| נשלח ב-23/1/2006 20:23 |
|
| |
התנהגות שאינה הולמת
העתקתי מפלינט. תודה פלינט.
משמרת הצניעות
בת ה-16 שעלתה לקו 220 בבני ברק ידעה שהיא נוסעת באוטובוס מעורב לשני המינים - והתיישבה מקדימה. אך חרדי שעלה אחריה לא קיבל את ההסבר. הוא צעק עליה לעבור אחורה ושפך על ראשה בקבוק תרכיז. הנוסעים והנהג ראו ושתקו
מיכל שפירא
http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/037/725.html
באוטובוס שעליו עלתה ח' בת ה-16 בבני-ברק, בדרך לביתה ליד מודיעין, לא היתה הפרדה בין גברים לנשים. זה גם מה שח', נערה דתייה בעצמה, הסבירה לגבר החרדי שצעק עליה שהיא חוצפנית מפני שהתיישבה בספסל קדמי. אבל זה לא סיפק אותו - ואחרי עוד עלבונות הוא שפך עליה בקבוק של תרכיז דביק. שאר הנוסעים והנהג הסתכלו בעניין, אבל אף אחד לא אמר דבר.
ביום חמישי שעבר עלתה ח' על קו 220 של חברת סופרבוס, וכעבור כשעה ירדה ממנו, רטובה, דביקה ומושפלת. ח' ידעה שהקו לא נחשב ל"מהדרין" (קווים לחרדים בהם הגברים יושבים מקדימה, והנשים מאחור), ולכן התיישבה במושב קדמי. כמה תחנות אחריה, עלה לאוטובוס חרדי בשנות ה-30 לחייו , שהפגין מיד את חוסר שביעות רצונו מסידור הישיבה. הוא פנה אל ח' בכעס ודרש ממנה לעבור אחורה: "חוצפנית", צעק עליה, "כאן יושבים הגברים, ואת מפרה את הסדר". אבל ח' לא נכנעה, היא סירבה להתפנות מהמושב וענתה לו שזכותה המלאה לשבת במקום, מפני שמדובר בקו מעורב.
ח' כבר האמינה שהוא עזב אותה לנפשה, כשהרפה ממנה, והמשיך רק לדבר עם חרדים אחרים באוטובוס על "חוצפתה של הנערה הצעירה", אבל אז הוא נעמד מאחוריה ושפך עליה בקבוק שלם של תרכיז מיץ ממותק. "פתאום הרגשתי משהו רטוב ודביק נשפך עלי", שחזרה ח', "הסתובבתי וראיתי אותו מאחוריי, עם הבקבוק ביד. נרטבתי לגמרי, מהראש ועד כפות הרגליים. בשנייה הראשונה הייתי המומה, בחור שקורא לעצמו צדיק וכביכול שומר על כללי הצניעות באוטובוס מתנהג ככה. לא הצלחתי להפסיק לבכות מכעס, במיוחד בגלל שהושפלתי מול כל הנוסעים באוטובוס, ואף אחד מהם לא אמר כלום, לא ניסה להגן עליי".
לדבריה של ח', גם כשביקשה עזרה מנהג האוטובוס הוא ענה לה: "אני לא רוצה להתערב". אבל ח' החליטה לא לוותר, התקשרה מיד להוריה וסיפרה להם על התקרית באוטובוס. היא אף התקשרה למוקד 100 של המשטרה, אבל המוקדנית הסבירה לה שהיא לא יכולה לשלוח ניידת משטרה לאירוע כזה.
אתמול בבוקר, יחד עם הוריה, ח' ניגשה לתחנת המשטרה הקרובה לביתה והגישה תלונה נגד החרדי, שאת זהותו לא ידעה. אביה פנה להנהלת חברת סופרבוס והתלונן על התנהגותו נהג האוטובוס, שבחר לא התערב בתקרית.
"שמענו על המקרה לראשונה רק עכשיו, בעקבות פניית המשפחה", אמר אתמול בתגובה מנכ"ל החברה אלי בליליוס, "אחרי בירור קצר גילינו מי הנהג, ובעקבות התלונה החלטנו להשעותו מתפקידו בינתיים, עד שנבצע תחקיר יסודי. אחרי שנשמע את גרסת הנהג נוכל למסור תגובה מפורטת. בכל מקרה, חברת סופרבוס שואפת לשמור על סטטוס-קוו למרות המצב העדין, שבו אנו לא מפעילים קווי מהדרין אך רוב ציבור הנוסעים הוא חרדי".
מה דעתכם?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2006 00:02 |
|
| |
וואי...זה ממש לא יפה...
ברור שלא מתנהגים ככה, אבל זה משנה אם הוא חרדי או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2006 14:12 |
|
| |
אללה הוא אכבר.
שבירת הכלים.
מסכן גם הנהג שהושעה.
השאלה האמיתית היא מה הנהג [שהושעה..]יכול לעשות במקרים כאלו?
האם יש לו כללים מוגדרים?
מה אנחנו כנוסעים יכולים היינו לעשות?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2006 15:17 |
|
| |
בגילגול הקודם הבחורה שפכה מיץ על החרדי והנהג הוא זה שחימם אותה לעשות את זה
ועכשיו כולם הגיעו לתיקונם...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2006 20:34 |
|
| |
וואללה, אהבתי את הקטע עם הגלגול הקודם. אני יושבת כרגע וכותבת עמודים על עמודים בנושא, ובאתי אליכם רגע להתאוורר, והנה, רמז לחזור
לעבודה...
אני חושבת שמה שקרה פה זה ששניהם הרגישו "אני אלמד אותו" "אני אלמד אותה". מחשבה כזו היא תמיד חומר נפץ. היא רצתה ללמד אותו שיש
לה זכויות, היא דתייה, אבל הנה יש לה הזדמנות חוקית לשבת קדימה, אז היא תשב ושיקפוץ לה. והמטומטם הזה רצה ללמד אותה לקח, מה זה כשמתעסקים עם
צדיקים יפי נפש ששומרים על החוקים גם במחיר פגיעה בזולת.
יהירות הדדית, ותוצאה עגומה לכל המעורבים.
עדיין אני לא מבינה איך כולם
ישבו ושתקו ושמרו על עורם הפרטי. זה באמת גועל נפש. איך אף אחד לא ראה שהוא הולך לעשות מה שהוא עושה ולא עצר בו. זה חשוד, מדאיג, מעורר מחשבות
עגומות ביותר על ההתבדלות והאדישות שלנו זה לזה.
תוקן על ידי - מגי_אדם - 24/01/2006 20:33:38
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2006 09:47 |
|
| |
היי מגי, באמת זה מה שהיא כותבת "לא הצלחתי להפסיק לבכות מכעס, במיוחד בגלל שהושפלתי מול כל הנוסעים באוטובוס, ואף אחד מהם לא אמר כלום, לא ניסה להגן עליי"
מספיקה עירנותו של אחד שפוי בכדי לשנות את כל התמונה.
לכאורה מדובר ביהודי שהתאסלם. כנראה בעל תשובה שנמצא עדיין בעולם התוהו שם הכל פיצוצים גדולים ואין מצב שיתחבר בצורה מתוקנת למציאות בינתיים. או אולי חרדי מבית אבל עם קצת בעיות נפשיות בתוספת טרדות קיומיות רציניות שגרמו לו למתיחות במערכת העצבים, שמצאה את התפרצותה החוצה בהזדמנות זו.
הוא אכן מנסה לעגן את מעשיו בהסברה דתית וחברתית שכן היא 1) לא צנועה 2)חוצפנית ולכן הוא גם שיתף את הנוסעים האחרים בעיבוד הנתונים שהתחולל בו ברגעים בהם הוא תכנן את הפיגוע.
הדרכים המקובלות, כגון לפנות אל הנהג היו דבר הרחוק ממנו כי בעולם התוהו הכל הוא כאן ועכשיו, והנהג נמצא בעולם התיקון הרחוק ממנו.
אינני יודע אם הבחורה כזו תמימה כמו שמתארים אבל אני מתייחס לא אל המקרה האמיתי אלא אל מה שכתוב.
לכאורה האחד הזה צריך היה להיות הנהג. הוא המארח והאוטובוס תחת אחריותו.
אבל בהעדר אנשים - השתדל אתה להיות איש.
ולכן השאלה האמיתית היא - מה כל אחד ואחד מאיתנו חושב שבאמת הוא היה רוצה לעשות שם אם הוא היה אחד הנוסעים.
מה היא התגובה הרצויה, בכדי להיות אותו האחד המושיע?
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2006 17:44 |
|
| |
שלום לכולם
אנשים מוצאים את הגועל שלהם ונותנים לזה חותמת של הבד"ץ.
הבן אדם כל כך דואג לדבר ה' שציוונו על הצניעות (או יותר מדוייק:חומרות שהוסיפו רבנים) שלא אכפת לו ממצוות כמו: אל תלבין פני חברך ברבים (שהרמב"ם מפרש שזה כמו שפיכות דמים) או משהו קצת פחות ידוע כמו: מה ששנוא עליך על תעשה לחבריך (אולי הבן אדם מקפיד רק על חומרות ולא על מצוות ממש)
הרבה אנשים יוצאים נגד הדת באומרם שהדת היא מקור למלחמות. והנה מקרה שממחיש את העניין ברמה האישית. אבל אנשים שרוצים לעשות מלחמות יעשו אותם בלאו הכי ונח להם לנצל ולרתום את "דבר ה' " לשגעונות/ ליצרים שלהם.
אזרחי- נהג האוטובוס היה פשוט יכול (מחוייב אם אתה שואל אותי) לעצור ולבקש מהנוסע לרדת מהאוטובוס. יתכן שהוא פחד להתעסק איתו ואולי היו עוד מחוממים למיניהם שהנהג לא ידע אם יש לו סיכוי נגדם.
אם הייתי שם לא הייתי אומרת לו כלום כי לא נראה לי שמשהו יכול לצמוח מיזה. אבל בטוח הייתי עוזרת לנערה לנקות את עצמה ומעודדת אותה.
אתה גם לא יכול לדעת אם זה חוזב"ש או סתם מוסלמי ממשפחה טובה. מה שכן אתה יכול להיות בטוח שזה אחד חסר שלווה, חסר בטחון עצמי שמגיע ממקור בריא ותולה את הרגשת הערך העצמי שלו בצדק שהוא משליט בעולם. ולא בטוח שבהיסטוריה שלו יש אמא שכיבדה אותו כראוי.
עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל עם ישראל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2006 21:48 |
|
| |
לבקש ממנו לרדת מהאוטובוס?! בשום אופן לא. אני (אם היה לי אומץ...) הייתי דורש ממנו ממנו
בתוקף להראות תעודת זהות, ורושם את הפרטים שלו, כדי שהנערה תוכל לתבוע אותו לדין תורה.
על-פי התורה, הוא חייב לשלם פיצויים, וכל מי שנמצא שם צריך לדאוג שהוא ישלם.
אני לא חושב שהוא "מוסלמי". עובדה שבתורה, שניתנה לעם ישראל, יש פרשות שלמות שמתייחסות לאנשים
כאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2006 10:32 |
|
| |
אולי מצד דין רודף היה צריך למנוע ממנו גם להמשיך את הנסיעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2006 11:29 |
|
| |
אראל
על אילו פיצויים הינך מדבר?
הרי היום לא דנים צער ובושת , ונזק כספי לא היה .
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2006 11:49 |
|
| |
הי מגי, קראתי את הסיפור שכתבת ואת באמת צודקת, זה באמת מעשה מגעיל ומכוער ועוד יותר מגעיל שעושים את זה כביכול בשם הדת, אבל אם אני לא טועה בפורום אתאיזם לקחת את הצד השני, לא?
זה הזכיר לי סיפור שקרה לי. הייתי באוטובוס עם כמה חברות, וכנראה דיברתי יותר מדי בקול, או שאני לא יודעת מה, ופתאום בחור חרדי זרק עלי ביצה!!! ככה באמצע באוטובוס, הוא פשוט בא וזרק עלי ביצה לפנים! יתכן וזה לא היה בשם הדת, אלא סתם אחד פסיכופט שהיו לו בייצים מיותרות בכיס והיה בא לו לזרוק אותם על בחורות, אבל בכל מקרה אני הייתי בהלם, ככה מתנהגים? אם הוא רוצה לחנך אותי, להגיד לי מה הפריע לו אז מילא אני יתקן, אבל מה התועלת סתם לזרוק עלי ביצה, ושאני עד היום לא אדע על מה ולמה?
אגב לבשתי בגדים חדשים, וזה ממש היה גזל כי הם נהרסו לגמרי..
אבל רק אציין שבמקרה שלי דווקא עזרו לי, כולם באו אלי עם טישויים וניסו לנקות אותי..
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2006 11:53 |
|
| |
פנינה, ברוכה הבאה לישיבת הגולשים!!!
שאלה קטנה, ואולי אף איננה הכרחית,
ומבלי לחפש אשמים, אלא רק לחפש את נקודת ההצתה הפסיכולוגית של התוקף.
האם היה רגע קטן של ניצחון רוחני שלך עליו לפני זריקת הביצים?
האם היתה לך את התחושה שהצלחת להבהיר לו שהוא אפס מאופס, לפני שהוא יצא מהכלים?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2006 15:07 |
|
| |
שלום אזרחי, אני נמצאת כאן כבר תקופה פשוט לא יצא לי להגיב.. אני בכלל בכלל לא ראיתי אותו לפני כן, או שאולי ראיתי אותו ולא שמתי לב, אבל רק הבחנתי בו לאחר שהוא זרק את הביצה ולכן לא היה מצב של ניצחון רוחני. לא הבהרתי ולא ניסיתי להבהיר לו כלום, פשוט ישבתי כמו בחורה תמימה באוטובוס. אגב זה היה אוטובוס די חרדי, אבל ישבתי באחורה כך שבאמת לא היו יכולים להיות לו תלונות!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2006 15:18 |
|
| |
זה פעם ראשונה שאת מסתבכת עם שכמותו?
איך הגבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2006 15:32 |
|
| |
היי פנינה, טוב לראותך...
אם אינני טועה, לא כאן ולא שם לקחתי צד.
בפורום אתיאיזם דיברו פעם על עצם העניין של הפרדה בין גברים ונשים
באוטובוסים בבני-ברק, ועל קיבוצניקית שעשתה להם דווקא, וכולם
ריחמו על הקיבוצניקית והתלהמו על החרדים.
אז אמרתי להם שכך מקובל בבני-ברק, והיה על הקיבוצניקית לקבל את דין המקובל.
היא היתה אורחת שם. איש לא פגע בה, אבל היא פגעה בחוקים המקובלים במקום
וברגשותיהם, וזה לא היה נכון מצדה.
כאן קרה משהו אחר לגמרי. ואם שמת לב,
כאן אמרתי שהמניע של שניהם היה ללמד לקח אחד לשני.
זה מה שחימם אותו והוציא ממנו את הרע והגועליות שישנם בו בלאו הכי.
היא ניסתה ללמד אותו לקח, לנצל עד הסוף את ההזדמנות שהחוק לצידה
והוא ניסה ללמד אותה בחזרה, שתדע מקומה של אישה...
אני מניחה שהיה בהתנהגותה משהו מאד מקומם (לא שאני מצדיקה את האידיוט)
ולכן גם איש לא התערב לטובתה. היא לא היתה קורבן באמת. היא כנראה חיפשה מלחמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2006 15:35 |
|
| |
1)החושים הבלשיים שלי אומרים שאולי היתה איזו הוראה באיזו קבוצה מסויימת לנקוט ולחפש אופציות לפוגרומים כאלו.
2)או אולי זה אותו אחד והוא כנראה סידרתי.
1)מעניין לדעת תאור מדוייק של הנאשם.
ולנסות ולבדוק אם הוא דומה בתיאורו לנאשם במקרה המפורסם.
2)או תאור מדוייק שלך ותאור מדוייק של הנפגעת השניה כך שאולי נוכל לדעת מה הם או הוא מחפשים.
בכל מקרה, אני מקווה מאד שדברים כאלו לא יקרו יותר.
|
|
|
|
|