הכל החל אתמול בערב, ראש המועצה צביקה כהן קיבל טלפון בהול מנאמני ביתו של מרן שליט"א, "הרב ביקש שתבוא אליו בבוקר" אמר הנ"ל.
צביקה שלא הבין על מה מדובר מיהר להשיב "בסדר גמור".
בבוקר היה ראש המועצה ע"פ הלו"ז שמופיע אצל מנהלת השלכה לתפקד בפגישות שנקבעו מראש במועצה.
הקריאה הבהולה למרן לא הותיר ברירה לצביקה וחיש מהר הזדרז להתקשר למנהלת הלשכה גב' אבישג בבקשה לבטל את הפגישות של הבוקר.
עד איזה שעה לבצע ביטולים? שאלה מנהלת הלשכה, צביקה בתומו עשה חשבון מהיר על פיו עם יכנס למרן מיד לאחר תפילת שחרית בשעה 8 אזי גם במקרה שמרן יאריך כבר בשעה 9 ייצא את ביתו ויהיה בשעה 10 בלשכה.
"עד שעה 10 תבטלי הכל" אמר למנהלת הלשכה.
בבוקר הגיע צביקה דרוך אל מרן אך לא חשב לרגע שמרן הולך להלום בו וללא רחם.
"בשביל מה שלחתי אותך להיות ראש מועצה" שאל אותו מרן.
"מדוע הינך משתלח באנשים טובים שגדלו אצלנו" שאל מרן.
"האם בשביל זה נשלחת?" הלם מרן.
למה אתה כל הזמן מבקש לעלות ארנונה? שאל מרן
וכך במשך שעה ורבע ישבו השניים מרן שליט"א וצביקה כהן, מרן האריך ודרש לקבל הסברים למספר מהלכים אותו מבצע ראש מועצת אלעד לאחרונה ואשר הביאו לתסיסה בקרב כל האוכלוסיות בעיר.
הדברים שנאמרו מפי מרן שליט"א היו מתוך כאב עמוק, אין זה סוד שראש מועצת אלעד מתנהל לאחרונה באופן שלא מניח את הדעת, בשנה האחרונה ובעצם מאז כניסתו לתפקיד ניסה צביקה כהן לבצע העלאה של 10% בתעריפי הארנונה, העלאה בסכום כה גבוה שהיה אמור להסתכם בתוספת של 730 שקלים לשנה לדייר הוא דבר שלא מתקבל על הדעת ולא הגיוני ובפרט כאשר הדבר נעשה ע"י אדם הנמנה על הציבור החרדי, הלא מה יאמרו אלו שמנסים להקשות על הציבור החרדי בקיצוצים בקצבאות הילדים כאשר יביאו כעדות אדם משלנו שמבצע העלאה קשה כל כך ובפרט כאשר מדובר בעיר של אברכים ומשפחות ברוכות ילדים, בפועל הצליחו לפני כחודש רבנים ותושבים לטרפד את החלק השני של העלאה זו ובכך הסתכם ההעלאה בארנונה ב5% בלבד שהם כ-365 שקל לשנה לדייר שגם זה הרבה למשפחות ברוכות הילדים.
התנהגות ראש המועצה בנושא הארנונה הגיעו לכל בתי גדולי ישראל, בתחילה טען ראש המועצה כי הדבר נכפה עליו ע"י משרד הפנים במסגרת תכנית ההבראה שמוטל על המועצה המקומית באלעד, אך לאחר תקופה קצרה ביצע עיתון "משפחה" בדיקה בנושא במסגרתו פנה המערכת למשרד הפנים ותגובת משרד הפנים הכה בהלם את תושבי העיר כמו גם את הרבנים בארץ, בתגובה רשמית של משרד הפנים נכתב כי לא הוא אשר קובע כיצד לבצע את תכנית ההבראה אלא ראש המועצה, ראש מועצת אלעד נכתב בתגובה הוא זה שקבע כי במקום לקצץ בהוצאות המועצה לבצע הכנסה נוספת באמצעות העלאת הארנונה לתושבים ובכך לאזן את ההוצאות.
לאחר תגובת משרד הפנים בו בלשון המעטה ראש המועצה יצא "לא דובר אמת" התחיל למעשה הידרדרות באמינותו של ראש מועצת אלעד.
לא די בכך התווספו לדברים התנהלותו של ראש המועצה בתוך המועצה, אם חשבנו שברק היה האחרון שהתנהל "בכוחי ועוצם ידי" זהו שטעינו, הוא היה אחד לפני האחרון.
צביקה כהן מנהל זה כשנה מרדף קטלני אחר העובדים הבכירים במועצה, כך למשל העיף מיד לאחר כניסתו לתפקיד את האנשים החזקים במועצה החל ממר רמי ארזי שהיה איש מקצוע בתפקיד וכיהן כמנהל מחלקת שפ"ע דרך הרב חזי חנונו שהיה בתפקיד מנהל מחלקת חינוך וכלה במר אסף ביידני איש מקצוע שפעל במחלקת ההנדסה.
אצל צביקה כהן יש גם שיטה: אנשים על המוקד, כעת לדוגמא נמצאים על המוקד הרבה אנשים במועצה, הנה דוגמית: מהנדס העיר שעובר תקופה קשה ביותר עם ראש המועצה התמוטט בוקר אחד במשרדו ופונה לבית החולים הרקע איומו של ראש המועצה להדיחו מתפקידו, התקציבאית של המועצה גב' מירי צארום שגם היא אשת מקצוע נטו עוברת זה תקופה אף היא לחצים לא קלים שהביא אותה בימים האחרונים להודיע על פרישה בתוך 14 יום.
מה שהביא את צמרת ש"ס למצב מביך במסגרתו נקרא ראש המועצה להגר"ע יוסף שליט"א הבוקר הוא ההחלטה של הימים האחרונים בו ביצע ראש המועצה לינץ' במר שמעון מועלם הנמנה על איש ש"ס ומקורב להגר"ע יוסף שליט"א, התעללותו של ראש המועצה במועלם החל למעשה כבר לפני כשמונה חודשים עת ביקש ראש המועצה להכניס בכוח את מקורבו לתפקיד מזכיר המועצה, מועלם ששימש בתפקיד זה נקרא ע"י ראש המועצה להתפטר מיידית מתפקידו לטובת תפקיד מנהל מחלקת שפ"ע, מועלם איש צעיר ונמרץ לא הבין על מה המאומה והסכים לקבל את התפקיד, אך בימים האחרונים החזיר ראש המועצה את מועלם למוקד ובבוקר אחד לקח ממנו סמכויות נוספות לרבות את כוח האדם שעבד לצידו וקיצוץ בשכר, מועלם שלא ידע את נפשו הפסיק בתגובה להגיע לעבודה במועצה וכמו"כ עלה לביתו של הגר"ע יוסף שליט"א ובכה לפניו על ההתעללות שמעביר אותו צביקה כהן, מרן הבטיח לטפל מיידית בנושא ונפרד ממועלם.
הבוקר כאמור הגר"ע יוסף לא הפסיק להלום בצביקה כהן וכך במשך שעה ורבע הלם וביקש לקבל הסברים. זו הסיבה שהבוקר לא הצליח צביקה כהן לחזור עד לשעה 10 ללשכתו והמוזמנים ללשכה לאחר שעה זו בוטלו אף הם.
בעת כתיבת שורות אלו נודע כי ראש מועצת אלעד ממשיך להכות בתושבים ומתכוון לבצע מדידות מחודשות בבתי המגורים בכל העיר, על פי טענת ראש מועצת אלעד הבתים לא נמדדו כראוי ע"י הקבלנים וע"כ מבקש ראש המועצה לבצע מדידות מחודשות. המניע שמאחורי כוונה זו הוא להביא להעלאה נוספת בתעריפי הארנונה, על פי הנתונים שבידי ראש המועצה בכל דירה חסרים לפחות כ-7 מ"ר, כל מטר רבוע תעריפו באלעד הוא 32 שקלים, בחישוב פשוט יוצא העלאה של למעלה מ200 שקלים לדייר.
באלעד כ-7000 בתי אב, ע"פ חישוב מהיר יוצא אפוא הכנסה של כ-1,400,000 שקל לשנה לקופת המועצה באמצעות תרגיל זה, אגב סכום זה הוא גבוה יותר מהנסיון של ראש המועצה שטורפד לפני כחודש בהעלאת הארנונה.
כעת מתכוננים באלעד למאבק אליו יגוייסו גדולי ישראל ועסקנים מכל קצוות הקשת הפוליטית.
נשלח ב-19/1/2006 20:00
גודזילה, תאוריית קונסיפרציה יפה, אבל לצערי לא מדוייקת ולא נכונה.
מי שראה את צביקה היום יודע שצעקות הוא לא קיבל.
בעוד שבוע שבועיים נקפיץ את האשכול ואז נוכל לדון בדברים.
נשלח ב-19/1/2006 20:14
אהבתי, לא מדויק...
איך כתבת "מי שראה את צביקה היום יודע שהוא לא קיבל צעקות"
לפי מה לפי החיבוק והנשיקות שחטפת ממנו.
אני הייתי אומר שמי שגר באלעד יודע שמה שכתוב יציס נכון וקיים.... ואפילו גם מדויק.
לא העלו את הארנונה ב5 אחוז בחודש יולי, נכון?
לא ניסו לעלות ארנונה בישיבת המועצה האחרון, נכון?
רמי ארזי עובד במועצה, נכון?
חזי חנונו עובד במועצה, נכון?
שמעון מועלם הגיע היום למועצה, נכון?
בוא תגור איתנו כאן ותאכל אותה יחד אתנו ואח"כ תגיד מה נראה ומה לא. ביי.
נשלח ב-19/1/2006 23:20
ארגוזציה
אתה תותח
כל מילה שלך קודש
תמשיך לעדכן...
לא נשכח! צביקה פגע בנו קשות עם הארנונה עוד לפני ה"ספין"
נשלח ב-20/1/2006 00:46
אגרזוציה.
אני ממש לא מבין איך הקנאה והתאווה שלך עובדים שעות נוספות, ממעקב אחר הודעותיך הערב נראה שאתה תאב לקבל מראש המועצה דברים וכנראה שלא נתן לך אז אתה בא ומשמיץ, ולעומת זה אתה גם קנאי שאתה מקנא בחזקיה שקיבל בית כנסת מפואר וענק ונעזר הרבה בראש המועצה אז שיערב לךואם לא טוב לך אז חפש לך עיר אחרת לקבל מה שתרצה.
נ.ב נראה שאתה בכלל לא תושב האיזור ורק מעורב בעניני העיר
נשלח ב-20/1/2006 01:12
אני אחרון שיסנגר על צביקה אבל הסיפור הזה נשמע הזוי.
הרב עובדיה לא יבזבז שעה ורבע על אף אחד ועל אף נושא בטח לא צביקה. הוא עניני וסוגר מהר. חבל לו על כל שניה של ביטול תורה.
היו נושאים גורליים ביותר או ברומו של עולם שהובאו להכרעתו והוא חתך מהר.
נשלח ב-20/1/2006 01:14
גודזילה,
אתה חתיכת אידיוט מפגר חולה רוח.
אני קרוב ככה לגלות מי אתה ומאיפה אתה כותב.
אינפנטיל, רמאי, פנטזן סוטה.
שאספר לכולם היכן היית בלילות רק לפני כחודש או שניתן לאשתך לעשות את זה?
מרא_נייעס איפה בטקסט של גודזילה נמצאות הסטיות והפינטוזים שאתה מדבר עליהם????????
ואם יש דברים נסתרים אולי תאיר את עינינו ,ואם לא למה ללכלך בצורה מחרידה??????
נשלח ב-20/1/2006 14:54
גיליתי מי זה הגודזילה הזה, שלחתי לו את המסרים המתאימים ומאז הוא נעלם מהאופק.
אני לא מעונין לעשות אואטינג, אבל בגדול אני יכול לומר שהוא לא ישמח אם אשתו תעלה לפורום ותספר על מעלליו למרות שאשתו די תשמח...
תוקן על ידי - מרא_נייעס - 20/01/2006 15:02:32
נשלח ב-20/1/2006 15:15
מרא, אבל בכל זאת...
אני חייב להודות שגם לי זה היה נראה כמו הודעה מוזמנת ושהוא כתב את הדברים לא בדיוק ביושר הנדרש, אבל באמת ירדת עליו יותר מידי...
לא אסון אם תמתן את זה.
נשלח ב-20/1/2006 15:26
ההבדל ביני לבינך שלך זה רק נראה, אני יודע!
מדובר באיש רע מעללים לא רק לסביבתו אלא בעיקר למשפחתו, אבל לבקשתך אני אמנע מלפרט.
די בכך שהוא הבין את המסר ונעלם מהאופק.
נשלח ב-20/1/2006 15:39
זה בסדר, ככתב אני רגיל שבמקום לענות ענינית על דברים ישנם כאלו שמעדיפים להכפיש, רק תיקון קטן על ההכפשות אני גרוש זה כשלוש שנים כך שגם ההכפשות לא עונים אלי.
חשבתי שאחרי ההכפשות יבואו גם תשובות עניניות שיסבירו מדוע:
1. צביקה כהן מעלה ארנונה בניגוד לעמדת החרדים ברשויות המקומיות.
2. מדוע צביקה כהן מנסה כעת לגעת בכיס התושבים באמצעות מדידות מחודשות בבית הדיירים.
3. מדוע צביקה כהן הספיק להסתבך עם כל כך הרבה אנשים בתוך המועצה בתוך שנת אחת לרבות אנשי מקצוע פרופר.
4. מדוע אין ולו קהילה אחת באלעד שמתייצב מאחורי צביקה כהן לרבות הרבנים של כל הקהילות.
נשלח ב-20/1/2006 15:47
אני האחרון שיגן על צביקה כהן. יש לי המון ביקורת עליו, אבל כשאני רואה איש קטן כמוך מנהל מלחמות אישיות ושיקריות על גב הפורום אני עוצר ואומר רגע... מי הוא זה שמדבר גבוהה גבוהה על יושר והגינות...?
המושחת הגדול שאימלל את בני משפחתו?
הרי אתה יודע טוב ממני שכל מה שכתבת על הפגישה לא היה ולא נברא, אלא מה? זו הדרך "העיתונאית" שלך (גם כן עיתונאי) לאמלל ולהשמיץ.
אין לך בושה, אין לך שום מחוייבות לאמת, כי זו דרכך להשמיץ, להעליל, לאמלל.