| נשלח ב-2/2/2006 00:57 |
|
| |
קונצרט ענק- השלישי בסדרת המנויים של יובל
קונצרט מלא לא ראיתי הרבה זמן פשוט לא היה מקומות ראיתי בצד אנשים שעמדו לא יודע איך נכנסו סלי כרטיס אבל היה מפוצץ גם אוהדי קרליבך וגם אוהדי חזנות בקונצרט היה גם קטעי קרליבך וגם חזנות, אני מהמר על הגדלים של הערב יעקב מוצן ישראל רנד ובן ציון מילר אין ספק שמוצן התעלה על עצמו והיה ענק, רנד כבש את הקהל בביצועים מיוחדים, בקונצרט כזה הוא היה צריך לבוא אפילו ששולהוף היה מופיע כי הוא עשה את זה בגדול ובענק, היו הרבה אוהדי קרליבך והרבה אמריקאים ששרו ביחד ופזמו את שירי קרליבך המוכרים והמוכרים פחות, אין ספק שהחלק השני של הקונצרט השאיר טעם נפלא במיוחד
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2006 01:13 |
|
| |
הקונצרט נפתח בקטע פתחו לי. לכה דודי של קרליבך כל החזנים לא תבושי - קרליבך - ישראל רנד מעולה. מקדש מלך - קרליבך- מוצן נהדר. "טריו" ישראל רנד ומילר עם החזן המצונן "ארי קליין" בקטע שפכו כמיים לבך של קרליבך. מקימי של יוסלה -מילר- ביצוע מבריק. ד' מלך- קרליבך - קולין שחט, בסוף היה כזה מלהיב לכמה שניות היה יפה. כאן הפסדנו קטע "הנני העני ממעש" של יוסלה בביצוע של ארי קליין זה היה צריך להיות משהו יפה, זה קטע נהדר וארי קליין היה משחק את זה בגדול אבל זה נשאר רק בתכנית. ממקומך של קרליבך רנד ביצוע ממש מעולה. מחרוזת קרליבך כל החזנים מיוחד.
חלק שני
גם כי אלך- קרליבך- מילר יפה מאד והיו למשיסה - קרליבך- מוצן- מעולה. והוא רחום- קולין שחט- לא משהו, הקולורטורה שלו חלשה ובחזנות הוא לא מומחה. ממקומך של קרליבך 2, מוצן ביצוע עולמי. המבדיל של יוסלה רנד עשה את זה משהו מיוחד מאד. כאן היה הקטע של מוצן שנכנס לאולם ופתאום סובול התחיל לדבר ומוצן עשה רוורס וחזר אחורה , הקהל נהנה, וסובול לא הבין בדיוק מה קרה, היה נחמד, סובול סיפר על פגישה שלו עם קרליבך בבית מוטי וברכה זיסר, הביצוע לקטע רחם נא של מוצן היה כל כך מיוחד משהו מעולה בדיסק האחרון שלו יש את הקטע הזה בביצוע עולמי מרתק מאד, רוצו לחנויות. הנשמה לך - קרליבך- מילר מבצע הקהל משתתף ונהנה מאד. מחרוזת שניה של קרליבך מעולה ומיוחדת. הקטע עם אשא עיני מחזנות וקרליבך השילוב היה מעולה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2006 01:31 |
|
| |
הקונצרט הערב היה בסימן "הנשמה לך" ערב הצדעה לשלמה קרליבך.
בתור מילת סיכום אפשר לומר זה מפגן כח אדיר בתור הצדעה לקרליבך, בתקופה האחרונה אנו עדים להרבה מופעים של שירי קרליבך, ואני חושב שבקונצרט זה החזנים נתנו ביצועים מעולים לקטעי קרליבך, נהניתי מאד מ בחירת הקטעים שלקרליבך אפשר להגדיר את זה בקטעים שלקרליבך המתאימים לקונצרט ולא לבית כנסת , זה מה שהקהל רוצה לשמוע בקונצרט וגם המחרוזות שולבו בתוכם קטעים שקהל חובבי קרליבך נהנה והצטרף לשירה, אין ספק שמדובק בקונצרט שהיה מושקע מאד מבחינת העיבודים והתזמורים לקטעי הקרליבך החדשים,ואנו הקהל קיבלנו על מגש של זהב קונצרט מושלם ומיוחד שמתווסף לשרשרת ההצלחות הגדולות של "יובל"בראשותו של הד"ר מרדכי סובול ובנו אופיר, ועל כך חן חן להם, וכה יתן וכה יוסיף ד' לתת להם הכח והעוצמה להוציא לאור את כל הרעיונות שיש להם להאדרת שמה של עולם החזנות להנאת כולנו.
הקונצרט בכללותו שילב בין קטעי קרליבך הקרובים לעולמה של החזנות, וגם קטעי חזנות, וגם קטעי קרליבך שהקהל אוהב, מכאן אני שולח ברכת רפואה שלמה לחזן שולהוף שהקהל אוהב ומחבב אותו מאד ומחכים לשובו במהרה, החזן ישראל רנד השתלב בקונצרט באופן מושלם אפילו שנודע לו ימים ספורים לפני הקונצרט והוא ביצע את המוטל עליו בצורה מושלמת ומיוחדת. החזן יעקב מוצן התעלה על עצמו ונתן חזנות אומנותית הוא הרים את קולו בביצועים מיוחדים מלאי רגש ונשמה. גם החזן מילר היה בכושר ונתן את הקטעים מקימי - שקולניק- בביצוע מיוחד, וגם הקטע המסיים "הנשמה לך" היה ממש מיוחד והמחיאות כפיים היו סוערות במיוחד. החזן קולין שחט גם השתלב מאד יפה בקטעי השירה של קרליבך והיה נהדר.
בקיצור קונצרט נהדר, ושוב אני מחכים לקונצרט הבא "קונצרט הגאלה" והפעם הלפגוט שר יוסלה.
בעוד 11 יום יהיה קונצרט בפתח תקוה עם יובל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2006 02:00 |
|
| |
חזרנו מהקונצרט עמוסים בחוויות אני חובב גדול קרליבך אחרי החזנות, ובעיני זה לא פלא שהקונצרט נמכר על כל המקומות שבו זה היה צפוי יש לקרליבך הרבה חובבים, לדעתי בקונצרט זה עדיף מתפילות כמו שציין סובול, ובאמת היה קונצרט מושקע העיבודים והליווי של הפילהרמונית השתלב עם הקטעים כמו כפפה ליד .
אהבתי מאד את רנד הוא היה המבצע המעולה הערב. מוצן היה כוכב עולמי בפרט בקטע רחם נא, גם ממקומך של קרליבך מאד אהבתי את הביצוע שלו. מילר הוא חזן מבטן ומלידה , חזן אמיתי , מאד נהניתי ממנו. קולין שחט זמר בריטון מעולה היה גם נהדר.
תודה למשפחת סובול המורחבת על כל ההשקעה בהפקת הקונצרט הזה, תמשיכו הלאה להתראות ב"גאלה".
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2006 07:23 |
|
| |
קונצרט נפלא אבל.......גרם לי להרגיש געגועים לקרליבך כי אף חזן לא הצליח להתקרב לדבר האמיתי והכונה ל"נשמה" שקרליבך הכניס כששר. לדעתי מוצן התאים עצמו הכי טוב לרפרטואר וגם רנד הפתיע לטובה גם בקולו וגם הרגשתי שאינו אדיש אלא נותן מעצמו. התזמורת היתה מעולה נהניתי מכל רגע וגם במקהלה נראה לי שיש אנשים חדשים שמאד משפרים אותה. מה שהכי היה "קרליבך" זה הפרחים על הבמה מגוונים צבעוניים ומשרים אוירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2006 10:06 |
|
| |
אני אוהבת קרליבך ואני הולכת הרבה גם לאירועים על קרליבך ושיריו, אבל הקונצרט אתמול היה אחד הקונצרטים הטובים ביותר שהשתתפתי בו לזכר קרליבך, קודם העובדה שהאולם היה מלא עד אפס מקום זו הצלחה כבירה, והחזנים כולם התעלו על עצמם מוצן רנד ומילר פשוט קונצרט מושלם התזמורת הפילהרמונית השרתה אוירה מרגשת ואדירה, אני רוצה גם לאחל לחזן שולהוף רפו"ש אני מאד אוהבת לשמוע אותו ואני מאחלת לו ולעצמי ולכל חובבי החזנות שישוב אלינו מהר מהר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2006 12:07 |
|
| |
אם יורשה לי לחשוב... אז אני חושב! (שמבחינת חזנות נטו לא הפסדתי מאוד הרבה מזה שלא הייתי אתמול... אולי הפסדתי את ההנאה של לשבת ולצפות בתזמורת וזמרים.. (במיוחד כמו רנד, מוצן ומילר...) אך אם נתמקד בחזנות גרידא- אז יצא שכרי (הזמן והכסף) בהפסדי... לא כך?)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2006 12:45 |
|
| |
בס"ד
אחרי קריאת כל הסופרלטיבים על הקונצרט אני מבקש ל"צנן" במקצת את הרוחות.
מרבית יצירותיו של קרליבך אינן מיועדות לעבוד ולשירה חזנית, הדבר גורם עוול לקרליבך ולא פחות מכך לחזנים.
ולעצם הקונצרט-
החלק הראשון היה מאכזב למדי. הביטוי המוחשי לחולשה של חלק זה, בא לידי ביטוי בקטע "שיפכי כמים ליבך", אחד מהנפלאים שביצירות קרליבך, שבה "נשפכה" היצירה. לעניות דעתי, לא היה כל טעם להעלות "בכח" את ארי קליין לבמה. בזכרי את קולו הנפלא מהעבר הקרוב,הופעתו גרמה לי (לפחות) מפח נפש.
בחלק השני חל שיפור משמעותי. הסיבה לכך , בין השאר, ברורה למדי , הכנסת קטעי חזנות קלאסיים. כששיאו , יצירתו הנפלאה של יוסל'ה "רחם נא". הביצוע של מוצן היה פשוט נדיר באיכותו וב"נשמתו". לדאבון ליבי, הופעתו של החזן מילר כאבה לי מאד, והרמת הקול רק מחדדת את אובדן הצליל הנפלא שהיה בקולו , כמה ח ב ל !!
לגבי "קונצרט הגאלה" , אחרי הביצוע של מוצן ל"לרחם נא" אתמול,(והאמת , לא רק אתמול) אני תוהה מתי ד"ר סובול יחשוב חזנות נטו, ויעלה על בימת הקונצרטים את "מוצן שר יוסל'ה" , זה אולי מוכר פחות כרטיסים אבל הקול והנשמה קרובים ליוסל'ה הרבה יותר...
סתם חומר למחשבה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2006 13:54 |
|
| |
בס"ד
הבהרה והתנצלות !
בתגובתי לעייל רשמתי ".. מתי ד"ר סובול יחשוב חזנות נטו"
כדי למנוע אי הבנות , לא למותר לציין , כי אין ספק ועוררין על תרומתו העצומה והיחודית של ד"ר סובול לעולם החזנותבכלל ובארץ בפרט. עובדה זו ידועה מוכרת ומוסכמת לכל בר בי רב בנושא זה ! כוונתי היא כי ד"ר סובול צריך גם לחשוב על התאמה נכונה יותר שבין טובי החזנים של היום , לביצוע יצירות בעלות גוון וסגנון מבית היוצר של מלחינים שונים, כגון במקרה דנן - יוסל'ה.
ושוב , אם מאן דהו נפגע כתוצאה מאי הבנת כוונתי , אני מצטער ומתנצל !!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2006 14:02 |
|
| |
קונצרט שכולו הוד והדר ועושר מוסיקאלי. אינני משתגע אחרי החומר של קרליבך. קרליבך היה אמנם זה שהביא את תופעת המוסיקה החסידית לצבור בארץ ובעולם ,אבל הוא לא היה מייצג של חזנות .אז הבקורת (מלכתחילה) שלי על יובל היתה מה פתאום קונצרט לקרליבך. ואני שוחחתי על כך עם סובול. מה היה לו לומר לי? שני דברים. 1. יובל בשמו המלא הוא "לטיפוח החזנות והמוסיקה היהודית ....." זאת אומרת לא רק חזנות אלא גם דברים נוספים במוסיקה היהודית.- -2. בא לקונצרט ותבין. אז- מה אומר לכם ?- באתי לקונצרט ונדהמתי המאיכות המוסיקאלית ,מהעיבודים והתזמורים,מבחירת החומר שהלך כל הזמן על חבל מאוד דק שבין מוסיקה חסידית לבין חזנות (קלה) . אין אפשרות למנוע את כל השבח לבן של הד"ר ,לאופיר .איזה עיבודים-"משגעים" של המחרוזות (הבנתי שהוא אחראי להם) -ולמרדכי התרגשתי עד דמעות כששמעתי את מילר שר "הנשמה לך" העיבוד שלך גם התזמורתי וגם המקהלתי ובמיוחד התזמורת כאשר נתת להם לנגן כסולו תזמורת את נושא השיר . פשוט גרמת לי לחוויה בלתי רגילה . כל קטע שאכתוב עליו אכתוב רק טוב. הביצועים של החזנים- מוצן מילר רנד ושוחט כל אחד ראוי לשבח. כל הלילה- מתנגנת אצלי המלודיה של- "והיו למשיסה"- ו "מקדש מלך" . איזו רמה של מוסיקה קלאסית נתברכה בה המוסיקה הליטורגית שלנו, בקונצרט של אמש. ולגבי התזמורת הפילהרמונית הישראלית . ראיתם את האהבה וההתלהבות שלהם בנגינתם תחת שרביטו של המאסטרו סובול (שלנו) אילו מחיאות כפים וקימה לכבודו הם ביצעו כאשר הזכירו את שמו. נדיר לראות תזמורת ברמה כזאת מריעה כך למנצח שלה. בעולם הקלאסיקה הרעדת הקשת על המיתרים היא אות התודה למנצח .אבל כאן הם פשוט צעקו בקולותיהם והריעו. ולכם ידידי בפורום, כל המחייבים והשוללים והמאושרים והמאוכזבים הרשו לי לומר לכם רק- כמה מילים. קל מאוד לשבת ליד המקלדת ולכתוב לטוב ולרע. אבל קשה מאוד לבנות 5 קונצרטים בשנה- ולשמור עדיין על רמה גבוהה. כך זה בכל מקום ובכל סדרה קלאסית בעולם המוסיקה הקלאסית. וכאן הגוף הזה "יובל" עושה כבר כ 15 שנה קונצרטים ובכל קונצרט נשבר שיא חדש של רמה מוסיקאלית ושל גיוון בנושאים. אז במקום "אבנים וקוצים" בקנה הביקורת שלנו, מן הראוי שכולנו נשלח למנהל המוסיקאלי ,לבנו (העומדים בצריח) ולכל העוסקים במלאכה זר גדול וענק של פרחים
אינטלקטואל
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2006 14:13 |
|
| |
יעקב ישי, אני היתי ממליץ להביא את הלפגוט ומוצן לקונצרט גאלה כזה, מוצן הוא ענק בזה וגם הלפגוט, ומה שכתבת פחות כרטיסים טעות בידך, קודם כל, מוצן מוכר הרבה מאד כרטיסים יש לו המון אוהדים, וחוץ מזה הקרדיט הגדול שהקהל נותן כאן הוא ליובל ולסובול על האגון הסיפוק המלא שכולנו יוצאים אחרי כל ערב שכזה, ולכן מוצן שר יוסלה היה נמכר ולא היה נשאר כרטיסים אבל שילוב של שני הגדולים זה שילוב מנצח, ואני מקווה שגם זה יגיע.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2006 18:38 |
|
| |
אחרי הרשמים המפורטים של המשתתפים בקונצרט כמעט ולא נשאר מה לכתוב. העקביות של הקונצרטים של ד"ר סובול ואיכות הביצועים ראויים לכל השבחים. הצד הארגוני גרם לאולם מלא מפה לפה והכרטיסים אזלו במהירות . החזנות נוסח קרליבך השתרשה בקרב שוחרי החזנות וגם בתי כנסת רבים אמצו שבתות נוסח קרליבך. גם הנוער מפזםן את נעימותיו המלודיות ונמנע מלשמוע חזנות קלאסית. בקיצור ערב שכולו הנאה כן ירבו-ישר כוח למרדכי ואופיר סובול. להשתמע בקונצרטים הבאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2006 10:21 |
|
| |
בס"ד
טרם הספקתי להביע את דעתי על קונצרט "הנשמה לך" – והכל ב"אשמת" מרדכי ואופיר סובול. פשוט מאד: בליל הקונצרט רכשתי את "בימים ההם בזמן הזה 2" ומאז לא הפסקתי לשמוע אותו ולכן לא התפניתי לשבת לכתוב תגובה. עתה לאחר ששבעתי (מהמנה הראשונה בלבד), לאחר שכבר האזנתי לדיסק כ-8 פעמים ברצף, לא כולל פה ושם יצירה בודדת ובעיקר דואט "רחם נא", היגיע הזמן לכתוב גם על הקונצרט.
ראשית לגבי האולם המלא. אין פלא שהאולם היה מלא מפה לפה ועוד רבים צבאו בחוץ על הקופות ועל ספסרי כרטיסים ללא הצלחה. חובבי וחסידי הרב קרליבך זצ"ל, באו בהמוניהם. אפשר היה ממש לחוש את אוירת קרליבך בין באי הקונצרט. אבל אליה וקוץ טמון בה. מי שחשב שהוא יבוא לקונצרט שיעלה חזן לבמה וינגן בגיטרה ויקפיץ את הקהל עם מנגינות הרב קרליבך האהובות – טעה בגדול. זה היה קונצרט הצדעה לרב שלמה קרליבך זצ"ל ולפועלו העצום בתחום המוזיקה היהודית, אבל בפירוש קונצרט של חזנים, בליווי מקהלת חזנים וכל זה תחת כותרת חזנות. וככזה אכן לא היה מקום לחקות את הרב קרליבך, אלא לשיר את נעימותיו עם אפקטים חזניים.
היו שאמרו כי מן הראוי היה להשמיע דווקא את קטעי החזנות של קרליבך. כגון "כתר" לקדושת מוסף, או "ויאתיו" של מוסף לימים הנוראים ועוד. אבל דווקא בגלל גישתו של ד"ר סובול, זו בדיוק מחלוקתו עם אוהבי קרליבך. לשיטתו של ד"ר סובול, ובזה אני חלוק עליו, נעימות קרליבך טובות לקונצרטים ולשירה בציבור, אך אין מקומם בבית הכנסת ובתפילה (אגב, אני מזמין את כולם להשתתף בתפילות שבת – כל שבת – בביכנ"ס "לכו נרננה" בגבעת שמואל ואז נשמע מה דעתכם על תפילות קרליבך). ולכן, להביא את קטעי החזנות של קרליבך שאינם כקטעי החזנות שאנחנו רגילים אליהם – זהו לקבל את השיטה שקרליבך מתאים גם לבתי כנסת. וזו בדיוק הדיעה ההפוכה. לכן הוא בחר את הקטעים שהם שירים, נעימות וחודרים ללב – אך מצד אחד אינם מקפיצים את הקהל לרקד ולזמר, ומאידך אינם קטעי חזנות, כי לא זו היתה מטרת הקונצרט. לענ"ד, מרדכי עמד בכל היעדים שהציב לעצמו לגבי קונצרט זה.
מסיבה זו, יצאו חסידי קרליבך מאוכזבים, קהל חובבי החזנות עם כמה סימני שאלה על דברים שלא הבין ולא הכיר. אולם, החלק השלישי של הקהל שהוא רוב הקהל - מי "שנכנס לראש" של מהות הקונצרט, ממש נהנה. ואף אני שאני חלוק על מרדכי בנושא קרליבך נהנתי מאד.
גם בחירת המחרוזות שסיימו את שני חצאי הקונצרט היתה מוצלחת. היו שציפו לשיר עם החזנים את מזמור לדוד שהפך לנוף קבוע בתפילות ליל שבת בהרבה מאד בתי כנסת, היו שציפו לקטעי תפילה מוכרים אחרים. אבל כפי שכבר ציינתי, מרדכי לקח את קטעי השירה ולא את קטעי התפילה. ודווקא קטעי השירה שנבחרו – הישנים והטובים של פעם בטעם של עוד, לענ"ד, הם שחודרים טוב ללבבות ונותנים לך את הטעם המתוק של קרליבך.
לא יכולתי שלא להתרגש בסיום הקונצרט בשירת "עוד אבינו חי". מי שישב קרוב לבמה ראה את הכנרית הראשונה מימין (בדיוק מול הכנר הראשי), כשהיא מנגנת בעוז ובהתלהבות עצומה תוך שהיא שרה יחד עם החזנים, המקהלה והקהל את מילות השיר "עוד אבינו חי, עם ישראל חי". כמדומני שהיא מיוצאי חבר המדינות וכנראה שהשיר הזה "עשה לה משהו". אני בכל אופן, ממש התרגשתי לראות זאת.
מבלי להוריד ולו משהו מההופעה היפה של בן ציון מילר האגדי וקולין שחט הנפלא אני חושב שמסמר הערב היה יעקב מוצן ולידו אומן הערב ישראל רנד. לאחר הקונצרט אמרתי למרדכי, כי היות והוא נמצא כעת בתקופה של הלפגוט שר יוסלה לאחר שכבר היה הלפגוט שר קוסוביצקי, הייתי מגדיר את הקונצרט שחווינו השבוע כיענקלה ושרוליק שרים שלוימלה. ישראל רנד היה במיטבו ושר בצורה נפלאה, ומוצן? מה אומר ומה אדבר, כבש את לב הקהל במיוחד עם ה"רחם נא" המשתפך. גם בקטעי קרליבך שמוצן שר, נראה לי כי הוא היחידי שהצליח להיכנס לנשמה ולאוירה של קרליבך. כתבתי כבר לא פעם – מודז'יצר אמיתי.
לסיכום – היה קונצרט יפה ומהנה, תחת כותרת הצדעה לרב שלמה קרליבך זצ"ל אבל זה לא קונצרט קרליבך אלא קונצרט חזנות שמוקיר ומעריך את פועלו העצום של הרב קרליבך זצ"ל.
ועכשיו אנחנו מחכים ל"ארבעה ראשי שנים" בפתח תקוה ול"הלפגוט שר יוסלה" בתל אביב. אכן יש למה לחכות. ובדרך נכונו לנו עוד כמה שבתות חזנות – להתראות.
בברכת התורה העם והארץ בני וייס
תוקן על ידי - bnyweiss - 03/02/2006 10:23:07
תוקן על ידי - עולםהחזנות - 03/02/2006 14:22:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2006 14:03 |
|
| |
בני וייס, למה אנחנו צריכים לאמץ את עינינו כל כך על מנת לקרוא את שכתבת ?ישנה הלא אפשרות לכתוב באותיות יותר גדולות!
|
|
|
|
|