בית פורומים באבוב

שבת פרשת וארא השבת הראשונה שלי בחצר באבוב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/1/2006 23:03 לינק ישיר 
שבת פרשת וארא השבת הראשונה שלי בחצר באבוב

הנה השבת הזו היתה השבת הראשונה שלי אצל האדמו"ר מבאבוב שליט"א מאז אותו יום מר ונמהר י"ב אדר פטירת מורינו ורבינו אבינו רוענו צדיק דורנו מנהיגנו ומדריכנו זצללה"ה, והיות שהזדמן לי להיות השבת בבארא פארק [מקום שלמדתי בנעורי] הוחלטתי לתת פירוק לרגשותיי של השבת לכלל הציבור, אשתדל לכתוב כמה שיותר פרטים כדאי לתת תמונה מלאה של השבת הזו מרישא עד גמירא.

הטלית לייגן היה כרגיל בבית רבינו שליט"א הנמצא ב50 סטריט בין ה15 ל14 אוועניו, הדירה של הרבי נמצא בבנין מגורים של ארבע משפחות והרבי גר בקומה הראשונה, בבית אין בכלל חדר לקבלת קהל, אלא חדר סלון ששמה מחכים בתור לפני הכניסה לחדר של רבינו, ושמה רבינו גם לובש הטלית בער"ש, וחדר הקבלה של הרבי הוא חדר צדדי שכל הארבע צדדים מפוצצים אם ספרי קודש ושולחן קטן יחסית וכסא. [שמעתי כבר לפני הרבה זמן שבשעות המאוחרות בלילה מי שרוצה יכול לבוא לראות איך האור דולק עדיין, ואם תעמוד על כסא תראו אותו לומד..]

כשנכנסתי לביהמ"ד לא יכולתי להתעלם מכמות המודעות של האירגון חברת לומדי תורה התלויים על הקירות, המודעות דיווחו לציבור המתפללים על הפעיליות השונות לבחורים ולאברכים על המבצעים והצטרפיות ללימוד ברציפות בימי השובבי"ם ובכל מיני מסלולים וגם מודעות ברכה להתורמים כסף לאירגון, בעיון במודעות רואים שהאירגון חובק עולם ויש בה השתתפות של מאות בחורים ומאות אברכים שלומדים ברציפות ולפי מה שכתוב במודעות זה עובר תחת עינו הפקוחה של האדמו"ר שליט"א- כה לחי! -

על השולחנות היו פזורים גליונות המדווחים על הפעילות השונות ועל ההכנות העצומות ליאהרצייט הראשונה ולדינר השנתי שיתקיים בי"ב אדר

כמובן גם קונטרסי הדברות קודש הכוללים כל הדברות קודש של רבינו שליט"א שנאמרו בשבת האחרונה-

המקום של הבימ"ד נמצא בבית יעקב [בית ספר], האולם בו מתפללים, הוא ענק ממדים זה לדעתי האולם הגדולה ביותר בכל בארא פארק, כשנכנסתי המקום היה שחור מזקנים ונערים, השולחנות הם צרים במיוחד כדי לתת אפשרות לכמה שיותר אנשים להשתתף בתפילות, כשנכנסים לאולם לא יכולים בכלל לראות את הסוף, זה פשוט מדהים כמה מתפללים יש שמה, לדעתי ואין לי ספק בזה שהתפללו שמה קרוב לאלף איש בחורים ואברכים, יש מאות שולחנות וכסאות ומעברים צרים ביותר, הגבאי נתן לי מקום די קרוב למזרח ככה שהיתה לי הזכות לראות את רבינו שליט"א במשך כל התפילה, אציין שבכל זמן התפילה שמתי לב שאלה היושבים ליד רבינו שליט"א ממש, מתפללים אם כזה התלהבות והשתפכות הנפש, שלא התאפקתי ושאלתי לשכני מי אלה? והוא ענה לי שהם בני רבינו, שאחד הוא החתן של הרבי והשני הוא בנו, גם רבינו שליט"א מתפלל אם התלהבות גדולה ועצומה ממש עבודת השם, זה הזכיר לי את רבינו המהר"ש זצלל"הה שהיה ג"כ מתפלל אם חיות ו"פרישקייט" כל ימיו.

מנחה- לש"צ ניגש בקביעות האבד"ק שליט"א,

ולקבלת שבת ניגש ר' יוסף בראננער ני"ו, ובלכה דודי עמדו לידו קאפעלע של אברכים שעזרו בקולותיהם הנעימים בשירה, בבואי בשלום כשכל הציבור מסתובב לצד מעריב אז עולם גדול נשארים במקומיהם להסתכל על הרבי ששר בהתלהבות עצומה ו"פאטשן" אם הידיים ב'ברען גדול', כל התפילה בכלליות הוא בטפמרטורה גבוהה, הציבור מתפלל ושרבקול רם וההד האלפים בתפילה וה"ווארימקייט"משאיר אותך תחת רושם להרבה זמן, בסוף התפילה הרבי אמר קדיש לע"נ רבינו זצ"ל, ואחרי התפילה משתרך כמה תורים ארוכים מאוד מכמה פינות הבימ"ד כדי לומר גיט שבת לרבינו שליט"א, שעונה לכל אחד ואחד בסבר פנים יפות, וגם לאב"ד אומרים "גיט שבת".

בשעה 9:30 רבינו שליט"א נכנס לעריכת ה'טיש', המקום היה מפוצץ מאנשים היו שמה מלא פארנצ'ס מכל הצדדים עד איפוא שרק יכולים לאורכה ולרוחבה,  והרבה מאוד שורות של מקומות ישיבה לזקנים וחשובים, כשרבינו שליט"א נכנס הס הושלך בביהמ"ד ורבינו ניגש בזריזות ישר למקומו והוריד את הר'זוולקע ומייד התחיל אם ה"שלום אליכם", רבינו שליט"א מתכסה אם הטלית לגמרי ובקושי רואים את צורתו הק', והוא שר את זה בקול גבוה ובדביקות, רטט עובר בקהל כשהוא שר את הניסוח המפורסם של ה'קדושת ציון' על המילים 'ואתפלל כדת כראוי וכנכון וכו'' וככה עבר את כל השירים עד הקידוש בהתלהבות גדולה בזמן כשאלפי עיניים נועצות בו ומתבוננים בו, וגם ב'קידוש' עבר זיזוע בין השורות על הפרנצ'ע כששומעים את ההכרזה "יום הששי!!!..", אחר הקידוש רבינו נוטל את ידיו ושרו ניגונים בזמן שרבינו אכל חלה וחילק שיריים וכן המשיכו בשירה עד אחרי הדגים עד שרבינו בירך לחיים, המקום כל הזמן התמלא יותר ויותר אם חסידים, עד אפס מקום, היה דחוס עד פיקוח נפש והחום היה גדול מאוד,

וגם נראו רבני העיר כמו הרב דחוסט שליט"א, האדמו"ר מאלכסנדר שליט"א, וראש ישיבת אלכסנדר שליט"א, האדמו"ר מצאנז-גריבוב שליט"א, גם בניו הצדיקים שליט"א היו, ובנו הגדול ר' ברוך האלבערשטאם , וכמו"כ האדמו"ר מדעעש שליט"א, הרב דטששנוב, הראדימושלער רב, קאלבאסאווער רב, מאקעווער רב, האדמו"ר מדאמבראווער, ועוד הרבה, הצפיפות במזרח הכריח להעסקנים להוריד אנשים חשובים ביותר לשבת בצד כמו שאר החסידים, כי אחרי שהמזרח התמלא באדמורי"ם חשובים, הוסיפו עוד שורה שנית במזרח [מאחורי רבינו] שגם במהרה התמלא ברבנים, ככה שאלה שהגיעו ולא היו להם מקום ישיבה במזרח ישבו בצדדים, אחרי המשקה והלחיים רבינו שליט"א התחיל לומר דברי תורה, שקט מוחלט נהיה בבימ"ד וכולם הצטופפו עוד יותר קרוב למזרח כדי לשמוע יותר ברור,
רבינו שליט"א השתדל מאוד לומר בקול רם, רבינו דיבר ד"ת ערך של 45 דקות, ותאמין לי שזה עבר כמו רגע, עמדתי נדהם מהחידושים והמוסר שהוא מוציא מכל מילה, עמדתי דום עד הסיום שזה היה בשבילי כמו התעוררות משינה, כל כך טוב הקשבתי, ומה אני יגיד לך? זה כמו חלום מתוק, רואים על כולם את החיוך הזה של ההנאה של הד"ת,

אחרי התורה רבינו שליט"א שר את "כל מקדש" וכולם חוזרים אחריו, אחרי זה רבינו שליט"א אוכל קומפוט ומחלק שיריים ואח"ז האב"ד שליט"א שר את מנוחה ושמחה, פערפל, וצימעס, ורבינו כיבד מישהוא אם "מה ידידות", אח"ז מביאים את הלעבער והחתנים עברו לקבל שיריים, ומביאים את ה"עוף" השלם כמנהגי אבותינו הק' ומברכים ברהמ"ז, וגם מחזה נהדר היה כשכל הציבור האלפים עבר לאחל לרבינו שליט"א מז"ט לרגל הולדת הנכד אצל בנו ר' שלום שליט"א, ואחרי הטיש רבינו ערך 'פירות טיש' בשירה וזמרה התכבד הרב ברוך מרדכי שטיגל ני"ו, ואחרי ה'פירות טיש' כל הקהל עבר לריקוד ממושך מאוד של "תנו שבח" כשרבינו עומד על מקומו ורוקד כשכולו להבות אש, וככה כולם הלכו הביתה מרוגשים מאוד, אציין שבעזרת נשים גם היה הרבה רעש, וגם שמה היו מאות נשים שבאו לאחל מז"ט להרבניות שתחיו.

היה שיעור לפני שחרית-לש"צ שחרית התפלל האדמו"ר מדעעש שליט"א, מוסף התפלל הרב הגאון' ה"ה ר' יהושע טווערסקי שליט"א  נכד ה'קדושת ציון"- אחרי מוסף היו כמה קדישים ורבינו עשה קידוש לפני הציבור, היה ערוך שמה כמו טיש שזה שולחנות לישיבה בעבור הזקנים ופרנצ'ס לצעירים, רבינו חילק שיריים ואמר דברי תורה ואחרי זה חילק "אינגעמאכטס" וכולם עברו לקבל שיריים.

-מנחה ושלש סעודות המקום התמלא עוד פעם עד אפס מקום כל הפרנצ'ס מכל הצדדים היו מלאים וכל השורות מכל הצדדים היו מלאים עד אפס מקום, האווירה בזמירות של שלש סעודות הוא רציני ביותר והשיא הינו כששרים אחרי שהשלום שלו הקטע של "ינחני במעגלי צדק",

אחרי מעריב יותר מאוחר היה לפי המודעות שיעור בשביל אברכים ע"י האבד"ק שליט"א אבל כבר לא הייתי וגם במלוה דמלכה לא הייתי כי הייתי כבר מוכרח לחזור מהר הביתה לתפוס את המטוס.

מה אני יגיד לך? אחרי פטירת רבינו זצ"ל לא האמנתי שיהיה לו המשך......

לא האמנתי שאראה עוד בבאבוב מה שראיתי השבת, זה רק מראה שהכל בידי ה', וגם שהקשר הקרוב של רבינו לחותנו ולזקנו זצללה"ה במהרה לא ינתק.

ואצלינו באבוב התקיימה במלואו הפסוק "משפיל גאים עד הארץ ומגביה שפלים עדי מרום"............

אני לא יכול עוד לחכות לשבת הבאב שאהיה בחצר באבוב, כנראה אחזור על היאהרצייט

להתראות

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2006 23:53 לינק ישיר 

• פארוואס ביסטו נישט אריינגעקומען ביי אונז אין באבוב 48? איך גלייב אז די וולסט אויכעט געקענט אראפשרייבן ווי שיין ס'איז געווען?!!

אם אתה לא קורא יידיש אז בעברית

"למה לא נכנסת אצלינו בבאבוב 48 ?< אני מאמין שהיית יכול לכתוב גם כמה יפה שהיה?!!"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2006 03:22 לינק ישיר 

פופקורן יקירי

אחרי פטירת האדמו"ר זצ"ל שמעתי גם שמעתי מכל הפוליטיקה ומכל השמועות   , אבל בתור חסיד באבוב שלא נמצא הרבה בארה"ב, ולא הכרתי מקודם [אישית] אף אחד משני הרעבעס החדשים , נמשכתי להאדמו"ר מבאבוב רמ"ד שליט"א יותר, כיוון שהשמועה ברחוב הינו שהוא ת"ח עצום ושהוא בן אדם רציני מאוד  ויר"ש גדול, [וזה גם מתנגדיו מודים] ושהוא היה הראש ישיבה כל השנים בבאבוב, ובכלל יש לי נטיעה ללכת אם המבוגר יותר, והתחלתי להקשיב למספר החם "קול באבוב" וכל שבוע נהנתי לשמוע את השיעורים שמתעדכנים כל שבוע, ושאר הדרשות ודברי תורה, וכל זה אימתו מה ששמעתי עליו מבחינת ה'ערנסקייט' והגאונות שבו, ככה שכשבאתי לשם בהתחלת השבוע החלטתי להישאר שבת אחד במחיצתו ולראות אותו "חי", ומה אני יגיד לך? כשעמדתי אצלו ב"טיש" נזכרתי בסבו ה"ה כ"ק האדמו"ר המהר"ש זצ"ל, והרגשתי בבית, נהניתי מאוד מהשהייה אצל רבינו שליט"א בשבת, ובעז"ה אחזור לשם בי"ב אדר על היאהרצייט והדינר.

אני מאמין שגם אצל רבך רב"צ שליט"א יש הרבה חסידים גם, ואצלו נהנים גם, ואני בטוח שלא חסר שמה כלום, ואני מאחל לך שתהיה מבסוד שמה עד ביאת המשיח אמן

אני עדיין עייף מהטיסה אז לילה טוב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > באבוב > שבת פרשת וארא השבת הראשונה שלי בחצר באבוב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext