץ. תנו רבנן: הרואה קנה בחלום - יצפה לחכמה, שנאמר +משלי ד'+ קנה חכמה, קנים - יצפה לבינה, שנאמר +משלי ד'+ ובכל קנינך קנה בינה. אמר רבי זירא: קרא, קורא, קירא, קניא - כולהו מעלו לחלמא. תניא: אין מראין דלועין אלא למי שהוא ירא שמים בכל כחו. הרואה שור בחלום ישכים ויאמר +דברים ל"ג+ בכור שורו הדר לו, קודם שיקדמנו פסוק אחר - +שמות כ"א+ כי יגח שור את איש. תנו רבנן, חמשה דברים נאמרו בשור: האוכל מבשרו - מתעשר, נגחו - הויין ליה בנים שמנגחים בתורה, נשכו - יסורין באים עליו, בעטו - דרך רחוקה נזדמנה לו, רכבו - עולה לגדולה. והתניא: רכבו - מת! - לא קשיא; הא - דרכיב הוא לתורא, הא - דרכיב תורא לדידיה.

אמר רבי יהושע בן לוי: הרואה נהר בחלום ישכים ויאמר הנני נטה אליה כנהר שלום, קודם שיקדמנו פסוק אחר - כי יבא כנהר צר. הרואה צפור בחלום ישכים ויאמר כצפרים עפות כן יגן וגו', קודם שיקדמנו פסוק אחר - כצפור נודדת מן קנה וגו'. הרואה קדרה בחלום ישכים ויאמר ה' תשפת שלום לנו, קודם שיקדמנו פסוק אחר - שפת הסיר שפת. הרואה ענבים בחלום ישכים ויאמר כענבים במדבר, קודם שיקדמנו פסוק אחר - ענבמו ענבי רוש. הרואה הר בחלום ישכים ויאמר מה נאוו על ההרים רגלי מבשר, קודם שיקדמנו פסוק אחר - על ההרים אשא בכי ונהי. הרואה שופר בחלום ישכים ויאמר והיה ביום ההוא יתקע בשופר גדול, קודם שיקדמנו פסוק אחר - תקעו שופר בגבעה. הרואה כלב בחלום ישכים ויאמר ולכל בני ישראל לא יחרץ כלב לשנו, קודם שיקדמנו פסוק אחר - והכלבים עזי נפש. הרואה ארי בחלום ישכים ויאמר אריה שאג מי לא יירא, קודם שיקדמנו פסוק אחר - עלה אריה מסבכו, הרואה תגלחת בחלום ישכים ויאמר ויגלח ויחלף שמלתיו, קודם שיקדמנו פסוק אחר - (כי) אם גלחתי וסר ממני כחי. באר ישכים ויאמר באר מים חיים, קודם שיקדמנו פסוק אחר - כהקיר ביר מימיה. הרואה קנה בחלום ישכים ויאמר קנה רצוץ לא ישבור, קודם שיקדמנו פסוק אחר - הנה בטחת לך על משענת הקנה הרצוץ. תנו רבנן: הרואה קנה בחלום - יצפה לחכמה, שנאמר קנה חכמה, קנים - יצפה לבינה, שנאמר ובכל קנינך קנה בינה. אמר רבי זירא: קרא, קורא, קירא, קניא - כולהו מעלו לחלמא. תניא: אין מראין דלועין אלא למי שהוא ירא שמים בכל כחו. הרואה שור בחלום ישכים ויאמר בכור שורו הדר לו, קודם שיקדמנו פסוק אחר - כי יגח שור את איש. תנו רבנן, חמשה דברים נאמרו בשור: האוכל מבשרו - מתעשר, נגחו - הויין ליה בנים שמנגחים בתורה, נשכו - יסורין באים עליו, בעטו - דרך רחוקה נזדמנה לו, רכבו - עולה לגדולה. והתניא: רכבו - מת! - לא קשיא; הא - דרכיב הוא לתורא, הא - דרכיב תורא לדידיה.

הרואה חמור בחלום - יצפה לישועה, שנאמר +זכריה ט'+ הנה מלכך יבוא לך צדיק ונושע הוא עני ורכב על חמור. הרואה חתול בחלום, באתרא דקרו ליה שונרא - נעשית לו שירה נאה, שינרא - נעשה לו שינוי רע. הרואה ענבים בחלום, לבנות בין בזמנן בין שלא בזמנן - יפות, שחורות, בזמנן - יפות, שלא בזמנן - רעות. הרואה סוס לבן בחלום, בין בנחת בין ברדוף - יפה לו, אדום - בנחת יפה, ברדוף קשה. הרואה ישמעאל בחלום - תפלתו נשמעת, ודוקא ישמעאל בן אברהם, אבל טייעא בעלמא - לא. הרואה גמל בחלום - מיתה נקנסה לו מן השמים והצילוהו ממנה. אמר רבי חמא ברבי חנינא: מאי קראה - +בראשית מ"ו+ אנכי ארד עמך מצרימה ואנכי אעלך גם עלה. רב נחמן בר יצחק אמר מהכא - +שמואל ב' י"ב+ גם ה' העביר חטאתך לא תמות. הרואה פינחס בחלום - פלא נעשה לו, הרואה פיל בחלום - פלאות נעשו לו, פילים - פלאי פלאות נעשו לו. והתניא: כל מיני חיות יפין לחלום, חוץ מן הפיל ומן הקוף! - לא קשיא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2007 11:36 לינק ישיר 

תודה

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 08/03/2007 11:37:18

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ביאור אגדות ברוח עצכח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 26 27 28 לדף הבא סך הכל 28 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.