|
|
| נשלח ב-21/1/2006 22:03 |
|
| |
סדר פולסא דנורא מהיכן מקורו המדוייק?
סדר פולסא דנורא מהיכן מקורו המדוייק?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2006 02:31 |
|
| |
אמת, משהו מעשי? נדב לנו עוד פרטים...
נוהל שכן
זה כאן!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2006 08:18 |
|
| |
אני מחכה ליום שיעמידו בבית משפט חילוני נאשם בעשיית פולסא דנורא.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2006 08:35 |
|
| |
בעל, דומני שכבר העמידו. לא? ואולי רק שקלו העמדה לדין? זכור לי שזה עבר אישור של היועמ"ש. אמנם ככל הזכור לי התירוץ היה שהטקס מהווה הסתה, ולא בגלל הנזק הישיר. לחילופין ניתן לחשוב על תירוץ שאם עורך הטכס מאמין בכך שהוא פועל, מה מנו יהלוך לבצע מעשים אחרים (פיזיים יותר) שפועלים גם הם? כאן העונש נועד להרתיע או למנוע פשע רגיל.
אגב, כעת אני חושב שבית המשפט אינו חילוני אלא שהוא אינו מוסד דתי. ההבדל הוא שאין מניעה למי שמאמין בכך שהטכס הזה אכן מזיק להעמיד את העושה לדין גם על הנזק הישיר. זו נראית לי הערה מעניינת אשר שווה דיון לעצמה.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2006 08:50 |
|
| |
מיכי,
אדרבא, אשמח לראות את בית המשפט דן בתביעה כזו.
קראתי בספר גן העדן הרבוד, שאשה פנתה לכומר שיתפלל עליה שתזכה בגורל ואם תזכה התחייבה לתת לכנסיה אחוז מסוים. היא אכן זכתה אך סרבה לשלם לכומר את חלקו. הוא תבע אותה בבית המשפט בניו יורק והוא פסק שאינה חייבת לכומר.
כמדומני שהטיעון היה שאי אפשר להוכיח קשר בין התפילה לזכיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2006 12:02 |
|
| |
בעל בעמיו
הסיפור המסופר על יהודי שבקש והתפלל לזכות בפיס התפלל כל יום פנה אל הרב פנה אל הרבי, התפלל לתוך ארון הקודש. אבל בפיס הוא לא זכה. הבטיח עם הזכיה לבנות ישיבה לתת צדקה וכד. אבל. גורנישט. בצער לו פנה לכומר הקתולי וביקש שהכומר יתפלל לזכייתו
ואם הוא יזכה הוא הבטיח להתנצר ולתרום לכנסיה. לאחר שבוע הוא
זכה בפרס הגדול של הפיס הרבה מיליונים. פנה אליו הכומר ובקש שיקיים את נדרו. היהודי למרות ההפצרות והאיומים מצד הכומר סירב
אומר לו הכומר-הרי במו עיינך ראית שהאלהים שלנו טוב יותר מהאלוקים שלכם. ענה לו היהודי- אולי הוא באמת יותר טוב אבל לא יותר חכם.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|