| נשלח ב-29/1/2006 21:47 |
|
| |
השופט הראשי במשפטו של דרעי נטמן היום בהר המנוחות
נפטר השופט בדימוס ד"ר יעקב צמח שעמד בראש ההרכב שדן את אריה דרעי
בחודש מרץ 1999, הרשיע בית המשפט המחוזי (בראשות השופט יעקב צמח, השופטת מרים נאור, והשופטת מוסיה ארד) את אריה דרעי באישומי "התיק האישי". דרעי הורשע בעבירות שוחד, מירמה והפרת אימונים, ונדון לארבע שנות מאסר וקנס של 250,000 ש"ח.
ההחלטה התקבלה בהלם ובזעזוע בציבור החרדי ובציבור הספרדי. הרב עובדיה יוסף אף איבד את שלוותו והורה לכתב הערוץ הראשון ניצן חן שבא לראיינו, במסיבת עיתונאים סוערת בביתו של דרעי - "תצא בחוץ". צמח, שכיהן עד יולי האחרון כנשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, הלך לעולמו בגיל 71 לאחר מחלה קשה. נועם שרביט 12:56 29/1/06
השופט בדימוס ד"ר יעקב צמח, שכיהן עד יולי האחרון כנשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, הלך לעולמו בגיל 71 לאחר מחלה קשה. צמח נטמן היום (א') בהר המנוחות בירושלים. הוא הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים.
צמח עמד בראש הרכב השופטים שדן את אריה דרעי במשפטו הממושך, יחד עם השופטים מוסיה ארד ומרים נאור. בתום משפט בו נרשמו 41 אלף עמודי פרוטוקול והוגשו 2,200 מוצגים, נידון דרעי לארבע שנות מאסר בפועל, אולם העליון קיבל חלקית את ערעורו והפחית לו שנה. במאי1984 ,בתקופתו של משה ניסים כשר המשפטים, מונה צמח לכהונת שופט מחוזי, ו-12 שנה אחר כך מונה לסגן הנשיא. באוגוסט 2003 הוא מונה לתפקיד הנשיא, בו החזיק עד יולי 2005, אז פרש לגמלאות. שופטי המחוזי בירושלים פירסמו היום הודעת אבל, בה בחרו להדגיש את צניעותו ואת "מנהיגותו כראשון בין שווים". "השופט צמח היה לנו בראש ובראשונה חבר ואח בכור, שאורחותיו כשופט וכנשיא שימשו לנו דוגמא ומופת", נאמר בהודעה. צמח, יליד עיראק, עבד במשרד עורכי הדין הירושלמי א.ש שמרון. בהמשך, כיהן כממונה על החקיקה בתחום המשפט המינהלי במשרד המשפטים, ושימש מרצה למשפטים באוניברסיטה העברית ומרצה אורח באוניברסיטאות ת"א, בר-אילן וקליפורניה. הוא למד באוניברסיטה העברית בירושלים, בין השאר, שפט צמח במשפטים פליליים מרובי נאשמים, בתיק בזק - המנכ"ל וסגנו, בתיק משה מן, שהיה מנכ"ל בנק טפחות, אישר את צווי המעצר המינהלי לפעיל הימין הקיצוני נעם פדרמן הליך שהתנגדו לו רבים ואפילו יושבת ראש סיעת מרץ בכנסת זהבה גלאון כינתה את המעצר "הליך מתועב". " הסמכות להטיל עונש מעצר מינהלי לפדרמן - שאושר בידי השופט יעקב צמח, נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים - היא מן המתועבות שהורישה לנו מערכת המשפט מתקופת השלטון הבריטי, והשימוש בתקנות ההגנה לשעת חירום אינו עולה בקנה אחד עם זכויות אדם במשטר דמוקרטי." השופט צמח התיר לעיתונות ולתקשורת המצולמת לתקשר מתוך אולם בית המשפט את הכרעת דינו של דרעי דבר שלא מקובל בבתי משפט בעולם.(ולמרות התנגדות סנגוריו) מי שזוכר הרב עובדיה כעס מאוד מאוד על השופט הזה באומרו "רואים את השנאה שלו יוצאת מדבריו" השופט צמח גזר לדרעי את העונש המירבי בחוק. היום הוא נטמן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2006 21:55 |
|
| |
אני מרשה לעצמי לישמוח אף פעם אני לא מרשה לעצמי לישמוח על אדם שמת אני מפחד שהנשמה שלו לא תבוא להיתנקם בי אבל בנבוכדנאצר הזה אדם רשע ומרושע אני שמח כן יאבדו כל אויביך ה באבוד רשעים רינה הגיהנם שמחכה לו אני מאמין שרבי אריה מחל לו אבל בדיני שמיים יש לו עוד הרבה שיחזור בגילגול של נרקומן
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2006 22:08 |
|
| |
חושש אני אולי מזדהה עם דבריך אבל לא מסכים איתך (אני לא שמח לאיד)
אבל... אהבתי את הקללה "שיחזור בגלגול של נרקומן"
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2006 22:13 |
|
| |
אני בדרך כלל לא שמח לאיד אבל היום אני שמח בקשר לקללה שיהיה בכלא וירגיש איך זה ליהיות בכלא..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2006 23:25 |
|
| |
כן יאבדו כל אויבך ה'
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2006 05:15 |
|
| |
כן יאבדו וכו'
אולם......
בנפול אויבך אל תשמח
תן לקב''ה להחליט מה עונשו ומתי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2006 11:22 |
|
| |
הבעיה במערכת המשפט שנפתחה נגד אריה דרעי הייתה התקשורת שיצרה לינץ ממש על אריה דרעי כאשר הכוונה הייתה למעשה הדתיים והדת, השופטים הושפעו כל כך מהאוירה התקשורתית עד כדי כך שביצעו הליכים לא חוקיים כגון התרת אמצעי התקשורת לצלם את האירוע מבפנים אותה תקשורת שכיכבה בתקופת המשפט הייתה לשופטים כמו גוף משפטי עצמאי מעל כל חוק. דבר שני, כשהשופטים גילו שנפלו בתרמית של עד המדינה שמולוביץ סירבו לתקור אותו שנית.... כל כך פחדו מגילוי האמת ומבזיון בית המשפט.....השופטים לא היו תמימים הם ידעו את האמת אך האמת הייתה מהם והלאה.
"כי זוכר כל הנשכחות אתה, ואין שכחה לפני כסא כבודך"
30/04/2002 בית המשפט העליון, בהרכב השופטים דליה דורנר (אב"ד) אילה פרוקצ'יה, ואדמונד לוי, הוציא צו על-תנאי המורה ליועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, להשיב תוך 30 יום מדוע לא תיפתח חקירה ו/או בדיקה ביחס לעד המרכזי בפרשת אריה דרעי, יעקב שמולביץ, בחשד שמסר עדות כוזבת במשפטו של דרעי. דרעי הגיש את העתירה, לאחר שהתגלה כי שמולביץ הורשע בשווייץ בעבירות מרמה חמורות. שמולביץ היה אחד העדים המרכזיים במשפטו של דרעי. במהלך משפט זה מסר עדות, בשבועה, במהלכה טען כי הוא נקי מכל ההליכים הפליליים שנוהלו נגדו בשווייץ. דרעי מבקש עתה להוכיח, כי שמולביץ שיקר בעדותו במשפט דרעי, ולכן אין להאמין לעדותו ככל שהיא נוגעת לדרעי עצמו. היועץ המשפטי לממשלה אליקים רובינשטיין ופרקליטת המדינה עדנה ארבל, דחו (4.1.02) את דרישת אריה דרעי להורות על פתיחת חקירה פלילית כנגד עד המדינה יעקב שמולביץ, בחשד שמסר עדות כוזבת בבית המשפט המחוזי בירושלים, דרעי דרש לפתוח בחקירה כנגד שמולביץ, בגין עדות כוזבת שמסר הלה בבית המשפט. במהלך חקירתו הנגדית טען שמולביץ, כי בחקירתו בשווייץ טוהר מהעבירות שיוחסו לו. במהלך 2001 התברר, כי שמולביץ שיקר בעדותו: בבית המשפט בשווייץ הוא הואשם בעבירות חמורות ביותר. בעיסקת טיעון שנערכה עימו הוא הורשע בעבירות שיוחסו לו, ולפי גזר הדין נאסר עליו לבוא לשווייץ במשך 8 שנים! מהמידע שהתגלה מתברר עוד, כי התביעה בישראל - ובראשה שופטת בית המשפט העליון דורית בייניש, שכיהנה אז בתפקיד פרקליטת המדינה, ועו"ד יהושע רזניק, שהיה התובע בתיק דרעי, סייעו לשמולביץ להיחלץ מאימת הדין בשווייץ, כדי שיוכל להעיד בישראל כנגד דרעי. חקירת שמולביץ היתה אמורה להוביל, בין היתר, לפתרון החידה: האם השתתפו רזניק ושמולביץ, אם במעשה, אם במחדל ואם בעצימת עיניים, בהטעיית בית המשפט.
דרעי אמר בתגובה כי "ההחלטה לשלוח אותי, אב לתשעה ילדים לתקופה ארוכה לפני פתיחת שנת הלימודים ולא לתת לי לשבת עם הילדים בראש השנה וביום כיפור זה לא מחזק את כוח החוק, אלא רק מחליש. כמו שאמרתי ואמשיך לומר את דברי האמת תנצח והמהפכה היהודית תימשך.
תוקן על ידי - isratal - 30/01/2006 11:26:36
 |
|
|
|
|
|