בית פורומים עצור כאן חושבים

דבוקים ללחם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/2/2006 14:54 לינק ישיר 
דבוקים ללחם

הנה קטע מראיון שמתפרסם היום בעיתון הארץ עם הסופרת נ.ז..

על מה בדיוק את מדברת?

"על כך שהפכו אותנו לחיות עבודה קטנות ומפוחדות. על כך שרוב החברה הישראלית היום, במקום לקיים חיים מעניינים בעלי ערך, תרבות ורוח, עסוקה רק בלהתפרנס. משהו רע קרה. המדינה נהפכה בשנים האחרונות למקום שלא נותנים לחיות בו באמת. הממסד אלים ודורסני. הוא פועל בכל המישורים להקטנת ערכו של הפרט. כל אחד מרגיש בזה".

איך?

"רוב האנשים לא יודעים איך יגמרו את החודש. אם חודש אחד המשכורת לא מגיעה כבר אין להם ממש ממה לקנות אוכל במכולת. ואז הם נתונים לחסדים של קנייה בהקפה, למשל. אני יודעת על מה אני מדברת - זה קרה לאנשים סביבי וזה קרה גם לי! בני אדם במצב כזה לא מעלים בדעתם להפנות את הפנאי הפנימי שלהם לתרבות ואמנות. חוץ מאחוז שולי, העשירים, כמעט אין לאנשים אפשרות לקיים חיי רוח. אנחנו עם שלם שגזלו ממנו את חיי הרוח שלו. כל מה שאנשים, כלומר אנחנו, עושים, הוא להתקיים, להתפרנס, למלא טפסים וללכת לישון".

וואו.

"וואו מה?"

לא ידעתי שאני בעצם מראיינת את עמיר פרץ.

"כן, זאת גם אני".

זה אומר שתצביעי עבורו?

"כן, אבל לא בגלל מה שאת חושבת. הוא אומר את הדברים הנכונים אבל זה לא אומר שהוא יעשה אותם. הוא פוליטיקאי. פוליטיקאים מדברים".

אז בגלל מה?

"כי הוא גידל ורדים. קראתי שאחרי שהוא נפצע בצבא, הוא השתקם, ואז הוא החליט להקים חממה לגידול ורדים. ואני אומרת: מי שמגדל ורדים, מוכרח להיות בו משהו טוב".

אם לחזור למצוקה הכלכלית-חברתית שתיארת, מה לדעתך הביא למצב הזה?

"תוכנית מסודרת, זדונית. תוכנית של ממשלה ושל שרים. תוכנית כלכלית חברתית של אנשי שלטון ואנשי הון".

מה, מין קונספירציה נגדנו, נגד העם?

"ברור. הכלכלה התכוונה לכך שרמת התרבות תרד. שאנשים יהיו עסוקים אך ורק בקיום של עצמם. מצבם הנפשי של בני אדם מושפע מאוד מכך ש'החיים דבוקים ללחם'. בעניין הזה כמעט כולנו באותה קלחת, מעבירים את ימינו בחרדה בלתי פוסקת איך נגמור את החודש. הטלפונים מהבנק לא פוסקים. זה ממרר את החיים. מעקר את טעמם. אין בארץ מקומות עבודה לאנשים יוצרים ומוכשרים בעלי השכלה גבוהה, והם נאלצים לרדת מהארץ. אני יודעת את זה מעצמי, מילדיי, מידידיי הטובים, מחברותיי, מילדיהן, מאנשים שגרים סביבי, מהמוסדות שאני עובדת בהם, מכולם".

מי מפעיל את התוכנית הזדונית הזאת, מי מעוניין בכך ולמה?

"הגופים הפוליטיים השולטים, אלא מי. האנשים השולטים. הם והברית האפלה שלהם עם בעלי ההון. הדאגה לפרט, לרווחתו, מעניינת אותם כשלג דאשתקד".

אבל למה, איך הם נהיו כאלה?

"זה לא הם, זה אנחנו. כולנו נהיינו כאלה. סף הרגישות פה ירד. הטרגדיה של המזרח התיכון גרמה לאטימות אנושית גדולה מאוד. אחרי שהורגים בני אדם כעניין שבשגרה, המעבר לאי ראיית האחר כבן אדם אנושי הוא קל וקרוב. יש לזה מחיר וזה בא לביטוי באיך אנחנו נוהגים עם עצמנו ובאיך השלטון שלנו נוהג בנו. מעניין אותם דבר אחד - איך לעשות שהשליטה בנו תהיה קלה עליהם יותר, מה לעשות כדי שבעלי ההון יתעשרו עוד יותר ויזרימו אליהם עוד כספים, וכך הם יוכלו לשלוט טוב יותר. על מה שעוללו לנו פה במדינה שלנו, על מה שנהיה מהחיים שלנו, מוכרחים לדבר. לצעוק. זה דבר נורא. איום. צריך שיותר ויותר אנשים יגידו את זה, בקול, כי זה חייב להיפסק. כולנו נעים בתוך המלכוד הרע הזה, וכל אחד סוחב את זה בתוך עצמו, בדלת אמותיו, לבד".

סוףצ ציטוט

אם זה נכון על הציבור החילוני אז נכון שבעתיים על הציבור החרדי, וזה לא היה צריך להיות ככה או לפחות פעם זה לא היה ככה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 15:15 לינק ישיר 

אם תוכל -לב העמק- לציין מתי ואיפה ובאיזה סוג ציבור/חברה הדברים היו שונים ?

דומני שלא מיבעי לאורך כל ההסטוריה אלא אף בדורינו אנו רוב המין האנושי עסוק במלחמת הישרדות .

אני הייתי סבור שעצם האפשרות לקיים קבוצה יחסית גדולה העוסקת במושכלות, גדולה יותר מאי פעם אלו הם ימות המשיח ע"פ הגדרתו של הרמב"ם בסוף משנה תורה, אני מודה שלאחר קריאת הריאיון יש לבחון מחדש את הדברים, אולי הרמב"ם ציפה לתקופה בה דברים כאלו לא ייאמרו   מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 15:20 לינק ישיר 

אני לא מתיחס  למאמרה הפופוליסטי של הסופרת המהוללת. אבל אלך יש לי שאלה. מתי היה הפעם שזה לא היה כך? מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 15:29 לינק ישיר 

לב העמק,

הראיון המלא נמצא כאן, ובו - באופן מפתיע - גם שמה המלא של הסופרת והמשוררת, הלא היא נורית זרחי...

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=677453&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=0

תוקן על ידי - אמשלום - 02/02/2006 15:28:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 15:31 לינק ישיר 

מקריאה בתולדות היהדות החרדית שלפני השואה התרשמתי שהציבור אז היה צמא לדעת וכמהה לאידיאל הרבה יותר מאשר הציבור שלנו היום.
המצב הכספי בזמנם היה פחות טוב מאשר היום ובכל אופן הציבור אז [יחסית] היה מחפש ומתעניין ולא רק בדברים שטחיים וטכניים כמו היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 15:33 לינק ישיר 

אמשלום
ידעתי שיש כאן חדי עין...

לי אין שום בעיה עם הגברת אלא אדרבה.. ומה שלא פירטתי את שמה היה בשביל לא להסיט את הדיון..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 15:43 לינק ישיר 

. בדידי האי עובדה, גם אני גידלתי ורדים פעם, וזה לא גרם לכך שיהיה בי משהו טוב, שיהיה כדאי לבחור בי, או שיצמחו לי קוצים על הגבעול. מי שחיפש הוכחה לכך שהעובדה שמישהו פרסם ספר אינה הופכת אותו לאיש רוח - מצא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 15:49 לינק ישיר 

לב העמק

לפני השואה כולם התעניינו או רק קבוצות למשל בישיבות ?

גם היום יש הרבה אולי אף יותר מאז שמתעניינים בענינים שברוח, נכון שהיום זה לא ממאפייני ציבור בני הישיבות במובנים מסויימים אבל זו שאלה נקודתית מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 15:52 לינק ישיר 

לב העמק                                                    

קהלת פרק ז

אַל תֹּאמַר מֶה הָיָה שֶׁהַיָּמִים הָרִאשֹׁנִים הָיוּ טוֹבִים מֵאֵלֶּה כִּי לֹא מֵחָכְמָה שָׁאַלְתָּ עַל זֶה:

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 15:58 לינק ישיר 

מואדיב
נכון שזה שהיא כתבה ספרים לא הופכת אותה בהכרח לסופרת, אבל לתאר את מצב חיי התרבות כיום היא עושה עם דיוק של כאב.

מאיר
מהתרשמותי זה לא היה דווקא בין בני הישיבות אלא רחב יותר,תקרא קצת ירחונים מאותה התקופה ותגלה עולם והוויה שהיו ואינם.
בישיבות היום אתה מוצא צמא לדעת וכמיהה לאידיאל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 16:14 לינק ישיר 

לב העמק,

מואדיב לא הטיל ספק בהיותה של זרחי סופרת (אני מניחה, שזה גם בגלל שהוא יודע שהיא כתבה הרבה ספרים - פרוזה ושירים). הוא הטיל ספק בהיותה אשת רוח.

אגב, אני דוקא אוהבת את התשובה שלה לגבי הורדים (לא בגלל שאני מסכימה, אלא בגלל הניסוח). אני לא יודעת אם זו תשובה של "אשת רוח" (מה זה בכלל אומר, ההגדרה הזו?), אבל זו בודאי תשובה של משוררת, ויש בה יופי ככזו.

[תוקנה טעות כתיב מביכה. ותודה לא']

תוקן על ידי - אמשלום - 02/02/2006 16:40:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 16:23 לינק ישיר 

לב העמק      היום בישיבה בינונית יש יותר  בחורי ישיבה מבכל הישיבות יחד בכל אירופה. היום בכל עיר וכפר מתקימות שעורים בדף היומי ואחרים . דבר שהיה  חלקם של יחידי סגולה בלב ד. בתקופת געגועך. פעם 90% מהיהודים היו עמי ערצות עברי הם לא ידעו. פעם הנשים ככלל היו נחשלות ומרוחקות מכל ידע.היום  רק בפורום הזה כמה נשים דעתניות וידעניות.(זה ממש מפחיד) מקפחות אותנו. אני בטוח באם תתעמץ תוכל להסיף כהנה וכהנה. אגודות החסד שמלאה בהם בני ברק. וכל הארץ כולה לא רק אצל החרדים והדתים.אתה מכיר  תופעה כזו.בתקופות   קודמות. נכון צריך לשפר כל הזמן צריך לשפר. אבל כצת פרופורציה.על תרומתה של המדינה. (מדינת הרשע לפי  דברי אחד הכותבים)לקיום התורה ומוסדותיה. לשרותי הדת בכללם . האם אתה יכול להעלות בדעתך את קיום הישיבות הכוללים וכד. בלי עזרת המדינה שכל כך אוהבים להשמיץ אותה. אני מדבר על המדינה ולא על ראשיה היום.(למרות הביקורת שיש ויש. )       דבר אחד אני מסכים אתך  פעם לא היה כמו היום.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 16:25 לינק ישיר 

באשכול סמוך הבאתי לינק למאמרו של ברטראנד ראסל , בשבח הבטלה, מומלץ מאוד :
http://www.zpub.com/notes/idle.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 16:30 לינק ישיר 

מה פשר הקשקושים של נ.ז. תליט"א, ולמה זה מעניין?
התיאור של המצב הוא קרוב לאמת. ההשוואה לפעם אווילית. והחשדות (בעצם: הוודאות) לקונספירציה מורה על רמת חשיבה של ילדה בגנון.
עד כאן אד הומינם. ומה באשר לתוכן? לא מצאתי שם משהו כזה.
מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 17:19 לינק ישיר 

כזכור במאות הקודמות אנשים עבדו שלוש שעות ביום ותשע שעות עסקו בעניני רוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2006 17:35 לינק ישיר 

ר' מיכי

למה ההשוואה לפעם אווילית?
אבל לפני שתענה כדאי אולי לחדד עוד נקודה. היום הצמאון שקיים לענינים שברוח בציבור החרדי מתרכז בבני הנעורים ושם הוא קיים לדעתי בכמות ובאיכות סבירה בהחלט, אבל הבעיה היא שבגלל שהם נכנסים מיד לעול החיים - הקמת משפחה וכו' קצב החיים מאלץ אותם למסד את חיי הרוח שלהם לדברים השגרתיים.
מה שאני טוען הוא: שיכול להיות שהיום ישנו יותר לימוד "רוח" אבל אין כמעט "חיי רוח" שזה אומר אין חיפוש -אין צימאון ו...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דבוקים ללחם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext