בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

מה זה צדיק?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/2/2006 14:51 לינק ישיר 

אז זהו, שאין לו הרבה. אבל הוא כותב נפלא.
זהבי לעומת זאת מס' 1!

אני לא מבין למה את מזועזעת? הרי בורא עולם יצר את כל מה שאת מתארת אז למה זה לא מתאים לך? תוקן על ידי - snail911 - 21/02/2006 14:53:29

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/2/2006 16:42 לינק ישיר 

צדיק היא מדריגה יוצאת דופן, נפלאה ומיוחדת,
 דרגתם של בודדים בכל הדורות,
וכל אדם אחר
גם מי שעובד את ה' כל ימיו בקדושה 
רחוק ממנה בתכלית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/2/2006 19:21 לינק ישיר 

הרמב"ם בהלכות תשובה ג א כותב: "כל אחד ואחד מבני האדם יש לו זכויות ועוונות. מי שזכויותיו יתרות על עוונותיו - צדיק...". זה ממש מנוגד לדברים האחרונים שכתבת. כמובן שמותר לך לחלוק על הרמב"ם, אבל ראוי שתביא נימוק כלשהו לדבריך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/2/2006 21:04 לינק ישיר 

אני לא אמרתי שזה לא מתאים לי ואני מקבלת בקושי רבגם את הדברים הקשים בחיים אבל המספר 1 הזה שעליו אתה מדבר השתמש בקללות והשמצות -----------------------------------------------------------------------.ועוד דבר זה שאני מקבלת בלית ברירה את הרוע בעולם לא אומר שאני אמורה להתעסק בזה גם בשעות הפנאי שלי ולקבל אנרגיה קשה משדרן רדיו שעיקר המסר שלו הוא לחדד את הכעס של העם איזו מין שליחות זאת? תוקן על ידי - אזרחי - 23/02/2006 15:34:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2006 21:25 לינק ישיר 

טוב, גם אני לא בעד הקללות על אף שמזה כשנה הוא התמתן בעקבות לחץ מהתחנה (פנייות ציבור...), אגב היום ורדה רזיאל הושעתה וזאת גם בעקבות לחץ ציבורי.

הוא רואה בעבודתו שליחות שהוא מגדיר אותה: "קול העם המציאותי והדומם" ובמדינתינו בעלת המזג החם זאת הצורה שלו להביע את עצמו.

אבל את צודקת, יש לנו חופש להעביר תחנה אם דברי השדרן לא נעימים לאזנינו ואף להעביר ביקורת.

מעניין לעניין באותו עניין, כאשר אני מסכם את הנאמר כאן אני מגיע למסקנה שהצדיק הוא אדם שהצדק עימו וכל עוד נאמן הוא לצדק ולשמירתו ייקרא צדיק.
צדיק בתחילה פעל למען עצמו כדי להגיע למודעות עצמית ולהגשמת הטוב שבו ולאחר מכן פיזר את תובנותיו וחכמתו לעזרת הרבים.
אך ישנה סתירה, האם לצדיק ייתכנו אנשים שחולקים על "צדיקותו"? כי אחרת הוא לא צדיק?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2006 00:23 לינק ישיר 

"צדיק כתמר יפרח.."

התמר צומח במדבר במקום בו התנאים הם הכי קשים לגדול עם החום וחוסר המים
אך הוא עושה זאת "בטבעיות" ללא קושי ונותן פירותיו המתוקים בעיתו.
פירותיו כל-כך מתוקים שבמקרא נקראים הם דבש.
תמר=תם-מר.
לדעתי ככה הוא הצדיק .ממתיק את המר גם שאין הרבה מים(תורה) ועומד נגד החום(קשיי העולם והמתנגדים)
וכמו שאחוז התמרים בעולם נמוך בהרבה מכלל הצמחים(שאר האנשים) כך גם אחוז הצדיקים.

למישהו יש מושג מה פירוש "...כארז בלבנון ישגה" 

אני יסתפק בלהיות כמו השקדיה. להיות שקדן ולהתמיד ולפרוח ראשון (ראשון לבית הכנסת או בית המדרש)

חבל שבינתיים אני סתם חציל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 00:38 לינק ישיר 

עינבחי, פשוט מקסים וגם מתקשר לט"ו בשבט!

"צדיק כתמר יפרח כארז בלבנון ישגה" תהילים צב פס' 13.

ישגה = ישגשג = יפרחו בבית אלוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2006 00:52 לינק ישיר 

חילזון אם מותר לי לקרוא לך ככה?

מה עוד אנו יודעים על ארז הלבנון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2006 01:10 לינק ישיר 

מצורף קובץ

מלבד שזה העץ האהוב עלי ביותר, חירם מלך צור הביא לשלמה את עצי ארז הלבנון שבממלכתו כשי לבניית בית המקדש הראשון.

תוקן על ידי - snail911 - 22/02/2006 1:09:06

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2006 12:23 לינק ישיר 

סנייל,

מה נוגע מה אחרים חושבים?

עינבחי,

הרגת אותי מצחוק וגם רוממת את רוחי. אתה החציל הכי טעים שאני מכיר, וכשאני אוכל סלט חצילים אני לא רוצה במקום זה לא שקדים וגם לא תמרים.

אראל,

1) עיין בתחילת אשכול זה בתגובת

23:55 נשלח ב 24/1/2006 חייםגד
 ובתשובתי לו [על ההבדל בין המושגים "צדיק בדינו" ו"מהות הצדיק".]

2)בספר הזוהר חלק ג' דף רל"א רב המנונא שואל את אליהו אם אחד כזה שממועטים עוונותיו ויש בו רוב זכויות הוא הנקרא צדיק ולפי תשובתו של אליהו שם, הפירוש של "צדיק ורע לו" הוא שצדיק ורע לו הוא אינו אדם שיש לו רוב מצוות ומיעוט עוונות, אלא אדם מסוג אחר, שהרע שבו כפוף לטוב. [וזה כתוב בדף לפני זה ברעיא מהימנא, בפרשת משפטים].

כאן אנו כבר נוגעים בשני סוגי הצדיקים [שמוזכרים גם בגמרא במסכת ברכות דף ז עמוד א', "צדיק וטוב לו=צדיק גמור"  "צדיק ורע לו=צדיק שאינו גמור"].

אני מרשה לעצמי להציע לך לפתוח את ספר התניא וללמוד בשביל ההתחלה את הפרק הראשון [סך הכל עמוד אחד], שפותח את התמונה הכללית לצורך הבנת עניין זה, ואשמח מאד לדעת שנהנית מעצתי זו הטובה ביותר שבאמתחתי.

מאחר ששבעים פנים לתורה, ניסה רב המנונא לבדוק אם אכן אדם שיש לו רוב זכויות הוא צדיק, אך אליהו ענה לו שאין דעה זו מכלל שבעים הפנים אלא רק שם המושאל, היינו שאין זו הגדרה אמיתית אלא רק שם המושאל לעניין שכר ועונש, לפי שאדם נידון אחר רובו ונקרא "צדיק בדינו" ואין זה שם העצם.

ובשם המושאל הזה השתמש הרמבם בהלכות תשובה שהזכרת וגם בגמרא מסכת ראש השנה דף ט"ז עמוד ב', ומסכת קידושין דף ל"ט עמוד ב.

אשמח מאד לדעת אם אכן זכתה עצתי להיות חלק מהעצות אותן קיבלת ואקל עליה ע"י שאוסיף לינק, וגם על ידי שאכניס את הפרק לאשכול הראשון של ישיבת הגולשים:

http://books.chabadlibrary.org/admur_hazoken/tanya/likutey_amarim/01.htm

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2006 13:21 לינק ישיר 

בורא עולם לא נמצא במקום שיש בו רוע ,איפה שיש לשון הרע ,חוסר כבוד ,חוסר סיפוק ושמחה בחיים, שקר וכו ,לכן צדיק הוא זה שבורא עולם נמצא בקירבו .בורא עולם יצר  את יכולת הבחירה בין טוב לרע ,במקום שקיים  הרע  בורא עולם לא נמצא ,יכולתו של הצדיק להפנים זאת ולהבין את מערכת היחסים שבינו לבין הקדוש ברוך הוא היא מופלאה.זו אכן מערכת יחסים הדומה לזוגיות מושלמת שבין גבר לאישה שיש בה המון נתינה וקבלה אהבה וכבוד .ככל שאדם מכיר יותר את בורא עולם כך הוא אוהב אותו יותר וככל שהוא מכיר אותו יותר כך הוא רוכש לו כבוד יותר(יראה),מצד אחד הוא חש קירבה גדולה יותר לבורא עולם וכנגד הוא רוכש לו כבוד ומבין את קטנותו בפניו.הצדיק מבין את מהות החיים ונשמתו נמצאת בבית. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2006 14:54 לינק ישיר 

אצל הצדיק מזדהה ה"אני" שלו עם הנפש האלוקית ולא עם הגוף והנפש הבהמית. לגביו הגוף הוא רק חומר, בשר ועצמות, השייך לו כמו שבגדיו וביתו שייכים לו, ואינם הוא עצמו. הלל הזקן כשהלך לאכול סיפר לתלמידיו שהוא הולך לגמול חסד עם גופו. הגוף נחשב כמו זר, כמו "אחר" שאמנם הצדיק מתייחס אליו, ואפילו אחראי עליו, אבל הוא איננו עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/2/2006 16:42 לינק ישיר 

היי סנייל,

מה שנראה לי זה שה' היה הוגן ונתן בחירה חופשית לאדם ולחוה.

"מה אתם מעדיפים?" [הוא כאילו שאל], "להמשיך ככה חיי נצח בגן עדן כמו שאתם מכירים אותו, או לצאת למסע של ששת אלפים שנה של מלחמות, שבהם בסופו של דבר אתם תביאו לי תועלת?"

"לא מצפים לכם חיים קלים, ואפילו תצטרכו לטעום טעם מוות, אבל ככה תוכלו להגדיל את גן עדן בכוחות עצמכם"

"אני לא רוצה לעשות לכם את זה בעל כורחכם!  אני לא אוציא אתכם מגן עדן בכח! תחליטו אתם!"

ואדם וחוה שקלו בכובד ראש את האפשרויות והחליטו ללכת על זה.

והנה מרגע האכילה, התערבבו להם הטוב והרע, והתחיל המסע של הפיכת הרע לטוב.

הכוונה בכללותה טובה, אבל בכדי לקצור פירות מהאדמה צריך להכניס לשם דברים שיהיו שקועים בה. וזה אולי לא הכי נעים להשקיע. אבל אדם וחוה היו מספיק נבונים ונועזים ללכת על זה, לשמחת ה'.

לגבי האמת, האמת לא צריכה אישור, היא רק מחכה להיכנס גם במקום שעדיין היא לא נקלטה [קוראים למקום הזה שקר או על כל פנים חוסר אמת] 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/2/2006 17:08 לינק ישיר 

סנייל, על זה בדיוק אני מדברת, על זכות הבחירה שנתן לנו בורא עולם והצורך שלנו להתקדם בחיים וללמוד מטעויות. 

אתה מציין  פה כמה אתה מאוכזב מכך שבורא עולם נתן לנו  את האופציה  לבחור בין טוב לרע,ואתה אפילו 

נשמע לי די כועס.אני מבינה את הרצון העז של כולנו לדעת רק טוב מהו ,אבל אנחנו, בני האדם עם יצר  

הסקרנות  הגדול שלנו הבאנו את זה על עצמנו, ומאז אנו נאלצים להילחם בחיי היום יום ולהתאמץ בשביל לראות

את הטוב בכל דבר. בורא עולם בחן אותנו ונתן לנו את זכות הבחירה,כולנו יודעים

שכדי להגיע להשגים עלינו לעשות בחירות נכונות בחיים וכשאנו עושים בחירות לא נכונות אנו משלמים.

אתה כועס שניתנה לנו זכות בחירה שאמרה בפרוש שאם ניפול בה נסבול."אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהנה"

מכיר?

הצדיק ,הוא לא זה שיוצא בהצהרות לגבי כמה הוא צדיק ותמים. הצדיק הוא זה שנמצא במערכת יחסים קרובה 

עם אלוקים והוא לא חי עפ הקריטריונים החברתיים.

הכעס לגבי זה שאנו חיים לצידו של הרע הוא באמת לא קל ומכאן שעלינו להתמודד עם העובדה הזאת ולנתב,

את חיינו בשאיפה לקבל את הדברים באהבה ולא בכעס ופחד מפני הרע כי הוא אכן קיים בקרבנו השאלה היא

כיצד אנו מתיחסים אליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2006 17:11 לינק ישיר 

זלזה, סחתיין על הרווחים בין השורות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > מה זה צדיק?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.