|
|
| נשלח ב-12/3/2007 10:05 |
|
| |
לק"י
בעל בעמיו
גל של עצמות הוא ביטוי שהכונה הרתיע אותו או פגע בו.
כך אתה יכול לומר שדורית בייניש נתנה עינינה בחיים רמון ועשתה אותו גל של עצמות.
או שמבקר המדינה עשה מאולמרט גל של עצמות.
ובכל אים מבקר המדינה קרע את אולמרט לגזרים כיצד אולמרט נפגש אחר כך עם אבו מאזן?
ברו שאליהו לא ראה את השכינה בעיני בשר אלא בחזון נבואי אבל הגלות ה' בחזון דומה להגלות מלך אנושי.
אני חושב שמכאן הכול כבר ברור.
וכאשר תשמע שהאדמו"ר מגור סובב את הרב אלישיב על האצבע הקטנה מן התסם לא תלך לקרקס לראות את המחזה המבהיל הזה כי כך דרכה של שפה חיה.
באשר לאליהו הרי כבר הובא כאן מאמר הארי פוטר בארץ הדרדעים מתברר שאותו מחבר כתב מאמר דומה באותו אתר בשם גילוי אליהו http://www.faz.co.il/story_810
ראה שם שאליהו אינו אלא איש המחתרת היהודית אנשוי לגמרי שנחלץ להושיע את ר' שילא
ומעתה הכול ברור.
נאום הדרדעי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2007 10:28 |
|
| |
מה זה ברור
גם כששכינה ירדה על הר סיני התחבאו שם גנרטור ותותח זיקוקים.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 12/03/2007 10:38:08
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2007 11:21 |
|
| |
עקב קבלת הודעה מבנ"א בה כתב: "כתבתי כמה פעמים ומחקתי לפני שלחצתי על שלח" וזו היתה הודעה בעלת ערך מחשבתי, התעוררתי לחשוב על מאמר חז"ל שהוקשה לי מזמן.
הוא מאמרם בפרק חלק [מהזכרון]: "המונע הלכה מפי תלמיד אפילו עוברים שבמעי אמו מקללים אותו", שלכאורה אין לו מובן [אין לי כאן את הגמ' אך חושבני שכבר חיפשתי במהרש"א].
כעת נראה אפשרות של פירוש מתקבל טוב על הדעת והוא שהרי המודיע לאחרים רעיון ערכי הרי הוא כאב המפרה מחשבתית את בנו ובפרט אם מדובר בתלמיד הצמא לינוק. ע"ז אמרו לא מבעיא שהעוברים במעי אשתו מקללים אותו שמונע מהם הפריה שהרי הפרייתם באחריותו אלא אף העוברים במעי אמו שאינם בתחום אחריות הפרייתו, גם מגנים אותו כי בכללות הוא פוגע במושג ההפרייה הראויה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2007 12:54 |
|
| |
לק"י
נו באמת - כשהשכינה ירדה על הר סיני נאמר וכל העם רואים את הקולות.
אדרבה - איך אפשר לראות קולות?
הרי ברור שהיתה שם חויה מסוג אחר - שאינה שמיעה רגילה.
ומכאן הביטוי של ר' יהושע - רואה אני את דבריך.
והוא הדין בהתגלות השכינה לאליהו - ובאשר לגלוי אליהו עצמו - פשוט קרא את המאמר ששם. אחרי שתתיחס אליו נדבר.
נאם הדרדעי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2007 13:08 |
|
| |
דרדעי
הרי אתה כותב את הפרוש והעם רואים את הקולות= רואה אני את דבריך = כלומר העם הבינו את הקולות, אז איזו חוויה מסוג אחר היתה שם? העם הבינו את הקולות-למרות שזה היה קול ה" העם הבינו, פשט פשוט בל התחכמויות מיותרות ולא מובנות.
|
|
| נשלח ב-12/3/2007 14:16 |
|
| |
לק"י
ירוחם שמ
כנראה לא הבנת את כונתי - ר' יהושע אמר את דבריו בהשאלה מן הפסוק בתורה.
ברור שיש הבדל מהותי בין "דיבור" ה' לדיבור של בן אדם.
בעל בעמיו מוביל לכיון שה' עשה במעמד הר סיני מופע של כתובות אש כמו בתנועות הנוער וכך העם ראו את הקולות כפשוטן - זו כמובן שטות והבל- זה משחק לשני כיונים - אם אינך מקבל שראיה הכונה חויה נפשית עמוקה הרי אתה נופל להגשמה גמורה. ממש כמו ב"ויראו את א- להי ישראל". ובודאי שיש הבדל בין ראיה לראיה. כשאשה רואה היא אינה רואה באותו מובן שבו נראו קולות במעמד הר סיני וכשר' יהשע אמר רואה אני את דבריך זה לא היה באותו מובן כמו במעמד הר סיני המשותף לכולם שהמדובר בחויה נשמתית בדרגות שונות ולא בראיה גשמית.
ובכל מקרה גם אם נלך על הפרוש שלך זה ענין פחות אלילי מרעיון שהם ראו את הקולות כפי שבעל בעמיו מפרש
נאום הדרדעי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2007 14:50 |
|
| |
דרדעי
משה רבנו גם אומר ראה אני נותן לפניך את הברכה וכו. זה גם ראה = הבן ועוד הרבה אחרים כנ"ל אין צורך לחפש קונצים והויות רוחניות במקום שלא צריך,
|
|
| נשלח ב-12/3/2007 16:32 |
|
| |
לק"י
מסכים
רק מוסיף שיש הבנה ויש הבנה
זה הכול
נאם הדרדעי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2007 16:39 |
|
| |
דרדעי
בא נסכם עוד כמה שטויות והבלים:
העולם מורכב מארבע יסודות וחומר הדלגלים הוא חומר חמישי,
ספינת ברזל טסה באויר היא מהנמנעות
וכו' וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2007 19:46 |
|
| |
לק"י
ובמה דבריך קשורים לפרשנות אגדות חז"ל?
לא באתי לכאן לריב עם ניק שאני לא מכיר באתר שאני לא מכיר .
לא מוצא חן בעניך? לחיי.
ואל תכניס דברים שלא לענין לפתיל שדן בענין אחר.
נאם הדרדעי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2007 19:31 |
|
| |
ל- אמיר חוזה
הלכות יסודי התורה
ד,יג [ז] לעולם אין אתה רואה גולם בלא צורה, או צורה בלא גולם. אלא לב האדם--הוא שמחלק הגוף הנמצא בדעתו, ויודע שהוא מחובר מגולם וצורה, ויודע שיש שם גופים שגולמם מחובר מארבע יסודות, וגופים שגולמם פשוט ואינו מחובר מגולם אחר. והצורות שאין להם גולם, אינן נראין לעין, אלא בעין הלב הן ידועין, כמו שידענו אדון הכול בלא ראיית עין.
|
| נשלח ב-13/3/2007 23:07 |
|
| |
דרום חוקר,
לעולם אין אתה רואה גולם(=חומר) בלא צורה, או צורה בלא גולם(=חומר).
אלא לב האדם (הרמב"ם משתמש בסגנון המקרא במונח המליצי בדומה ל'חכםלב' והכוונה היא לתודעת האדם)--הוא שמחלק הגוף הנמצא בדעתו, ויודע שהוא מחובר מגולם וצורה, ויודע שיש שם גופים שגולמם מחובר מארבע יסודות,(= לפי אותה כימיה קדומה המציאות המאטריאלית של עולמינו היא תמיד צירופם של ארבעה היסודות : עפר מים אויר ואש) וגופים שגולמם פשוט ואינו מחובר מגולם אחר(=עולם הגלגלים בו הגופים אינם מורכבים מאותם ארבע יסודות.) והצורות שאין להם גולם, אינן נראין לעין, אלא בעין הלב הן ידועין, כמו שידענו אדון הכול בלא ראיית עין.
(בראיה החושית אנו משיגים את ארבע היסודות שהם החומר\גולם, ואילו את הצורה, אנו משיגים באמצעות התודעה בלבד)
|
| נשלח ב-14/3/2007 09:04 |
|
| |
דרום חוקר,
זה שהחומר והצורה אינם נתפסים אלא דרך ההפשטה השיכלית אינו גורע כלום ממציאותם הממשית של כל אחד לחוד.
תדע, השכל הפועל - הינו צורה טהורה. ומה בנוגע לא-ל?
נכון שאצל האדם הצורה היא נקנית, אולם מה שנקנה זה צורת האדם, טרם שהוא קנה צורה זו, הוא גם בעל צורה, אך לא בעל צורת אדם. (כשם שבע"ח שמת הוא בעל צורה אך לא צורת בעל חי)
מושג הצורה האריסטוטלי הרי נבנה על ביקורת האידאות של אפלטון, ועם כל התפיסה הנומינליסטית של אריסטו כשהוא הגיע לתיאולוגיה הוא לא יכל להתחמק מהמושג של הצורה הטהורה של אפלטון, וכך הוא גילגל את אידיאת הטוב האפלטונית לצורה הטהורה של השכל הפועל.
הווי אומר אפילו מחוייבות מינימלית ביותר לתיאולוגיה כמו שהיה לאריסטו הכריחה אותו לקיים ממשות אידיאלית טהורה, ובניגוד לכל תפיסתו הנוגדת כל ריאליזם - אידיאלי. מחוייבותו העמוקה ביותר של רמב"ם לתיאולוגיה מחייבת אותו לריאליזם אידיאלי הרבה הרבה יותר עמוק מזה של אריסטו. ומכאן הכמעט חזרתו של רמב"ם לאפלוטוניות ולמרות המושגים האריסטוטלים, בעוד שמושג הא-להים של אריסטו יכל להגמר במושג הפיסיקלי של מניע בלתי מונע, רמב"ם היה צריך לפתח תורת א-לוהות שלימה, כדי לתת למושג הא-ל תוכן המזכיר מאוד את אידיאת הטוב של אפלטון, ומכאן נגזרה גם תורת עבודת הא-ל של רמב"ם שהיא ההתבוננות בא-ל, כשהיא תופסת בעצם את מקומה של עבודת האידיאות של אפלטון שעניינה ההשתקעות החמורה בהתבוננות באידיאות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2007 09:52 |
|
| |
אמיר,
בהמשך לדבריך המחוכמים. הריאליזם של הרמב"ם התבטא בזה שלא קבל את תורת הנפש של אריסטו כמו שהיא ( = הזן המרגיש והשכלי שכולל בתוכו גם את הדמיון) וקבע כי חלקיה הם חמישה, הוסיף את הרצון שהוא החלק ה'אחראי' להוציא מן הכח אל הפועל - והפריד את השכלי המדמה כחלק עצמאי נפרד.
|
|